• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 milyar için 6ay ayrı kalmaya değermiiii

40 binlira bu devirde asgari ücretli çalışan insanlar için oldukça iyi para. Eşi gemide çalışanlar. Tayin dolayısıyla ayrı kalanlar ne yapsın. 6 Ay az bi zaman 40bin az para değil.Çocuklarınız için sizin için birikim olur ben olsam gönderirdim sanırım.

Askerler genelde tehlikeli ülkelere gidiyorlar Irak vs gibi
Eğer öyle bi yerse ben göndermezdim sanırım, ne kadar iyi para olursa olsun.
Candan değerli değil sonuçta

Eşinizin Asker olduğundan bahsetmişsiniz eger tehlikeli bir durum söz konusu değil ise 6 ay için 40 bin TL bencede fena bir rakam değil ( yani normal aldığı maaş dışında +40 bin tl ise , normal de aldığı maaşda buna dahil ise bu durumda bu kadar süre ayrı kalmaya değmez ) ama bunlar tamamen kişişel şeyler bence gitmesi mantıklı ama ben olsam bende mantıksız olanı seçer gitme derdim sanırım..

Afganistan görevi mi?
neyse, eşiniz askerse göreve giderim ya da gitmem diye bir seçeneği olamaz ki. git derlerse gitmek zorunda diye biliyorum. çok çok büyük bir mazereti yoksa tabi.

Evimiz kira değilse, altımızda arabamız varsa, kenarda az çok birikimimiz varsa, maddi olarak hiiiiç sıkıntımız yoksa, ben de elbette gitmesini istemem. (:

Eşiniz gitmeden araba kullanmayi ogrenin, çocuklarınız kucuk değil, ikisi de egitim caginda. Daha iyi imkanlar icin (cocuklarim icin diyorum kendim icin degil) ben ailemin yanina gider ve dayanirdim. 6 ay icin 40bin az değil. Ama bu para nasil kullanilacak o da onemli. Cocuklara harcanmayacaksa , ya da ev alinmayacaksa gerek yok. Ev alinca kira derdinden kurtulup yine cocuklara daha iyi imkanlar sağlanacak cunku

Kusura bakmayın ama buna hadi ordaaan demek istedim.
Amerikada yıllık ortalama gelir 54.500 usd diye biliyorum. Sizin eşiniz devlet başkanı olarak mı gidecek ayda 40000 usd verecekler? Bir de bunu reddedeceksiniz öyle mi? Karun kadar zengin olmalısınız....
bende merak ettim meslek ne acaba

Ne isiymis o arkadasim ben hemen yollayayim eşimi...

Şakasi bir yana 6 ay ne olacak butun omur birlikteyiz,hayat bazen fedakarliklar gerektirir.bir cok arkadasimin esi gemici ve onlarin tum hayati boyle geciyor.ben olsam kesin yollardim,hatta bana gelse giderdim de

Eşi askermiş,alacağı parada gayet iyi,6 ay dediğiniz nedir ki hemencecik geçer.
Bizde yaşadık,eşimde asker 6 aylığına kosovaya gitmişti,kendisi oradan bende Türkiye'den maaşını almıştım.
İyi bir birikim yapmak için güzel bir fırsat,değerlendirsin bence.
Hem ben eşimi yollamam diye bir kural olamaz,yurt dışı görevi bir çok kimsenin gitmek isteyipte gidemediği görev yerleridir.Sırası gelen personel gider,çok önemli bir mazereti yoksa gidebilir,sicil çok önemlidir bu konuda..

okul okuyan çocuğunuz yoksa sizde gidin ozmn onunla. ama tabikide bende istemezdim göndermezdimmm. sizde ikna edin gitmemeye :(

ihtiyacınız varsa olabilir tabiki..benim arkadaşımın eşi gitmişti hemde Irak'a..şuan ev kredileri falan bitti bu sayede..bazen katlanmak gerek böyle şeylere..ama ihtiyacınız yoksa gerek yok tabiki...

Onun tarafından baktığın zaman eşin daha iyi bir gelecek için bunu düşünüyor olabilir ama ben asla taviz veremezdim bu konuda 6 ay çok uzun bir zaman değil 6 ay ben eşimden bir hafta ayrı kalmaya dayanamıyorum ama bunu ona sen parayı seviyorsun bizi düşünmüyorsun gibisinden şeylerle asla söyleme kendine çekmeye çalış güzel sözlerle etkilemeye çalış ben sensiz duramam 6 ay ne yaparım sensiz de ben lüks bir hayat değil huzurlu bir hayat ve yuvamız olsun istiyorum de bu şekilde aklına girmeye çalış eğer olaya tavır koyarak ve sert çıkarak müdahale etmeye çalışırsan bu sefer senden kaçmayı düşünür o yüzden onu seni bırakıp gidemeyecek duruma getirmen lazım buda senin elinde

Msjlarin hepsini okumadim ama notmalde aylik kac tl aluyor?

Maasi iyi bir is demissiniz,

bu parayi da 6 aya bolersek aylik 6,5 dilan yapar.

Normal maasi da ustune ekleniyo mu yoksa sadece bu mu?

Normal maas bu paradan cok mu az? Uiyi maas demissiniz ?

Bu para net para mi uoksa yasam masraflari icinde mi?
Afganistanda guvenlik sorunu olmayacak mi?

Maasinin ustune bu para yatacaksa gitsin esin, hatta net paraysa da gotsin, aylik 6,5 az para degil ?

Ekmek aslanin agzinda valla.

Tabi guvrnlik sorunu yoksa gitsin, varsa 10 de verseler gitmesin

6 ay birsey değil ki gelip geçer.... bence siz kendinize güvenin iki çocugunuz var biraz ayklarınızın üstünde drun allah korusun eşiniz hiç biryere gitmese bile başına birsey gelmeyecegine garantiniz var mı hastalık ölüm kaza gibi...bence hem kendiniz hem cocuklarınız için gönderin o 6 ayda nasıl açılırsınız kendinize bile inanamazsınız..

Henüz gençken birikim yapmanızı tavsiye ederim.
Şuan ekstradan 40.000 lirayla gelecek için yatırım yapabilirsiniz.
İlerde çoluk çocuk büyüyünce ne kadar kazanırsanız kazanın ek gelirler insanı rahatlatıyor.

Bu durum tek seferli bir şey ise ben olsam karşı çıkmazdım.
Üzülürdüm, zorlanırdım ama razı olurdum.
Zira evim yok ve o gelecek para ciddi anlamda bize derman olur.
Eşimi tanıyorum ve güveniyorum ondan yana bir sıkıntım yok ama sürekli olacaksa tabii ki istemezdim.

Back
X