Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Canın sağolsun tatlım ya içinde sen de olsaydın allah korumus edyalar yenilenir yenisi gelirrr hiççç sıkma canını....

zaten bu günlerde bi terslik vardı üstümde her pazar kültür ünv de derse gidiyorum dün şirinlerde neredeyse kaza yapacaktım son anda atlatmıştım demekki olacağı varmış.. sağol hayatım bende cana gelmesinde diyorum artık anlık can sıkıntısı oluşsun daha kötüsü olmasında.
sen nasılsın canım, benim genetik sonucum çıkmış doktor yücel bey aradı kromozon bozukluğu varmış, spermdenmi yumurtadanmı kromozon bozukluğu var onu genetik doktoruna randevu verdiler perşemebe hastaneye gidip öğrenecekmişim. semra hanım ona göre farklı bi protokol uygulayacakmış bakalım ne olacak göreceğiz.. birde aralıkta tedaviye başlamamı söyledi doktor banada uyar dedim.. bişeyde kalmadı aralığa heyecan yaptım..

Canımmmm ne güzel bir haberbu işte yeni tedavi ve umarım son tedavi olur..heyecan yap bol bol...genetik bozukluksa muhtemelen pgt önerecektir semra hnm memorial o kadar içine siniyor ki bu yazdıklarından sonra tek tek herseyle ilgikeniyorlar ..nur hnm ayrılmış göztepe medical e gecmiş sanırım kimle düşünüyorsun tedaviyi ekip dr u olarak ensu cum

Bugünümüze imkan sağlayan, yokluktan bir yaşam, bir ülke var eden, vatan yaratan, Ulu Önderim, değişmez değerim Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını şükran ve minnetle anıyorum. Kalbimizin yolu bir, aklımızın yolu bir. Sonsuza dek bizimle olduğunu biliyorum. O ve tüm silah arkadaşları, bu vatan için emeği olan 7'den 70'e herkes nur içinde yatsın...

9'u 5 gece Tem'de salya sümük ağladım... İlaçların etkisiyle hatta böğürdüm. Hafta sonu çok keyifsiz anlarım oldu. (( Bir arkadaşım erken doğumla oğluna kavuşmuştu. Ayları geçti. Küvez vs. sıkıntılı süreçlerini atlattıktan sonra uzun uzun konuşalım fırsatımız yeni olmuştu. O anlattı ben gerildim, sinirlendim, üzüldüm... Gazetede de h.sonu haberi vardı oradan çıktı konu. Bebekleri karışan, annelerden birince fark edilen kabul edilemez olaylar, ama en fenası tüm bu kabul edilmez durumların dışında o bebeklerden birinin hayatını kaybeden 32 yaşında gencecik annesi... Cinnet sebebi resmen ardı ardına bu kadar şey. Arkadaşımla aynı zamanlarda aynı hastanede doğum yapmışlar sanırım. Şimdi o annelik psikolojisiyle acaba benim oğlanı da karıştırmışlar mıdır, test mi yaptırsık diyecek durumda. Kendini bilmez, her türlü cezayı hak eden insanların yaptıklarından dolayı kaç aile perişan oluyor kim bilir. Hakkımızda her şeyin hayırlısı
Göz yaşlarına inci muamelesi yapıp nadiren döken ben, bunun da verdiği gerginlikle sabah bi güzel ağladım rahatladım. A bir de dün gece iğneyi sevgilim vurdu (benim için milat milat) onu ürkütmemek için az bağırmak için kastım da kastım, bir de onun da etkisiyle sabah toplu ağlama seansım oldu sanırım :)

İyiyim şimdi :)

inşallah yarın hamileliğim tescillenir canım

Arkadaşlar merhaba.yarın 9.30 da opum var. Dualarınızı bekliyorum. Yarın aynı zamanda canım eşimle 4. Yılımız. Evlilik yıldönümümüz. Inşallah uğurlu gelir

inşallah herşey sorunsuz gönlünce geçer canım

geçmiş olsun ensucum cana gelen mala gelsin derler canın sağolsun

sorunun tespitide önemli bundan sonra daha emin adımlarla yoluna devam edersin canım

ensucum bişey soracam biz eşimle kromozom analizi yaptırmıştık gen testiyle ve şükür bir sorun çıkmamıştı ama embriyolarda oluşan kromozom bozukluğunun bu testle anlaşılması mümkünmü yoksa bu başka bir testlemi anlaşılıyo

canım yarın büyük gün evde iidrar testi yapmadınmı hiç..ben 9 günde başlardım idrardan bakmaya..yarın Allahın izniyle güzel haberle vericen bizlere..inş hislerim beni yanıltmaz..

canım bu hastane süper ya herşeyin nedenini buluyorlar senin emriyona pgt midir nedir yapılmamışmıydı transfer öncesi canım..birdaki tedavinde inş kavuşursun sağlıklı bir şekilde bebğine...

sana beşinci günü transferi yapılmamışmıydı canım bugün gitsende belli olur aslında kandan..aaa nasıl heycan yaptım şimdi kendim beklermiş gibi yarın büyük gün..

beşinci gün transferi canım ama test günü yarın 10.gün yarın ya o yüzden yarına bişey kalmadı yarın sabah yaptıracam testi hayırlısı olsun inşallah

beşinci gün transferi canım ama test günü yarın 10.gün yarın ya o yüzden yarına bişey kalmadı yarın sabah yaptıracam testi hayırlısı olsun inşallah
hakında hayırlısı olsun canım sabrına hayran kaldım şimdiye kadar on kere idrardan bakmıştım ben..

Lulinda histeroskopi ve genetik vb. 3-4 başarısız sonuç sonrası yapılmasını tercih ettikleri standarta almadıkları tetkikleri 2. deneme öncesi yaptıranlardanım. Ben yaptıralı 1.5 yıldan fazla oldu. Beşiktaş'ta yaptırmıştım. 300-400 Usd civarıydı sanırım. Geçen zamanlarda ısrarlarım sonucu Ensu eski doktoruna yaptırayım mı diye sormuştu ama kabul ettirememişti maalesef. Yeni yerde yaptırdı. Bu nedenle en güncel fiyat ve yer bilgisi kesinlikle ondadır. Sen ve eşin için kromozom analizi ve trombifili paneli (açılımlarına bakmak lazım yanımda yok Faktor V MTFR vb.) yapılabilecekler arasında. Heterozigot, homozigot, taşıyıcı, mutant vb. sonuçlara göre pıhtılaşmayı anlıyorlar. Ben ayrıca kandan CD56 Natural Killer (CD45-14) testi de yaptırdım. (Ayrıca patolojik olarak yapılanı da var aslında)

Bunların dışında bir de transfer öncesinde daha detaylı olması için APTT testi yaptırmak için hematolog arayışına giriyordum ki kayınpederimin bypassı sonra da baskılandığı için hız verilen transfer süreci nedeniyle akışa bıraktım malum. Ama şu vefat eden anne işini falan da okuyunca bebek işi olsun olmasın, tüp bebek doktorumun değil hematolog doktoruna göre pıhtılaşmaya dair bilgilenmek ve gerekiyorsa tedavi edilmek istiyorum. Aynı zamanda lenfosit subset analizini de hematolog ile ilerleteceğim. Pıhtılışma derecesinden çok dağılımı da önemli. Bu anlamda her iki analiz de önemli bence.

Bir iki doktor adı not almıştım daha detaylı arayacağım henüz beklemedeyim, transfer gerçekleşti malum :)

ensu sen hematolog ile görüştün mü? sende homozigot du yanlış hatırlamıyorsam? mesela clexane-heparin vs. kaç doz vuruluyordun? kim belirlemişti? Benim ki heterozigot taşıyıcı olduğundan hafif derecelendirdiydi doktor. Ve clexane 2000/0.2 ml vuruluyorum.

hakında hayırlısı olsun canım sabrına hayran kaldım şimdiye kadar on kere idrardan bakmıştım ben..

idrara hemen yansımayabilir buda moralimi bozar benim ilk hamileliğimde değerim 356 çıkmıştı o zaman bile idrarda çok ince bir çizgi belirmişti düşün o yüzden idrar testi yapmıyorum

duygucum pıhtılaşma testlerini bende hematoloğa yaptırdım KTÜ de APTT ye bende baktırmıştım normal çıkmıştı

evet cnm nur hn yok görüştüm onunla gitmeden önce son kez oraya gidip..
okadar kararsızımki doktor konusunda aslında aylin hanıma gitmeliyim en uzmanı o aralarında ama onunla çok anlaşamadık geçen tedavide nedense.. sevinç hanıma siz soğuk demiştiniz.. ayşe hn dosyamı kaybetti kaç gün dosyamı aradılar ameliyat tarihim ertelenmişti sinir oldum sonunda çekmecesinden çıkmıştı:)))
hande hanıma giden varmı soruyorum kimseden ses çıkmıyor şişli topiğinde.. bugün yücel bey aradı, kahraman bey varmış birde..
daha karar vermedim cnm ama tedaviye başlayınca zaten en az 2-3 doktor bakıyor ekip çalışıyorlarya çok takılmıyorum o konuyada başlarım birine beğenmezsem aradada değiştiririm.. :))

Bana gelince... Kasıklarımda boğazda gezen kayık misali bir oraya bir buraya gezen sancılanmalarıma (aynı zamanda gazlarıma) belime ve sağ baldırımdaki ağrılarıma bakarak apandisit mi oldum diyebilirim :) oysa ki seneler önce tüplerin tıkalı olduğu ortaya çıkartan maceralı bir ameliyatla aldırdığım halde hahaha

Esprisi bir yana ilaçların da tetiklediği üzere algıları açınca her türlü ağrı, sancı var benedimde. Kasıklarım ağrıyor, belimdeki ağrı zaman zaman bel ağrısından çok böbrek ağrısı gibi çünkü yanlarda böbrek üstünde oralarda bir yerlerde pıt pıt ediyor. Son 1 yıllık periyod ortalamama göre 2 gün önce regl olmam lazımdı. Ortalamayı saymazsak 11 Ekim'deki son regle göre de yarın regl olmam lazım. Belirti arıyorsak illa ki bunu sayarım ama ben bunu da belirtiden saymıyorum. Her bünye farklı, her bünye aydan aya bile farklı.

Şartlar ne olursa olsun hatta kusuyor bile olsam 3 ihtimal var :) Ya dondirik fasulyeler ya onca ilaç ya da keyfine göre hareket eden bedenim bu durumdan sorumlu :) Bekleyip göreceğiz hep birlikte... 4'üne transfer oldum 14'ünde test zaten :)

Bir de itiraf h.sonu sevgilimle karşılıklı kahveyle birlikte püfür püfür 1 tane

Potansiyel sara_28 B bebeklerve acmila nasılsınız iyi misiniz, keyfini sürüyorsunuzdur umarım... Sürprizli keyifli sonuçlar olsun inşallah hepimize. Bize ve herkese bol şanslar

canım bizdede eşime kromozon testi yaptırmıştık genetik olarak sorun çıkmamıştı ama yumurtayla sperm birleşince emriyoda oluşan genetik sorun başka bir testle çıkıyor sanırım.. pgt falan yapıyorlarya onla çıkıyormuş.. benim zaten pgt lik kadar döllenmem olmuyor canım yapılsa ne olacak onuda bilmiyorum zorla iki embriyo elde ediyorum bozuk deseler tedavi iptal olacak o yüzden yine dölleneni hemen transfer etmeye çalışırım sanırım..

canım bu hastane süper ya herşeyin nedenini buluyorlar senin emriyona pgt midir nedir yapılmamışmıydı transfer öncesi canım..birdaki tedavinde inş kavuşursun sağlıklı bir şekilde bebğine...

pgt iki tane ilerleyen olduğu için yapılmadı canım onu konuştuk ama tedavim iptal olmasın diye istememiştim, sayı az adamlar kötü dese bile transfer edin derdim.. bugün doktorda onu dedi pgt de iyi çıkıpda tutunmayanda çok oluyor oda bi garanti değil o yüzden yine ne döllenirse transfer yoluna gideceğim.. bakalım genetik doktoru başka bir şey önerecekmi anlatırım size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…