40 kg veren eşine imrenip diyete başlayan kadının günlüğü

meva80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
104
0
46
İstanbul
Merhaba, ben 70 kiloyu gördüğüm an, eşim de yaklaşık 40 kilo vermiş durumdaydı. O yüzden bu hafta rejime başladım öncelikle eşimin yöntemlerini size söyleyeyim, eşimin bir yemeyecekleri listesi var ve asla bunun dışına çıkmıyor. makarna pilav hamurişi, pasta çikolata şeker,kızartma. ama su bol içiyor, meyve de sınırsız. 6 kiloluk 7 kiloluk karpuzu bitiriyor bir oturuşta. sebze sınırsız .çorba temel besin kaynağı. ben de ona destek olsun diye, bol vitaminli sebze çorbaları yapıyorum.

Aslında amacım dukan diyeti yapmak ama ilk gün olan bugün, çok başarılı değilim bu konuda.

Bugün yediklerime gelirsek,
yaklaşık 8 çaybardağı çay. toplamda 2 kesmeşeker attım. çoğunu şekersiz içtim.
1 neskafe, 1 kesme şeker de bunda var.
6 dev buyuklukteki bardakta su.
2 yumurta.
biraz haşlanmış et.
diyete uymayarak çorba( 7-8 kaşık)
yine dayanamayarak 1 adet bisküvi(itiraf)
peynir
2 küçük kase yogurt yedim.
6 adet de zeytin.

Dukan diyeti benim gibi sık atıştıran birine göre zor. o yuzden boyle kaçamaklarım oldu.
banyoda tartının oldugu duvara, çocukların yazıp silebildikleri, 1 TLye satılan kareli bir yazı tahtasına( tahta değil de plastik gibi birşey) grafik yaptım.. Bugün 70.4 gördüm, bakalım yarın ne olacak...
hedefim yılbaşında 58 kilo olmak.

Eşinizi takdir ediyorum :46:
Sizede kolaylıklar diliyorum
Eşiniz çorba ve meyve ile mi verdi kilolarının
Hep aynı mı beslendi ?

eşinize tebrikler, size de kolaylıklar. ben de diyetteyim şu anda (2-3 haftadır bozmuş haldeyim gerçi). profilimden açtığım konulara bakarsanız (topu topu 2-3 tane zaten), diyet listemi görebilirsiniz. aç kalmıyorum, her şeyi yiyebiliyorum ve kilo veriyorum gerçekten.

yo hayır, meyve ve çorba çok yedi ama yenilmeyecek listesindeki karbonidrat ve yağdan aşırı zengin gıdaları kesti sadece. tüm sebze meyveleri yedi.
Bu aradaa, kaçamak yediğim bisküvileri sanırım erittim:) 15 dakika oryantel oynadım müziği açıp. ee hareketsiz kilo verilmez:)
sizin diyet listenize de şimdi bakıyorum

gözünüzden kaçabilir, buraya da yazayım. benim listem tiroit gibi rahatsızlığı bulunmayan kişilere yönelik. tiroit varsa ne gibi değişiklikler oluyor listede bilmiyorum ama doktorcuğum diyorsa, vardır bir bildiği.:15:

Bu sabah kahvaltı dünkünden daha iyi geçti, kalktıgımda kendimi aç hissetmedim yani. Sınırsız peynir yedim,1 su bardağı yeşil çay içtim,yarım salatalık, 5-6 adet zeytin.
Sabah aç karınla tartıldığımda, 69.1 kg ye düşmüştüm. Diyetimin ilk günü başarılı geçti, tabi bu vücuttaki suyun falan atılması ilk günkü zayıflama, biliyorum ama proteinden yani et süt yumurta süt ürünlerinden zengin beslendiğimden, muhtemelen çok kas kaybım olmayacak, daha çok yağdan gidecek.
Tabi sabah 10 dakika bile olsa egzersizimi ihmal etmedim. Gerçi egzersiz 20 dkdan önce çok etkili olmaz. O yüzden en az 20 dk yapmak gerekir, ancak hiç yoktan iyidir, zaten sonrasında da evi topladım:) neticede o da bir egzersiz.

dün akşam biraz fazla kaçırdığımı düşünmüştüm ama buna rağmen tartı beni mutlu etti. Bugünkü kilom 68.5. dünkü kahvaltımı bir önceki mesajımda söylemiştim, saat biraz geçti kahvaltı ettiğimde o yüzden öğlen yemeğini meyve ile geçiştirdim. yine 2 bisküvi kaçamağım oldu, akşam yemeğinde fırına iki tatlı kaşığı salça ile attığım tavuk patates soğan kabak tan oluşan yağsız bir yemek yedim, bir de yoğurt. Bu akşam çayı abarttım 6 çay bardağı çay içtim. ama toplamda 2 kesmeşeker kullandım. 3te bir yani her bardağa. bir de soğan suyu. Bu planlayıp bir türlü başaramadığımız gebelik için. Zaten bu diyetlere de başarsızı tüp bebek denemesinden sonra kalkıştık.

bugün diyetimin 3. gününe uyandım ve vermiş olduğum kilo 2. Umarım böyle gider. Bu arada ben ciddi bir sınava hazırlanıyorum sürekli ders çalışıyorum bu da benim yememe sebep oluyor. ders çalışırken yeme içmeyi de önleyecek bir sistem bulmam lazım.

merhaba,
bugün diyetimin 3. günü bitti. Size gün boyu menümü yazayım. Fena değildim. Kahvatıda, 6-7 zeytin, 3 bardak çay(1/3 kesme şeker her bir bardağa) yağsız peynir, çok az kaşar peyinri ve 1 adet haşlanmış yumurta yedim. haşlanmış yumurta yağları yaktığından bol bol yumurta yiyorum.

Öğlene kadar açlıktan dayanamayarak 2 adet mürdüm eriği yedim. şekeri yükseltme özelliği en düşük olan, diyet için en ideal meyve. saat 12 gibi öğle yemeğine geçtim, menemen yaptım ancak yağ çok çok çok az kullandım, biriki biberi bir tatlı kaşığı kadar yağda kavurdum, üzeirne önceden evde hazırlanmış şişedeki domates sosunu döktüm, 3 de yumurta kırdım, iki kişi için fena değildi, bir de tarhana çorbası yedim. Ekmek hiç yemedim.

Bol bol su içmeye çalıştım ve öğleden sonra 1 çay daha demledim. 3 bardakçay içtim, bu kez 2 kesmeşeker kullandım.

akşam yemeği için yine bir tatlı kaşığı kadar yağda kavrulmuş kıyma ile bamya yemeği yaptım, salça da sadece 1 tatlı kaşığı koydugumdan pek güzel biir yemek olmamış olsa da , sağlıklı bir öğün geçirtti bize. yanında yine tarhana ve yogurt vardı.

Akşam yemeğinden sonra da 2 bardak çay- 1 kesmeşeker toplam, bir bardak da yeşil çay içtim.

gün boyu 3 mandalina yarım da muz bugunku kaçamaklarım. eşimse bu ara atıştrmaları salatalıkla yaptı.

egzersiz açısından hareketli bir gün geçirdim, yıllık izindeyim ve normalde oturarak çalışan biriyim. gün boyu hiç oturmadım desem yeri var. En son hareket olsun diye halıları sildim. tüm mutfağı elden geçirdim. bol bol çamaşır yıkadım astım katladım yerleştirdim:)

şimdi 2 bardak su ve birkaç fındık yemeyi planlıyorum.

günün özeti: ekmek hiç yemedim, hamurişi makarna vs. mandalina vs tek karbonhidrat kaynağım oldu. tarhanada da vardır heralde. ama tarhana diyet açısından nasıldır bilmiyorum.
iyi geceler herkese. umarım yarın 100 gram bile olsa zayıflamış olurum.

hayırlı olsun inşallah istediğin kiloya ulaşırsın... Bişey dicem şekeri tamamen bıraksan çok daha iyi kilo verirsin emin ol çünki gün boyu karbonhidratın çoğunu şekerden alıyorsun bir kesme şekerde 12 karbon var buda bir dilim ekmeğe eş değer bilgine.... Başarılar...

hayırlı olsun inşallah istediğin kiloya ulaşırsın... Bişey dicem şekeri tamamen bıraksan çok daha iyi kilo verirsin emin ol çünki gün boyu karbonhidratın çoğunu şekerden alıyorsun bir kesme şekerde 12 karbon var buda bir dilim ekmeğe eş değer bilgine.... Başarılar...

evethaklısın sanırım bunun için çayı azaltmam gerek. bugun sanırım 9 çay içmiştim, yarın bitki çayına ağırlık vereyim, onu şekersiz içiyorum. böylece günde toplam 3 yerine 2 kesmeşeker kullanmış olurum gitgide sayıyı azaltırım. şekersize dönmeye çalışayım. tarhana konusunda bilgin var mı

bu sabah da uyandım ve tartıldım. 68.5 yanid ünkü kilomla birebir aynı. sanırım erkenden bir duraksama dönemine girdi. gerçi geç yatıp erken kalktım. yüzüm ayaklarım şiş ama kahvaltı etmeye başlamış oldugumdan gerçek kilomu öğrenemeyeceğim bugünlük. Ama yarına hedefim 68.3. kahvaltıda ne mi var?
tabi ki yumurta haşlaması, şekersiz çay( artık şekersiz) 2 bardak su, yağsız peynir (kaşar yok bugün, kalorili diye) zeytin daha az. belki doymazsam yumurtayı iki yaparım.

Herkese bol kilo vermeli diyetler.

bu sabah da uyandım ve tartıldım. 68.5 yanid ünkü kilomla birebir aynı. sanırım erkenden bir duraksama dönemine girdi. gerçi geç yatıp erken kalktım. yüzüm ayaklarım şiş ama kahvaltı etmeye başlamış oldugumdan gerçek kilomu öğrenemeyeceğim bugünlük. Ama yarına hedefim 68.3. kahvaltıda ne mi var?
tabi ki yumurta haşlaması, şekersiz çay( artık şekersiz) 2 bardak su, yağsız peynir (kaşar yok bugün, kalorili diye) zeytin daha az. belki doymazsam yumurtayı iki yaparım.

Herkese bol kilo vermeli diyetler.

Günaydın, kararlılığın için seni tebrik ederim. :nazar: Şekeri bırakman çok iyi olmuş. Ben de 1 yıl kadar önce bıraktım. İnan bana hayatının en doğru kararlarından biri olduğunu göreceksin. Her gün tartılmak kilo kaybını olumsuz etkileyebilirmiş. Beynimiz kilo kaybını engellermiş. Bence bu kadar erken duraklamaya girmiş olamazsın, ölçümlerini haftalık yaparsan kayıpları daha net görebileceğin gibi, motivasyonunu da bozmamış olursun. Başlarda doymayıp 2 yumurta yiyordum, şimdi 1 tane yetiyor. Sabahları bol yeşillik özellikle dereotu yemeni tavsiye ederim. Dereotu ciddi anlamda iştah azaltıyor.

Ben de günlüğüme beklerim, eleştiri ve desteğin bana iyi gelecek :16:

merhaba topiğin hayırlı olsun inşallah sende hedefindeki kiloya sağlıkla ulaşabilirsin.
hergün tartılıyor olman ilgimi çekti,yanıltabiliyor hergün tartıya çıkmak haftada bir aynı gün tartılırsan daha iyi olacaktır.
günlük sıvı kaybı şişkinlik seni sabah tartıya çıktığında yanıltabilir.

Günaydın, kararlılığın için seni tebrik ederim. :nazar: Şekeri bırakman çok iyi olmuş. Ben de 1 yıl kadar önce bıraktım. İnan bana hayatının en doğru kararlarından biri olduğunu göreceksin. Her gün tartılmak kilo kaybını olumsuz etkileyebilirmiş. Beynimiz kilo kaybını engellermiş. Bence bu kadar erken duraklamaya girmiş olamazsın, ölçümlerini haftalık yaparsan kayıpları daha net görebileceğin gibi, motivasyonunu da bozmamış olursun. Başlarda doymayıp 2 yumurta yiyordum, şimdi 1 tane yetiyor. Sabahları bol yeşillik özellikle dereotu yemeni tavsiye ederim. Dereotu ciddi anlamda iştah azaltıyor.

mesajını yeni gördüm aynı şeyler yazmışız.
diyetinde kolay gelsin.

tamam hemen dereotu alıyorum bugün:) haftalık tartılmak motivasyonumu bozar diyette oldugumu unutabilirim ama haklıısn gnlük de çok:) en iyisi şimdilik 2 gündebir tartılmak. günlüğüne de hemen bakıyorum. benim kullandığım şeker 3te bir kesmeşeker aslında ama günlük çay sayım 20 yi bile buldugunu düşünürsek, az bir sayı etmiyor. neyse bugunküleri şekersiz içtim

merhaba topiğin hayırlı olsun inşallah sende hedefindeki kiloya sağlıkla ulaşabilirsin.
hergün tartılıyor olman ilgimi çekti,yanıltabiliyor hergün tartıya çıkmak haftada bir aynı gün tartılırsan daha iyi olacaktır.
günlük sıvı kaybı şişkinlik seni sabah tartıya çıktığında yanıltabilir.

teşekkür ederm:) inşallah hepimiz ulaşırız.

anlaştık 2 günde bir tartılacağım:) diğer türlü de nasılsa kilo almışımdır deyip yiyorum:)

evethaklısın sanırım bunun için çayı azaltmam gerek. bugun sanırım 9 çay içmiştim, yarın bitki çayına ağırlık vereyim, onu şekersiz içiyorum. böylece günde toplam 3 yerine 2 kesmeşeker kullanmış olurum gitgide sayıyı azaltırım. şekersize dönmeye çalışayım. tarhana konusunda bilgin var mı

Canım şekeri birden kesince daha iyi zten okudum bugün kullanmamışsın inan şekeri bırakınca daha fazla kilo kaybı oluyor bende çayı çok seviyorum inan şekersiz tadı daha güzel oluyor çayın acık içersen başlarda sonra zeten şekerli içemezsin...
Tarhana çorbası 1 porsiyonu 17 karbonh. Var yanına bir salata veya yoğurt süper olur...
Himm canım istedi tarhana çorbası akşam bende tarhana çorbası içim yanınada yoğurt oh misss....:16:

Bugün menüde suya çok ağırlık vermeye karar verdim. sabahtan beri dev bir bardaktan 5 tanesiyle su içtim. ipince tel süzgeçten geçirdiğim bir mercimek çorbası yaptm, salçasız, yağsız, bir de dünkü bamyadan yedim:) tabi bir kase(küçük bir kase oldu bu sefer) yoğurt. 1 çay bardağı da şekersiz çay:)
akşam için de menüm haşlanmış et. yanına da yoğurt. yarın tartılmayacağım:D bakalım bir sonraki güne 67li sayıları görebilecek miyim???

2 gün yazamadım, ilk gün önce herşey iyi gitti.sabah 9bucukda dışarı çıktık, önce ikeanın en küçük kahvaltısından yeriz sonra da işlerimizi hallederiz dedik. Ama arabayı ben kullnanmaya kalınca 20 dklık yok 1 saat 10 dakika sürdü, otoparkta da 20 dakika araba parkediip yukarı çıktığımızda kahvaltı bitmişti. karşısında forum istanbulda kahvaltılar vardır dedik ama, yanında reçeli balı olur dayanamayıp yeriz diye gitmedik. işlerimizin bir kısmını hallettik. sonra edirnekapıda mobilyacıların orda yeni açılmış küçük bir lokanta gördük, saat öğleni geçmişti ama kadına rica ettik, yüz de bulunca içine koyacaklarını da tek tek söyleyerek, basit bir kahvaltı tabağı sipariş ettik. sonrasında da bir tabak çorba yiyerek öğleni de aradan çıkardık. akşama kadar dışarıdaki işlerimiz bir türlü bitmedi ama ödülümüz güzel bir balık oldu.
Lüferin dönemi olduğundan eşim de ben de fırında, içinde sadece bir çay kaşığı tereyağ olan ( o da balığın derisine yukarıdan 3 delik açtık, oraya koyduk) her biri bir balık güvecinde yapılmış olan birer balık yedik. yanına salata bile yapmadık.
güzel bir diyet günü geçirdik derken o telefon geldi:D:D misafir geliyormuş. Herşey son dakikaya kadar güzeldi, kek börek yapmadık, hiçbirşeye ağzımı sürmedim. Çayları şekersiz içtim. Ama en sondunda o mısır patlağına dayanamadım, hatta saldırdım adeta:D:D ciddi moralim bozuldu yani.

dün ise herşey yolunda gitti, çok sade bir kahvaltı, öğlen saphire de saladstationda sade bir salata. akşam da bezelye ve domates çorbası, bir kase yoğurt gün içinde toplam 2-3 meyve. Dün kötü giden birşey vardı ki gün boyu ağladım, eşimbir kursa gidiyor telefonu almamış ağladım, kargom gecikti ağladım, komşum evde yoktu ağldım, en son tvde yaşlı bir adam acunda düğün salonu tarzı şarkı soyluyordu ona bile ağlayınca eşim sana. bir psikiyatristen randevu alalım bile dedi. Ama bu sabah herşey belli oldu, o düşmeyen kilolar, sinir bozuklukları vs vs meger ben adet olmusum bu sabah:) normalde hep gecikir, bugunse tam günü. düzgün olacağı tutmuş. neyse sanırım adet sonrası güzel zayıflanıyor:) emeklerimizin karşılığı o zaman ...

Back
X