- 7 Ekim 2010
- 590
- 649
- 158
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #20.521
Hiç düşünmeyin kötü şeyleri...bende de miyom vardı. Önce 2 embriyoyu dondurdular sonra histereskopi yapıldı. Akabinde yeniden yumurta ürettim ve tazeler transfer edildi. Allah hayırlısıyla şifa versin canımKist miyom için soğan kürü yaptın mı bilmiyorum ama ameliyat endişende haklısın. Ben de benzer durumdayım belki biliyorsundur. Yumurtaları riske atmamak için önce yumurta geliştirip toplandı, embriyo elde edildi. Donduruldu, şimdi ameliyat için hazırlanıyorum. İşlemden sonra yumurtam olmazsa diye bir kaygım yok en azından. Gerçi tek embriyo, çözülürken... diye başlayan cümleler geliyor aklıma ama yavrum Allah' a emanet. Bu taktiği düşün istersen.
canım malesef her yerde sömürülyoruz bizde çaresiz bir umut diyerek herşeye ramen devam diyoruz sonuna kadarda diyecez allah büyük belkide bizde birgün hayellerimize kavuşuruz bu sıkıntılı günleri gülerek anımsarız amiiinnnCanim cok sagol inaki yasi kafaya takma gibi bir sorunu ancak yurddisinda hatirliyorum burdaki doktorlar hani canin degisiklik isterde
Evde bir hayvanimiz olsun ee parada var gidip alalim inaki bana yaklasimlari bu dedim zaten ben cocugum olana kadar savasica bana yardim edin yoksa baska doktora gidicem dedim sonunda pes eti elimden geleni yapcam siz bu inatta sabit kalin dedi bana
sana gelince canim 46 olmus hic farketmez sende bu iszek inat varken Allah mutlaka bizlerinde dualarini kabul edecektir yeterki pes etmeyelim benim gorumcem 46 yasinda 40 yasina kadar savasti ve birakti simdi cocuk istemiyorum bu yastan sonra diyo okadar kiziyorumki Allah isteyen herkese versin canim Amin
canım geçmiş olsun ama 2,5 cm miyom için mi aeliyata alacaklar bildiğim kadarıyla 4 cm den büyük miyomları alıyorlar bendede var hemde bir kaç tane ama doktor bu ebatta miyom hiç bir sakıncası yok dedi gerçi bu ay tüp bebek için gidecem inşallah kötü sürprizle karşılaşmamgeldim, gördüm ve maalesef elime bir kutu doğum kontrol hapı tutturdular, bu durumda tüp bebeğe başlayamayız dediler
biliyorum, herşeyde bir hayır var, evet ama bu can sıkıntısını ne yapıcaz arkadaşlar
2,5 cm.miyom + kist varmış, kist için doğum kontrol kullanıcam 21 gün, sonrasında maalesef miyom ameliyatı, bu da şu anlama geliyor, 3-4 ay tüp bebek rafa kaldırıldı, o da en iyi ihtimalle.
Yumurtalıklarda nerdeyse hiç yumurta kalmadı, bu kadar vakit geçince de rezervler puf olucak. ne yapsam bilmiyorum ki
Duygucuğum,çok çok geçmiş olsun,umarım en kısa sürede tatsızlıklar geride kalsın,Allah yardımcınız olsun,şifa dileklerimle...Kendine dikkat et...
Ensuuuu,canım olumlu düşün Allah'ın izniyle yetişir bebeğin haftasına,bazen oluyormuş böyle,hem kendini bukadar germende baş ağrılarını tetikler,kendine çok çok dikkat et...
Hiç düşünmeyin kötü şeyleri...bende de miyom vardı. Önce 2 embriyoyu dondurdular sonra histereskopi yapıldı. Akabinde yeniden yumurta ürettim ve tazeler transfer edildi. Allah hayırlısıyla şifa versin canım
Doktorum daha önce yumurta toplayalım demişti, tamam yaparız ama şuan halihazırda büyümüş yumurtamı neden almıyorlar? belki önümüzdeki ay bu bir tane yumurta bile olmayacakKist miyom için soğan kürü yaptın mı bilmiyorum ama ameliyat endişende haklısın. Ben de benzer durumdayım belki biliyorsundur. Yumurtaları riske atmamak için önce yumurta geliştirip toplandı, embriyo elde edildi. Donduruldu, şimdi ameliyat için hazırlanıyorum. İşlemden sonra yumurtam olmazsa diye bir kaygım yok en azından. Gerçi tek embriyo, çözülürken... diye başlayan cümleler geliyor aklıma ama yavrum Allah' a emanet. Bu taktiği düşün istersen.
Çok haklısın.Valla rezervin dibi görününce o kadar rahat bakamıyor insan olaya. Bende miyom yok çok şükür. Ama önemli olan, karın bölgesine yapılan işlemlerden yumurtalıkların zarar görmesi. Endişe kaynağım o. Yanında tek dondurulmuş embriyo olunca ister istemez insanın aklına kötü şeyler geliyor. Elbette en iyiyi diliyoruz, bunun için çabalıyoruz. Diğer yandan ihtimallere de hazırlıklı olmakta fayda var. Hoş en nihayetinde Rabbim uygun gördüyse olacak. Ben tepinsem de, üzüntüden çatlasam da işin sonu nasip. Ama insanız. Nefs her zaman olması gerektiği gibi çalışmıyor ki.
Lütfen bana yardım edin. 40yaşımdayım ve tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz. Istanbul tüp bebek merkezi mi, İnternational Acıbadem tüp bebek merkezi İsmail Çepni'mi iyi?
Acil tavsiyenize ihtiyacım var
Yadigaryadi panik yapmamaya calis diyecegim ve sen bana kizacaksin. Ben yasadim test ettim stres ve panik yumurta sayinida kalitesinide bozuyor. Ilk tedavimde hicbirseyden haberim yoktu bildigin salak modundaydim. Yumurta sayisi nedir embriyo olurmu olmazmi......Tek korkum muayeneler transferler. Hatta transferim anestezili yapildi..ilkinde hamilelik olustu ama ne yazikki kaybettim. Digerlerine bilgi olarak donanimli basladim.Gordum ki ben okudukca stresim artti ve yumurtalar embriyolar yerlerde surunuyor..Son tedavimde doktorun verdigi ilaclarin yaninda Saracoglujun kurunu kullandim. Ama o kadarv umutsuz ve beklentisizdim ki. Sadece opuya girdigimde su basimda calisan gurultulu cihazda ne dedim. Meger o cihaz benim kalbimmis. Sakinlestirici yaptilar daha sonra uyuttular. Cok sukur artik donmus embriyolarim var. Yani demek istedigim biz zamanla yaristikca zaman ayak diriyor vucut sistemimizi bozuyor. Nasil basarirsin bilmem ama lutfen sakinlesmeye calis. Rabbim sana bir evlat nasip ettiyse o senin kucagina gelecek. Zamanda mekanda canlarda onun, diledigi gibi diledigi zaman diledigine verecek. Tek bildigim yada inanmak istedigim o bize evlat vermeyi istiyorki bizi bu yola bu kadar israrci kiliyor. Seni cani yurekten kucakliyorum.Doktorum daha önce yumurta toplayalım demişti, tamam yaparız ama şuan halihazırda büyümüş yumurtamı neden almıyorlar? belki önümüzdeki ay bu bir tane yumurta bile olmayacak
Zaman aleyhime işliyor...
daha öncek tüp bebek denememde 13 yumurtadan sadece 2 tanesi döllenebildi. 13'te 2. Ya şimdi 1'de 1 olma şansı acayip düşük. Soğan kürünü de denedim, inciri de, hayıt hala içiyorum, çörekotu-tarçın hala yiyorum ama bu miyom neden büyüyor hala anlamadım. Sakinliğimi korumam lazım, işin kötüsü bu streste sigara sayısını arttırdım, Allah sonumu hayır etsin, hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Doktorum daha önce yumurta toplayalım demişti, tamam yaparız ama şuan halihazırda büyümüş yumurtamı neden almıyorlar? belki önümüzdeki ay bu bir tane yumurta bile olmayacak
Zaman aleyhime işliyor...
daha önceki tüp bebek denememde 13 yumurtadan sadece 2 tanesi döllenebildi. 13'te 2. Ya şimdi 1'de 1 olma şansı acayip düşük. Soğan kürünü de denedim, inciri de, hayıt hala içiyorum, çörekotu-tarçın hala yiyorum ama bu miyom neden büyüyor hala anlamadım. Sakinliğimi korumam lazım, işin kötüsü bu streste sigara sayısını arttırdım, Allah sonumu hayır etsin, hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Çok teşekkür ederim, serin sular dökülüverdi yüreğime... Şükür Allahıma kendimi kaybetmiyorum, ancak dün hemşirenin bana bakışı bile trajikomik oldu resmen. Şöyle der gibiydi e be kadın 40ına gelmişsin senin neyine bebek sahibi olmak der gibiydi. İnsana koyuyor emin olun, hepiniz de yaşamışsınızdır. Benim durumum sadece benim vücudum yaşlanması değil, eşimin doğuştan gelen ve mikro tese olmasına sebebiyet veren doğuştan kleinfelter hastası.Yadigaryadi panik yapmamaya calis diyecegim ve sen bana kizacaksin. Ben yasadim test ettim stres ve panik yumurta sayinida kalitesinide bozuyor. Ilk tedavimde hicbirseyden haberim yoktu bildigin salak modundaydim. Yumurta sayisi nedir embriyo olurmu olmazmi......Tek korkum muayeneler transferler. Hatta transferim anestezili yapildi..ilkinde hamilelik olustu ama ne yazikki kaybettim. Digerlerine bilgi olarak donanimli basladim.Gordum ki ben okudukca stresim artti ve yumurtalar embriyolar yerlerde surunuyor..Son tedavimde doktorun verdigi ilaclarin yaninda Saracoglujun kurunu kullandim. Ama o kadarv umutsuz ve beklentisizdim ki. Sadece opuya girdigimde su basimda calisan gurultulu cihazda ne dedim. Meger o cihaz benim kalbimmis. Sakinlestirici yaptilar daha sonra uyuttular. Cok sukur artik donmus embriyolarim var. Yani demek istedigim biz zamanla yaristikca zaman ayak diriyor vucut sistemimizi bozuyor. Nasil basarirsin bilmem ama lutfen sakinlesmeye calis. Rabbim sana bir evlat nasip ettiyse o senin kucagina gelecek. Zamanda mekanda canlarda onun, diledigi gibi diledigi zaman diledigine verecek. Tek bildigim yada inanmak istedigim o bize evlat vermeyi istiyorki bizi bu yola bu kadar israrci kiliyor. Seni cani yurekten kucakliyorum.
O sorular epey zaman benim de beynimi kemirdi. Ama kontrolsüz büyümüş yumurtadan verim alamayacakları düşüncesiyle hareket ediyorlar. Her folikül içinde yumurta barındırmıyor. Gelişiminin orta yerinde ilaç verilmesi de kalitede ciddi sıkıntıya neden oluyor. O yüzden yola yeni çıkmış folikülü değerlendiriyorlar.
Miyomların, sen kendini sıktıkça besleniyor. Zaman konusunu, yaş konusunu taktıkça o içeriden " yaşasın mama geldi" diye çığlıklar atıyor inan ki. Beslenme, hareket (doğru hareketler) ve doğru düşünce yapısıyla ezebilirsin.
Yalnız bitkisel kürleri sırayla yapmak daha etkili. Doğru sürelerde kullanmalı. Bu arada bazı bünyeler ters tepki verebiliyor. Belki kullandığın bir ürün sana yaramıyor. İncir kürü foliküllerin çatlaması için mesela. Çatlama sorunun yoksa kullanmana gerek yok. Hayıt özellikle FSH düşürmek için kullanılan, hormon dengeleyici. Hormon dengesizliğin yoksa, FSH normal ise kullanmana gerek yok. Çörekotunu yağ olarak kullandım ben. Bir kase yoğurt, bir tatlı kaşığı çörekotu yağı ve bal karıştırıp her yemekten yarım saat önce taze olarak hazırlayıp tükettim. Tarçını da balla karıştırıp sakız batırarak çiğnedim. Rahmi kuvvetlendirip hamileliğe hazırlıyor. Kistlerim için bir ara soğan kürü yapmıştım. Uzun zaman da kist oluşmadı. Ne zaman ki sorunlar nedeniyle depresyona girdim, o zaman kist oluşumu arttı. Sigara içiyorsan çörekotu yağlı karışımı özellikle tavsiye ediyorum. Bir süre sonra farkı kendin de hissedeceksin zaten. Bu arada sigara da miyom gelişimine destek sağlıyor. Oksijen yetersizliği vs. nedeniyle. Bırakamıyorsan etkilerini azaltmaya bak. Aslında Tedaviden önce kendine biraz zaman ayırıp detoks uygulayabilirsen onun da çok faydasını görürsün.
Çenem düşmüş sabah sabah, kusura bakma yaw. Kesiyorum burada
Oncelikle sogan kuruyle basla IStersen. Sogan rahmi yumurtaliklari temizliyor kist varsa gitmesini sagliyor. Diger kurleri bu kur bitince uygulayabilirsin. Ama vaktin yoksa tedavi hemen baslayacaksa Inan bilmiyorum. Forumda bilenler varsa mutlaka cevap verirler.Çok teşekkür ederim, serin sular dökülüverdi yüreğime... Şükür Allahıma kendimi kaybetmiyorum, ancak dün hemşirenin bana bakışı bile trajikomik oldu resmen. Şöyle der gibiydi e be kadın 40ına gelmişsin senin neyine bebek sahibi olmak der gibiydi. İnsana koyuyor emin olun, hepiniz de yaşamışsınızdır. Benim durumum sadece benim vücudum yaşlanması değil, eşimin doğuştan gelen ve mikro tese olmasına sebebiyet veren doğuştan kleinfelter hastası.
Anlatmaya çalıştığım şusadece benim olumsuzluklarım değil x2 eşimin de sperm kalite sorunu mevcut. İster istemez gergin oldum dün. Başarı şansımız %10 . gerçekler böyle. Yumurtalık yetmezliğim var, diğer yumurtalığımda ise sadece 1 adet yumurta. Daha önce yaptırdığım opuda en çok yumurta toplanan yumurtalığım artık çalışmıyor. Bu şu anlama mı geliyor acaba, vurulduğumuz tüm bu iğneler geri dönüşü olmayan kayıplara mı sebep oluyor?
Bu arada sizlere sormak istiyorum : şuan doğum kontrol kullanıyorum, bu hapın yanında hayıt içmeye, çörekotu-tarçın yemeye devam edeyim mi?
Yoksa soğan suyu kürüne mi başlayım, adetimin 5.günündeyim. Kızlar yardımlarınızı bekliyorum.
Sanırım bu 20 günlük süreçte hiçbişey kullanmayacağım. içimden hiçbişey gelmiyorOncelikle sogan kuruyle basla IStersen. Sogan rahmi yumurtaliklari temizliyor kist varsa gitmesini sagliyor. Diger kurleri bu kur bitince uygulayabilirsin. Ama vaktin yoksa tedavi hemen baslayacaksa Inan bilmiyorum. Forumda bilenler varsa mutlaka cevap verirler.
Lütfen bana yardım edin. 40yaşımdayım ve tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz. Istanbul tüp bebek merkezi mi, İnternational Acıbadem tüp bebek merkezi İsmail Çepni'mi iyi?
Acil tavsiyenize ihtiyacım var
O zaman Icinden gelen sese kulak ver. O sana en dogrusunu soyler. Dualarimdasin.Sanırım bu 20 günlük süreçte hiçbişey kullanmayacağım. içimden hiçbişey gelmiyor
Ensu nasilsin. 2015 annelerinde mesajlarini okudum. Hersey guzel olacak.sorununuz nedir cnm..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?