40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

Size şımarıklık gibi geliyor haklısınız. Bir başkası yazsa bana da öyle gelirdi belki. Aileniz ve size acil şifalar dilerim, Allah sağlıktan ayırmasın. Ben de tek çocuğum bu arada.

Destek almalısın bence.

Ya iyi olurdu belki ama daha önceki ciddi depresyonhmda zor doktor buldum. İyi bir doktor bulmak da zor günümüzde. Benim biraz da yapım bu yükselenim Akrep hep uçlarda yaşarım.

Bende diyorum şöyle 40 olup daha can alıcı kararlar verebilsem. Her yaşın kendine göre öyle güzellikleri var ki içinizdeki hayat enerjinizi bulul dışarıya çıkarın. Herkesin ailesinin eksi yanlari vardir ve genelde çocuklar onlarin bu eksilerine takılır oyle olmamaya çalışırız en küçük kendimizden beklemediğimiz bir harekette hah Iste kesin babama benzemeye basliyorum deriz. Beynimize bu korku çocukluktan yerleşmiştir. Her babamiza kizdigimizda icimizden o kadar cok sana benzemeyecegim deriz ki... Kendi hayatiniza odaklanin. 50 yasiniza geldiginizde keske 40 imda olsamda şunları yapsam dememek için miymintiligi miskinligi atın üzerinizden. Ege ye gitmek cokta zor degil. Eminim az da olsa bir birikiminiz vardir onu da kendiniz icin harcayın. Yurtdisinda yasayan biri olarak hicbir aile cocugu icin birikim yapmıyor. Her cocuk 14 15 ine geldiginde calismaya basliyor. Biraz kendiniz ve esiniz icin yasayin bu hayati. Olmadi kredi cekin ya. Bu kadar icinize ukte olmasin. Zaten bi kere yaptiginiz zaman bu aliskanlik haline geliyor. Deneyin

Sevgili mune
Cok beğendim yorumunu harika
Bununla cok ilintili bir durumum var
Bana yorum yapar mısın acaba rica etsem

Annem 68’de emekli oldu bu arada. Şu an 75 yaşında ve emekli olduğuna pişman. Babam 55’di sanırım emekli oldu ve yirmi senedir evden tek tük çıktı inanması güç şekilde. Sürekli inziva halinde, akrabalar, arkadaşları yazlığa çağırır tatile çağırırı gitmez mesela. Malesef bütün kötü özelliklerimi babamdan almışım, melankoliye düşkünüm.

Öncelikle Allah mesud etsin. Biz de Selanik göçmeniyiz, mübadele zamanı gelmişler. İnşallah bana da nasip olur gidip görmek
çok teşekkür ederim, inşallah hepimiz hep mutlu oluruz. Selanik'i gidip görmek nasip olur niye olmasın ki, hayat o kadar süprizlere gebe ki, tahmin bile edemezsiniz. bırakın selanik hayalleri kurmayı, corona sebebiyle işe gidip gelsem yeter modundaydım. sizin gibi kırk yaşındayım hayat boşa mı geçiyor endişesindeydim. üç beş ay önce en umutsuz anımda birden hayatımda hiçbirşey olmasa bile kesinlikle birşeyler oldu hayatta her an bir kapıdan önümüze birşeyler çıkabiliyor.

Bu hissi suanlik ben tanimimiyorum ama lütfen atin bunu üzerinizden.
Öyle bir arkadasim var cok da güzel bir hayati var 32 sinde basladi yaslaniyorum diye su an 36 yasinda daha yeni durdu söylenmeye. Hayat sizi dinlemiyor öyle böyle akiyor een iyisini yapin ve size ne iyi geliyorsa onu yapin kacirdiginiz zaman a yazik.

Bana da 30 dan sonra sanki yaşlanacakmışım gibi geliyor biz küçükken 30 lu yaşlardakiler çok büyük olurdu teyze olurdu :) yıllar geçmesin 30 olmayayım diyorum

Kilo da 18 olunca
Toto kirilmaz
Ben dussem bildigin zelzele haci ablam

Son düzenleme:

Çok minik bir kaç kaz ayağım var onlar için yaptırdım, bebek botoksu dedi doktor zaten ufak dokundu ama davul gibi oldum gerek yoktu. Dudak dolgusu yaptırdım eridi, ışık dolgusu yaptırdım o da kalmadI Kaldım mı hem parasız hem dolgusuz Gerçekten insanın kendisiyle uğraşması çok gereksizmiş bunu anladım ama.

Ay su cok sevdigin depresyonundan bi cikar misin lutfen? bise dicem
Cikmak senin elinde cunku. Ne kadar guzel,ne kadar becerikli ve azimli oldugunu anlamak da senin elinde

Senin beni böyle şımartmaların ne olacak?

Nokta atışı tespit. Çabuk demoralize olup çabuk yükseliyorum, malesef manipüleye de açığım. Ama haklısınız değişmek insanın elinde.

Bi hobini geliştirmeye yönelirsen boşluğa düşmüyorsun, imkanın varsa bunun üzerine git derim.
Bu seneki resim kursu hocamın anlattığı bir olayı paylaşayım bak seninle, çok gururlandığı bir öğrencisinin hikayesi:
Klasik ev hanımı, çocuklarını büyütmüş artık yollamış okullarına, kendisi de işte vaktinde taş çatlasın ortaöğretimden mezun bir hanım, yaşı da işte 50lere geliyor... Bir gün eşiyle yolda giderlerken "Durdur arabayı bi durdur" filan demiş, adam da şaşırmış noluyor bizim hanıma diye, "Görüyor musun şu renkleri, şuna bak" diye denizdeki dalgaları işaret etmiş. Adam "E her gün görüyoruz işte önünden gelip geçiyoruz, ne var bu kadar heyecan yapacak" filan demiş; kurs hocamın yorumu şu, her gün bakıyordu o hanım ama ilk kez ömründe o gün gördü-fark etti o dalgaların rengini... Ben bunu çizmek istiyorum diye tutturmuş kadın. O dalgaları, renkleri işleyeceği tablolar yapabilmek için hocamın yanına gitmişler.
Kadında yetenek varmış, hoca bunu anlamış ama o yaşına kadar hiç işlenmemiş, hiç fark edilmemiş...
Hoca da görmüş bu istek ve cevheri "Yaparsınız tabi, yeter ki çalışalım" deyip başlatmış.
Kadın zannedersem 3 mü 4 mü sergi açmış ve çeşit çeşit dalga, deniz, farklı hava durumlarındaki dalga renkleri vs... Bunlar üzerine çalışmış sadece, bu yönde profesyonelleşmiş ve yapmış yani. :)

Hikaye çok ütopik gelmişti bana ama hoca, gel bak diye gösterdi (Ben de kursa başlarken hocam köreldim sanki, olmuyor gibi artık benden filan triplerine girmiştim, ondan anlatmıştı), sergiden 1-2 resim almış hoca "İşte benim öğrencim" diye kursuna örnek asmak için, dokunabilir miyim dedim dokundum filan, o kadar gerçekçi yapmış ki kadın, deniz kıyısında oturun, aynısı yani. :))

Bunu 40-50den sonra gerçekleştirmiş, kendinin farklı bir yönünü keşfetmiş kadın, hayranlık duyulası değil mi?

Alırım bi tur

ayy o anne ile sen neden 40 ında karalar bağladın ki

annem olsa şunu yapardı de koyul yola

maaşallah diyeyim şuraya

benim babam ben lisedeyken emekli oldu 1996 da

25 yıl olacak yakında

o da çok çıkmaz zira eskiden öğretmen evi vs giderdi şimdi oralarda da takılacağı kimse yok

bir dönem siyasetle ilgilendi oraya da uymadığını düşünüyor artık

ama facebook ta aktif hayatını anılarınız yazıyor her sabah kalkıp vs vs

anneme özel şoförlük yapıyor zira şimdi de annem siyasetin içinde

bak aslında 40 ta hiçbir şey bitmiyor

mesela annem 40 iken babam emekli oldu ben 16 yaşında idim ben evlenirken annem 50 idi ve çalışıyordu

annem babamdan 13 yıl sonra emekli oldu

ben 40 iken benim oğlum 10 yaşında

bak daha kırktan sonra yapılacak çok şey varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…