- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #20.541
Çok teşekkür ederim, serin sular dökülüverdi yüreğime... Şükür Allahıma kendimi kaybetmiyorum, ancak dün hemşirenin bana bakışı bile trajikomik oldu resmen. Şöyle der gibiydi e be kadın 40ına gelmişsin senin neyine bebek sahibi olmak der gibiydi. İnsana koyuyor emin olun, hepiniz de yaşamışsınızdır. Benim durumum sadece benim vücudum yaşlanması değil, eşimin doğuştan gelen ve mikro tese olmasına sebebiyet veren doğuştan kleinfelter hastası.
Anlatmaya çalıştığım şusadece benim olumsuzluklarım değil x2 eşimin de sperm kalite sorunu mevcut. İster istemez gergin oldum dün. Başarı şansımız %10 . gerçekler böyle. Yumurtalık yetmezliğim var, diğer yumurtalığımda ise sadece 1 adet yumurta. Daha önce yaptırdığım opuda en çok yumurta toplanan yumurtalığım artık çalışmıyor. Bu şu anlama mı geliyor acaba, vurulduğumuz tüm bu iğneler geri dönüşü olmayan kayıplara mı sebep oluyor?
Bu arada sizlere sormak istiyorum : şuan doğum kontrol kullanıyorum, bu hapın yanında hayıt içmeye, çörekotu-tarçın yemeye devam edeyim mi?
Yoksa soğan suyu kürüne mi başlayım, adetimin 5.günündeyim. Kızlar yardımlarınızı bekliyorum.
Başından sonuna kadar haklısın canım, bekleyip görmekte fayda. İnşallah özlemlerimize kavuşuruz. Çok teşekkür ediyorum verdiğin tüm pozitif etkileşimler için.Boşver başkalarının bakışlarını. Facebookta kuzenim oğlunun resmini paylaşmış bir gün. "Ben varacağım buna, iyi bakın" diye takıldım biraz. Bir de liseli çağlarda bir kız girdi konuşmaya. " sen yaşını başını almışsın. Senin neyine, ben gencim, beni alır" dedi. Dedim "her zaman tecrübe kazanır ama bunu öğrenmek için önce kaybetmen gerek...". Herkesin her sözüne bakışına takılırsak hayat çekilmez.
Verilen şanslara da takılma. Ne şansın yok denenler anne oluyor. Ne şansın yüksek denenler evlat hasretiyle gidiyor. Onlar sadece istatistik. Tıp daha her şeyi çözebilmiş değil.
Yumurtalıktaki kapasite kaybında pek çok şeyin etkisi var. İlaçlar ve opu da işin içinde. Ama dönülmez olduğunu düşünmüyorum. Karşı komşum 47 yaşında ve onların da çocuğu yok. 3 yıl önce merdivenlerden düştü, kaburgaları ve kolu kırıldı. Kaç ameliyat geçirdi, avuç avuç ilaç içti. Bu arada menapoza girdi. Birkaç ay önce tekrar adet görmeye başlamış. Şimdi benden gelecek sonucu bekliyor. Olursa o da deneyecek tüp bebek. Diyeceğim o ki, etken ortadan kalkınca vücut kendini toparlıyor. Yeter ki üretecek enerjiyi yakalayalım.
Aslında hiç bir şey kullanma artık. Çünkü öncesinde yeterince karıştırmışsın. Doğum kontrol hapı, yumurtalıklar ve rahim üzerinde etkiler yapacak. Bir de sen birşeyler yaparsan fayda yerine zarar görebilirsin.
Agzina saglik Zanork.Boşver başkalarının bakışlarını. Facebookta kuzenim oğlunun resmini paylaşmış bir gün. "Ben varacağım buna, iyi bakın" diye takıldım biraz. Bir de liseli çağlarda bir kız girdi konuşmaya. " sen yaşını başını almışsın. Senin neyine, ben gencim, beni alır" dedi. Dedim "her zaman tecrübe kazanır ama bunu öğrenmek için önce kaybetmen gerek...". Herkesin her sözüne bakışına takılırsak hayat çekilmez.
Verilen şanslara da takılma. Ne şansın yok denenler anne oluyor. Ne şansın yüksek denenler evlat hasretiyle gidiyor. Onlar sadece istatistik. Tıp daha her şeyi çözebilmiş değil.
Yumurtalıktaki kapasite kaybında pek çok şeyin etkisi var. İlaçlar ve opu da işin içinde. Ama dönülmez olduğunu düşünmüyorum. Karşı komşum 47 yaşında ve onların da çocuğu yok. 3 yıl önce merdivenlerden düştü, kaburgaları ve kolu kırıldı. Kaç ameliyat geçirdi, avuç avuç ilaç içti. Bu arada menapoza girdi. Birkaç ay önce tekrar adet görmeye başlamış. Şimdi benden gelecek sonucu bekliyor. Olursa o da deneyecek tüp bebek. Diyeceğim o ki, etken ortadan kalkınca vücut kendini toparlıyor. Yeter ki üretecek enerjiyi yakalayalım.
Aslında hiç bir şey kullanma artık. Çünkü öncesinde yeterince karıştırmışsın. Doğum kontrol hapı, yumurtalıklar ve rahim üzerinde etkiler yapacak. Bir de sen birşeyler yaparsan fayda yerine zarar görebilirsin.
Agzina saglik Zanork.
Senin operasyon nezamanAslında tarzım değildir böyle konuşmalar ama hem bebek hem yaş fazla geldi o gün.
Ensu nasilsin. 2015 annelerinde mesajlarini okudum. Hersey guzel olacak.
Sağol arkadaşımO zaman Icinden gelen sese kulak ver. O sana en dogrusunu soyler. Dualarimdasin.
Benim tedavim devam ediyor.progesta 200 Ilacini fitil olarak kullanmami Istediler. Dun gece kullanim dedim basarili olamadim. Bugun daha iyiyim. Zanork sagolsun daha once kullandigi icin tavsiyelerde bulundu. Transfer pazartesi gunu. Bakalim dondiriklerim cozunurken dayanabileceklermi. Bu arada bu dondirik kelimesini yine kadinlar klubunden okumustum. Pazartesi saat 10 da randevum var ama transfer en az 1 1.5 saat sonra olur. Anestezili olacak. Dualarini bekliyorum..sağol canımm, oraya arada Iirşeyi kaçırmım diye arada giriyorum ama ben sizlerle daha mutluyum canım:))
iyiyim hayatım sen nasılsın senide takip ediyorum nasıl gidiyor, benimde gün içinde ruhsal durumum 10 defa değişiyor canım inşallah sonunda herşey güzel olacak diyorum artık yapacak başka bir şey yok çünkü..
Ablamin 2 hamileliginde de yok kafasi 12 hafta bedeni 15 hafta, yok bacaklari kafaya gore cok uzun diyip durdular. Simdi ikisinide bir gorsen bayilirsin. Seninde oyle olacak bana inan. Bizim gebelikler zor elde edildigi icin doktorlar daha pimpirikli davranip detayli inceliyorlar. Hos ablamin 2 side dogal yolla oldu. Hemde istedikleri ay. Massallah Nazarim degmesinde.Bende zaten onlara guvenip ertedim durdum....sağol canımm, oraya arada birşeyi kaçırmım diye arada giriyorum ama ben sizlerle daha mutluyum canım:))
iyiyim hayatım sen nasılsın senide takip ediyorum nasıl gidiyor, benimde gün içinde ruhsal durumum 10 defa değişiyor canım inşallah sonunda herşey güzel olacak diyorum artık yapacak başka bir şey yok çünkü..
Ablamin 2 hamileliginde de yok kafasi 12 hafta bedeni 15 hafta, yok bacaklari kafaya gore cok uzun diyip durdular. Simdi ikisinide bir gorsen bayilirsin. Seninde oyle olacak bana inan. Bizim gebelikler zor elde edildigi icin doktorlar daha pimpirikli davranip detayli inceliyorlar. Hos ablamin 2 side dogal yolla oldu. Hemde istedikleri ay. Massallah Nazarim degmesinde.Bende zaten onlara guvenip ertedim durdum....
Benim tedavim devam ediyor.progesta 200 Ilacini fitil olarak kullanmami Istediler. Dun gece kullanim dedim basarili olamadim. Bugun daha iyiyim. Zanork sagolsun daha once kullandigi icin tavsiyelerde bulundu. Transfer pazartesi gunu. Bakalim dondiriklerim cozunurken dayanabileceklermi. Bu arada bu dondirik kelimesini yine kadinlar klubunden okumustum. Pazartesi saat 10 da randevum var ama transfer en az 1 1.5 saat sonra olur. Anestezili olacak. Dualarini bekliyorum..
Çok haklısın.Valla rezervin dibi görününce o kadar rahat bakamıyor insan olaya. Bende miyom yok çok şükür. Ama önemli olan, karın bölgesine yapılan işlemlerden yumurtalıkların zarar görmesi. Endişe kaynağım o. Yanında tek dondurulmuş embriyo olunca ister istemez insanın aklına kötü şeyler geliyor. Elbette en iyiyi diliyoruz, bunun için çabalıyoruz. Diğer yandan ihtimallere de hazırlıklı olmakta fayda var. Hoş en nihayetinde Rabbim uygun gördüyse olacak. Ben tepinsem de, üzüntüden çatlasam da işin sonu nasip. Ama insanız. Nefs her zaman olması gerektiği gibi çalışmıyor ki.
fatoşcum ne güzel ifade ettin. Allah gerçekleştiremeyeceği duayı ettirmezmiş. Olacak ama sınanıyoruz. Çok bilmek gerçekten iyi bişi değilYadigaryadi panik yapmamaya calis diyecegim ve sen bana kizacaksin. Ben yasadim test ettim stres ve panik yumurta sayinida kalitesinide bozuyor. Ilk tedavimde hicbirseyden haberim yoktu bildigin salak modundaydim. Yumurta sayisi nedir embriyo olurmu olmazmi......Tek korkum muayeneler transferler. Hatta transferim anestezili yapildi..ilkinde hamilelik olustu ama ne yazikki kaybettim. Digerlerine bilgi olarak donanimli basladim.Gordum ki ben okudukca stresim artti ve yumurtalar embriyolar yerlerde surunuyor..Son tedavimde doktorun verdigi ilaclarin yaninda Saracoglujun kurunu kullandim. Ama o kadarv umutsuz ve beklentisizdim ki. Sadece opuya girdigimde su basimda calisan gurultulu cihazda ne dedim. Meger o cihaz benim kalbimmis. Sakinlestirici yaptilar daha sonra uyuttular. Cok sukur artik donmus embriyolarim var. Yani demek istedigim biz zamanla yaristikca zaman ayak diriyor vucut sistemimizi bozuyor. Nasil basarirsin bilmem ama lutfen sakinlesmeye calis. Rabbim sana bir evlat nasip ettiyse o senin kucagina gelecek. Zamanda mekanda canlarda onun, diledigi gibi diledigi zaman diledigine verecek. Tek bildigim yada inanmak istedigim o bize evlat vermeyi istiyorki bizi bu yola bu kadar israrci kiliyor. Seni cani yurekten kucakliyorum.
Allah yüzünü güldürsün canımBenim tedavim devam ediyor.progesta 200 Ilacini fitil olarak kullanmami Istediler. Dun gece kullanim dedim basarili olamadim. Bugun daha iyiyim. Zanork sagolsun daha once kullandigi icin tavsiyelerde bulundu. Transfer pazartesi gunu. Bakalim dondiriklerim cozunurken dayanabileceklermi. Bu arada bu dondirik kelimesini yine kadinlar klubunden okumustum. Pazartesi saat 10 da randevum var ama transfer en az 1 1.5 saat sonra olur. Anestezili olacak. Dualarini bekliyorum..
amiiiinn inşallaholsun tatlım. nasıl olsa kısmette varsa karşılaşırız. hem süreçte karşılaşamazsak Allahım bebeklerimizle beraber buluşmak nasip etsin.
Cok tesekkur ediyorum...Allah yüzünü güldürsün canım
Maşallahhhhhkızlarrrrr, çok sevdiğim bir arkadaşım yeni doğum yaptı, resmini göndermiş bana. bende sizlerle paylaşmak istiyorum, gözümüz gönlümüz açılsın, mis kokulu bizim de bebişlerimiz olsun inşallahhhh. Maşallah demeyi unutmayın olur mu kardeşlerim :) mis gibi cennet kokusunu içimize çekeriz inşallah kızlar :) içim umutla doldu resmen :)Eki Görüntüle 1265749
Senin operasyon nezaman
kızlarrrrr, çok sevdiğim bir arkadaşım yeni doğum yaptı, resmini göndermiş bana. bende sizlerle paylaşmak istiyorum, gözümüz gönlümüz açılsın, mis kokulu bizim de bebişlerimiz olsun inşallahhhh. Maşallah demeyi unutmayın olur mu kardeşlerim :) mis gibi cennet kokusunu içimize çekeriz inşallah kızlar :) içim umutla doldu resmen :)Eki Görüntüle 1265749
Canımmm crsba mı operasyonnn oooo maşallah emin adımlarla yürüosun hedefe hadi inşallhhh güzel olacak herseyÇarşamba Allah izin verirse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?