- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.061
İkinize de yumurcaklar transfer edilmis ondan bu halleriniz :))))) transfer oncesi yaniyorum belim baldirim agriyor uyuyamiyorum diyor muydunuz yok :) geldiler yerlestiler dengeniz degisti insallahhhhh...
Bana gelince bu agrilar onceki transferlerde de vardi opu ilaclar vs normal yani... E simdi de var bu nedenle olumlu ya da olumsuz sayamayiz belirtileri :) benim tepitim olmayan apandisite dair :))))) pozitif negatif zerre umrumda degil desem yine samimiyetle, hayirli olan umurumdaya odakliyim. Hakkimizda hayşrlisi neyse o olsun gercekten taaaaaa can ı gonulden diliyorum bunu...
@sara_28 aptt yaninda okuyunca bende ktü yü test sandim acaba ne diyerek :)
2220 canim senin gul guzel hatrina ilaclardan olmayan hırmon olsun seni mi kiracagim. Esprisi bir yana bildigin ilac semptomlarini asmis apandisit yahu. Evi toparlamaya baslamissiniz kolayliklar dilşyorum yeni ev yeni yasam olsun. benim bir merakimmm var :) En yakin arkadasimin veterinere giderken bile ariza cikaran yakisikli bir patisi var. Arabaya binmesi kabus tasima kabin aaslaa girmiyor. Tuvaletine kapatip goturmuslugu bile var ama sonra tuvalete antipati duydu diye kesti. Sorum ve merakim sen onca patiyi nasill gotureceksin :)
Bu ara an itibariyle TEM de bir yerlerden yaziyorum iyi ki ben kullanmiyorum, insanlar uyuyacak biz anca eve gidiyoruz, pes :))))
Patilerrrrr basti galiba :)))))
Yani 1 kedinin neler yapabildigine bizzat sahit oldum bayiltmadan mumkun degil((( en kiymetle tasinacak onlar, simdiden kolayliklar diliyorum su gibi aksin. Hayal ettigin , bahceden ciceklere en onemlisi "tek tasina" her sey cok keyifli ev yaratsin :)
Mesajın son kısmı kedilerimden. Tercüme edebildiğim kadarıyla inşallah mutlu haberler yola çıktı, biz de patilerimizle destekliyoruz seni diyorlar :)
kızlar tüp bebek tedavisinde doktoru femara protokolü uygulayan varmı aranızda..ben araştırma yapıyordum klomenin yan etkisi rahim inceliği ben klomen kullandığım zmanalrda hep aynı şey başıma geliyor..bu protokolümü uygulatsam doktoruma..femaranın yanında estrofemde kullanıyormuşsun bilgisi olan varmı..ben doktoruma estrofem kullansamı rahim inceliği için diye sormuştum kesinlikle kullanma yoksa yumurta kalitesini bozar demişti doğrumu sizce canlar..
canım bitkisel destek aldım bol bol nar suyu içtim değişen bişey olmadı fsh yüskek biri için rahimin kalınlaşmaması normalmiş..beyindeki hipofiz bezi fazla çalışmıyor fsh yüksek olunca sonrası hormonlar tavan işte..canım bende erken yumurta yetmezliği var doktorum hiçbir duruma şaşırmıyor bu fsh olan şeyler diyor..özelikle klomenin etkisi rahmide incltiyor işte zaten ince ..valla araştıra araştıra dadın doğumcu olucaz..Ben son tedaviye estrofemle başladım. Ama femera vermediler. Rahim hep ince çıkıyor, yine inceydi. 4 gün sonra iğneye geçtik, yine inceydi. Opuda da inceydi. Opudan iki gün sonra transfer düşünüyorlardı yine inceydi. Çok bir şey değişmedi yani. Yumurta kalitesi de pek farketmedi aslında. Tek folikül takipteydi. Birisi de yavaş gelişiyordu ama opuda o da dolu çıktı ve döllendi. Sonra devam etmedi. Ama takipte olan yumurtam döllendi, bölündü ve 5. gün donduruldu. Tabi "her bünye farklı cevap veriyor" noktasını es geçemem. Opudan sonra istersen rahim kalınlığı için bitkisel destek al. Nar suyu vs. Bal tarçın sakız üçlüsü... Çünkü hem rahim hem yumurta için uğraştığında, yumurta kalitesi kesinlikle düşüyor. Tedavim sırasında bir akşam bir bardak nar suyu içtim, bolca da yürüdüm o gün. Ertesi gün e2 değerim yarıya düştü. Yani her şey sırayla...
ben daha önce androjen tedavi aldım.testojel kullandım..yumurta büyümesine etkisi oldu ama kalitesine hiç bir etkisi olmadı.femara da androjen tedavisi sanırsam..bende endometrium kalınlıgında sorun yoktu.daha öncesinde androjen tedavi almazkenede endometrium kalınlıgı aynıydı.kızlar tüp bebek tedavisinde doktoru femara protokolü uygulayan varmı aranızda..ben araştırma yapıyordum klomenin yan etkisi rahim inceliği ben klomen kullandığım zmanalrda hep aynı şey başıma geliyor..bu protokolümü uygulatsam doktoruma..femaranın yanında estrofemde kullanıyormuşsun bilgisi olan varmı..ben doktoruma estrofem kullansamı rahim inceliği için diye sormuştum kesinlikle kullanma yoksa yumurta kalitesini bozar demişti doğrumu sizce canlar..
canım bende şimdi antioksidan kullanıyorum...bir sonraki tedavimde büyüme hormonu kullanıcaklar..istersen birde onu araştır..bizim yaşımızda imkansıza yaklaşınca yapıyorlar..gerçi önümüzdeki ay benim tedavim inşallah işe yararsa sizlerlede paylaşırım tedavi aşamalarını..ben daha önce androjen tedavi aldım.testojel kullandım..yumurta büyümesine etkisi oldu ama kalitesine hiç bir etkisi olmadı.femara da androjen tedavisi sanırsam..bende endometrium kalınlıgında sorun yoktu.daha öncesinde androjen tedavi almazkenede endometrium kalınlıgı aynıydı.
günaydın:))günaydınlar kızlarrr
Canım teşekkür ederim, sorun bir tane olsa cevap da rahat çıkardı benden. Eşim mikro tese oldu 8 yıl önce, şuan dondurulmuş iki tüp sperm mevcut. Bir adet yumurta için iki tüpü de çözecekler, aralarından en iyisini alıp döllenmeyi yapacaklar, bu rutin olay. Ancak burda eşimin tekrar mikro tese ameliyatı gündeme geliyor, zaten çok zor bulmuşlardı, kaldı ki aradan 8 yıl geçti, bu sefer ameliyat olursa şansı çok düşük. 1 adet yumurtayı asla küçümsemem, şuan çocuklar gibi seviniyorum, şansım var en azından diye, ama elimizdeki spermlerin hepsini 1 yumurta için riske atmış oluyorum.leylayasemin karar içinden ne geliyorsa o olacaktır elbette... Ama burada 1 tane embriyoyu elde edebilmek için uğraşan o kadar çok kişi varken, daha fazlasını beklerken azına küsmek gibi geldi... Sonuna kadar da haklısın moralinin etkilenmesinde. Ama havuz yapıp biriktirmek için uğraşanların mesajlarını da okudun... EVet şansın düşük olacak belki ama her zaman 0<1'den. Şansı ertelememek lazım ama rezerv sıkıntın yoksa göz ardı edilebilir. Tabi bunun manevi yönü kadar maddi yönü de var. İhtimal bu kadar azken opu transfer vs. hem manevi hem maddi olarak hırpalayabilir.
Miyom ameliyatından bahsettin. Opun beklendiği gibi olsaydı embriyolar dondurulacak mıydı? Miyom etkisiz diye transfer mi edilecekti? Bu bence önemli. Bundan yola çıkarak eğer rezerv iyiyse, daha önce daha fazla sayıda folikül elde edildiyse ameliyat sonrası transfer olacaksa boşuna narkoz yememek bir karar olabilir. Karar vermek kolay değil, umarım hayırlısı neyse o olur.
Tüplerin açıksa bırak opuyu, çatlatma iğneni vursunlar aşılama yaptır :) en doğal olanından...
Selam, ben kullandım Femara. Ama Merional ve Gonal F ile birlikte. Sadece ilk 4 gün vermişti doktor. Henüz ne iyi ne kötü birşey diyemem çünkü daha transfer olmadım. Kontrol 17sinde. O zaman göreceğiz rahim kalınlığını.kızlar tüp bebek tedavisinde doktoru femara protokolü uygulayan varmı aranızda..ben araştırma yapıyordum klomenin yan etkisi rahim inceliği ben klomen kullandığım zmanalrda hep aynı şey başıma geliyor..bu protokolümü uygulatsam doktoruma..femaranın yanında estrofemde kullanıyormuşsun bilgisi olan varmı..ben doktoruma estrofem kullansamı rahim inceliği için diye sormuştum kesinlikle kullanma yoksa yumurta kalitesini bozar demişti doğrumu sizce canlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?