4 yıllık ilişkimi maddi sıkıntılar nedeniyle bitirmeli miyim? Nolur akıl verin çok zor durumdayım

o evin kredi borcunu ikiniz de çalışarak ödiyceksiniz zaten. her orta halli çift bu krediyi müstakbel eşiyle beraber ödüyo zaten. 1000 lira değil de 2000 lira dahi kazansa; anne babasına ödetmek zorunda değil o evin parasını. askerden gelsin, bu arada sen de kendi çeyizinle falan uğraşırsın, o ise çalıştığı yerlerde uzun süre istikrarla çalışırsa maaşı artışa geçer, pozisyonu ilerler. 25 yaşından önce gençler evlenmeye hazır olamıyo günümüzde. endişelenme derim ben.
benim annem babam asgari ücretle 3 çocuk büyüttü.
totalde ikinizin parasıyla zengin olamazsınız ama yine de güzel geçinirsinz

Herkes sevgi aşk falan diyor ama cicim ayları geçip gecim sikintisi baslayinca geri donusun olmuyor,tabi ki iyi gunde kotu gunde diye yola cikiyorsun ama erkegin ayaklari yere saglam basmassa sorumluluk sadece sana ait olursa problem basliyor.bak canim sana abla tavsiyesi yasin henuz cok genc hic acelen yok isini gucunu mu kurar bi ise mi girer calisir o zaman ileriye donuk adim at ben 30 yasimda evlendim,iyi bir isim ve birikimim vardi esimde is kurmak istiyordu ama birikimi ya da aile destegi yoktu hersey benim cabamla oldu ki ben kimseyi dinlemedim seviyorum ustesinden geliriz dedim ama sonrasinda cok sikinti cektim ,hamileligim sorunluydu calisamadim esim bu durumda is kurcam dedi calismadi bebegimi doktora goturemedim sirf ssk ve paramiz yok diye ,sutum olmadi mama alamadim ve inan bunlarla yuzlesince sevgi ask falan aklina gelmiyor

Allah kolaylık versin çok üzüldüm :( benimde anlatmak istediğim buydu. Hamileyken vs Ben çalışmadan kazanacağı 1000 tl parayla çocuguma evime nasıl bakacağım? çocuğumu doktora götüremezken aşkla bakabilecekmiyim o adamın yüzüne bunlar hayatın gerçekleri işte. Başlığı ayrılmalı mıyım diye açtım ama aslında çok seviyorum sevgilimi. Ama mantığıma onun rahatlığı iş kurma hevesleri hayalleri bana çocukca geliyor ama öğrenciyken inşaatta vs çalıştıgını (sırf ailesinden harclık almamak için) bildiğim için çalışkan biri olmadığını da biliyorum kafam bu nedenle karışık

o evin kredi borcunu ikiniz de çalışarak ödiyceksiniz zaten. her orta halli çift bu krediyi müstakbel eşiyle beraber ödüyo zaten. 1000 lira değil de 2000 lira dahi kazansa; anne babasına ödetmek zorunda değil o evin parasını. askerden gelsin, bu arada sen de kendi çeyizinle falan uğraşırsın, o ise çalıştığı yerlerde uzun süre istikrarla çalışırsa maaşı artışa geçer, pozisyonu ilerler. 25 yaşından önce gençler evlenmeye hazır olamıyo günümüzde. endişelenme derim ben.
benim annem babam asgari ücretle 3 çocuk büyüttü.
totalde ikinizin parasıyla zengin olamazsınız ama yine de güzel geçinirsinz

teşekkürler yorumunuz için inşallah bizde büyütürüz

Para için ASLA vazgeçilmez. Ben vazgeçmezdim. Vazgeçmedimde. Benim eşimin maaşıda çok iyi değildi. Borcu çok yoktu. Ama tek başına tüm yükün altına girdi. Ailemde eşime her anlamda maddi destekde bulundu.
Ayağımızı yorganımıza göre uzattık hepsi bu. Bende çok iyi imkanlarda büyüdüm. Ama eşim ve ailesi öyle değiller. Hiç gocunmadım ev eşya düğün dernek zoruma gitmedi olanlar. para kazanılıyor emin ol. Kazanılmayan şeyler var bu hayatta. Huzur gibi. Aşk gibi. Saygı ve sevgi gibi. Herşeyin dört dörtlük olur ama evde huzurun olmaz. Ama yer minderinde oturursun birbirinin gözünün içine bakarsın :)
Ummadığın yerden nasip açılır bilemezsin. Ben ummadığım anda garip bi başvuru sonucu kadrolu oldum. Eşim hep der, sen işe girmesen ne yiyip içecektik hatun? Diye.. :) aç kalırdık nolacak ölcez mi derdim :) ha çolukçocuk boyutu sor olabilir ama nasip geliyor be arkadaşım.

Teşekkür ederim aydınlandım :)

Kesinlikle katılıyorum insan çok zengin olup bir gecede iflas edebilir aa paran bitti ayrılıyorum senden mi diyeceğim? Yanlış anlaşıldım bu çok net. Ama iyi bir mesleği yok alabileceği maaş belli. Bu nedenle sıkıntılar yaşayacağımız çok açık bunları aşmış olanlar varmı diye merak ettim

Aşabilirsiniz.. Dua edin bol bol. Allah siz istedikten sonra, gönlünüz temiz olduktan sonra verir.

Ama siz böyle para olmazsa onu yarı yolda bırakırım diye düşünürseniz zaten vermez..

Kendi hayatımı örnek vermem gerektiğini düşüner

Bence sevdiğinden vazgeçme paralı kocayı bulursun ama asıl olan karekter

Bi yakinimiz var.35 yil kadar once sevdiginin durumu iyi degil diye onu birakip durumu iyi olan biriyle evlilik yapmis.evlendikten 3_4 yil sonra adam iflas etmis.rahatsizlanmis.kit kanaat geciniyorlar simdi.biraktigi adam ise is kurmus.baya saygin bir is adami.
Bu hayatta kimin basina ne gelecegi belli degil.ben sevginin herseyi asagi kanaatindeyim.
Kat kat paralari suan yanimda nefes alan esime degismem..evimdeki huzuruma hic degismem

Para için vazgeçmeyin hiç bir şeyden. Hem bıraksanız bahaneniz ne olacak sevigliniz anlıcak öğrenecek eninde sonunda ve onun hayatını belki alt üst edecek bu durum. Yukarda arkadaşlar cok mantıklı düğün ve eşyalar hakkında yorum yapmış zaten. Şunu söyliyim çalışkan azimli ve dediğiniz gibi adam gibi adamsa eğer taşı sıkar suyunu çıkartır ilerde öyle bir an gelirki o sizin beğenmediğiniz 2 yıllık mezun bin lira alan kişi kendi işini o akılı ile kurar ve milyonları oynar sizde pişman olursunuz ama iş işten geçer. Bu anlattığım hikaye değil yaşanmış hemde çok defa.

Hayat müşterek... maddiyat için parası yok diye adam terkedilmez. Ne zaman terkedilir biliyor musun? Aylaklik yapıp başkasının sırtından geciniyorsa, sorumsuzsa, çalışmıyorsa terk edilir. Onun dışında elinden geleni yapıyorsa olmaz. Dünyanın bin türlü hali var. Insan batar, çıkar, iflas eder tekrar toparlanır, hastalık kaza bela deprem olur hepsinde eşinize elinizden gidenler yüzünden dirdir mi edeceksiniz? Para kazanılır sorumsuz olmasın yeterli

Bende istanbulun iyi bir semtinde büyüdüm .4 yıl görüşme sonucunda evlendik.İstanbulun en ucra köşesinde bir ev aldık peşinatsız kredili.Ev dizdik düğün dernek hep biz yıprandım mı 20 yaş yaşlandım belki çok yoruldum 1,50 yıllık evliyim.Ama bunca sıkıntıma eşim için değer adam gibi adam derler ya aynen.Sevgiliniz size bir ömür boyu değer vereceğini düşünüyorsanız bu ilişkiye yazık etmeyin.Keşke benim kayınvalidem kayınpederim bir ev alsaydı da 100 bin borç bıraksaydı bana

İyi de madem durumu yok bu ev neden emrivaki yapıldı? Ben kötü niyet sezdim bu işte açıkçası..
Durumun yoksa düzeltene kadar almassın ev, aileside o ev için verdiği parayla siz evinizi kurardınız.
Para yok diye kaç sene bekleyeceksiniz ki? iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Bence askerden dönünce alın karşınıza konuşun ya şu evi satalım borcu kapatıp kalan la birşeyler yapalım ya da herkes yoluna baksın diyebilirsiniz. Dediğiniz sürede az değil yani.

Bak Frida, biz kıtalar yüzünden ayrılmadık. Ailesi beni istemedi. Ailesi yüzünden de ayrılmadık, bu adam zayıf karakterli aile sözüne bakan bir tip olduğu için ayrıldık. Benimki hayal, gerçek olmaz. Adam pişman da oldu ama ben yapamadım ama hala seviyorum işte. Adam beni sevmiyor, ben tek taraflı seviyorum.

Şimdi konuya döneyim sana akıl vetenler, kocaya maddi manevi sırt yaslama taraftarları. Adam kazansın eve getirsin ben de takılayım şeklinde. Böyle bir evlilik için kadın tarafında maddi manevi olgunluk gerekmez.

Ama sen böyle bir evlilik yapmayacaksın. 50-50 gerçekten denk bir evlilik yapacaksın ki doğrusu da bence budur. Böyle bir evlilikte senin de maddi manevi hazır olman gerek ki üstüne düşeni yapasın. Ne güzel birlikte çalışıp kazanacaksınız, sıkıntı da çekeceksiniz ama birlikte.

Bu durumda

1. Sen maddi manevi hazır mısın? Elini taşın altına koyabilecek misin? Tamam arkadaş ben bu gemiyi yürütmeye hazırım diyor musun, kendine güveniyor musun?

2. Nişanlında içine sinmeyen nedir ? Senden az eğitimli olması kı yoksa karakterine mi yeterince güvenmiyorsun? Sosyo-ekonomik açıdan farklı ailelerden gelmeniz mi dert, ailesinin zengin olmaması mı?

3. Çocuk hazır mı? Çocuk erkek için erken bir yaşta evlenme bazında, hayatında da oturtamadığı şeyler var. İş açısından bir şeyleri yoluna koyup evlenmek istiyor belki?? Onun fikrini soran oldu mu?

4. Maddiyat senin için ne kadar önemli? Mesela kardeşin , arkadaşın zengin biriyle evlenirse senden daha iyi şartları olduğunu görünce buruk hissedeceksen bu işten dön. Ya da babaevindeki şartları bulamayınca üzüleceksen girme.

Şimdi sen hazır değilsen annene ben maddi manevi hazır değilim , evlenecek olgunlukta değilim henüz baskı yapmayın der geçersin.

Lakin 2. ve 4. maddeler seni düşündüren sanırım, adamdan da kendinden de %100 emin olsaydın buraya konu açmazdın. Sen otur, içine sinmeyen nedir bunu bul. Sen de erkeğe sırt yaslama kafasında mısın, onun için mi kafan bu kadar kolay karıştı?

Benim fikrimce yaşlarınız genç, hemen evlenmek iyi bir fikir değil. Çevrenin evlen evlen baskısını da anlayamadım zaten. Sen çevreye kulağını tıka, kendi kafanı dinle derim yoksa çevreye sebep yanlış karar vereceksin.
Miss eline sağlık gayet güzel ve açıklayıcı yorumlamışsın. Sorularında yerli yerinde. Ama sen her ne kadar yaşlarınız genç desende Türkiyede bu böyle değil. 24 yaşındakilere (bende dahil) evde kalacaksın, bir an önce evlen diyorlar. Neyseki benim ailem onlar gibi düşünmüyorda ben rahatım bu konuda :KK53::KK53: Ayrıca bence maddiyat çok önemli. Heleki çalışan kadınlar için daha çok önem arz ediyor. Gezmek, dolaşmak, dışarıda yemek yemek, alışveriş yapmak, sosyal aktivitere katılmak, kendimize vakit ayırmak, sevdiceğimizle gönlümüzce eğlenmek istiyorsak para şart. Yok ben evimde otururum, karnım doysun yeter diyen varsa maddiyat o kadarda önemli değil. Tercih meselesi tabii...:KK14:

Hayat garip bir yer.
Sevdiği adama kavuşamayanlar bir de kavuşup da kıymetini bilmeyenler....

Demek ki konu maddi anlamda değil daha geniş mesele evlendikten sonra sosyal hayat yaşamak istiyorsun yoks borç yüzüden evden çıkamıyacaksın alışveriş yok,sinema yok, lokanta yok sadece annesine gidersiniz artık ben bu hayatı istemiyorum diyorsun tabi ne istediğin ve ne yaşayacağını iyi kestirmek gerek evlendiklten sonra sorgulamanın ve mutsuz olmanın manası yok

Maddiyat olarak Kendi ailemin binlerce kat altında biriyle evlendim. Çok sevdim. Çok zor günler geçirdik. Kendimden çok şey verdim. O da öyle. 20 li yaşlarım bitti gitti bu maddiyat derdine. Hiç bir şey anlamadım. Geçen eşime dedim, ben evliliğimin ilk 5 yılını hiç hatırlamıyorum, sosyal hayat yok, bir yemeğe gitme yok, sıkıntı hep. 6. Yılda toparladık, iki yıldır rahatız. Psikolojimiz düzeldi filan.

Değer miydi diyorum bazen. Kendi dengin biriyle evlensen, bu zorlukların hiçbirini yaşamıyacaksın, ki o yılların boşa geçmesinin faturasını yine ödüyorum hala. Arkadaşlara bakıyorum, eksilerden değil de, artılardan hayata başlamak çok farklı, tüm hayatını etkiliyor.

Ama bu zorluklarla daha da bağlandık biz, en baştaki saf, naif sevgiden ço çok daha kuvvetli bir şekilde seviyoruz birbirimizi. Ve hiç pişman değilim. Sıkıntılara göğüs gerebilecek kadar kuvvetliysen devam etmelisin. Ama senden çok şey alacağını da bilmelisin. İki milyar maaşla samanlık seyran olmaz, siz de çok yorulursunuz ama bizim o zamanki durumumuzda iki milyar maaşımız olsaydı, bize yeter de artardı derdim ben. O kadarı da yoktu çünkü. yani karakter ve hayattan beklentiler çok önemli. Sırf aşkla ya da mantıkla bakma, hayat toz pembe değil.

Back
X