40 yaş hiç evlenmemiş kadın ile boşanmış 1 çocuk olan adam

Bana da o duygu bazen geliyor ama kalmıyorum orda. Çünkü kalırsam beni mutsuz ve pişman edecek. İki tane çocuk yapmışım. Onlar için dik durmak zorundayım. Erkek lazım değil. İşte çocuğumuz oldu. Onlar bize kalacak. Bedeli de bu adamları çekmek oldu. Önümüze umutla bakacağız. Hepimiz hakkında hayırlısı. Biz kadınlar birbirimize yeteriz ve herşeyin üstünden geliriz evelAllah

evet dünya güzeli evlatlarımız var iyi ki varlar onlardan yüzümüz güler inşallah

Ya neden olmasın çocukta büyümüş iki kişi birbirine değer verdikten sonra her ilişki yaşanmaya değer. Çocuklu biri ile elbette zordur ama bazı ilişkiler emek istiyor. Yaştan bağımsız insan değer gördüğü kişiyle olmalı, kimsenin hayatı mükemmel değil. Yersiz yersiz eleştirenlerde kim bilir ilişkisi ayakta dursun diye nelere sustular, nelerden vazgeçtiler. Sadece çocuk var diye elenmemeli. Sizinle nasıl denge kuruyor, sizinle iletişimi nasıl, karakteri size uygun mu bunlarda önemli. Çocuktan dolayı siz istemezsiniz o ayrı ama düşündüğünüze göre değerlendirmekte fayda var.

Çocuk her şekilde 2. Evliliklerde problem. Biz çok mutluyuz diyenlere de inanmıyorum ben, bazen kendi çocuğunu bile çekemiyor insan. Kaldı ki başka birisinin çocuğunun sorumluluğunu almak?

Çocuk her şekilde 2. Evliliklerde problem. Biz çok mutluyuz diyenlere de inanmıyorum ben, bazen kendi çocuğunu bile çekemiyor insan. Kaldı ki başka birisinin çocuğunun sorumluluğunu almak?
Kimse istemez. Mecbur kalan kendini kandırıyor işte. Ne var canım diyen gitsin kendi evlensin.

Ben şu seçici olmak olmamak tabirinin çok yersiz olduğunu düşünüyorum.ya da armudun sapı üzümün çöpü...sanki elimizde bir liste var şu var şu yok diye işaretleye işaretliye gidiyoruz.gönül işi bu arkadaş.seviyorsan seviyorsun, sevmiyorsan sevmiyorsun.hadi bakalım artık fazla seçici olmayayım şu adamı seveyim diyebiliyor muyuz? Böyle bir şey mümkün mü yani?zorla birini sev demekle aynı şey.kadın erkek ilişkisi tamamen frekans, enerji adına ne dersen onun meselesidir.kriterle falan ölçülemez.tutmayınca tutmaz, nasıl ne şekilde denersen dene tutmayınca TUTMAAAZZZZ.

Kimseye güvenmeyin. Zamanında ben de eski eşim için çok olumlu konuşuyordum. Her yaşta evlilik mümkün diyelim.
Tabiki her yaşta evlilik mümkün ben de öyle söyledim zaten.Eşime güveniyorum çünkü bizim tanışıklığımız 25 yıl öncesine dayanıyor.O zamanlar aramızda duygusal bir durum olması mümkün değildi.Aradan uzun yıllar geçtikten sonra tekrar karşılaştık.4 yıl olacak nerdeyse.Evliliğimiz de 2 buçuk yıl oldu.Rabbim bozmasın şimdilik bir sorunumuz yok.İnşallah hep böyle devam eder

Ne güzel yazmışsın

Seninle anlasabiliyorum bunu anladim diyerek evlenmek istedigini söyleyen erkek benim icin tamamen duygusuz ve cikarci bi yaklasik icindedir.
Bir senedir neden pesinizden kosmus, evlenme niyeti sanki bekar ve cocuksuz olmanizmis gibi geldi bana
Çünkü gerçek bir ilişki isteseydi duygular oluştuktan sonra evlenme isteğini dile getirirdi... kaldı ki şu an dile getirme sebebi de mantık evliligi istedigini gösteriyor bence. Hemen kabul etmeyin, zamanla sevgi, ask oluşursa ve karşı tarafın çocuğunu da kabul edebilirim derseniz evlilik teklifini kabul edebilirsiniz ama baştan böyle yaklaşan birinden de çok bir şey beklenmez aslında

Bence adamın mizacı size uyuyorsa evlenmeyi düşünün derim oğlu varmış ama büyükmüş de büyük ihtimalle annesiyle yaşıyordur.
Belli bi zaman sonra hiç evlenmek istemezsiniz bence şuan hala bişeylere enerjiniz varken neden olmasın.
40 bence hayatın tam ortası gençliğin son demleri.
Zaten herşeyiniz varmış maddi olarak bi sorun olursa dönecek yeriniz var ayaklarınız yere sağlam basıyor neden korkuyorsunuz ki.
Bi erkek tarafından sevilmek satılmak istenmek çok güzel bi duygu gerçekten iyi bi adamsa ki kimse dört dörtlük değil bi çoğumuz evliliklerimizi iyi tarafları ağır bastığı için yürütebiliypruz yoksa kusursuz insan yok.
Bence bu kadar çekingen olmayın ama bi taraftan da nasibinizde varsa zaten sizi o yoldan kimse alamaz.
Kuzenim 35 yaş civarı çocuk yakışıklı ortalamanın üstü kimseyi beğenmezdi yıllardır öyle bi düğünde teyzem kız buldu tanıştırdı kızda güzel filan da değil mesela o kadar herkes olmaz dedi ama bir ay içinde evlilik kararı alındı aileler tanıştı
Nasibi geldi mi dönülmüyor demek ki

Niye böyle olumsuz konuştunuz?
Adamın ağzından öyle çıkmıştır o an kaldı ki adamın yaşını bilmiyoruz o belki daha yaşlı öyle aşık oldum öldüm bittim kelimeleri kullanmıyordur hemen çıkarcı filan diyorsunuz.

Oglan 14 Yasin da büyük ergen bence uygun ya sizin kötü bir aniniz var ama herkes ayni olacak diye kayde yok

Bir sans verin görüsün hemen evlilige gecmeyin iyice taniyin derim ben

Beni ikinci gördügün de Ben evlenirim senle de bakalim sen evlenir misin demisti 14 yildir evliyiz o kazandi ahahaha

O kadar olumsuz olmayin mantik evliligi yapacak biri varsa o da sizsiniz bence

Elestiri degil sizin fazla süpheci olmanizdan ötürü yazdim

Bence adamdan çok kendiniz bu tür bir evliliği yapabilir misiniz diye düşünün. Çocuk sahibi birinin önceliği her zaman çocuğudur. O çocuğun annesi olmayacaksınız belki ama ailesinin bir parçası olacaksınız, yeri gelecek sorumluluğunu alacaksanız. Kalbiniz bu kadar büyük mü, mesela çocukla babasının arasına girmeden, onunla yarışmadan, belki travmalarını anlayıp bağ kurabilecek misiniz? Yeri gelecek eski eşle görüşmesi gelecek ki ortak çocukları var, bunu kaldırabilecek misiniz? Bu anlamda medeni ve adamın geçmişi de sindirebilmiş olmanız gerek.
Bu anlamda bizim ülkemizde malesef üvey anne-babalık meselesi çok geçiştiriliyor, ya aşırı dramatikleştiriliyor ya da bu tür bir evliliğin getireceği sorumluluklar gözmeden geliniyor. Adamla evleneyim de çocuk ne olursa olsun diye bir şey olamaz, bu çocuğun bir gün sizle beraber kalma, babasını etkileyecek kararlar alma olasılığını düşünmelisiniz. Ben böyle evlenen mutlu olan kadınlar gördüm ama hem kendileri hem evlendikleri adamlar çok olgun, sınırlarını koruyabilen, sorumluluk sahibi, çocuğunu şımartmayan, eş ve çocuk dengesini kurabilen ve çocuklarına düşkün kişilerdi. Hepsinin üvey çocukları ile arası iyiydi çünkü her şeyi kabullenerek, gerçekçi beklentilerle evlenmişlerdi. Ayrıca çok dikkat edin karşınızdaki adam çocuğuyla iletişim kuramayan, çocuğunun psikolojisinden bir haber ve görüşme günleri alan biriyse yine olmaz. Boşandığı için çocuğuna haksızlık ettiğimi düşünen, üvey annelik halkında başından sağlıksız fikirlere sahip (bütün sorumluluk onda olsun ama tek bir laf etmesin) sahip birisiyle evlenmeyin. 40 yaş bence çok genç bir yaş, bu adam elden kaçarsa ne olacak diye düşünmek için. Kalben istemediğiniz bir şeye sırf evlenmiş olmak için evet demeyin.

Dışardan davulun sesı hoş geliyor ama çocuk ısın ıcıne gırınce herşey değişiyor.
Ergenlık sorunları vs.
Dertsız başa dert oluyor.Yas itibariyle hıc evlenmemıs ya da çocuksuz bulmak zor olabilir ama yinede çocukla uğraşmak zor.
İnsan kendı çocuğuna bır şekilde katlanıyor kı yeni nesil cidden başka bır varlık.
Ama başkasının çocuğunu kabullenmek zor geldı bana açıkcası.

Istisnalar kaideyi bozmaz demisler :).
Bilemiyorum ben biraz supheciyimdir ama yinede bana bosanmis ve cocuklu bir adamin mantık evliligi yapma ihtimalinin buyuk oldugunu dusundugum icin en azından sevmeyide onemsemeliydi adam diye yazdim

Yani soyle, 40 garip bir yas arkadaslarimdan kundakta bebegi olan da var, 5 yasinda cocugu olan da var, 10 da...Bana bu is oyle kotu gelmedi, neden derseniz cocuk 14 yasinda, max 5 yila zaten yetiskinlige adim atip kendi hayatina gidecek. Cocuk 5 yasinda olsaydi yorumum tamamiyle farkli olurdu. Nedne bosanmis mumkunse arastirin, sonrasinda bakin. hayirlisi olsun

Dusuncelerimi yazdim konu sahibesini dusunerek. Konu sahibesi yasli denecek kadar buyuk biri oldugundan bahsetmedi. Zaten oyle olsa oda uyumsuzluk olurdu.
Evlenebilirim cunku anlasabiliyorum diye bir cumleyi yetersiz ve belirli amacina hizmetin yansimasi olarak degerlendirdim.
Ama bir daha gorusmeyin degil gozlemleyin öyle karar verin dedim konu sahibine.

Baba-oğul//anne-baba//anne-çocuk ilişkisi nasıl?herkes olgun,ılımlı,aklı başındaysa neden olmasın.

`