4 yıldır çalışıyorum ama en ufak bir birikimim yok :(

Bıreysel emeklılık yaptır ayda 100 ,150 ode çok zorlamdıgında dondur en azından orda bırıksın bır arastır ıstersen

Üzüldüm size.
18 yaşındaki insanın sırtına bu kadar yük yüklenmez.
Anneniz kolaya kaçıyor.
Evde el işi yapabilir
Dışarıya pasta börek yapabilir
Çocuk bakabilir vs vs
Kavga dövüş de olsa her ay bir çeyrek atın kenara.
Size de yazık.
Karşınıza iyi biri çıkarsa da evliliği ertelemeyin (bence 22 yaş erken henüz ama sizin durumunuz farklı biraz)
Her şey çeyiz değil.

Bakıp büyütmek bu kadar sıkıntı olduysa doğurmasaydı o zaman. Ne anneler var ya nasıl kıyıyor gencecik kıza allah yardımcınız olsun

Annenin sağlığı yerindeyse temizlik işine gidebilir ama çalışmaya gönlü yoksa bir şey yapamazsın. Tanıdığım bir abla temizlik yaparak hayatını sürdürüyor ve en son kendine 45.000 liralık araba aldı, eşi de yok. Evlilik için acele etme evde daralıyorsun anlıyorum da evleneceğin adamla daha iyi olacağını bilemezsin.. Hele ki birisi karşına çıkarsa asla bunları anlatma. Ömür boyu başına kakar seni kurtardım diye

Canim Allah yardımcınız olsun fakat simdi etrafımda bir cok insan var böyle düsunen ama bir arkadas yazmisti cok doğru senin ananende annende dul maası alabilir ayrıca annende evde kendi kendine elisi tarzi birseyler alabilir üstüne üstlük evlensen bile öyle birakamazsın onlari çünkü evlendikten sonrada ailene bakmak zorundasın zaten vicdaninda el vermeyecek bundan dolayi annen calisip gercekten kenara para atmalı sen evlendikten sonra napacaklar mecbur bir birikim olmali ceyiz konusunu kafana takma ileride esin buna anlayis gösterir ama seninle birlikte aileninde sorumlulugunu alir mi orasi muamma tamam yardim et der ama ayni evin icerisinde sizinde ihtiyaclariniz olucak çocuğun olucak senin calisamadigin zamanlar olucak

annenle anneannenın emeklı maası yokmu? annen kac yasında? hasta vs degılse temızlık ıslerıne felan gıdebılır ya da dedıgın gıbı evden bırseylar yapabılır orgu vs tarzında. SEn daha kaz yasına kadar onlara bakabılırsınkı. Dıyelımkı evlendın sendne yardım beklerler ama senın belkı esınle maasın ancak yetecek.

Dayının maddi durumu iyi ise o neden bakmıyor annesine? Annesi sizde kalıyor destek olsun o da maddi olarak. Sana fazla veriyorsa sen çalışıyorsun da veriyor. Veriyor da ne oluyor kendin için bişey yapabiliyor musun. Şu seni ben büyüttüm lafına çok sinir oluyorum. Doğurmak onun tercihi bir zahmet büyütsün ya.

Kızlar kusura bakmayın lütfen ancak yazabildim. Babamı sormuşunuz babam ölmedi küçükken ayrılmış bırakmış gitmiş yalnızca yaşadığını biliyorum. Geri kalanını elimde olduğu halde öğrenmek istemedim açıkçası. Yani kardeşim ve ben yardım alamıyoruz hatta kömür yardımı bile alamadık bu sene. Annenemi de sormuşunuz Anasının kaderi kızına derler ya dedem de yok o da daha 6 yıllık evliyken annanemle vefat etmiş sigortası bile yok yani annanem sadece dul maaşı alıyor ama hastane masraflarına dahi yetmiyor. Yani ondan bi beklentim yok ağır derecede kanser hastası ve özel hastanede tedavi olmasını istediler dayım büyük bölümünü hatta neredeyse tamamını karşılasa da gidiyor o da. Annem hasta bakım maaşı için başvurdu ama bilmiyorum o da ne oluyor. Evlilik için acele etme demişiniz ama açıkçası ben evlenmeyi fazlasıyla istiyorum hayatım boyunca hep ilk hedefim iyi bir anne, eş olabilmekti bu artık olsun istiyorum bundan daha önemlisiyse hayatım boyunca hep tek mücadele ettim artık bir yol arkadaşı, destekçi istiyorum. Hem evlenince de eğitimime kalan yerden devam edebilirim belki. Benim için tek sorun annemin anlayışsız davranması açıkçası nasıl bi çözüm bulabilirim bilmiyorum...

okudum şimdi.. annenin senden başka maddi destekçisi yok anladığım kadarıyla. kardeşin de okuyor.. bütün yük senin omuzlarında. kardeşin de çalışamaz daha yaşı küçükmüş. şu durumda en mantıklısı ve olması gereken annenin sağlığı el veriyorsa çalışacak. ne kadınlar var ekmeğini taştan çıkarıyor. uzak bir akrabamız mesela gece gündüz el işi yapıp satıyordu, baya katkısı oluyodu aile bütçesine. yoksa sen nereye kadar onlara bakacaksın ki? bu yüzden eğitimine bile devam edememişsin. eğer annen illa ki çalışmam diyorsa sen maaşından kendine bir miktar birikim yap her ay, annen bilmesin.

Birikiminiz ya da çeyizinizin olmamasına üzülmeyin, gelecek kaygısı ile kendinizi yıpratmayın, evlenme söz konusu olduğunda ne kapılar açılıyor buna inanın. Ama madem çalışıyorsunuz en azından işe gidiş geliş yeme içme konusunda biraz rahat olma lüksüne sahipsiniz, kendi yaşamınızı güzel idame ettirecek kadarını mutlaka kendinize ayırın.

annen evde çocuk baksın en az 600 7000 tl kazanır çalışmak isteyene iş çok eğer eli ayağı tutuyorsa

13 yaşında ki kardeşin için babaniza nafaka davası açabilirsiniz.

Bende 16 yasimdan beri calisiyorum, ama hep geldigi gibi gidiyor, kenarda 5 kurusum yok. Gerci ben hep kendim icin harciyorum ota b*ka ama senin yerinde olsam ailene vermezdim. Herkes parasi icin kendi calismali diye dusunuyorum.

madem para birikitemiyorsun o zaman takistle çeyiz al..
elden taksit yapan yerler var evkur gibi..
ordan tencere tava süpürge falan al en azından çeyizini tamamlarsın
annen buna da karşı çıkmasın bi zahmet..
yada her ay kenara yüz tl koy annene söyleme eğer kuruş kuruş hesap etmiyorsa..
birikim çok zor değil aslında... bende yıllardır yapamıyorum yetmiyor saniıyordum ama meğer ben yapmıyormuşum istememişim.. isteyince oluyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…