Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

seninkiler annesine çekecek canım kokoş bi kızın olacak inşallah oda süslü olur senin gibi.. senin embriyoları etkilemez oje, kolonya:)) süslü süslü hamile kaldın kızında süslü olsun..

1 den fazla denemesi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Geriye dönüp baktığınızda keşke en başta şu test yapılsaymış, ya da ne bileyim. Şu film veya şu deger önemliymiş diye düşündüğünüz şeyleri paylaşabilir misiniz? Ya da mesela doktor söylemese de dikkat etmemiz gereken şeyleri.
Özellikleri bu forumdaki arkadaşların daha olgun, ayakları yere basan kadınlar olduğunu düşündüğüm için soruyorum.

değerlerin çok güzel canım maşallah.. tedavin hayırlı olsun hep güzel haberlerin gelsin.:)) öptüm

Merhaba arkadaşım, sana söyliyecebileceğim şey, eğer bi sorunun varsa onunla ilgili çözümleri araman faydalı olur.Bence herşeyi sakın deneme, iyi olan bişeyide bozabilirsin.Benim sana tavsiyem, vitaminlerle vücudunun bağışıklığını kuvetlendirmen.Burada genelde hepimiz Omega3 , quenzym,alıyoruz..ben gecengünlerde d vitamini duydum birde b12 yi onlarıda takviye olarak alıyorum.Arkadaşlarımından da arı sütününde faydalı olduğunu okumuştum.Bundan önceki denemelrimde dr.bana bu vitaminlerin hiç birini vermedi,ama şimdi ben deniyorum :)Umarım bi faydam olmuştum, bol şanş dilerim.

Lulinda Ne nasıl yapılır bir liste hazırlamıştım ben daha önce... İlk günlerde ne nedemek vs hani kendi araştırdıklarımı alt alta yazdıktan sonra lazım olur diyerek biraraya getirmiştim. Ama o genel olarak bilgileri veriyor... PGT ne ICSI ne vb. teknikleri :) Şuraya koymuşum resim haliyle, bir göz atarsınız.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/tablolar.35163/

Bunun dışında herkes yaptırdıkları testleri (önceden yazılmışı varsa sadece ilave edilecek bilgi varsa ekleyerek) yazarsa yeni bir kaynak bilgi yaratabiliriz. Olmazsa olmazlar alt alta gelir.
Ben gönüllü olurum onu da liste ve düzenleme yapılması işine...
Bizim tecrübelerimizle tüp bebeğe başlangıç rehberi olur hem birilerine de yarar.
40Asistani 'ni mesajlarınızda aynen bu şekilde yazarsanız oradan görüp daha kolay eklerim.

Ben kendi yaptırdıklarımı yazayım :)

40+ Topiğinin Tüp Bebek Tedavisi'ndeki önerileri: Yapmadan geçme :)
(Tatile giderken yapmadan dönme notum çoktur da)

1. Sağlıklı beslenme, düzenli hayat, yaşam biçimi yapılmış spor (yürüyüş dahi olur) (bende yok)
2. Her iki eş için tam kan sayımları
3. Hepatit, Hv, Rubella vb. testler
4. CRP sedimantasyon (özellikle iltihaba yatkınlığın tespiti)
5. Trioid, Şeker ve Prolaktin ve diğer tüm hormon testleri (özellikle AMH, FSH)
5. HSG (kendini sıkmadan, rahat şekilde çekilmeli, farklı sonuca yol açabiliyor, öneri rahatlatıcı sedatifler)
6. Spermiogram
7. Eşler için kromozom analizi
8. En az 5'li trombofili genetik testi (Kromozom ile birlikte yapılan yerler var 15 güne çıkıyor sonuçları)
9. Aptt kan pıhtılaşma süresi için test.
9. Histeroskopi (Operatif olanı)
10. Histeroskopi'de mutlaka rahim içi dokusundan biopsi. (Bende sorun görünmüyordu ama biopsi ile iltihap olduğu ortaya çıktı)
11. CD46 Natural Killer (Doğal öldürücü hücre kontrolü) Kandan yapılanı var ayrıca rahim içinden yapılanı var.

Tedavi süresinde özen gösterilecek noktalar: Her şeyin not alınması. Gün gün, aşama aşama. Tüm detaylar yazılmalı endometriumdan, E2 ölçümüne, Progestron, LH vb. tüm değerler, regl günleri, ne kadar sürdüğü, yoğunluğu (Bunun için de kolay takibe yönelik bir çizelgem vardı onu da aşağıya ekliyorum) (tıklayınca büyür, excel halini yükleyemedim o yüzden resim minik)

40Asistani not al bunları şekerim :)

tebrik ederim, çok profesyonelce olmuş :)

Arkadaşlar güzel haber. Biraz önce embiryoloğ aradı. Güzelce döllenmiş. Çok sevindim. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapar inşallah
Alaracımmm cok guzel bir haber buuuu maşallahhhhhj...
Az once iki paket climara forte, iki paket Crinone jel, coraspin, prolutron depot ve prednol e 43 tl verdim. Cok mutluyum.
Aile hekimi in, klinik eczanesi out:)
Yaaa aile hekimi bulmak lazım sen yazana kadar ben de bihaberdim biraz arastırayım bakayım kimmiş bu aile hekimim teşekkürler tatlım

Çok teşekkürler, bir an heyecanlandım olsun bu noktaya gelmekte güzel, şükür Allaha, öpüyorum hepinizi, tüm gelişmeleri teker teker yazacağım size... İnşallah yazacak bişey çıkar da
Yarın için en kocamanındannn bol şanslarr diliyorym güzel haberlerle gel inşallhh dualar seninleee

Maşallhhhh değerlere tedavin hayırlı olsun canım hersey rast gtsin sonu bebekli olsun inşallahhh

I love you:)

amin canım, allah hepimize nasip etsin.

Teşekkür ederim. Ben elevit kullanıyorum çoklu vitamin. O yüzden diğerlerini ayrıca almak tehlikeli olur diye almıyorum. Benim derdim daha çok testlerle ilgili. İlk denemem olduğu için sanırım doktor kromozom testi gibi genelde tekrarlayan negatiflerden sonra yapılan testleri önermedi. Birçok doktorda aynı kafada sanırım. Ama neden hepsini en başta yapmıyoruz anlamıyorum. Zaten bende dondurulmuş embriyo kalmayacak bu transferden sonra. En baştan herşeyi yapsak daha iyi olmaz mı yani.

monkey hatırlatmasıyla ayrıca diğer öneriler de listelenebilir. Faydalı olacak, iyi ki hatırlattın canım.

Diğer olası öneriler:

Takviyeler
Omega3, Q10 (İmuneks ile bir arada olanı doğala eştir) B12, (Elevit vitamin olarak tüm bunları kapsıyor ancak doktorlar genelde Elevit'i ancak hamilelik oluşunca kullandırıyorlar ilerleyen haftalarda, bana da pek yaramıyor direkt ishal yapıyor ama olsun hamile olunca kabız olmamak daha iyi) + arı sütü polen

Doğal Tavsiyeler: (Şifacı zanork devreye girer uygulanma şekilleri için :) 2220 :)
Arı sütü- her anlamda faydalı sabahları aç karnına porselen veya tahta kaşıkla nohut büyüklüğünde dil altına
Bal, tarçın- (4 kaşık bal, yarım kaşık tarçın sakız batırılarak çiğneme) Yumurta gelişimi, rahim içi...
İncir Kürü - Yumurta oluşumu için (PCO'da sakıncalı olabilir)
Soğan Kürü - Rahim içi temizliği için (Endometrium inceliğinde sakıncalı olabilir)
Nar Suyu - Sadece transfer öncesinde hazırlıkta / taze tüketimi daha iyi yoksa %100 organik suyu günde 2 bardak)
Bal-Yoğurt-Çörekotu Yağı - Sağlıklı rahim ve yumurtalar için
Havuç Suyu- Erkekler için takviye (1-2 damla zeytinyağı ile)
Keçi Boynuzu- Erkekler için takviye (pekmezi kendisi veya bir iki tanesinin atıldığı su)
Fertilite Masajı- rahim içine kan dolaşımını hızlandırmak için (youtube de videoları var) (transfer öncesi)
Masajlı Duş- deniz süngeri, lif veya fırçalarıyla transfer öncesinde ovalanarak kan dolaşımı artırmaya yarar.

Transfer sonrası için: Protein ağırlıklı beslenme, kabak çekirdeği, ananas, bol sıvı tüketimi, kayısı tüketimi, posalı gıdalar (tüketilmeyecekler ya da söktürücü özelliğinden dolayı dikkat edecekler: maydonoz, roka vb. ıtırlı yapraklılar, soğan, K vitamini içeren ıspanak vb. yiyecekler)

40Asistani

Sen ne şeker bir kadınsın:) üşenmemiş yazmışsın ya...
Tabloları bana mail atabilir misin? Çıktısını almak istiyorum, beceremedim buradan. modaci@yahoo.com

İşte tam da benim doktoruma sorduğum şey buydu... Cevabı aşağı yukarı tatmin etti. Kurunun yanında yaş yanıyor gibi bir durum aslında. Ben neyse ki 2-3 denemeden sonra yaptırmak zorunda kalmadım. Ama ilkini bunların bir çoğu olmadan standart hsg, sperm, kan testi vs ile yapmıştım. Sonrasında sorduğum soru şuydu;

Niye tutunmadığına dair araştırma nasıl yapılıyor? Tetkikler neler? (çünkü 5. gün blastosist için tutar diyorlardı tazeciktim inandım çok hahaha)

İlerleyen denemelerde yapılabilecekler, yapılanlar, tetkikler, testler vs. ne ise paylaşırsanız bunlar zorunlulukla değil bizim tercihimizle yapılsın diyerek. Yani tercihi bize bırakın dedik. O zaman hepsini listeledi. Şöyle olursa şunları yapıyoruz böyle olursa bunları vs...

En baştan yaptırmama gerekçeleri de sanırım şu... Eğer bir semptom yoksa genelde yaptırmıyoruz çünkü sonra durduk yere niye yaptırdınız deniliyor, sonuç temiz çıkınca da hem vücutları, hem bütçeleri sarsıldığı için olumsuz geri dönüşler yaşanıyor... Hepimiz bazen düşünüyoruz buna gerek var mıydı niye yaptırdı diye diğer konularda... Ya da özel hastanelerin nasıl olsa ödeyecekler taktiği ile para tuzağı yarattıklarına dair komplo teorilerimiz... Sanırım bununla ilgili çok fazla sıkıntı yaşandığı için prensip olarak en erken 2-3 negatif sonuç öncesi yapmıyorlar. Hatta bazıları kaçıncı denemelerinde olsa da doktoruna söylediği halde yapılmıyor... (ensuya çok ısrar etmiştik kaçıncı denemesiydi yaptır mutlaka diye, zorladı o da bu yönde eski doktorunu ama yine de yaptırtamadıydı) O zaman insanın aklına merkezlerin kar zarar bütçesel dengeleri için doktorların özellikle mi yaptırmadıkları geliyor aklına... 3 tüp bebek en alt ortalama ile 15.000 TL. İlkinde şıp diye tutanların - tutarı, 2-3 denemesi olanların + tutarı ile dengeleniyor mu acaba dedirtiyor yani :)

Bilmiyorum günah almayayım :) benim bildiğim hamilelik için 4 şey gerekli... Kaliteli yumurta, güçlü sperm, sağlıklı rahim, dengeli değerler (hormon vb.) bunları bilmeden kör kuyuya taş atar gibi ilerlemek gibi geliyor :)

Ha şu da var tüm bunları yaptırınca %100 mü hayır :) Bakınız ben :) Hepsi yapıldı, yapılmamış ne var bilmiyorum, hiç tutunmadı... Üstelik 20'lerinde daha çok erken dediğim gebeliğim olmasına rağmen :) Neyse bakalım son iki dondirik barbunya bu istatistiği değiştirmeyi beceriyor mu :)

Uuuu çok yazmışım, çenem parmalarıma vurmuş... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…