- 9 Aralık 2013
- 2.120
- 1.396
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
ayy valla içim bi tuhaf oldu cidden bir insan sakatta olsa öldürülüyor yahu insan bu bebek , aldırmak dogrusu diyenler var evet sakat doğması kötü ama buda Allahtan gelen bişey değilmi sonuçta bellki sınavımızda sakat yada ziihinsel bir bebege bakmaktır ki bakan anneler cennetlikmiş , buda yazılı yani, bilemiyorum insanlar kolayına kaçıp öldürüyor bence bakmak zor geliyor. belki de o bebek yaşamak isterdi..hiç birşeyden haberi olmadığını sandığınız bebek canlı canlı ve parça parça alınıyor o kürtajda. acı çektiğini sen farketmiyorsun belki ama parçalanarak öldürülüyor. ama dur çığlık falan atamıyor ağlayamıyor demi?
senin bi parmağını koparsınlar bakalım tepkin ne olacak?
konu sahibinden çok özür diliyorum bunları yazdığım için. insan hata yapabilir. önemli olan pervasızca hatasını savunmaması.
aklıma nazileri getirdiniz. onlarda işe yaramayacak! insanları öldürmeyi amaç edinmişlerdi. ha doğmadan önce ha doğduktan sonra...
Valla ben kürtaja karşı değilim. Ama bu demek değil hamile kalıp kalıp aldıralım. Herkesin nedenleri kendine bu hayatta. Beni doğrum o vakit oydu şimdi bu. Olayı daha fazla ajite etmemek lazım bu nedenle.hiç birşeyden haberi olmadığını sandığınız bebek canlı canlı ve parça parça alınıyor o kürtajda. acı çektiğini sen farketmiyorsun belki ama parçalanarak öldürülüyor. ama dur çığlık falan atamıyor ağlayamıyor demi?
senin bi parmağını koparsınlar bakalım tepkin ne olacak?
konu sahibinden çok özür diliyorum bunları yazdığım için. insan hata yapabilir. önemli olan pervasızca hatasını savunmaması.
Evet.Gercekten aldirir miydiniz? Gercekten engelli bir evladiniz olacağını bilseydiniz aldirir miydiniz?
Haklısın ama beni anlayıp yazacak da illa çıkacaktır sizin gibi
kimse ben hatasız kulum demesinMerhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.
hayata çok başka yerlerden bakıyoruz belliki. umarım böyle bişeyle imtihan olmazsınız. o zaman bu kadar keskin davranamayacaksınız bana göre. bi insana kıymak bu kadar kolay olmamalı.ee yani? diyelim ki acı çekiyor bebek alınırken... 50-60 yıl sakatlıgı yüzünden bunalıma girmesi, başkalarına muhtaç yaşamasına izin vermek daha mı insani yani? 50-60 yıl da çıglık atacak içnden ben niye böyle dogdum ki diye... sen de onu duymayacaksın çogu zaman. onu ne yapacagız?
aklıma nazileri getirdiniz. onlarda işe yaramayacak! insanları öldürmeyi amaç edinmişlerdi. ha doğmadan önce ha doğduktan sonra...
hayata çok başka yerlerden bakıyoruz belliki. umarım böyle bişeyle imtihan olmazsınız. o zaman bu kadar keskin davranamayacaksınız bana göre. bi insana kıymak bu kadar kolay olmamalı.
Teşekkürler araştıracağımpiyasada sperm hareketliliğini arttırıcı ilaçlar var.comvitex diye bir hap.98 tl fiyatı.devlet ödemiyor.3 ay içildiğinde yapılan testler sonucu sperm kalitesi, sayısı ve hareketliliği arttırıyor.eczanelerden temin edip eczacıdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Maalesef olan olmuş. ama yasal süre adı üstünde yasal süre. Bir hayata son vermenin gerekçesi olamıyor. Vicdan muhasebesi doğru. Cahil zamanınıza gelmiş.Bir daha bir hayata son vermeme sözü verip bu sözde durabilirseniz ne kadar güzel olur. Ama baştan söyleyeyim çok zor.İkinci çocuğuma zeka geriliği dediler :benden zeki ,üçüncü çocuğuma down dediler:değil. Sonuç olarak Rabbime bin şükür olsun. ama o gebelikler çok zor geçti. İnşallah isteğinize hayırlısıyla kavuşursunuz.Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.
sözlerine dikkat et. ben kimseye nazi demedim. nazileri hatırlattı dedim. ayrıca bu yorumda muhatabım sen değilsin.ayıp ediyorsun ama sen. eger sen bu yüzden nazi diyorsa, ben de sana psikopat sadist derim. bi çocugu sırf kendin dogurmak istedin diye, sırf kendi vicdanına zeval gelmesin diye bile bile ömür boyu sakat yaşamaya mahkum eden sensin çünkü. o öyle yaşayacak senin için rahat edecek ha?
Bence siz de böyle bir şeyle imtihan olmayın. Uzaktan yorum o kadar kolay ki... 20 yıl öncenin şartlarında annem ne çekti... annem çekti de abimi sorsanız... akıl yerinde. Dünyayı algılamakta sorun yok. Ama yürüyemiyor, yardımsız yemek yiyemiyor, tuvaletini altına yapıyor. O dönemde hasta bezleri yok. Ya da yaygın değil... çişini kız kardeşi yaptırıyor yeri gelip, anne altını değiştiriyor.allah aşkına hangi insan böyle bir dünyayı yaşamak ister. Asıl insana kıymak budur kürtaj değil... kürtaja karşı olabilirsiniz buna saygı duyarım ama lütfen ehil değilseniz, özürlü bireyi ailenizde recrübe etmediyseniz bu kadar keskin konuşmayınhayata çok başka yerlerden bakıyoruz belliki. umarım böyle bişeyle imtihan olmazsınız. o zaman bu kadar keskin davranamayacaksınız bana göre. bi insana kıymak bu kadar kolay olmamalı.
sözlerine dikkat et. ben kimseye nazi demedim. nazileri hatırlattı dedim. ayrıca bu yorumda muhatabım sen değilsin.
Huntington hastalığı mıydı?Eğer öyleyse gerçekten çok çok zor bir karar vermişsiniz, abiniz için de ayrıca başınız sağolsun.Ama her şeyi kürtaja bağlamayın, bence kafanıza çok takmanız da etkiliyor , oluruna bırakmayı deneseniz biraz?Acı çektirmekten başka bir işe yaramaz bu kadar olmuyor olmasını kafaya takmanız.Zamanı geldiğinde gelecektir bebeğiniz inşallah.Bunu yaşayan bilir. Abim çok çekti rahmetli. Anne babama da çok zordu. Abim 18 ine geldikten sonra babam hergün korkuyla uyanmış acaba bugün mü ölecek oğlum diye. Bize zordu da o zavallıma dünya daha zordu. Ben bugün o riskim olsun bugün de göze alamam maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?