Herkese iyi geceler, yarın yemekli işe pilav yapılacakmış ama aşçı bulamamışlar iş bana kaldı, ben de hiç bu kadar kişiye. pilav yapmadım birde eş dost akraba da değil.biraz tedirginim tavsiyelerinizi bekliyorum hangi pirinç beni utandırmasın, neler önerirsiniz
Evet inşallah altından kalkarımBence 40 kişilik pilav ck zor bnde olsam tedirgin olurdum ALLAH kolaylık versin
Çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum alişık olduğum kadar yapıp büyük tencereye aktarmayı, birde ben hep şehriye yaparım şimdi sade yapmam gerekliBaldo pirinçle yparsan em iyisi olur tabii, birde hepsini birden yapmayın ilk yapıyorsanız bı kadar pilavı. Normal pilav tavasında yapıp büyük tencereye koyup bir güzel sarın demlensin.
suyuna biraz limon sıkrsanız beyaz ve tane tane olur. Kolay gelsin.
Kaç kg pirinç gider acabaYaklasik 20 bardak falan pirinc islatmaniz lazim. Bence tek seferde yapmaya kalkmayin guzel olmaz. 5 seferde falan yapip sonra birlestirin. 1 2 saat oncesinden de sicak tuzlu suyla istlatin.
Baldo pirinci tavsiye ederim, başka bir arkadaş da tavsiye etmiş farklı tencerelerde yapıp demlenince birleştirin. Baldoda önceden ıslatıp 1e 1,5 su ile pişiriyorum ben. Tam kıvamında oluyor
Çok teşekkür ederim inşallah altından kalkarımKolay gelsdin casnim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?