- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.101
Başarıyla sonuçlansın aynı zamanda da "son" olsun :)
OPU öncesi kontrollerindeki ölçümlemelerin aşağı yukarı bir bilgi veriyordur. Eğer sen kendine not almadıysan da dert edinme, eğer bir incelik olsaydı söylerlerdi... (Ama aklında olsun muayene masasındayken dahi hemşireye söylenerek dosyana yazılanları dahi not almak faydalı oluyor) Herşeyi not aldım da hiç duymadım kalınlığı söylediğini. Sadece 29 Ekim de opu olmama ragmen ilk reglde dondurulmuş tedavisine neden başladık diye sordum. Çünkü 1 ay daha bekleyecektik aslında. O da rahim içi iyi durumda başlayabiliriz demişti. Bu kelamdan olumlu elektrik alıyorum:)Ne oldu ne bitti sorgularken kaynakça oluyor :)
Taze nar, bal tarçın sakız, çekirdek vb. zaten aslında bir taraftan psikolojimizi de oyaladığı için yararlı. Ama su gerçekten çok yararlı. Bu nedenle onu hiç ihmal etmesen iyi.. Artırmaktan derken? 1 lt'yi 2 mi yapıyorsun? Maalesef 3-4 bardağı 1.5 litreye çıkarsam keşke litreler konuşuyorsa iyidir çok olursa daha iyidir :) (Ben normalde de 2 litre civarında içtiğim için artırmıyorum göbeğim şişiyor sonra zaten Crinone şişkinliği var, çekilmez olur)
(Şişeden içmek su çok içmeyenler için daha kolaylık sağlayacaktır. Hem içim, hem sayım anlamında)
Estrofem baskılama için kullanılıyor. Estrofem kullanmıyorum. Sadece Elevit ve Climara Forte,Östrojen içerdiği için kalınlaşmayı da sağlıyor. Climara forte ağırlıklı olarak kalınlığı desteklemek-garantilemek için kullanılıyor. Sen henüz Crinone Jel başlamadın değil mi? 17 Kasım da başlayacak.Kontrole gittiğinde yumurtlama olup olmadığına ve rahim kalınlığına göre başlatılacaktır. Embriyoların gününe göre kullandırtacaktır.
Ağrı ve baskı ezberi kuvvetlu yumurtalıklarının hareketlerinden de olabilir... Zaten yeni opu geçirdiler. Onu çok dikkate alma... Yumurtlama mukusu bazen işaret oluyor ama varlığı değil akışkanlığı (uzaması) belirti.
Yumurtlamış da olabilirsin, endişelendirmek asla istemem. (Benim söz dinlemeyen yumurtalarım Estrofemi takmıyordu çünkü) Soru işaretlerin varsa LH ölçümü yaptırırsın... Pik yapmışsa yumurtlama var derler. Progestron ölçümü yumurtlamanın kesin kanıtı oluyor... Ölçülüp kesinleştirilebilir. Yumurtladıysam onu da opu yapıp alsınlar. Kendiliginden oluşmuş olur işte ne güzel:)
(Dizi izleyen kişilerden olarak uygun formatta olsun önce):)
öncelikle doğal siklus olur ki bu durumda da transfer olabiliyor (şu son kongrede tüm doktorların gidip konuştuğu yeni trend) bende de bir önceki transfer öyle yapıldı. Ancak yumurtlama sonrası progestron rahimin kalınlığını 1-2 gün tutuyor sonra amiyane tabiri ile icraat yok diyerek bir sonraki aya hazırlanmak üzere rahimi inceltiyor. Bu da olumsuz etki. Bunun iyi desteklenmesi önemli... Eğer kalınlık muhafaza ediliyorsa doğal siklus başarılı... Bende inceldi ne yazık ki desteklesek de dinlemedi bizi, ebriyolar zaten artık çözüldükleri için şansımızı denedik, sınıfta kaldık :))))
Diğer olasılık LH ve Progestron sonuçlarına göre yumurtlamanın baskılanmadığı ve gerçekleştiği kesinleşirse rahim kalınlaşması durmuş veya gerilemişse tedaviyi iptal etmek... (2 kez iptal ettik biz)
Bu durumda ne oluyor o zaman reglinin 21. günü başlatılan Lucrin iğne ile baskılama macerası yaşanıyor :) Benim şu anda bu şekilde baskıladığımız tedavim gibi...
Bu böyle uzar gider... Sen zaten yumurtlamamış olacaksın o yüzden buralar seni ilgilendirmeyecek, son tedavin de olacağı için bu bilgiler başkasının işine yarayacak inşallah :))))) Bunu sevdim:)
Sara canim senin ne bir sucun nede bir kusurun var. Herseyin belirlenmis bir vakti ve saati var.. Bebisinin dunyaya gelme vakti gelmemis demek ki..Ama gelecek.. icindeki sesi dinle... o seni asla yaniltmaz.. Kendini de esinide daha fazla uzme..Yeni tedavin icin plan yapmaya basla...Opuyorum....kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
Ne desek boş biliyorum ama kendini bırak, katıla katıla ağla gerekirse. Ama kendini suçlama lütfen. Zaman herşeyin ilacı.kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
cnm benimkızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
canım ya lütfen üzülme zamanı gelmemiş demeki..sakın kendini eksik hisetme çok şükür elim ayağımız tutuyor sağlıklıyız..olmamasındada vardır bir hayır lütfen böyle düşün..acın daha çok yeni buda gecicek canım ya..içine atma bol bol ağla eşlerde olmasa naparız Allahım onları başımızdan eksik etmesin..adet olabiliyorsan her zman şansın vardır belkide senin minişin doğalından gelmek istiyor..çıkmadık candan umut kesilmez canım..bende çook üzüldüm ağladım kötününü kötüsü var canım halimize şükretmek gerek..kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
cnm klomen bazi bunyelerde rahmi inceltiyormus bunu bende cok duydum o yuzden bazi doktorlar klomenli tedavi uygulayinca o ay transfer yapmiyorlar embriyoyu dondurup rahmi bir iki ay normal kalinliga getirmeye calisip daha sonra transfer yapiyorlar.. senin tedavilerin hep klomenli oldu rahim inceligi yapmasi normal..kızlar tüp bebek tedavisinde doktoru femara protokolü uygulayan varmı aranızda..ben araştırma yapıyordum klomenin yan etkisi rahim inceliği ben klomen kullandığım zmanalrda hep aynı şey başıma geliyor..bu protokolümü uygulatsam doktoruma..femaranın yanında estrofemde kullanıyormuşsun bilgisi olan varmı..ben doktoruma estrofem kullansamı rahim inceliği için diye sormuştum kesinlikle kullanma yoksa yumurta kalitesini bozar demişti doğrumu sizce canlar..
canim benim cok mutluyum senin adina hersey hep boyle guzel gelissin masallah..Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
canımcığım yarın inş yine güzel haberler veririsin..inş tek taşın kaliteli dölensin bölüm bölünsün..yaşadıklarımız ne kadar ilginç birimiz çok sevinirken birimiz üzülüyoruz hayatın kanunu işte hayat herşeye ramen devam ediyor..Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
inş canım ya iki sene önce tedavime başlamadan önce çok düzenli adet olurdum miktar azda olsa..son bir seneden beri adetler çok düzensiz arada adet olmayınca kontrole gitiiğimde rahim ince o yüzden adet olamıyorsun demişti doktorum..klomenin etkisimi fsh etkisimi anlamadım..gerçi nerdeyse 5 aya yakın ara vermiştim klomen kullnmadım rahim yine inceydi..bir sonraki tedavim için çalışmam şart canımcığım ya hakımzda hayırlısı olsun birsürü yere başvurdum haber bekliyorum..eşime diyorum rızkımda kesildi işte bulamıyorum bekliyorum ama neyi Allah biliyo inş doğalından gelir bebeğim çalışmama gerek kalmaz çünkü tedavim devam ederken çalışmak çok zor oluyor..Allahım bir kapı acıcak inş..cnm klomen bazi bunyelerde rahmi inceltiyormus bunu bende cok duydum o yuzden bazi doktorlar klomenli tedavi uygulayinca o ay transfer yapmiyorlar embriyoyu dondurup rahmi bir iki ay normal kalinliga getirmeye calisip daha sonra transfer yapiyorlar.. senin tedavilerin hep klomenli oldu rahim inceligi yapmasi normal..
bir sonraki tedavin klomenli olmaz belkide o yuzden boyle bi sorun yasamazsin bir daha insallah..
canım varya bu bilgilerle kitap değil roman yazarım ben..ben hayırtı mallesef içemiyorum agnucaston hapım var oda adeti düzenliyor içeriği hayıt..canım kaplıcaya memekete gitikçe giderim faydası olduğuna inanıyorum çünkü en son bayramda gittim fsh düşmüştü bu ay..bana uyar canım sen taşın gidelim nasıl olsa memeleket aynı beyaaaaaa...Ben tam olarak bu yüzden bitkisel şifacı ilan etmiştim kendimi. Kitap yazacak hale gelmiştim bir ara.
Bu durumda sana bir kaplıca kaçamağı yazıyorum. Hatta bekle, taşınayım, birlikte gidelim. Bana da lazım. Üstüne biraz da hayıt içeriz. Bende var bir buçuk şişe kadar. Ondan sonra Allah Kerim...:)
Cookkk güzel bir haberr alara cım inşallh devamı gelecek güzel haberlerininArkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
Canımmmm bugün üzülmağla dök içini yarına dimdik ayağa kalk lütfen hepimizin yaşadığı duygular bi yerlere sığamıyor insan ..ama vazgecmek yok ...kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
canım neyin etkisi bilinmiyor Allah biliyor..femara hiç kullanmadım estofremide opu sonrası hemen başlıyorum iki günde 1mm kalınlaşıyor.. tüp bebek tedavisin başında kullansam işe yarar aslında..canım senin rahim inceyken adet düzensizliği oluyormu sende..senin test tarihin ne zaman canım inş tutunmuştur minişlerin..Canım ben Femara kullanmadım ama Estrofem kullandım hem yumurta geliştirirken, hem dondurulmuş transferi zamanında da. Yani bu tüp bebekte değişmeyen ilk ilaç Estrofem bence :) Rahim kalınlığına gelince nar suyu için kanıtlanmış etkisi yok dense de, antioksidan olarak yararı çok ayrıca işe yaramıyor diye de kanıtlanmış bir durum yok o yüzden tüketilebilir demişti doktorum. Nar ekşisi çok severim ama orijinal olacak. Kullanmakta fayda var. FSH'e gelince neye inanırsan ondan diyebiliriz belki onun da etkisi vardır, rahimin kendinde kaynaklı olabilir ama benim FSH 6 civarında rahim kalınlığı da ince... Yani direkt orantısı yok. Eğer öyle olsa iyi olurdu kalınlık :) Güzel düşün güzel olsun hep inşallah...
Şimdiden bol şanslar diliyorum. Dinlenerek ve bilinçle tedaviler belki bazen pozitife gitmiyor ama en azından bizi hırpalamıyor... Ben kendi adıma bildiklerimizden değil bilemediklerimizden (acaba ondan mı bundan mı söyle mi olmalıydı vb düşünürken) hırpalandığımızı düşünüyorum. İnşallah planlandığı gibi sürsün tedavin... Su gibi aksın ve şans dolu olsun... Bol şanslar yolun hep açık olsun.
Şimdi resim netleşti daha çok aslında. Sonuna kadar haklısın ona koysan olmuyor buraya koysan olmuyor. Mikro tese ve sperm ayağıda olunca yumurtaların anlamı daha büyük. Dilerim ameliyat çok başarılı geçer... Bir engeli daha aşmış olursunuz. Tüm kalbimle yolunda gitmesini diliyorum her şeyin. Tüpteki spermlerin hepsi ile iç içe geçecek, bölüm bölüm hücrelere ayrılıp embriyo olacak bir dolu, içi dolu, kaliteli embriyolar elde edersiniz umarım... Ameliyatında aynı zamanda rahim içine de bakılacaktır. Bu da ileride hamilelik için sağlıklı rahim hazırlığı demek. Önüne hiç engel çıkmamasını, çıkarsa da her birini aşıp başarılı bir tedavi dönemi geçirmeni diliyorum şimdiden. Maddi manevi gücünüz daim olsun, şansınız bol yolunuz hep açık olsun...
Ne kaldı şunun şurasında ama her biri ayrı heyecan unsuru... Kontrole gitmeyi beklemek bile. Daha önce kalınlıkla ilgili sıkıntın yoksa yine iyi olacaktır merak etme... Yumurtaların baskılansın, kalınlık uygun sınıra gelsin hemen transfer hazırlıkları başlasın :) 2 bardaklık nar suyu takviyesine devam :)
sara_28 Bugün güzel haberlerini alabilmeyi diliyorum... Umarım bu kez zamanı gelmiştir. Hayırlısı neyse o olsun, bol şanslar canım
@Alara14 canım inşallah sağlıklı çok kaliteli sonucu olan bir OPU geçirmişsindir. Evliliğinin bir yaşını da kutladığın bugünde sana tek taşın gelmiştir... Çok mutlu, huzurlu olun inşallah...
Ve canım2220 hep çoğaldığınız yıllarınız olsun... Her anlamda... Önce fertler olarak (patiler yeter) sonra aşkınız, sevginiz, huzurunuz, neşeniz hep daim olsun.
Her ikinizin de ağzının tadı hiç bozulmasın
Nice güzel mutlu, aşk dolu yıllara...
Bir yastıkta kocayın e mi :)
Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
SAKIN SAKIN SAKIN, NE DEMEK KUSUR, NE DEMEK İŞE YARAMAZ, ALLAHIM KORUSUN, ÇOK ŞÜKÜR HEPİMİZ BİR YERLERE KADAR SAPASAĞLAM GELDİK, BAK SENİN GİBİ KAÇ TANE ARKADAŞ VAR BURDA, BU GÜN AĞLA, AMA YARIN OLDUĞUNDA DAHA DA GÜÇLENMİŞ OLARAK DİMDİK AYAKTA DUR. ALLAH KADİNLARA ÖYLE BİR GÜÇ VERMİŞ Kİ ERKEKLER BİLE GÜÇLÜ OLMALARINA RAĞMEN BİZİM KADAR GÜÇLÜ, DEĞİL.
Her doğan yeni bir günde hayır vardır, umut vardır, neşe vardır. Dinlendir kendini, hepsi bizler için zorlu aşamalar, ama şunu iyi bilmeliyiz, herşeyden önce BİZ DEĞERLİYİZ ,bunu öğrendiğimizde asıl o zaman başaracağız...
Canım çok üzüldüm. Allah böyle nasip etmiş ne diyelim.ama inanıyorumki allahım anne olmak isteyenlere bebişlerini er yada geç verecek.biz istemekten hiç vazgeçmeyelim.allahım en kısa sürede Biz isteyenlere bebişlerimizi nasip eder inşallah
sara_28 canım ne desek boş şu anda çünkü için "yenik" söylediklerimiz etki etmeyecek ama;
Ağlamak istiyorsan susturma kendini, bırak aksın göz yaşların...
Bil ki acıyı ve üzüntüyü unutmak üzere kodlanmışız, öyle yaratılmışız, iyi ki öyle yaratılmışız...
Bugün o hissettiğin derin "kaybetmişlik" hissi geçecek, zaman iyi gelecek.
Lakin olmadığı için yap tüm bunları... Ama tüm bu yaşadıklarını "suçuna-kusuruna-yapmadıklarına-işe yaramamana-hele ki eksikliğine- bağlarsan eğer işte o zaman en büyük kötülüğü yaparsın kendine... O zaman eksiltirsin kendini...
Çok taze her şey. Bugün istediğin gibi düşün, üzül, hırpalan, hatta katıla katıla ağla istiyorsan... Eşini de üzüyorum o üzüntüsünü yaşayamıyor diye düşünme şu anda... Önce sen iyileş... Sonra zaten gerisi gelecek.
Bu yenilgin seni daha güçlü kılsın... Zaman sana çok iyi gelsin ve bugününü unutturacak mutluluklar versin.
Çok sevgiler canım.
Sara canim senin ne bir sucun nede bir kusurun var. Herseyin belirlenmis bir vakti ve saati var.. Bebisinin dunyaya gelme vakti gelmemis demek ki..Ama gelecek.. icindeki sesi dinle... o seni asla yaniltmaz.. Kendini de esinide daha fazla uzme..Yeni tedavin icin plan yapmaya basla...Opuyorum....
Ne desek boş biliyorum ama kendini bırak, katıla katıla ağla gerekirse. Ama kendini suçlama lütfen. Zaman herşeyin ilacı.
cnm benim( cok cok gecmis olsun ne desek bos ne yazikki ama boyle karamsarda olma ne olur illaki olacak eninde sonunda hepimizin bebekleri olacak sadece biraz daha ugrasmamiz gerekiyor.. doktorunla gorustunmu ne dedi cnm..
hic yilma hemen diger tedavi icin maddi manevi planlar yap bu bile toparlanmak icin bir neden oluyor.. yilmak yok sonuna kadar sansimizi deneyecegiz.. cok optum kendine iyi bak
canım ya lütfen üzülme zamanı gelmemiş demeki..sakın kendini eksik hisetme çok şükür elim ayağımız tutuyor sağlıklıyız..olmamasındada vardır bir hayır lütfen böyle düşün..acın daha çok yeni buda gecicek canım ya..içine atma bol bol ağla eşlerde olmasa naparız Allahım onları başımızdan eksik etmesin..adet olabiliyorsan her zman şansın vardır belkide senin minişin doğalından gelmek istiyor..çıkmadık candan umut kesilmez canım..bende çook üzüldüm ağladım kötününü kötüsü var canım halimize şükretmek gerek..
Cookkk güzel bir haberr alara cım inşallh devamı gelecek güzel haberlerinin
Canımmmm bugün üzülmağla dök içini yarına dimdik ayağa kalk lütfen hepimizin yaşadığı duygular bi yerlere sığamıyor insan ..ama vazgecmek yok ...
sara_28 senin sonucuna bakmak için gitmiştim özellikle foruma, güzel bir haber alırız diye... için yanıyor biliyorum, o kadar emek verip karşılığını alamamak insana kötü hissettiriyor ama yapacak birşey yok canım maalesef, herşey olacağına varıyor. Lütfen bu sonucu kişiselleştirme, eğer bunu yaparsan bitersin. Acını yaşa tabii ama sonra kalk devam et hayata.. Eğer mücadele etmek geliyorsa içinden yeniden başla tedaviye. Istemiyorsan da isyan edip küsmeden kabullen. Hayat Mucizelerle dolu. Bunlara kapama kendini. Gün doğmadan neler doğar..
Gözün Aydın @Alara14.inşallah o kaliteli yumurta sağlıklı hayırlı bşr evlat olur. Dualarım senin için, hepimiz için.. Tanışmasak da gönüllerimiz bşr, hep birlikteyiz, çabamız enerjimiz bir. Dualarımla, pozitif enerjimle yanındayım. :) öpüyorum çok..Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
Canım ne olacak diye düşünme, ne olacaksa olacak, oluyor zaten. Şu ana odaklan. Şimdi bağıra bağıra ağlamak geliyorsa içinden ağla.. Ne olacağını ne yapacağını zamanı gelince düşünürsün canım benim. Kendini suçlama ama nokur. Bu senin kusurun değil.sağol canım şu an o kadar kötüyümki ne düşüneceğimi ne yapacağımı hiç bilmiyorum ama iyileşecem biliyorum ama ne zaman bunu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?