- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.081
canım bitkisel destek aldım bol bol nar suyu içtim değişen bişey olmadı fsh yüskek biri için rahimin kalınlaşmaması normalmiş..beyindeki hipofiz bezi fazla çalışmıyor fsh yüksek olunca sonrası hormonlar tavan işte..canım bende erken yumurta yetmezliği var doktorum hiçbir duruma şaşırmıyor bu fsh olan şeyler diyor..özelikle klomenin etkisi rahmide incltiyor işte zaten ince ..valla araştıra araştıra dadın doğumcu olucaz..
hayıt suyunu regli bitince başlıyorsunuz dimi?Ben tam olarak bu yüzden bitkisel şifacı ilan etmiştim kendimi. Kitap yazacak hale gelmiştim bir ara.
Bu durumda sana bir kaplıca kaçamağı yazıyorum. Hatta bekle, taşınayım, birlikte gidelim. Bana da lazım. Üstüne biraz da hayıt içeriz. Bende var bir buçuk şişe kadar. Ondan sonra Allah Kerim...:)
Canım teşekkür ederim, sorun bir tane olsa cevap da rahat çıkardı benden. Eşim mikro tese oldu 8 yıl önce, şuan dondurulmuş iki tüp sperm mevcut. Bir adet yumurta için iki tüpü de çözecekler, aralarından en iyisini alıp döllenmeyi yapacaklar, bu rutin olay. Ancak burda eşimin tekrar mikro tese ameliyatı gündeme geliyor, zaten çok zor bulmuşlardı, kaldı ki aradan 8 yıl geçti, bu sefer ameliyat olursa şansı çok düşük. 1 adet yumurtayı asla küçümsemem, şuan çocuklar gibi seviniyorum, şansım var en azından diye, ama elimizdeki spermlerin hepsini 1 yumurta için riske atmış oluyorum.
Miyom ebat olarak büyük değil ancak transferi mümkün kılmayacak yerde, onun ordan alınması şart, bunu 3 doktorda söyledi. Madem miyom ameliyatı olacağım, o halde iyileşme safhasında yine yumurta toplayabiliriz dedim. Rezervlerim nerdeyse sıfır, buna rağmen puregon ile 4 adet yumurta gelişti bu ay. (gerçi içinden bir tanesi sağlıklı ama olsun)
Burdaki amacım benimde havuz oluşturmak, çünkü başka alternatifim yok, çok büyük bir risk almış oluyorum tek yumurta ile. Biliyorsunuz bu işlemler bir sürü para demek, belimiz iyice bükülecek demek.
hayıt suyunu regli bitince başlıyorsunuz dimi?
GUNAYDINNNNNNN MILLET
HERKESE BOL BEBISLI BIR HAFTA DILERIM BENIM HAFTAM BUGÜN BASLADI DUN HEP PAZARCMIS GIBI GELDI BANA OFFF YINE IS BASLADI OPULDU HERKES
Canım ben Femara kullanmadım ama Estrofem kullandım hem yumurta geliştirirken, hem dondurulmuş transferi zamanında da. Yani bu tüp bebekte değişmeyen ilk ilaç Estrofem bence :) Rahim kalınlığına gelince nar suyu için kanıtlanmış etkisi yok dense de, antioksidan olarak yararı çok ayrıca işe yaramıyor diye de kanıtlanmış bir durum yok o yüzden tüketilebilir demişti doktorum. Nar ekşisi çok severim ama orijinal olacak. Kullanmakta fayda var. FSH'e gelince neye inanırsan ondan diyebiliriz belki onun da etkisi vardır, rahimin kendinde kaynaklı olabilir ama benim FSH 6 civarında rahim kalınlığı da ince... Yani direkt orantısı yok. Eğer öyle olsa iyi olurdu kalınlık :) Güzel düşün güzel olsun hep inşallah...canım bitkisel destek aldım bol bol nar suyu içtim değişen bişey olmadı fsh yüskek biri için rahimin kalınlaşmaması normalmiş..beyindeki hipofiz bezi fazla çalışmıyor fsh yüksek olunca sonrası hormonlar tavan işte..canım bende erken yumurta yetmezliği var doktorum hiçbir duruma şaşırmıyor bu fsh olan şeyler diyor..özelikle klomenin etkisi rahmide incltiyor işte zaten ince ..valla araştıra araştıra dadın doğumcu olucaz..
Şimdiden bol şanslar diliyorum. Dinlenerek ve bilinçle tedaviler belki bazen pozitife gitmiyor ama en azından bizi hırpalamıyor... Ben kendi adıma bildiklerimizden değil bilemediklerimizden (acaba ondan mı bundan mı söyle mi olmalıydı vb düşünürken) hırpalandığımızı düşünüyorum. İnşallah planlandığı gibi sürsün tedavin... Su gibi aksın ve şans dolu olsun... Bol şanslar yolun hep açık olsun.canım bende şimdi antioksidan kullanıyorum...bir sonraki tedavimde büyüme hormonu kullanıcaklar..istersen birde onu araştır..bizim yaşımızda imkansıza yaklaşınca yapıyorlar..gerçi önümüzdeki ay benim tedavim inşallah işe yararsa sizlerlede paylaşırım tedavi aşamalarını..
Şimdi resim netleşti daha çok aslında. Sonuna kadar haklısın ona koysan olmuyor buraya koysan olmuyor. Mikro tese ve sperm ayağıda olunca yumurtaların anlamı daha büyük. Dilerim ameliyat çok başarılı geçer... Bir engeli daha aşmış olursunuz. Tüm kalbimle yolunda gitmesini diliyorum her şeyin. Tüpteki spermlerin hepsi ile iç içe geçecek, bölüm bölüm hücrelere ayrılıp embriyo olacak bir dolu, içi dolu, kaliteli embriyolar elde edersiniz umarım... Ameliyatında aynı zamanda rahim içine de bakılacaktır. Bu da ileride hamilelik için sağlıklı rahim hazırlığı demek. Önüne hiç engel çıkmamasını, çıkarsa da her birini aşıp başarılı bir tedavi dönemi geçirmeni diliyorum şimdiden. Maddi manevi gücünüz daim olsun, şansınız bol yolunuz hep açık olsun...Canım teşekkür ederim, sorun bir tane olsa cevap da rahat çıkardı benden. Eşim mikro tese oldu 8 yıl önce, şuan dondurulmuş iki tüp sperm mevcut. Bir adet yumurta için iki tüpü de çözecekler, aralarından en iyisini alıp döllenmeyi yapacaklar, bu rutin olay. Ancak burda eşimin tekrar mikro tese ameliyatı gündeme geliyor, zaten çok zor bulmuşlardı, kaldı ki aradan 8 yıl geçti, bu sefer ameliyat olursa şansı çok düşük. 1 adet yumurtayı asla küçümsemem, şuan çocuklar gibi seviniyorum, şansım var en azından diye, ama elimizdeki spermlerin hepsini 1 yumurta için riske atmış oluyorum.
Miyom ebat olarak büyük değil ancak transferi mümkün kılmayacak yerde, onun ordan alınması şart, bunu 3 doktorda söyledi. Madem miyom ameliyatı olacağım, o halde iyileşme safhasında yine yumurta toplayabiliriz dedim. Rezervlerim nerdeyse sıfır, buna rağmen puregon ile 4 adet yumurta gelişti bu ay. (gerçi içinden bir tanesi sağlıklı ama olsun)
Burdaki amacım benimde havuz oluşturmak, çünkü başka alternatifim yok, çok büyük bir risk almış oluyorum tek yumurta ile. Biliyorsunuz bu işlemler bir sürü para demek, belimiz iyice bükülecek demek.
Ne kaldı şunun şurasında ama her biri ayrı heyecan unsuru... Kontrole gitmeyi beklemek bile. Daha önce kalınlıkla ilgili sıkıntın yoksa yine iyi olacaktır merak etme... Yumurtaların baskılansın, kalınlık uygun sınıra gelsin hemen transfer hazırlıkları başlasın :) 2 bardaklık nar suyu takviyesine devam :)Selam, ben kullandım Femara. Ama Merional ve Gonal F ile birlikte. Sadece ilk 4 gün vermişti doktor. Henüz ne iyi ne kötü birşey diyemem çünkü daha transfer olmadım. Kontrol 17sinde. O zaman göreceğiz rahim kalınlığını.
Günaydınnnn
GUNAYDINNNNNNN MILLET
HERKESE BOL BEBISLI BIR HAFTA DILERIM BENIM HAFTAM BUGÜN BASLADI DUN HEP PAZARCMIS GIBI GELDI BANA OFFF YINE IS BASLADI OPULDU HERKES
Allah senden razı olsun, ne kadar güzel dualar ettin hepimiz için, Allah hepimizin yüzünü güldürsün, aşama aşama güzel yollar kaydedelim, hayırlısı Allahtan.Canım ben Femara kullanmadım ama Estrofem kullandım hem yumurta geliştirirken, hem dondurulmuş transferi zamanında da. Yani bu tüp bebekte değişmeyen ilk ilaç Estrofem bence :) Rahim kalınlığına gelince nar suyu için kanıtlanmış etkisi yok dense de, antioksidan olarak yararı çok ayrıca işe yaramıyor diye de kanıtlanmış bir durum yok o yüzden tüketilebilir demişti doktorum. Nar ekşisi çok severim ama orijinal olacak. Kullanmakta fayda var. FSH'e gelince neye inanırsan ondan diyebiliriz belki onun da etkisi vardır, rahimin kendinde kaynaklı olabilir ama benim FSH 6 civarında rahim kalınlığı da ince... Yani direkt orantısı yok. Eğer öyle olsa iyi olurdu kalınlık :) Güzel düşün güzel olsun hep inşallah...
Şimdiden bol şanslar diliyorum. Dinlenerek ve bilinçle tedaviler belki bazen pozitife gitmiyor ama en azından bizi hırpalamıyor... Ben kendi adıma bildiklerimizden değil bilemediklerimizden (acaba ondan mı bundan mı söyle mi olmalıydı vb düşünürken) hırpalandığımızı düşünüyorum. İnşallah planlandığı gibi sürsün tedavin... Su gibi aksın ve şans dolu olsun... Bol şanslar yolun hep açık olsun.
Şimdi resim netleşti daha çok aslında. Sonuna kadar haklısın ona koysan olmuyor buraya koysan olmuyor. Mikro tese ve sperm ayağıda olunca yumurtaların anlamı daha büyük. Dilerim ameliyat çok başarılı geçer... Bir engeli daha aşmış olursunuz. Tüm kalbimle yolunda gitmesini diliyorum her şeyin. Tüpteki spermlerin hepsi ile iç içe geçecek, bölüm bölüm hücrelere ayrılıp embriyo olacak bir dolu, içi dolu, kaliteli embriyolar elde edersiniz umarım... Ameliyatında aynı zamanda rahim içine de bakılacaktır. Bu da ileride hamilelik için sağlıklı rahim hazırlığı demek. Önüne hiç engel çıkmamasını, çıkarsa da her birini aşıp başarılı bir tedavi dönemi geçirmeni diliyorum şimdiden. Maddi manevi gücünüz daim olsun, şansınız bol yolunuz hep açık olsun...
Ne kaldı şunun şurasında ama her biri ayrı heyecan unsuru... Kontrole gitmeyi beklemek bile. Daha önce kalınlıkla ilgili sıkıntın yoksa yine iyi olacaktır merak etme... Yumurtaların baskılansın, kalınlık uygun sınıra gelsin hemen transfer hazırlıkları başlasın :) 2 bardaklık nar suyu takviyesine devam :)
13 Kasım, Perşembe OPU hatta saat verelim 09:15"Güncelleme"
Kasım 2014 - Aylık Takvim
01 Kasım 2014 Cumartesisara_28 Transfer
04 Kasım 2014 SalıWishhDuygu Transfer
05 Kasım 2014 Çarşamba B bebeklerve Transferacmila OPU
07 Kasım 2014 Cumagulneva77 OPU acmila Transfer
08 Kasım 2014 Cumartesileylayasemin Y. Kontrol
10 Kasım 2014 Pazartesileylayasemin Y. Kontrol
11 Kasım 2014 Salı
sara_28 Test
A Alara14OPU
2220 & A Alara14 Evlilik Tebriği
12 Kasım 2014 Çarşambaleylayasemin OPU (?)
14 Kasım 2014 CumaWishhDuygu Test & B bebeklerve Test
19 Kasım 2014 Çarşambaacmila Evlilik Tebriği
20 Kasım 2014 Perşembeacmila Test
22 Kasım 2014 CumartesiLulinda Transfer
Mükemmel bir haber, ben başladım senin için duaya. Çok mutlu oldum, hadi bakalım güzel haberler eksik olmaz inşallahhhh :)Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
SAKIN SAKIN SAKIN, NE DEMEK KUSUR, NE DEMEK İŞE YARAMAZ, ALLAHIM KORUSUN, ÇOK ŞÜKÜR HEPİMİZ BİR YERLERE KADAR SAPASAĞLAM GELDİK, BAK SENİN GİBİ KAÇ TANE ARKADAŞ VAR BURDA, BU GÜN AĞLA, AMA YARIN OLDUĞUNDA DAHA DA GÜÇLENMİŞ OLARAK DİMDİK AYAKTA DUR. ALLAH KADİNLARA ÖYLE BİR GÜÇ VERMİŞ Kİ ERKEKLER BİLE GÜÇLÜ OLMALARINA RAĞMEN BİZİM KADAR GÜÇLÜ, DEĞİL.kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
Canım çok üzüldüm. Allah böyle nasip etmiş ne diyelim.ama inanıyorumki allahım anne olmak isteyenlere bebişlerini er yada geç verecek.biz istemekten hiç vazgeçmeyelim.allahım en kısa sürede Biz isteyenlere bebişlerimizi nasip eder inşallahkızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
Kuş gibiyim valla, ilk deneme olduğu için rahim duvarı iyi mi kötü mü bilmiyorum ki? Önümüzdeki kontrolde çıkar herhalde. Zaten kalınsa bir de narla daha kalın olmasın sonra. Gün aşırı taze nar yiyorum yinede. Bir de aklıma geldikçe bal,tarçın sakız ve bir avuç kabak çekirdeği. Biraz da suyu artırsam iyi olacak.
Östrojen bantlarını yumurtaları baskılamak için mi kullanıyoruz?
Bir de bugün benim yumurtlama günüm sanırım. Hissediyorum. Daha bir şişkinim bugün. Merdiven çıkarken zorlandım. Oysa dün yogada eciş bücüş olmuştum:)
Yumurtlama olmuşsa ne olur? Dikkat spoiler içerir :)
Olacağından değil sadece bilgi için yazıyorum, şimdiden okuyup bilgilenmeyeyim dersen bu kısmı bırak sonra okursun :)
Cok sevindim canim...gozun aydin...Arkadaşlar merhaba.opu dan çıktım.doktorum 1 tane içi dolu, kaliteli folikül alındığını söyledi. Mutluyum, sevinçliyim.inşallah yarın kaliteli şekilde döllenir . Dualarınız için sağolun. Inşallah en kısa sürede allahım hepimize bebişlerimizi nasip eder inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?