4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.

Geçmiş olsun. Geçmişte yaptıklarını geri dönüp düzeltme şansınız yok. Eski kürtajınıza bağlamayın bunu, öyle olsa kürtaj olduktan sonra hamile kalan kadın hatta birkaç kez kürtaj olanlar olmazdı. Olacağı zaman olur.

Siz de kendinizi daha fazla yıpratmayın, olan olmuş. bugün yapacağınız vicdan muhasebesi sizi strese sokmaktan başka şeye yaramaz.

Sekerim olan olmus, uzulmenin sana bir faydasi yok.

Dogru ve mantikli olani yapmissin, vicdan azabi duyacak bir seyin yok. Senin yerinde olsam aynini ben de yapardim.

Cocugunun olmamasinin ilahi adalet vs ile alakasi yok, esinin spermleriyle ilgisi var.

Konunu kapattir bence, cehennemde yanacaksin diyeni de, bebek sahibi olmak icin ugrasani da simdi seni bombardimana tutar.

Vurun kahpeye az sonra baslar, dinden dem vurani, kendi mukemmel, gunahsiz, lekesiz oldugu, her seyi mukemmel yaptigi icin sizi cehennemlik goreni......dedigim gibi konuyu kapattirin bence.

Son düzenleme:
sürekli tövbe etmekten başka sizi ferahlatan bişey olmaz.ama buna bağlamayın şuanki durumu.kürtaj olup çocuğu olanlar, bebeğini bile isteye hoplayıp zıplayıp düşürmeye çalışanlar var.sapasağlam çocukları oluyo.Allah sizede isteyen herkese de versin.

İlk yorumlar beni düşünenlerden geldi teşekkürler. Bakalım konunun gidişatına... zira mantıklı yorumlara ihtiyacım var

Amin cümleye

Kurtaja karsiyim ama olan olmus artik. Bence surekli gecmise donup de kendini mutsuz etme. Yaptiginin yanlis oldugunu düşünüyorsan hatandan dolayi pismanlik duyman yeterli. 10-15 kez kurtaj olmus kadinlar biliyorum. Allah sana bir evlad verecekse bunun karsisinda hicbir guc duramaz.

Üzülmeyin,geçmiş gitmiş şeyler için de bozmayın moralinizi.Zor belki anlayamam ama sonuçta olanlar olmuş artık.4 yıl önceki olay yüzünden olduğunu falan düşünüp de kendinizi daha fazla üzmeyin.Umarım en kısa zamanda istediğiniz olur.

Allah'ın sopası yok zevki sefanızın ceremesini o bebişler yaşıyor çok üzülüyom buna hayat size güzeldi şimdi ise işte böyle oluyor.

stres yapmayin, bebek olayini rafa kaldirin bi sure korunmayi tabi ayni zamanda
spora falan gdidip degisik ugraslar bulsaniz akliniza bebek gelmez belki

sizdeki bu vijdan azabi dinmez gibime geliyor bana ama olan olmus yapacak bisey yok
geçmisde kalmis bi hata dieylim ve unutmaya çalisin,hamile de kalsaniz en ufak bi terslikde Allah cezami verdi diye dusnurseniz hayat çekilmez olur
bol dua edin gunahlarin affi ve saglikli bi evlat için ..

öyle bi riskin vardıysa dogrusunu yapmışsın bence. çocukta hastalık olsa ömür boyu çekecekti. bencillik etmemişsin işte ne güzel. ha belki de saglıklı olacaktı ama sonuçta karar karardır.
bundan sonrasını da bu olaya baglama boş yere, kürtajla ilgisi yoktur çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…