• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 milyar için 6ay ayrı kalmaya değermiiii

6 ayda 40bin lira çok guzel para.12 ve 5 yaşında çocuklarınız olduğuna gore uzun yıllardır evlısınız.oturmuş bir evlılıgınız olduğuna inanıyorsanız eşinizin gitmesine müsaade edebilirsiniz.hanı yeni evli olsanız tamam.tabı son karar sızın.

Evet canım oturdu çok şükür çok küçük yaşta evlendim eşimede çok bağlandım bu yüzden biraz zor geliyor bana ayrılık

A

Afkanistan canım
Hic canınızı sıkmayın o zaman. Önceki yorumumda da bahsettim. Afganistan a giden yakınım 2012 de gitti.

Mesleğin kendisi tehlikeli maalesef, ama yurt dışı görevlerinin çoğu yurt içi doğu görevlerinden çok daha güvenli.

Kendinize de güvenin biraz. Altından kalkacaksınız siz o 6 ayın hic merak etmeyin.

Ailesinden ilk kez ayrılan gençlerin korkusuna benziyo biraz haliniz. Tek başınıza ayaklarınızın üstünde durmayı ögreneceksiniz. İlk ayın sonunda düzeniniz oturmus olur bile.

Ben istemezdim ama esiniz kafasina koymus zaten pek ikna edebilecekmissiniz gibi gözükmüyor

Arabamızı kapının ônünde bırakıcak hastalık falan olursa sadece sürecek birine ihtiyacım olacak arada annemde gelir giderim diyor okullar tatil oluncada annenlerin yanına gidersin diyor birazda kendin bişeyleri başarabilmeyi öğren diyor

Kac yasindaki kadinsiniz, iki cocuk annesi, nasil oluyorda yalniz yasayamiyorsunuz?

Esin gitmeden önce ilk yapacagan sey, ehliyetini almak. Araba sürebilmen cok önemli. Sizi kötülemek degil amacim fakat tüm hayatin baskasina endeksli olmasi cok kötü birsey. Bagimsiz olamiyorsunuz.

Esinizin gitmesi bu konuda iyi olabilir. Baze seyleri kendiniz yaparak özgüveniniz tekrar yerine gelebilir. Ayrica bir psikologa gitseniz iyi olur. Esin gitse, gitmese, bu özgüven probleminizi cözmeniz gerek.

Kac yasindaki kadinsiniz, iki cocuk annesi, nasil oluyorda yalniz yasayamiyorsunuz?

Esin gitmeden önce ilk yapacagan sey, ehliyetini almak. Araba sürebilmen cok önemli. Sizi kötülemek degil amacim fakat tüm hayatin baskasina endeksli olmasi cok kötü birsey. Bagimsiz olamiyorsunuz.

Esinizin gitmesi bu konuda iyi olabilir. Baze seyleri kendiniz yaparak özgüveniniz tekrar yerine gelebilir. Ayrica bir psikologa gitseniz iyi olur. Esin gitse, gitmese, bu özgüven probleminizi cözmeniz gerek.
Haklısın canım fakat ehliyet alamam çünki bu bir ay içinde gidecek yaşımda okadar büyük değil çok küçük yaşta evlendim öz güven sorunum var malesef çok panik bir insanım

İ
Hic canınızı sıkmayın o zaman. Önceki yorumumda da bahsettim. Afganistan a giden yakınım 2012 de gitti.

Mesleğin kendisi tehlikeli maalesef, ama yurt dışı görevlerinin çoğu yurt içi doğu görevlerinden çok daha güvenli.

Kendinize de güvenin biraz. Altından kalkacaksınız siz o 6 ayın hic merak etmeyin.

Ailesinden ilk kez ayrılan gençlerin korkusuna benziyo biraz haliniz. Tek başınıza ayaklarınızın üstünde durmayı ögreneceksiniz. İlk ayın sonunda düzeniniz oturmus olur bile.
İnşallah canım

Ben olsam git derdim ben de ( ne güzel fırsat) memleketime gider tatil yapardım ,
Herkese göre farklı tabii

E esin uygun gormus onun icin degecek bi meblag demek ki.. Bizim burada parayi tartismamizin bi manasi yok. Senin cephende, cocuklarin cok buyuk bi sorun yasamazsin. Kocasi ölen, bosanan kadinlar napsin onlar tekli hayat mucadelesi veriyo. Hepi topu 6 ay yani abartmaya degmez

Cani
Sizde baya hırslıymışsınız aşırı para hırsida iyi değil canım
Canim biz dugun yaparken cok zorluk cektk ilk 1 yiliniz cok zor gecti ayni zorluklari evlatlarimjnda cekmemesi icin butun hirsim 2 dairemiz kirada kira gekirlerini esim bana birakti iste gez toz isedigini al diye suan esimin geliri iyi ama yarin hayat ne gosterir bilemiycegimizden ben oyle deli gibi harcamaktansa deli gibi biriktirmeye calisiyorum:)

6 ay o kadar uzun birsüre degilsonuçta iyibir para döndüğünde size ve çocuklarınıza gelecek imkanı sunan bir para sabredeceksiniz üstesinden geliceksiniz eşiniz işten çıksa beş para getirmese ne olur.

evet ayrılık zor heleki çocuklarla ama dediğim gibi sabır etmek gerek aileniz gelir siz aile yanına gidersiniz derken sayılı gün çabul geçer

De
Cani

Canim biz dugun yaparken cok zorluk cektk ilk 1 yiliniz cok zor gecti ayni zorluklari evlatlarimjnda cekmemesi icin butun hirsim 2 dairemiz kirada kira gekirlerini esim bana birakti iste gez toz isedigini al diye suan esimin geliri iyi ama yarin hayat ne gosterir bilemiycegimizden ben oyle deli gibi harcamaktansa deli gibi biriktirmeye calisiyorum:)
Deli gibide biriktirmeye çalışmayın canım gelecek kaygısı yüzünden şuanınızı zehir etmeyin kendinize en iyisi orta kararlı olmak biriktireyim çocuklarımızın geleceği güzel olsun derken çocuklarımızın çocukluğunu doya doya yaşamasını engellemeyelim

Getirisi sadece para mı olacak yoksa mesleki gelişimine de katkıda bulunacak mı bu olay bunu da düşünmeniz lazım bence.

Eğer aynı zamanda mesleki açıdan da avantajlıysa değer bence.

Ben de mesela erkek arkadaşımdan ayrı bir buçuk seneyi yurtdışında geçirdim işimle ilgili olarak. Ekstra bir para kazancım da yoktu orada olduğum için ama daha ileriyi düşününce önüme çıkacak fırsatlar açısından büyük getirisi oldu bu tecrübemin. Bu yüzden eşinizle aranızda güven varsa karşı çıkmamanızı öneririm.

Bırakın gitsin. Kim kime 6 ayda kırk bin veriyor. Neden kendinize bu kadar guvensizsiniz? Eşiniz her daim Yanınızda mı olacak? Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Ben kesinlikle gönderirdim. Değmez diyen arkadaşlar insanlar 30 yıl çalışıyor da kırk bin almıyor. Kendinize güvenin tek başınıza gayet de ayakta durabilirsiniz.

Benim ablamin eşi de yurt disina gitse 1 ayda 10bin alacak ama ablam asla istemiyor.
Gerek yok diyor.
Bence de gitmesin. Madem durumunuz da iyi hic gerek yok. 6 ay ne demek ya. Cok zor.

İnsanlar tayin yüzünden ayrı kalıyor yıllarca ve kimse de boyle bir para vermiyor. 6 ayin başı belli sonu belli . sizin için kendi kendinize yaşayabilme deneyimi olur

Hayırlısı arkadaşlar ama benimki gitmeyi kafaya koymuş Allah yardımcımız olsun

ben bilemedim, çocuklarım varsa farklı düşünürdüm sanırım, altı ayda 40 bin lira kar etmek az değil, onu çocuklarınızın adına bir hesap açıp işletseniz çocuklarınız büyüyene kadar mühim bir para olur, belki özel üniversiteye veya yurt dışına giderler, veya şehir dışına giderler ev alırsınız o zaman. teknolojinin bu kadar geliştiği zamanda 6 ay ayrı kalmak çok büyük sıkıntı olmasa gerek, ayda bir hafta sonu gelir gider eşiniz, siz bir iki defa gidersiniz başka ülke görmüş olursunuz, çocukalrı gezdirirsiniz. ben gönderirdim sanırım. ki biz nişanlımla da doktora tezlerimiz için bir defa altı ay bir defa bir yıl başka ülkelerde kaldık zaten, bence o kadar büyük mesele değil, eşinizin kariyeri açısından da önemli bir adım ise, sırf yalnız kalacağım, girişken değilim, ayrı kalmayalım diyerek engellemek bana bencilce gelir açıkçası.

Back
X