40 yaş 2 düşük tekrar hamilelik

eczmabella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
57
15
88
39
40 Yaşındayım.2 defa düşüğüm oldu hiç çocuğum yok.ilk gebelik 10.haftada 2.gebelik 7.haftada düştü ilk gebelikte kalp atışı duyuldu sonra kalbi durdu.ikinci gebelikte hiç kalp atışı duyulmadı .Genetiğe gittik bende mthfr(a1298c) homozigot çıktı.pıhtılaşma problemi.Şuan doğal yolla hamile kaldım.Doktor kan sulandırıcı iğne oksapar, progestan 50 mg ampul, estrofem, coraspirin 100mg, progestan 200mg ovül olarak verdi.Bu tedavi sizce nasıl.Böyle tedavi uygulanıp düşük yaşayan oldu mu.ilaçlar çok ağır gelmeye başladı.daha 5.haftamdayım fakat çok halsizleştim,keyifsizleştim.Tüp bebek genetik taramalı yapsaydık bebekte down sendromlu olup olmayacağı genetik sorunlu olup olmayacağı belli olur muydu.Şimdi yaşımdan dolayı genetik problemli olma ihtimali de var.

40 Yaşındayım.2 defa düşüğüm oldu hiç çocuğum yok.ilk gebelik 10.haftada 2.gebelik 7.haftada düştü ilk gebelikte kalp atışı duyuldu sonra kalbi durdu.ikinci gebelikte hiç kalp atışı duyulmadı .Genetiğe gittik bende mthfr(a1298c) homozigot çıktı.pıhtılaşma problemi.Şuan doğal yolla hamile kaldım.Doktor kan sulandırıcı iğne oksapar, progestan 50 mg ampul, estrofem, coraspirin 100mg, progestan 200mg ovül olarak verdi.Bu tedavi sizce nasıl.Böyle tedavi uygulanıp düşük yaşayan oldu mu.ilaçlar çok ağır gelmeye başladı.daha 5.haftamdayım fakat çok halsizleştim,keyifsizleştim.Tüp bebek genetik taramalı yapsaydık bebekte down sendromlu olup olmayacağı genetik sorunlu olup olmayacağı belli olur muydu.Şimdi yaşımdan dolayı genetik problemli olma ihtimali de var.
Merhaba tedavi bence güzel pıhtılaşma probleminiz varsa düzenli kullanmanız gerekiyor mutlaka verilenleri. Sadece ilaca bağlamayın özellikle 1. Trimesterde halsizlik olur gebelikten gebeliğe değişiyor ben 3.trimestere giricem hala halsizim tüm hamileliğim böyle geçti :( Sizde inşallah böyle olmaz tabii. Genetik problem içinde canımızı sıkmayın sizde ailenizde yoksa sadece yaşınız etken ama sizin yaşlarınızda çok fazla insan doğum yapıyor ümitsizliğe kapılmayın. İsterseniz 10 11. Haftadan sonra fetal dna testi yaptırabilirsiniz genetik hastalığı varmı özellikle down sendromu hakkında yüksek oranda sonuç veriyor. Fiyatı 400 dolar civarı firmadan firmaya değişiyor dolar ve Euro bazı olarakta değişiyor ben 400 dolar vermiştim. Tarama testi önermem çünkü yüksek oranda yanıltıcı testler. Sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah 🙏 böyle düşünüp stres yapmayın bebeğinize daha çok zarar verirsiniz stresle ❤️🧿

40 yaş o kadar da yüksek bir yaş değil ya ne mutlu doğal yolla hamile kalmışsınız. Bence bebeğinizde genetik problem olma ihtimali normal yaştaki bir kadından çokta fazla değil kendinizi yıpratmayın bu kadar . Saydığınız tüm ilaçları bende kullanıyorum evet ağır ilaçlar ama çok faydalılar ve bence ilk tramester zaten psikolojik olarak çok zor. Rabbim bebeklerimize sağlıkla kovuşmayı nasıip etsin

Back
X