Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Hiç düşünmeyin kötü şeyleri...bende de miyom vardı. Önce 2 embriyoyu dondurdular sonra histereskopi yapıldı. Akabinde yeniden yumurta ürettim ve tazeler transfer edildi. Allah hayırlısıyla şifa versin canım

Lütfen bana yardım edin. 40yaşımdayım ve tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz. Istanbul tüp bebek merkezi mi, İnternational Acıbadem tüp bebek merkezi İsmail Çepni'mi iyi?
Acil tavsiyenize ihtiyacım var

canım malesef her yerde sömürülyoruz bizde çaresiz bir umut diyerek herşeye ramen devam diyoruz sonuna kadarda diyecez allah büyük belkide bizde birgün hayellerimize kavuşuruz bu sıkıntılı günleri gülerek anımsarız amiiinnn

canım geçmiş olsun ama 2,5 cm miyom için mi aeliyata alacaklar bildiğim kadarıyla 4 cm den büyük miyomları alıyorlar bendede var hemde bir kaç tane ama doktor bu ebatta miyom hiç bir sakıncası yok dedi gerçi bu ay tüp bebek için gidecem inşallah kötü sürprizle karşılaşmam

sağoll canım, evet bugün daha iyiyim:) inşallah dediğiniz gibii olacan canım.. sende kendine ve yeğenimize dikkat et cnm... çok öptüm

Valla rezervin dibi görününce o kadar rahat bakamıyor insan olaya. Bende miyom yok çok şükür. Ama önemli olan, karın bölgesine yapılan işlemlerden yumurtalıkların zarar görmesi. Endişe kaynağım o. Yanında tek dondurulmuş embriyo olunca ister istemez insanın aklına kötü şeyler geliyor. Elbette en iyiyi diliyoruz, bunun için çabalıyoruz. Diğer yandan ihtimallere de hazırlıklı olmakta fayda var. Hoş en nihayetinde Rabbim uygun gördüyse olacak. Ben tepinsem de, üzüntüden çatlasam da işin sonu nasip. Ama insanız. Nefs her zaman olması gerektiği gibi çalışmıyor ki.

[QUOTE="2220, post: 37241196, member: 566539Insallah.. Rabbim hepimizi tez zamanda yavrularimiza kavustursun. Bu kapsulu vajinaya yerlestirememekten korkuyorum. Cunku enfeksiyon Icin fitil vermislerdi kullanamamistim. Hep disari cikiyordu. Bu gece kullanmaya baslayacagim. Progestani kulaninca ayaga kalkilip yurunecek mi? Bu ilacta crinone jel gibi akinti yapiyormu Zanork? Akinti icin ped kullaniyormusun? Crinone cok akinti yapiyordu bende pedler hic emmiyordu.[/QUOTE]

Fitil kullanmak dertli iş valla. Gözünü karartıp iyice içeri itmen gerek. Biraz nahoş olacak ama eşinden yardım isteyebilirsin. Ya da ucu yuvarlak, canını yakmayacak bir şeyden destek alabilirsin. Ben 5 dakika yatıp evin içinde geziniyordum. Özellikle merdiven inip çıkıyordum. İğne için de sağlık ocağına gidiyordum yürüyerek. Acısı da azalıyor o zaman. Jel gibi akıntı yapmadı bende. Katı formda olduğu için sanırım. Yine de günlük ped kullanabilirsin her ihtimale karşı. İçin rahat olur.[/QUOTE]
Gunaydin. Cok tesekkur ederim verdigin bilgi Icin. Dun gece uyguladigim fitil disari cikmis... Bu sabahkini sanirim basardim...

Doktorum daha önce yumurta toplayalım demişti, tamam yaparız ama şuan halihazırda büyümüş yumurtamı neden almıyorlar? belki önümüzdeki ay bu bir tane yumurta bile olmayacak
Zaman aleyhime işliyor...
daha önceki tüp bebek denememde 13 yumurtadan sadece 2 tanesi döllenebildi. 13'te 2. Ya şimdi 1'de 1 olma şansı acayip düşük. Soğan kürünü de denedim, inciri de, hayıt hala içiyorum, çörekotu-tarçın hala yiyorum ama bu miyom neden büyüyor hala anlamadım. Sakinliğimi korumam lazım, işin kötüsü bu streste sigara sayısını arttırdım, Allah sonumu hayır etsin, hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Çok haklısın.

Hoşgeldin.
Sorununuzun ne olduğunu belirtmemişsin. Sorduğun merkezler de iyi olarak bilinen merkezler. Ama her doktorun biraz daha başarılı olduğu konular var. O yüzden sorununuza göre merkez seçmeniz şansınızı artırır. Ayrıca tüp bebek acele karar verilip yapılmıyormuş. Hevesle ve heyecanla başladığım tedaviden eli boş çıkınca öğrendim malesef. Lütfen çok dikkatli ve detaylı araştırın. Ön hazırlıklarınızı, rahim filminizi, ortalama istenen testleri tamamlayın. Merkez seçimi ona göre şekilleniyor zaten. Tedavi fikri, ilk adımı atmak çok heyecan verici. Ama hayal kırıklığına uğramamak için, ilk adımı sağlam atmak gerekiyor. İleri yaş anne adayları arasında en çok Bahçeci Erbil Bey' in, Aret Kamar' ın, Selman Laçin ve ekibinin, bu topikte son dönemlerde Memorial Nur Hanım' ın isimleri geçiyor. Topiği geriye doğru biraz karıştır istersen. Ön hazırlık için tavsiyeler bulacaksın. İnşallah doğru seçimi yapar, ilk tedavinde, ne olduğunu anlamadan bebeğine kavuşursun...

Reactions: Eua
Yadigaryadi panik yapmamaya calis diyecegim ve sen bana kizacaksin. Ben yasadim test ettim stres ve panik yumurta sayinida kalitesinide bozuyor. Ilk tedavimde hicbirseyden haberim yoktu bildigin salak modundaydim. Yumurta sayisi nedir embriyo olurmu olmazmi......Tek korkum muayeneler transferler. Hatta transferim anestezili yapildi..ilkinde hamilelik olustu ama ne yazikki kaybettim. Digerlerine bilgi olarak donanimli basladim.Gordum ki ben okudukca stresim artti ve yumurtalar embriyolar yerlerde surunuyor..Son tedavimde doktorun verdigi ilaclarin yaninda Saracoglujun kurunu kullandim. Ama o kadarv umutsuz ve beklentisizdim ki. Sadece opuya girdigimde su basimda calisan gurultulu cihazda ne dedim. Meger o cihaz benim kalbimmis. Sakinlestirici yaptilar daha sonra uyuttular. Cok sukur artik donmus embriyolarim var. Yani demek istedigim biz zamanla yaristikca zaman ayak diriyor vucut sistemimizi bozuyor. Nasil basarirsin bilmem ama lutfen sakinlesmeye calis. Rabbim sana bir evlat nasip ettiyse o senin kucagina gelecek. Zamanda mekanda canlarda onun, diledigi gibi diledigi zaman diledigine verecek. Tek bildigim yada inanmak istedigim o bize evlat vermeyi istiyorki bizi bu yola bu kadar israrci kiliyor. Seni cani yurekten kucakliyorum.

O sorular epey zaman benim de beynimi kemirdi. Ama kontrolsüz büyümüş yumurtadan verim alamayacakları düşüncesiyle hareket ediyorlar. Her folikül içinde yumurta barındırmıyor. Gelişiminin orta yerinde ilaç verilmesi de kalitede ciddi sıkıntıya neden oluyor. O yüzden yola yeni çıkmış folikülü değerlendiriyorlar.
Miyomların, sen kendini sıktıkça besleniyor. Zaman konusunu, yaş konusunu taktıkça o içeriden " yaşasın mama geldi" diye çığlıklar atıyor inan ki. Beslenme, hareket (doğru hareketler) ve doğru düşünce yapısıyla ezebilirsin.
Yalnız bitkisel kürleri sırayla yapmak daha etkili. Doğru sürelerde kullanmalı. Bu arada bazı bünyeler ters tepki verebiliyor. Belki kullandığın bir ürün sana yaramıyor. İncir kürü foliküllerin çatlaması için mesela. Çatlama sorunun yoksa kullanmana gerek yok. Hayıt özellikle FSH düşürmek için kullanılan, hormon dengeleyici. Hormon dengesizliğin yoksa, FSH normal ise kullanmana gerek yok. Çörekotunu yağ olarak kullandım ben. Bir kase yoğurt, bir tatlı kaşığı çörekotu yağı ve bal karıştırıp her yemekten yarım saat önce taze olarak hazırlayıp tükettim. Tarçını da balla karıştırıp sakız batırarak çiğnedim. Rahmi kuvvetlendirip hamileliğe hazırlıyor. Kistlerim için bir ara soğan kürü yapmıştım. Uzun zaman da kist oluşmadı. Ne zaman ki sorunlar nedeniyle depresyona girdim, o zaman kist oluşumu arttı. Sigara içiyorsan çörekotu yağlı karışımı özellikle tavsiye ediyorum. Bir süre sonra farkı kendin de hissedeceksin zaten. Bu arada sigara da miyom gelişimine destek sağlıyor. Oksijen yetersizliği vs. nedeniyle. Bırakamıyorsan etkilerini azaltmaya bak. Aslında Tedaviden önce kendine biraz zaman ayırıp detoks uygulayabilirsen onun da çok faydasını görürsün.
Çenem düşmüş sabah sabah, kusura bakma yaw. Kesiyorum burada

Gunaydin. Cok tesekkur ederim verdigin bilgi Icin. Dun gece uyguladigim fitil disari cikmis... Bu sabahkini sanirim basardim...[/QUOTE]

Günaydın
Elin ve fikrin alışana kadar oluyor öyle kaçamaklar. Düşünme. Bundan sonrakileri kaçırma yeter

Çok teşekkür ederim, serin sular dökülüverdi yüreğime... Şükür Allahıma kendimi kaybetmiyorum, ancak dün hemşirenin bana bakışı bile trajikomik oldu resmen. Şöyle der gibiydi e be kadın 40ına gelmişsin senin neyine bebek sahibi olmak der gibiydi. İnsana koyuyor emin olun, hepiniz de yaşamışsınızdır. Benim durumum sadece benim vücudum yaşlanması değil, eşimin doğuştan gelen ve mikro tese olmasına sebebiyet veren doğuştan kleinfelter hastası.
Anlatmaya çalıştığım şu sadece benim olumsuzluklarım değil x2 eşimin de sperm kalite sorunu mevcut. İster istemez gergin oldum dün. Başarı şansımız %10 . gerçekler böyle. Yumurtalık yetmezliğim var, diğer yumurtalığımda ise sadece 1 adet yumurta. Daha önce yaptırdığım opuda en çok yumurta toplanan yumurtalığım artık çalışmıyor. Bu şu anlama mı geliyor acaba, vurulduğumuz tüm bu iğneler geri dönüşü olmayan kayıplara mı sebep oluyor?
Bu arada sizlere sormak istiyorum : şuan doğum kontrol kullanıyorum, bu hapın yanında hayıt içmeye, çörekotu-tarçın yemeye devam edeyim mi?
Yoksa soğan suyu kürüne mi başlayım, adetimin 5.günündeyim. Kızlar yardımlarınızı bekliyorum.

Allah razı olsun senden, çok güzel açıklamalar yapmışsın. O halde çörekotuna devam... FSH konusunda hiçbir fikrim yok, en kısa sürede kan tahlilllerimi yaptırmam lazım.

Oncelikle sogan kuruyle basla IStersen. Sogan rahmi yumurtaliklari temizliyor kist varsa gitmesini sagliyor. Diger kurleri bu kur bitince uygulayabilirsin. Ama vaktin yoksa tedavi hemen baslayacaksa Inan bilmiyorum. Forumda bilenler varsa mutlaka cevap verirler.

Sanırım bu 20 günlük süreçte hiçbişey kullanmayacağım. içimden hiçbişey gelmiyor

sorununuz nedir cnm..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…