Şimdi öncelikle bi şey sorucam sevgilin kaç yaşında?
Erkeklerde belli bir yaşa gelene kadar her ne kadar sevgilerinden ölseler bile evlilik hayatının sorumlulugunu ailelerin yükünü almak zor gelebiliyor (ve bence normal de). Bak ben 8 senedir aynı kişiyle birlikteyim 17-18 yaşında tanıştık üniversiteyi aynı okulda farklı fakultelerde okuduk, işe girdik, benim şehir değiştirmem gerekti iki yıl ayrı yerlerde kaldık, tekrar dönmek icin epey ugrastım atama için :) suan döndüm tekrar bizde de henuz dugun nişan bir şey yok, birbirimizi çok seviyoruz fakat onun ailesi biricik oglunu paylaşamıyor :) o yuzden bana kusur bulup duruyorlar. Etrafımdaki herkes eee 8 sene olmus ya ayrılın ya evlenin diyor. Ben hiçbirini duymuyorum. 1. ben onunla gerçekten çocuk denilecek yaşta tanıştım çünkü bence 18 gerçekten kucuk bir yas ama gercekten cok sanslıyım cunku hala devam ediyoruz :) ben biliyorum ki ailesi de zamanla kabullenecek durumu, suan hala hiçbir şey yok ortada ama erkek arkadasım bana sunu dedi, bıdık onlar benim ailem evet hayata biraz farklı bakıyorlar ama onlar benim ailem değiştiremem. İstersem ortalıgı ayaga kaldırıp ben bu kızla evlenicem diyebilirim ama ben seni istemeye geldiğimizde dugunumuz nişanımız olurken mumkunse herkesin mutlu oldugu anılarımız olsun istiyorum, onlara biraz zaman verelim bunu kabulleneceklerdir, ha olmadı mı biz en azından herkesin gönlünü yapmayı denedik deriz dedi. Bana da çok mantıklı geldi.
Her genç kız heleki belli bir yastan sonra artık evlenmek ister ama inan 23 gerçekten genç bir yaş, ülkemizde herkes çok erken yaşta evlendiği için artık vakti geldi gibi görebilirsin ama inan degil, ben 27 yaşına geldim yani senin 4 yıl sonranım suan :) inan 27 de çok geç degil hatta bence erken bile ama insan artık bir duzeni olsun istiyor işte :)
Öncelikle eğer seviyorsan ve onun da senin icin aynı hislere sahip oldugunu dusunuyorsan bırak bekarlıgının (ailenle yasıyor isen anne evinin) tadını cıkar, biriktirebilirsen para biriktir, kendini hazırla yavas yavas bunu bir fırsat olarak gör. Benim kuzenim (kız kardesim sayılır birlikte buyuduk) onun da esi astsubay onlarda 6 sene ayrı kaldılar hatta evlendikten 2,5 sene sonra ancak bir araya gelebildiler (atamalar yüzünden), farklı sehirlerde okudular. Herkes benzer seyler yasıyor. Hem suan 4 yıl diye konsutuguna bakma sen sevgilinin, zamanın ne gosterecegi belli olmaz, ben hiç sevgilimden ayrılıp iş sebebiyle istanbula gidecegimi dusunmemiştim ama oldu.. Planlar her zaman değişir, hayatın sana ne getireceği belli olmaz, hem bu surede birbirinizi çok daha iyi tanıma fırsatınız olur. Ondan eminsen bile daha da emin olursun, hakkında kücük detayları ögrenirsin. Uzun süreli ilişkisi olan biri olarak söylüyorum ilişkiler 1-3-4-7 . yıllarda sınanır birini ancak 7 yıl sonra gerçekten tanıdım diyebilirsin. Eskiler bunu bir evliliğin oturması 7 yıldır diye soylerler :) 7 nin hikmeti nedir ben de bilmiyorum ama benim gordugum insanlar o dönemlerde kendilerinde ve karsılarındaki kşinin değişimine göre sanırım nereye gittiklerini düşünüyorlar. Kimisi diyor ki ben bu sekilde ömrümü geçirmek istemiyorum biriken kucuk seyler patlayıveriyor, kimisi de evet ya bu insan dogru kişi bu da bunun ispatı diyor :)
Özetle 1 çok gençsin halanın dayının doldurusuna gelme,
2 bu zamanı senin son bekar anların olarak dusun ve suan sahip oldugun seylerin tadını çıkarabilecegin son fırsat olarak gör
3 zaman sizi, sizin icin hayırlı olan yola götürecektir belki de konustugunuz gibi 4 yıl beklemeyeceksin zaten bunu kati bir şey gibi dusunme
4 ne kadar zaman geçerse geçsin bunu birbirinizi daha iyi tanımak icin fırsat olarak gör
5 en kötü ihtimalle ayrıldınız diyelim (yani 4 yıl bekledin ve ayrıldınız, demekki evlenirseniz de boşanacaktınız, boşanmaktansa boyle bir ayrılık daha iyidir) bazı insanlar ilk evliliklerini 35 yasıdnan sorna yapıyor, hiçbir şey icin geç degil demekki yaradanın senin için daha iyi bir planı var demektir
Sonuc:
Allah senin için en hayırlısı neyse onu başına getirecektir. Buna inan gerisini ona bırak :) yani hangi sonuç olursa olsun sonun hep mutluluk olacak bunu aklından çıkarma..