Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

kızlar ben bişey sormak istiyorum.ben de şimdi tüp tedavisindeyim.bana en son dört yıl önce histeroskopi ve laparoskopi yapılmıştı.benim sol tüpüm kapalı ama bana doktor hidrosalpenks yok dedi.ve açtığını söyledi aradan bir yıl geçince kendi isteğimle tekrar rahim filmi çektirdim ve tekrar kapanmış
.şimdiki doktorumda histeroskopiye gerek yok dedi dört yıl önceki film ve sonuçlarıma bakarak ve muayene sonucunda.bu benim 3 tüp tedavim.hidrosalpenks görünmüyür dedi.
sizlerin nasıl anlaşıldı .?

Tedavin hayirli olsun. HSG de anlasiliyormus Zanork 'a sormustum oyle soylemisti. Umarim yanilmiyorumdur. Bu ara Islerim cok yogun ve tedavi stresinden hafizam pek iyi degil.Ensu ve Zanork'dan daha dogru bilgi alabilirsin.

Merhaba Zanork. Hayatim degisti sitesinden aldigin telkin cd leri Ise yaradimi? Bende siparis verdim henuz gelmedi.

Tam anlamıyla faydasının anlaşılması için kesintisiz 2 ay kullanın yazıyordu gelen yazıda. Geçen yıl Kasım ayında ilk defa tüp için başvurduğumda tek folikül vardı. Tedavi ayından önce çörekotuyağı- bal- yoğurt karışımı tükettim bir kaç gün, tedavide üç folikül oldu, birisi doluydu. Bu tedavide sadece cd dinledim, iki folikülle yola çıktık, tedavi sırasında üç oldu, iki yumurta toplandı ve ikisi de döllendi. Sonra birisi bölünmedi ama açıkçası ilaçlarımın dozları bile aynıyken ikinci yumurtayı cd. nin faydası olarak düşündüm. Haklı mıyım değil miyim bilemem tabi. Bendeki durum bu. Sitede 4 günde kargoya verilir diyor ama benimki de bir haftayı bulmuştu. İsme özel hazırlanıyor. Sanırım gecikme o sebeple oluyor. Elime geçtiği için önemsemedim açıkçası. İnşallah sen, tedavinden önce benden daha uzun süre dinleyip faydasını daha net gözlemleyebilirsin.

Malesef bir dolu nedenle, oradan oraya sürüklenip maddi manevi yoruluyor ve yoğuruluyoruz. İstersen önce bir HSG çektir. Tüplerin açıksa zaten hidrosalpenks ihtimalin düşüktür. Ve boş yere ameliyat olmazsın hiç değilse. Çünkü doktor ne kadar uzman olsa da yumurtalık açışından olumsuz etkileri olan bir işlem. Ben geçen yıl hiç bu yönünü düşünmeden tamam dedim ama şimdi keşke başka bir doktorla da görüşseymişim hiç değilse amh testini öncesinde yaptırsaymışım diyorum. Belki hidrosalpenksi o zaman tespit edip tedaviyi ona göre yönlendirebilirdik. Yapacak bir şey yok artık. Geçen geçti. Ama başkasının benzer durumu yaşamasını istemem. Tüplerinde sorun varsa o zaman ameliyatı değerlendirirsin...

Hoşgeldin. Bende de sol tüp tıkalı. Yıllarca bana da başka sorun yok dendi. İkinci filmimi çeken doktor ve rapor düzenleyen uzman "sorun yok, tüplerin açık, rahim kontürü düzgün" dedi, tüp doktorum "rahimde perde ve polip var" dedi, şimdiki doktorum hidrosalpenksi önce muayenede farketti. Ardından eski filmlerime baktı bunlarda zaten görünüyor dedi. Son filmden sonra histeroskopi yapıldığı için yeni bir film istedi ve orada da net olarak ifade ediliyor zaten. Ancak kontrollerime arada gelen bir başka doktor, milimetrik kaçakları ultrasonda göremeyebiliriz dedi. Çözüm, tıkalı tüpü devre dışı bırakmak. Bunca yıllık muayene ve değişik doktor sayısına dayanarak 1 ayda bile kadın bedeninde herşeyin değişebildiğini, 4 yılın uzun bir süre olduğunu söyleyebilirim. Eskiden olmayan sorunlar gelişmiş olabilir, sorun olarak görünenler iyileşmiş olabilir. Tek tavsiyem, mümkünse digital hsg çektirmen. Hem görüş alanındaki çevre dokulardaki sıkıntıları da görebiliyorlar, hem de daha net bir görüş sağlıyor. Ayrıca doktorunu tekrar değerlendirmeni öneririm. O kadar eski filme bakarak tedavi uygulaması doğru görünmedi. Filme vereceğin bedel 400 - 500 TL., gerekirse histeroskopi - laparoskopi. Film çektirmezsen, tesadüfen tutana kadar vereceğin tüp bebek tedavisi ücreti. Film ve operasyonla da sonuç garanti değil ama hiç değilse aklındaki soru işaretlerinin birkaç tanesi elenmiş olur. Bu arada boş gebelik, dış gebelik, düşük, erken doğum ihtimallerini saymıyorum.
Kusura bakma biraz sert yazmışım. Amacım seni korkutmak değil. İhtimalleri değerlendirmen açısından bilgilendirmeye çalıştım. Dilerim sadece hsg için uğraşır, başka bir operasyona gerek kalmadan bu tedavinde evladına kavuşursun. Dilerim ben karamsarlığımla kalırım...

Kızlaaaar öncelikle her birimize bu bayram dünyanın engüzel evlatlarını getirsin ve mutluluğumuza mutluluk katsın diliyorum. Burada ensu, celina ve fatoş'u takip etmeye çalışıyorum ama diğer arkadaşları karıştırıyorum :) bir özet durum gördüm. kimler kaç yaşında, kaçıncı deneme, sorun ne ve dr kim? gibi bir liste yapılmış ama eski sanırım... yeni bir liste yapsak...hepimiz deneyimlerimizden yararlansak. nasıl olur? sevgiyle öpüyorum

canım yazın için çok çok teşekkür ederim.bence hiçde sert değil.benim aklımdan geçenleri sen dile getirmişsin.
ağzına sağlık.

Cok tesekkur ederim Zanork. Soyledigin gibi Cd gec gelecek pazartesi siparis verdim hala hazirlanma asamasinda.Aslinda tedaviye basladim yumurta baskiliyoruz belki gec gelmesi daha Iyi cunku telkinler arasinda yumurta gelisimi icin telkinlerde var. Suan yumurtalarin antral olarak kalmasi gerek. Zanork senin laparaskopi ne zaman olacak? Daha once seninle ilgili hislerimden bahsetmistim umarim yanilmam. Arife gunu edilen dualar kabul olurmus.Dualarim seninle ve tabiki tum arkadaslarimizla..

Amin..amin..amin...Rabbim dualarimizi duyuyor sadece biraz sabir diyor. Buna yurekten Inaniyorum..

Ensu cum, gözün aydın. Çok sevindim. İnşallah bu sabrının selametininde görceksin. Bir umut ve örnekte sen oldun.

arkadaşlar hepinize slm ben eskilerdenim uzun zamandır aktif olarak yazmıyorum fakat sürekli takip ediyorum bende değişiklik yok malesef hamile olan arkadaşlar hayırlısı ile Allah kucağına almayı nasip etsin tedavi olan arkadaşlar rabbim yardımcı olsun benim gibi evladı olmayanlara sabır versin hepiniz sevdiklerinizle sevenlerinizle geçireceğiniz mutlu bayramlar dilerim sevgiyle kalın Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun yine bir bayram sabahına evlat aşkı ve hüznünü yaşayarak uyanıcam duy dualarımızı allahım sevgiyle kalın

Bayramınız mubarek olsun. Bu ecnebi ülkede pek bayram kutlayan olmuyo malum. Sizleri tek tek öpüyorum.

Hiç üzülme arkadaşım. Ben Türkiye' de bayramı bayramsız geçiriyorum. Komşulardan kimse yok, aile uzakta, eş desen her kurban bayramında çalışıyor. Çocuklar bile çalmıyor kapıyı. O derece bayramsızım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…