Aynısını yaşıyoruz şu an. Ben de eşim içimdeyken hiç zevk almadığım için o git gel yaparken klitorisimi okşayıp öyle orgazm olabiliyorum. Bizde şu an eşimde erken boşalma sorunu da olduğu için biz ilişkiyi uzun da yaşayamıyoruz. O da sanırım ilişkiye alışık olmadığı için böyle oluyor. Umarım zamanla düzelir dediğiniz gibi. Birşey soracağım da sizde de baskı hissi oluyor mu? Acaba o baskı hissinden mi zevk alamıyoruz diye düşünücem çünkü eğer sizde de aynı durum varsa
Klitoral ve vajinal orgazmı ayırdığınız için size uzun uzun açıklamak istiyorum yazacaklarımı özetlettirdim o şekilde paylaşıyorum.
Şu mitleri revize edelim mi öncelikle;
Cinsellik eşittir sevişme değildir,
Sevişme seksi içermek zorunda değildir,
Seks orgazma götürmek zorunda değildir.
Cinsellik, yalnızca cinsel birleşmeden ibaret değildir; bedensel temas, sözel ifade, yakınlık ve duygusal etkileşim gibi birçok unsurdan oluşan geniş bir deneyim alanıdır. Cinsel haz için mutlaka cinsel birleşme veya orgazm gerekli değildir. Sevişme bir performans ya da sonuç odaklı bir eylem değil, karşılıklı etkileşim ve süreçten alınan haz üzerine kurulu bir paylaşımdır.
Kadın ve erkek cinsel yanıt döngüleri farklıdır. Erkeklerin orgazma daha kolay ulaşmasının temel nedeni, kendi bedenlerini daha erken yaşta tanımalarıdır. Kadınlarda ise orgazmın temel fizyolojik kaynağı klitoral komplekstir; vajina tek başına orgazm sağlayan bir organ değildir. Vajinal orgazm kavramı bilimsel olarak yanıltıcıdır. Kadın orgazmının gerçekleşebilmesi için klitoral yapının doğrudan ya da dolaylı biçimde uyarılması gereklidir.
Kadınların uyarılma süresi genellikle erkeklere göre daha uzundur ve süreklilik arz eden uyarım gerektirir. Uyarımın kesintiye uğraması orgazma ulaşmayı zorlaştırır. Bu nedenle cinsel ilişkide yalnızca penetrasyona odaklanmak yerine, ön sevişme, dokunma, sözlü iletişim ve duyusal yakınlık gibi unsurların önemsenmesi gerekir.
Cinsel deneyimler bireyseldir ve evrensel bir “doğru” biçimi yoktur. Kadınların kendi bedenlerini tanımaları, haz aldıkları noktaları keşfetmeleri ve bunu partnerleriyle açıkça paylaşmaları sağlıklı bir cinsel yaşam için gereklidir. Erkeklerin de kadın anatomisi ve işleyişi konusunda bilgi sahibi olmaları önemli.
Sonuç olarak, cinsel birleşme sırasında kadın orgazmı hedefleniyorsa, odak noktası yalnızca vajinal penetrasyon olmamalı; kadının temel haz organı olan klitoral yapıya eşit önem verilmelidir. Cinsellik bir sonuç yarışı değil, karşılıklı uyum ve paylaşımla zenginleşen bir süreçtir.