Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

senin pozitifliğine hayranım
inşallah bu saydığın belirtiler dondiriklerinin belirtisidir annesi
benimde midem bulanıyo ama gastritten olabilir diyorum bakalım yarın bu saatlerde çoktan herşeyi öğrenmiş hatta sonucu sindirmeye çalışıyor olacam

anladım canım
sende ümitsizliğe kapılma gün doğmadan neler doğar kimbilir inşallah kendiliğinden gelir meleğin

"Güncelleme"
Kasım 2014 - Aylık Takvim

01 Kasım 2014 Cumartesi sara_28 Transfer
04 Kasım 2014 Salı WishhDuygu Transfer
05 Kasım 2014 Çarşamba B bebeklerve Transfer acmila OPU
07 Kasım 2014 Cuma gulneva77 OPU acmila Transfer
08 Kasım 2014 Cumartesi @yadigaryadi Y. Kontrol
10 Kasım 2014 Pazartesi @yadigaryadi Y. Kontrol
11 Kasım 2014 Salı sara_28 Test A Alara14 OPU 2220 & A Alara14 Evlilik Tebriği

12 Kasım 2014 Çarşamba @yadigaryadi OPU
14 Kasım 2014 Cuma WishhDuygu Test & B bebeklerve Test

19 Kasım 2014 Çarşamba acmila Evlilik Tebriği
20 Kasım 2014 Perşembe acmila Test

22 Kasım 2014 Cumartesi Lulinda Transfer

canım benim beşli panelden iki tanesi homozigot çıktı.. vücut kitle endeksim zayıf olduğu için 0.3 ile başlamışlardı ilerleyen haftalarda 0.4 e çıkmışlardı.. hematologla görüştümde dışarda başka bi hematologla görüşmüştüm ama içimede sinmemişti adam.. hematologlar kan kanseri vs tarzında ağır hastalarada baktıkları için gerçekten tüp bebek sürecini ciddiye alıp sıkı takip edecek bi hematolog bulmak zor, çoğu hamilelik sürecini önemsemiyor bile.. bir çoğu bi defa görüşüp savıyor.. aklında olsun bu süreci takip edecek iyi bi hematolog bulursan bana haber ver canım.. çünkü doğuma kadar 15 günde bir APTT testi verip bu aptt test sonucunu her onbeş günde bir hematoloğa bildirip ona göre sulandırıcı ayarlaması yaptırmak gerekliymiş.. bu süreci gerçekten iyi yönetecek birini acilen bulmalıyım onu araştırıyorum..

A Alara14 @yadigaryadi gerçekleşecek opularınız için iyi dileklerim sizinle... Şansınız bol olsun... İnşallah güzel haberlerinizi alırız.

ensu canım geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin denir önce her zaman. Ama al işte durduk yere iş, gerçekten sıkıntılı süreç. Benimde başıma geldi bilirim, sinir olurum. Durduk yere yok resim çek yok form doldur uğraşmak gerekiyor, eğer mini onarım paketini aşan bir bedelse hasarsızlık indirimini etkiliyor, üstüne servis yoğunsa bir kaç güne sarkarsa eyvahlar olsun bir de arabasız kalmamak için ikame araç derdi var... Geçmişler olsun tekrar olmasın.

Ayrıca genetik sonucu gelmiş. Dinlenip geldiğinden beri bilerek hiç ne oldu ne bitti sormuyorum, sen de negatif enerji vermemek adına bahsetmiyorsun, bende buna uyuyorum açıkcası... Yoksa kürtaj ve sonrasında nelerle boğuşuyorsun hem tecrübelenmek hem de sıkıntılarına en azından ortak olmaktan yanayım... Sonucun belli olmasına sevindim bir bakıma, çünkü sebebsiz olması daha ürkütücü benim için. Tedavisi olsun her zaman ki tekrarı asla ve asla yaşanmasın. Neden olduğunun tespiti yönünde önemli bir adım. Bahsi geçtiği gibi anne babalarda kromozomlarda veya genetik de herhangi bir sıkıntı olmasa da embriyoda oluşabiliyor. Bunun için hastanelerin tespit edilmiş genetiğe göre ayrı tedavileri set-upları, embriyoda tespit etmek için pgt ve bir sürü uygulaması var. ensu araştırırsan ACGH ile pgt den daha fazla sonuç aldığından bahsediliyor. Daha yeni yeni uygulanıyor. Az embriyo varsa evet genelde yapılmıyor. Doktorun konusunda da isteğin zaman değiştirme imkanın var nasıl olsa... En donanımlı yerdesin. Bu nedenle gittiğinde kimle iyi hissedersen kendini onunla devam edersin canım. Sen bugüne kadar her merkezi neredeyse tetkik ettin, tedavileri araştırdın devam ettirdin. Bundan sonra senin akışına bırakacağın yer olsun... Kime gönlün kayarsa onunla ilerle inşallah :) Kahraman önderliğindeki Kahraman Bey Kahraman'ın olur belki :)

Genetik olarak bir sorun tespitim olursa yaptırmaktan yana olurum sanırım. PGT iyi olup tutmama ihtimali her zaman var. Her şey dört dörtlük olsa da tutmaması olası... Ama potansiyel olarak tutsa da genetik bir sorun olacaksa bile bile de transfer ettirmek istemem. Sonra sanki daha çok üzülürüm gibi... Tabii şimdi yaşamadan yazması kolay... Allahım yaşayanların yaşadıklarını unuttursun, yaşamayanlara yaşatmasın inşallah...

ensu aynen canım bende olası hamilelikte keyfe göre ilerlemek istemiyorum niyeyse anlamazlar diye düşünüyorum :) Benim de 2 paneldeydi ama heterozigot taşıyıcı idi. Bu nedenle 0.2 başlattı bakalım, kalsın öyle. Dediğin gibi daha çok kanser ve diğer tetkiklere ağırlık veriyorlar. Bizi pek önemsemiyorlar. Acıbadem'in bir hematologu çok öne çıkmıştı. Araştırmalarıma göre paylaşırım mutlaka, sende bulursan beni bilgilendir mutlaka.

Çünkü ben tüm bu bebek işlerinin dışında migrenim için istiyorum. Enteresan bir teşhisim var kendimle ilgili. En keyifli zamanlarımda bile gelebilen migren özellikle stresli zamanlarımda daha çok tetikleniyor. Eşinden dolayı senin de malumundur. Onca östrojen vs. baş ağrıtıcı hormona ilaveten benim için her akşam kabus yaşanıyor malum... İğne bağrış çağrışı da normal zamana eklenince benim hafta da 1 olan migren atağımın neredeyse her güne çıkması gerekirdi. Bu sulandırıcılara başladığımdan beri başım ağrımıyor.... Allahım nazarlar değmesin Geçen transferde de 10 gün boyunca hiç ama hiç ağrımamıştı.

Bu nedenle bu işin peşini pek bırakmam :)
sara_28 canım sevindim normal olmasına bir de bu işlerle uğraşmamak lazım. APTT ve Lenfosit Subset Analizi için notlarım ve araştırmalarım var. Beklentim normal çıkması yönünde ama en azından işin ehli doktor yapsın isterim... Yazdıklarındaki KTÜ nedir? Onu da öğreneyim bari :)

bu genetik doktor beni hastaneye çağırıyorsa diyeceği bişeyler var demekki bakalım bende merak ediyorum ne diyeceğini sizlerle paylaşırım.. migrendede ayrı bir baş belası canım kolay kolayda kurtulmak mümkün olmuyor ne yazıkki..
ACGH yi demen iyi oldu canım onuda not aldım mutlaka soracağım, hergün farklı bir sorun çıkıyor karşımıza gebelik sonrasıda ayrı bir stres aslında ama bunlarıda yaşamadan bebişlere kavuşamayacağız anlaşılan..
bu hafta çok heyecanlıyım sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyorum test günün nezamandı canım.
hematolog konusunda paslaşalım yine canım..

Ensucugum cok gecmis olsun canim....Bugun bende kil payi buyuk bir kazadan kurtuldum. Tedavinin yakinda baslayacagina cok sevindim. Muhtemelen embriyolarina Pgt uygulayacaklar...

Ensucugum cok gecmis olsun canim....Bugun bende kil payi buyuk bir kazadan kurtuldum. Tedavinin yakinda baslayacagina cok sevindim. Muhtemelen embriyolarina Pgt uygulayacaklar...

sağol canım, Allah korusun kendine ve bebişine çok dikkat et..
inşallah dediğin gibi olur hayatım bende merakla aralık ayını bekliyorum.. bu ara beklemelerden nefret ediyorum ama mecburum ne yazıkki.

sağol canım, Allah korusun kendine ve bebişine çok dikkat et..
inşallah dediğin gibi olur hayatım bende merakla aralık ayını bekliyorum.. bu ara beklemelerden nefret ediyorum ama mecburum ne yazıkki.
Ensu canim..Sabretmek cok ama cok zor biliyorum ama az kaldi...

F Fatos4345 canım nasılsın? sana da geçmiş olsun nazardır diyelim... Hamileliğinle ilgili keyifli haberlerin olsun hep. Doktor kontrollerin değerlerin nasıl? İnşallah hep güzel haberlerinizi alırım.

14'ü Cuma tasdik törenimize göre peşiniz sıra tecrübelerinizi alırım inşallah

Duygucugum Iyiyim sukurler olsun.. Kil payi kurtuldum canim. Tesekkur ederim. Bugun kalp atisini dinledim....Bebegimi ( bana gore bebek doktoruma gore daha kese...) her gordugumde hepinize dua ediyorum..
Sizlerinde guzel haberlerinizi bekliyorum...

QUOTE="sara_28, post: 37715078, member: 238516"]beşinci gün transferi canım ama test günü yarın 10.gün yarın ya o yüzden yarına bişey kalmadı yarın sabah yaptıracam testi hayırlısı olsun inşallah[/QUOTE]
Sara insallah yarin senden gelen o harika haberle gune baslariz.

Duygucugum Iyiyim sukurler olsun.. Kil payi kurtuldum canim. Tesekkur ederim. Bugun kalp atisini dinledim....Bebegimi ( bana gore bebek doktoruma gore daha kese...) her gordugumde hepinize dua ediyorum..
Sizlerinde guzel haberlerinizi bekliyorum...

Vallahi olacağı varsa olur diyorum ama ne olur ne olmaz dikkat etmeli... Verilmiş sadakan varmış. Lütfen çok dikkat et size :) Bugün ne mutlu günmüş... Elbette pamuk şekeri bebek o hamile olduğunu anladığında kadınlar ne diyor o bayıldığım Türk filmlerinde "bir bebeğimiz olacak" öyle demeye devam :)

En güzel melodin içinde coşkuyla büyüsün... Sağlıkla doğup ciyaklasın :) Kızın olursa belki Melodi koyarsın adını :))))))

ensu bilgilere göre mutlaka haberleşiriz doktor tavsiyesi için.

Genetikçin Cumhur Bey mi? Benim doktorum Selman Bey de eski Memorial'ci hatta Derya hemşire ile benim şu baskılanma sıkıntılarında Memorial daki protokolü biraz değiştirerek uygulayacağız diye konuştular. Ona da bahsetmiştim bu genetik testleri ve pıhtılaşma için hemotolog, genetikçi vs. gerekir mi hani pıhtılışmadan mı başım ağrıyor benim acaba diye. Çünkü tüm mr vs. çekildi. O zaman o bahsi geçtiydi USA'den gelen Cumhur Bey'in, genetik ve özellikle kanser genetiğinde iyiymiş.

İyi doktora gidiyorsun gönlün rahat olsun, inşallah bildiği şey senin dileğine kavuşmanı sağlasın...
ACGH'yi de sakın unutma... PGT'ye göre daha fazla kromozoma bakılıyor. Mutlaka Memorial'da da vardır.

Aslında hepsi birbirlerinden haberdar ve gelişmeleri biliyorlar ancak normalde pek iletişimde olduklarını açık etmiyorlar. Son konferansa gittiler ya hani herkes topluca... Sohbet muhabbetleri çokmuş :) Benim dr dedi ki geçen dondurulmuşlarda doğal siklus denedik ilaçsız olur mu? ilaçla olmuyor? diye eleştirmiştiniz şimdi tüm dünya buna yöneliyor diyerek konferanstan bahsetmişti. Konferansa katılan doktorların tümü bu konuda kendi aralarında da görüş alışverişinde bulunuyormuş. Memorial'da bu konuda çalışmalarına en fazla ağırlık verenlerdenmiş. Ben baskılanmadığı için denemiştim, şimdi ağırlıklı olarak böyle uygulanması planlanıyormuş. Hoş sonuç negatifti ama en keyifli transferdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…