Benim boyum 1.60 bile degil. :)
Kilom da 49 falandı önceden, bakıyorum benim boylarımda, benim kilomda olan arkadaslar bile benden daha fit, sıkı, zayıf görünüyorlardı. Benim amacım fit görünmekti. Bense yayvan, salık duruyordum. Sonra bir uzmana danıstım boyuma göre kilom normal deyince alakası yok, kilonun vücut oranıyla alakası vardır önce demisti. Yani senin vücut yapın, beslenmen nasıl? demisti. Benim kaslarım zayıftır yapısal olarak, bu benim icin dezavantaj, cünkü 2 kilo olsam vücudum kötü görünüyordu. Bende kolayı, cipsi cok seviyordum yani yaglı cok fazla besleniyordum. Ayrıca cay, nescafe tarzı icecekleri de bol sekerli tüketiyordum. Salata ve yemeklerde de asırı tuz. :)
Önce bu kötü alıskanlıkları bıraktım, birden azaltmakla olmaz, birden keseyim dedim diyet yapan arkadaslarım vardı, caylarını sekersiz iciyorlardı bir kere denedim tadı berbat geldi, sonra sonra alıstım simdi böyle tadı daha güzelmis diyorum.. Nescafe' ye 9 küp seker atıyorken, bir arkadasım nescafe yapınca '' eyvah ben sekersiz o koca bardagı nasıl icicem acaba? '' dedim. Verdi ictim, sen buna kac seker attın dedim? Hic ekstra atmadım, kendi sekeri deyince sok oldum bana bal gibi gelmisti tadı, ben bide o haliyle 9 küp seker atıyordum ya, seker komasına giricem.
Tabii, ben senin gibi 16 yasında degilim, eger daha fit görünmek istiyorum dersen zararlı alıskanlıklarını bırakabilirsin, cips, cola, cikolata, fast food.. Bunun yanı sıra peynir, yumurta gibi proteginli gıdalara agırlık verebilirsin. Aslında spor yapmak, yapabilmek en iyisi, ben dikkat ettigim icin ve birde o dönemden sonra cok üzücü, sıkıntılı olaylar yasayınca stresten bir hayli kilo verdim. O sikayet ettigim görüntüm yok oldu ama hala sıkı bir vücuda sahip olamadım. İnsanlar spor yapınca her zaman oldugundan daha zayıf görünüler, hemde spor saglık demektir. Bu yasında diyet yapmak sana uygun degil bence, cünkü asırı bir kilon yok, spora yönelmen daha mantıklı gibi geldi.