Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben tam olarak bu yüzden bitkisel şifacı ilan etmiştim kendimi. Kitap yazacak hale gelmiştim bir ara.
Bu durumda sana bir kaplıca kaçamağı yazıyorum. Hatta bekle, taşınayım, birlikte gidelim. Bana da lazım. Üstüne biraz da hayıt içeriz. Bende var bir buçuk şişe kadar. Ondan sonra Allah Kerim...:)

hayıt suyunu regli bitince başlıyorsunuz dimi?

Allah yardımcımız olsun arkadaşım. Keşke bu işler matematik hesabıyla çözülebilseydi. Daha fazla yumurta ve embriyo işi garantilemiyor, sadece bizim umudumuzu artırıp içimizi rahatlatıyor. Rezervin azsa, yine nacizane tavsiyem, ameliyattan önce bir yumurta daha almaya çalış. Belki biliyorsundur. Rezerv azlığı bende de vardı. İkinci embriyo için operasyon sonrası bakalım demiştim. 12 gün geçti hala kırmızıları bekliyorum. İkinci embriyo için şansım kaldı mı bilmiyorum. Olanı alabilecek miyim, onu da bilmiyorum. Evet maddi açıdan hepimizin beli bükülüyor. Ama hedefe gitmek için de bir bedel ödemek gerekiyor. İnşallah doğru kararlar alır, doğru adımlar atarız. İnşallah emeklerimizin karşılığını evlat olarak alırız...

GUNAYDINNNNNNN MILLET
HERKESE BOL BEBISLI BIR HAFTA DILERIM BENIM HAFTAM BUGÜN BASLADI DUN HEP PAZARCMIS GIBI GELDI BANA OFFF YINE IS BASLADI OPULDU HERKES

Günaydın hamişşş.
Sanane artık günlerden yaw. Bebeğine kavuşmana daha az kaldı. Gün say sen. Heyecan yap. Sev onu. Önce annen baban sonra teyzelerin için sıkı tutun de. Bırak hayat aksın. Senin içinde başka hayatlar can bulsun inşallah...

Bana müsade kızlar. Gidip besleneyim. Biraz iş yapayım. Yoksa nakliyeci kapıya gelene kadar bitmeyecek işim

sara_28 Bugün güzel haberlerini alabilmeyi diliyorum... Umarım bu kez zamanı gelmiştir. Hayırlısı neyse o olsun, bol şanslar canım

A Alara14 canım inşallah sağlıklı çok kaliteli sonucu olan bir OPU geçirmişsindir. Evliliğinin bir yaşını da kutladığın bugünde sana tek taşın gelmiştir... Çok mutlu, huzurlu olun inşallah...

Ve canım 2220 hep çoğaldığınız yıllarınız olsun... Her anlamda... Önce fertler olarak (patiler yeter) sonra aşkınız, sevginiz, huzurunuz, neşeniz hep daim olsun.

Her ikinizin de ağzının tadı hiç bozulmasın
Nice güzel mutlu, aşk dolu yıllara...
Bir yastıkta kocayın e mi :)

Canım ben Femara kullanmadım ama Estrofem kullandım hem yumurta geliştirirken, hem dondurulmuş transferi zamanında da. Yani bu tüp bebekte değişmeyen ilk ilaç Estrofem bence :) Rahim kalınlığına gelince nar suyu için kanıtlanmış etkisi yok dense de, antioksidan olarak yararı çok ayrıca işe yaramıyor diye de kanıtlanmış bir durum yok o yüzden tüketilebilir demişti doktorum. Nar ekşisi çok severim ama orijinal olacak. Kullanmakta fayda var. FSH'e gelince neye inanırsan ondan diyebiliriz belki onun da etkisi vardır, rahimin kendinde kaynaklı olabilir ama benim FSH 6 civarında rahim kalınlığı da ince... Yani direkt orantısı yok. Eğer öyle olsa iyi olurdu kalınlık :) Güzel düşün güzel olsun hep inşallah...

Şimdiden bol şanslar diliyorum. Dinlenerek ve bilinçle tedaviler belki bazen pozitife gitmiyor ama en azından bizi hırpalamıyor... Ben kendi adıma bildiklerimizden değil bilemediklerimizden (acaba ondan mı bundan mı söyle mi olmalıydı vb düşünürken) hırpalandığımızı düşünüyorum. İnşallah planlandığı gibi sürsün tedavin... Su gibi aksın ve şans dolu olsun... Bol şanslar yolun hep açık olsun.

Şimdi resim netleşti daha çok aslında. Sonuna kadar haklısın ona koysan olmuyor buraya koysan olmuyor. Mikro tese ve sperm ayağıda olunca yumurtaların anlamı daha büyük. Dilerim ameliyat çok başarılı geçer... Bir engeli daha aşmış olursunuz. Tüm kalbimle yolunda gitmesini diliyorum her şeyin. Tüpteki spermlerin hepsi ile iç içe geçecek, bölüm bölüm hücrelere ayrılıp embriyo olacak bir dolu, içi dolu, kaliteli embriyolar elde edersiniz umarım... Ameliyatında aynı zamanda rahim içine de bakılacaktır. Bu da ileride hamilelik için sağlıklı rahim hazırlığı demek. Önüne hiç engel çıkmamasını, çıkarsa da her birini aşıp başarılı bir tedavi dönemi geçirmeni diliyorum şimdiden. Maddi manevi gücünüz daim olsun, şansınız bol yolunuz hep açık olsun...

Ne kaldı şunun şurasında ama her biri ayrı heyecan unsuru... Kontrole gitmeyi beklemek bile. Daha önce kalınlıkla ilgili sıkıntın yoksa yine iyi olacaktır merak etme... Yumurtaların baskılansın, kalınlık uygun sınıra gelsin hemen transfer hazırlıkları başlasın :) 2 bardaklık nar suyu takviyesine devam :)

Allah senden razı olsun, ne kadar güzel dualar ettin hepimiz için, Allah hepimizin yüzünü güldürsün, aşama aşama güzel yollar kaydedelim, hayırlısı Allahtan.

"Güncelleme"
Kasım 2014 - Aylık Takvim

01 Kasım 2014 Cumartesi sara_28 Transfer
04 Kasım 2014 Salı WishhDuygu Transfer
05 Kasım 2014 Çarşamba B bebeklerve Transfer acmila OPU
07 Kasım 2014 Cuma gulneva77 OPU acmila Transfer
08 Kasım 2014 Cumartesi leylayasemin Y. Kontrol

10 Kasım 2014 Pazartesi leylayasemin Y. Kontrol

11 Kasım 2014 Salı
sara_28 Test
A Alara14 OPU
2220 & A Alara14 Evlilik Tebriği

12 Kasım 2014 Çarşamba leylayasemin OPU (?)
14 Kasım 2014 Cuma WishhDuygu Test & B bebeklerve Test
19 Kasım 2014 Çarşamba acmila Evlilik Tebriği
20 Kasım 2014 Perşembe acmila Test

22 Kasım 2014 Cumartesi Lulinda Transfer

WishhDuygu

Ne kaldı şunun şurasında ama her biri ayrı heyecan unsuru... Kontrole gitmeyi beklemek bile. Daha önce kalınlıkla ilgili sıkıntın yoksa yine iyi olacaktır merak etme... Yumurtaların baskılansın, kalınlık uygun sınıra gelsin hemen transfer hazırlıkları başlasın :) 2 bardaklık nar suyu takviyesine devam :)

Kuş gibiyim valla, ilk deneme olduğu için rahim duvarı iyi mi kötü mü bilmiyorum ki? Önümüzdeki kontrolde çıkar herhalde. Zaten kalınsa bir de narla daha kalın olmasın sonra. Gün aşırı taze nar yiyorum yinede. Bir de aklıma geldikçe bal,tarçın sakız ve bir avuç kabak çekirdeği. Biraz da suyu artırsam iyi olacak.
Östrojen bantlarını yumurtaları baskılamak için mi kullanıyoruz?
Bir de bugün benim yumurtlama günüm sanırım. Hissediyorum. Daha bir şişkinim bugün. Merdiven çıkarken zorlandım. Oysa dün yogada eciş bücüş olmuştum:)

Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.

13 Kasım, Perşembe OPU hatta saat verelim 09:15

Mükemmel bir haber, ben başladım senin için duaya. Çok mutlu oldum, hadi bakalım güzel haberler eksik olmaz inşallahhhh :)

kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm

SAKIN SAKIN SAKIN, NE DEMEK KUSUR, NE DEMEK İŞE YARAMAZ, ALLAHIM KORUSUN, ÇOK ŞÜKÜR HEPİMİZ BİR YERLERE KADAR SAPASAĞLAM GELDİK, BAK SENİN GİBİ KAÇ TANE ARKADAŞ VAR BURDA, BU GÜN AĞLA, AMA YARIN OLDUĞUNDA DAHA DA GÜÇLENMİŞ OLARAK DİMDİK AYAKTA DUR. ALLAH KADİNLARA ÖYLE BİR GÜÇ VERMİŞ Kİ ERKEKLER BİLE GÜÇLÜ OLMALARINA RAĞMEN BİZİM KADAR GÜÇLÜ, DEĞİL.
Her doğan yeni bir günde hayır vardır, umut vardır, neşe vardır. Dinlendir kendini, hepsi bizler için zorlu aşamalar, ama şunu iyi bilmeliyiz, herşeyden önce BİZ DEĞERLİYİZ ,bunu öğrendiğimizde asıl o zaman başaracağız...

Canım çok üzüldüm. Allah böyle nasip etmiş ne diyelim.ama inanıyorumki allahım anne olmak isteyenlere bebişlerini er yada geç verecek.biz istemekten hiç vazgeçmeyelim.allahım en kısa sürede Biz isteyenlere bebişlerimizi nasip eder inşallah

Başarıyla sonuçlansın aynı zamanda da "son" olsun :)
OPU öncesi kontrollerindeki ölçümlemelerin aşağı yukarı bir bilgi veriyordur. Eğer sen kendine not almadıysan da dert edinme, eğer bir incelik olsaydı söylerlerdi... (Ama aklında olsun muayene masasındayken dahi hemşireye söylenerek dosyana yazılanları dahi not almak faydalı oluyor) Ne oldu ne bitti sorgularken kaynakça oluyor :)

Taze nar, bal tarçın sakız, çekirdek vb. zaten aslında bir taraftan psikolojimizi de oyaladığı için yararlı. Ama su gerçekten çok yararlı. Bu nedenle onu hiç ihmal etmesen iyi.. Artırmaktan derken? 1 lt'yi 2 mi yapıyorsun? litreler konuşuyorsa iyidir çok olursa daha iyidir :) (Ben normalde de 2 litre civarında içtiğim için artırmıyorum göbeğim şişiyor sonra zaten Crinone şişkinliği var, çekilmez olur)

(Şişeden içmek su çok içmeyenler için daha kolaylık sağlayacaktır. Hem içim, hem sayım anlamında)

Estrofem baskılama için kullanılıyor. Östrojen içerdiği için kalınlaşmayı da sağlıyor. Climara forte ağırlıklı olarak kalınlığı desteklemek-garantilemek için kullanılıyor. Sen henüz Crinone Jel başlamadın değil mi? Kontrole gittiğinde yumurtlama olup olmadığına ve rahim kalınlığına göre başlatılacaktır. Embriyoların gününe göre kullandırtacaktır.
Ağrı ve baskı ezberi kuvvetlu yumurtalıklarının hareketlerinden de olabilir... Zaten yeni opu geçirdiler. Onu çok dikkate alma... Yumurtlama mukusu bazen işaret oluyor ama varlığı değil akışkanlığı (uzaması) belirti.

Yumurtlamış da olabilirsin, endişelendirmek asla istemem. (Benim söz dinlemeyen yumurtalarım Estrofemi takmıyordu çünkü) Soru işaretlerin varsa LH ölçümü yaptırırsın... Pik yapmışsa yumurtlama var derler. Progestron ölçümü yumurtlamanın kesin kanıtı oluyor... Ölçülüp kesinleştirilebilir.

(Dizi izleyen kişilerden olarak uygun formatta olsun önce)

Yumurtlama olmuşsa ne olur? Dikkat spoiler içerir :)
Olacağından değil sadece bilgi için yazıyorum, şimdiden okuyup bilgilenmeyeyim dersen bu kısmı bırak sonra okursun :)

öncelikle doğal siklus olur ki bu durumda da transfer olabiliyor (şu son kongrede tüm doktorların gidip konuştuğu yeni trend) bende de bir önceki transfer öyle yapıldı. Ancak yumurtlama sonrası progestron rahimin kalınlığını 1-2 gün tutuyor sonra amiyane tabiri ile icraat yok diyerek bir sonraki aya hazırlanmak üzere rahimi inceltiyor. Bu da olumsuz etki. Bunun iyi desteklenmesi önemli... Eğer kalınlık muhafaza ediliyorsa doğal siklus başarılı... Bende inceldi ne yazık ki desteklesek de dinlemedi bizi, ebriyolar zaten artık çözüldükleri için şansımızı denedik, sınıfta kaldık :))))

Diğer olasılık LH ve Progestron sonuçlarına göre yumurtlamanın baskılanmadığı ve gerçekleştiği kesinleşirse rahim kalınlaşması durmuş veya gerilemişse tedaviyi iptal etmek... (2 kez iptal ettik biz)

Bu durumda ne oluyor o zaman reglinin 21. günü başlatılan Lucrin iğne ile baskılama macerası yaşanıyor :) Benim şu anda bu şekilde baskıladığımız tedavim gibi...

Bu böyle uzar gider... Sen zaten yumurtlamamış olacaksın o yüzden buralar seni ilgilendirmeyecek, son tedavin de olacağı için bu bilgiler başkasının işine yarayacak inşallah :)))))

Cok sevindim canim...gozun aydin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…