4 yıldır çalışıyorum ama en ufak bir birikimim yok :(

kirmiziojelikiz11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
8
2
1
30
Kızlar 18 yaşımdan beri sürekli çalışıyorum ama en ufak bi birikimim yok. 4 kişiyiz evde annanem annem kardeşim ben ve benden başka çalışan veya çalışabilecek kimse de yok. 2000 lira maaşın tamamı gidiyor bi de üstüne ay sonunda işe yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bunların hepsi neyse de asıl sorun eve bakmak için okuyamadım edemedim şimdi de eve bakmak için evlenemiyorum. Hadi diyelim ki bıraktım gittim evlendim en ufak bi çeyizim bile yok. Ben cidden ne yapacağımı bilmiyorum. Ne bi birikimim var ne de ben gitsem eve bakacak biri. Bu durum eğitimimi engelledi ve ben bu sefer de evliliğimi engellesin istemiyorum. Lütfen akıl verin. Ailem de bu konuda fazlaca bencil anne en azından evde bi şeyler yapıp destek olsanız dediğimde bana ben bu yaşıma kadar büyüttüm bundan sonra da mı ben bakıyım sana cevabıyla karşılaştım

Kardesin kac yasinda okuyormu ? Eviniz kirami ? Ayrica maasinin nekadar oldugunu ailene tam olarak soylemek zorundamisin ? Eksik soyle 100 200 at kenara. En azindan bir altin almaya calis. Annende maalesef sen evlendiginde mecbur calismaya nereye kadar destek olabilirsin bunu iyice anlatman lazim.

Diğerleri neden çalışmıyor pardon!
Biz beş kişilik bir aileyiz, hepmiz çalışıyoruz kucuk kardesım de okuyor! Fakat hala kredi borclarını kapatmaya calısıyoruz ama el birligiyle
Su ceyız ısıne vs uzulme , ben 24 yasındayım benımde hıc bır tane bırsym yok, yıllardr calısıyorum bırıkmısım dahı yok!
Evlılık olayına takılma da , anene de tutsa ucundan cok ıyı olur yada dıgerlerı

Kardeşim daha 13 yaşında okuyor. Evimizde kira. Dayımın yanında çalışıyorum ben söylemesem ondan duyarlar

Canım annanem hasta ve fazlasıyla yaşlandı artık annem desen bi eğitimi, tecrübesi hiçbir şeyi yok bakabileceği tek şey bebek bakıcılığı onu da yıllarca yaptı artık yapmıyor

Benım annem de oyle egıtım vs yok ama gunduz calısıyor aksamda ıs bulsa yapacak halde !
Annenle kns bence
Canım annemle o konuda konuşmayı defalarca denedim ama hep dayımı da arkasına alıp reddediyor dayım diğerlerine max 1500 verirken beni 1600 le başlatıp şimdi de 2000 yaptı ikide bir bunu öne sürüyor. Dayın biz çalışmayalım diye yaptı keyfinden değil diyor

Allah kolaylık versin canım o zaman
Ama su evlılık ceyz vs bunlara takılma
Uzme kendını

babaniz yok ku veya ondan kalan maas falan bi seyler. Ayni sekilde anneannenizin bi ayligi filan yok mu? Anneniz size bakmis da ne yapmis acaba okutmamis bile kucucuk kizin omzuna yuk olmak midir annelik. Siz olmasaniz ne yapacakti. Bu yasa gelip kendi kendine yetecek bi evi bi ayligi olmayan insanlara hic acimiyorum. Gencliginde dusunecekti ona gore bi hayat yasayacakti boyle parazit gibi nereye kadar idare edebilecegini saniyor?

Aileni taşıyabilecek, maddi durumu iyi biri çikarsa karşına, bi sorun kalmayacak gibi görünüyor. Ancak bu sekilde evlenebilirsin.

Canim eger ki baban vefat ettiyse annen dul maasi kardesinde yetim maasi alabilir sen istem cikarsan sende alabilirsin gayette iyi para gecer elinize okuluna devam edebilirsin.
Bu arada anneannende alabilir dul maasini. En yakin ilce sosyal yardimlasma birimine basvurun onlar yonlendirirler

Valla lokantada bulasikci, gida fabrikalarinda isci, ev temizligi gibi islerde egitim aranmiyor annenize duyurulur.

Senin çeyizin olmasa bile şimdi karsına biti cıksa ,evlenmek istesrn genede kabul etmez annen, kendi rahatına bakıyor bence .önce annrni evde ufak tefek işler yapması konusunda ikna etmen lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…