Bak Frida, biz kıtalar yüzünden ayrılmadık. Ailesi beni istemedi. Ailesi yüzünden de ayrılmadık, bu adam zayıf karakterli aile sözüne bakan bir tip olduğu için ayrıldık. Benimki hayal, gerçek olmaz. Adam pişman da oldu ama ben yapamadım ama hala seviyorum işte. Adam beni sevmiyor, ben tek taraflı seviyorum.
Şimdi konuya döneyim sana akıl vetenler, kocaya maddi manevi sırt yaslama taraftarları. Adam kazansın eve getirsin ben de takılayım şeklinde. Böyle bir evlilik için kadın tarafında maddi manevi olgunluk gerekmez.
Ama sen böyle bir evlilik yapmayacaksın. 50-50 gerçekten denk bir evlilik yapacaksın ki doğrusu da bence budur. Böyle bir evlilikte senin de maddi manevi hazır olman gerek ki üstüne düşeni yapasın. Ne güzel birlikte çalışıp kazanacaksınız, sıkıntı da çekeceksiniz ama birlikte.
Bu durumda
1. Sen maddi manevi hazır mısın? Elini taşın altına koyabilecek misin? Tamam arkadaş ben bu gemiyi yürütmeye hazırım diyor musun, kendine güveniyor musun?
2. Nişanlında içine sinmeyen nedir ? Senden az eğitimli olması kı yoksa karakterine mi yeterince güvenmiyorsun? Sosyo-ekonomik açıdan farklı ailelerden gelmeniz mi dert, ailesinin zengin olmaması mı?
3. Çocuk hazır mı? Çocuk erkek için erken bir yaşta evlenme bazında, hayatında da oturtamadığı şeyler var. İş açısından bir şeyleri yoluna koyup evlenmek istiyor belki?? Onun fikrini soran oldu mu?
4. Maddiyat senin için ne kadar önemli? Mesela kardeşin , arkadaşın zengin biriyle evlenirse senden daha iyi şartları olduğunu görünce buruk hissedeceksen bu işten dön. Ya da babaevindeki şartları bulamayınca üzüleceksen girme.
Şimdi sen hazır değilsen annene ben maddi manevi hazır değilim , evlenecek olgunlukta değilim henüz baskı yapmayın der geçersin.
Lakin 2. ve 4. maddeler seni düşündüren sanırım, adamdan da kendinden de %100 emin olsaydın buraya konu açmazdın. Sen otur, içine sinmeyen nedir bunu bul. Sen de erkeğe sırt yaslama kafasında mısın, onun için mi kafan bu kadar kolay karıştı?
Benim fikrimce yaşlarınız genç, hemen evlenmek iyi bir fikir değil. Çevrenin evlen evlen baskısını da anlayamadım zaten. Sen çevreye kulağını tıka, kendi kafanı dinle derim yoksa çevreye sebep yanlış karar vereceksin.