40 kişilik pilav..

07marla34

Her hata bakiredir tekrarı zevke girer
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
1.141
1.213
133
Herkese iyi geceler, yarın yemekli işe pilav yapılacakmış ama aşçı bulamamışlar iş bana kaldı, ben de hiç bu kadar kişiye. pilav yapmadım birde eş dost akraba da değil.biraz tedirginim tavsiyelerinizi bekliyorum hangi pirinç beni utandırmasın, neler önerirsiniz

Bence 40 kişilik pilav ck zor bnde olsam tedirgin olurdum ALLAH kolaylık versin

İyi marka osmancık bir pirinç iş görür
Evlerde yapılan gibi bardak ölçüsü yapın
Mesela 10 bardak pirince 10 bardak su gibi
Ya da bir yemek firmasına sipariş ver

Her zaman evde kullandigin markayi kullan. Ne kadar su ceker asina olmussundur. Baska marka boyu farkli olur, cig ya da lapa olur. Riske atma.

Büyük bir tenceren varsa daha küçük teflonlarda pişirip, büyüğe alabilirsin. Mevlütte falan öyle yapıyor teyzem ve süper oluyor.

Bir kaç kerede çıkarırsın 40 kişilik.

Çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum alişık olduğum kadar yapıp büyük tencereye aktarmayı, birde ben hep şehriye yaparım şimdi sade yapmam gerekli

Yaklasik 20 bardak falan pirinc islatmaniz lazim. Bence tek seferde yapmaya kalkmayin guzel olmaz. 5 seferde falan yapip sonra birlestirin. 1 2 saat oncesinden de sicak tuzlu suyla istlatin.

Baldo en iyisidir. Mevlut pilavi yaptim 3 kere falan ozaman parca parca yapmistim yani 2 kg seklinde sonra buyuk tencereye aktarmistim. Suyu ben goz karari koyuyorum ama sen bardakla hesapla bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…