- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.261
Beni de listeye yazın. 1974 tevellüt. :) AMH:0,73 2 doğal gebelik ve 2 si De düşük.biraz daha bekleyip testlerimi yaptırıp tüp bebek tedavisine başlama olasılığım mevcut.
Hayır değil... HSG (en iyisi Fındıkzade'deki merkez) bayılmadan 5 dk kadar bir sürede rahim içine ilaç gönderilerek rahim içindeki durumu ve tüpleri incelediğin film. Bir nevi röntgen... Bu işin olmazsa olmazı ilk görüşmede mutlaka istenir. (Azıcık kanama yapabilir, benim gibi ardından Eminönü gezmesine de gidersin ama niyeyse fobi yaratır 2. ye gidiyor olsan da benim gibi kaçabilirsin ama kaçma teknoloji bir tık daha ilerlemiş kolay) Operatif Histeroskopi ise bir nevi operasyon. Mümkünse tüp doktorun yapar. Narkoz ile yapılır. Yapışıklıklar varsa kesilerek açılır, biopsi yapılır, yaklaşık 2-3 saat narkozdan sonra hastanede kalınır. Tablolarda var bak detayları incelersen detayları var http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/tablolar.35163/WishhDuygu HSG ile histeroskopi arasındaki fark nedir? Ikisi aynı şey değil galiba..
Pek şeker değilimdir aslında :) Ama bilginin paylaşılınca bilgi olduğuna inanırım üşenmem yazarım. Bir de ayrıca ilk günlerimde alık alık (39 ile 40 yaş arasında koca kadın olmama rağmen) o ne bu ne o kadar aradım araştırdım ki. Biliyorum bilgiye kolay ulaşabilmenin ne kadar rahatlatıcı olduğunu ondan yazarım. Şeker olmayabilirim ama çenemin maşallahı var, e o da klavyeye vuruyor. İşinize yarasın yeter ki... Orijinalleri evdeki laptopta mı, taşınır harddiskte mi bilemedim. Bulunca hemen yollamaya çalışırım ama ne zaman bulurum işte o muamma.. Ama şu var her resmi tıklayıp büyük açtığında sağ tıklarsan resmi farklı kaydet çıkıyor menüde. Onunla pc ye kaydedebilirsin. Denedim şimdi kaydediliyor :)Sen ne şeker bir kadınsın:) üşenmemiş yazmışsın ya...
Tabloları bana mail atabilir misin? Çıktısını almak istiyorum, beceremedim buradan. modaci@yahoo.com
Yok ne yazık ki... Hatta bunun için geçenlerde bahsettim. İlk mesaj olarak bu tablo ve bilgileri giremez miyiz diye başlığın sahibinin yapabileceği bilgisini aldık. Akidecik kim bilir nerelerde o kadar uzun zaman oldu ki gözükmüyor umarım yokluğu yorgunluğu ve kalp kırıklarından değil, çocuklarla uğraşmaktan vaktinin olmamasındandır. Bu nedenle bende bu tablolar kısmına koydum işte ne yapayım...
İşte tam da benim doktoruma sorduğum şey buydu... Cevabı aşağı yukarı tatmin etti. Kurunun yanında yaş yanıyor gibi bir durum aslında. Ben neyse ki 2-3 denemeden sonra yaptırmak zorunda kalmadım. Ama ilkini bunların bir çoğu olmadan standart hsg, sperm, kan testi vs ile yapmıştım. Sonrasında sorduğum soru şuydu;
Niye tutunmadığına dair araştırma nasıl yapılıyor? Tetkikler neler? (çünkü 5. gün blastosist için tutar diyorlardı tazeciktim inandım çok hahaha)
İlerleyen denemelerde yapılabilecekler, yapılanlar, tetkikler, testler vs. ne ise paylaşırsanız bunlar zorunlulukla değil bizim tercihimizle yapılsın diyerek. Yani tercihi bize bırakın dedik. O zaman hepsini listeledi. Şöyle olursa şunları yapıyoruz böyle olursa bunları vs...
En baştan yaptırmama gerekçeleri de sanırım şu... Eğer bir semptom yoksa genelde yaptırmıyoruz çünkü sonra durduk yere niye yaptırdınız deniliyor, sonuç temiz çıkınca da hem vücutları, hem bütçeleri sarsıldığı için olumsuz geri dönüşler yaşanıyor... Hepimiz bazen düşünüyoruz buna gerek var mıydı niye yaptırdı diye diğer konularda... Ya da özel hastanelerin nasıl olsa ödeyecekler taktiği ile para tuzağı yarattıklarına dair komplo teorilerimiz... Sanırım bununla ilgili çok fazla sıkıntı yaşandığı için prensip olarak en erken 2-3 negatif sonuç öncesi yapmıyorlar. Hatta bazıları kaçıncı denemelerinde olsa da doktoruna söylediği halde yapılmıyor... (ensuya çok ısrar etmiştik kaçıncı denemesiydi yaptır mutlaka diye, zorladı o da bu yönde eski doktorunu ama yine de yaptırtamadıydı) O zaman insanın aklına merkezlerin kar zarar bütçesel dengeleri için doktorların özellikle mi yaptırmadıkları geliyor aklına... 3 tüp bebek en alt ortalama ile 15.000 TL. İlkinde şıp diye tutanların - tutarı, 2-3 denemesi olanların + tutarı ile dengeleniyor mu acaba dedirtiyor yani :)
Bilmiyorum günah almayayım :) benim bildiğim hamilelik için 4 şey gerekli... Kaliteli yumurta, güçlü sperm, sağlıklı rahim, dengeli değerler (hormon vb.) bunları bilmeden kör kuyuya taş atar gibi ilerlemek gibi geliyor :)
Ha şu da var tüm bunları yaptırınca %100 mü hayır :) Bakınız ben :) Hepsi yapıldı, yapılmamış ne var bilmiyorum, hiç tutunmadı... Üstelik 20'lerinde daha çok erken dediğim gebeliğim olmasına rağmen :) Neyse bakalım son iki dondirik barbunya bu istatistiği değiştirmeyi beceriyor mu :)
Uuuu çok yazmışım, çenem parmalarıma vurmuş... :)
teşekkürler 2225. sayfa diye kazıdım beynime. Yarın kopyala yapıştırı hallederim.40Asistani not alsın...
Bilgilerini ekleyecek ya da düzeltecek olanlar mutlaka yazsın40Asistani diye ki oradan görebileyim. Burada çok mesaj oluyor ben göremem atlanmasın :)
Hayır değil... HSG (en iyisi Fındıkzade'deki merkez) bayılmadan 5 dk kadar bir sürede rahim içine ilaç gönderilerek rahim içindeki durumu ve tüpleri incelediğin film. Bir nevi röntgen... Bu işin olmazsa olmazı ilk görüşmede mutlaka istenir. (Azıcık kanama yapabilir, benim gibi ardından Eminönü gezmesine de gidersin ama niyeyse fobi yaratır 2. ye gidiyor olsan da benim gibi kaçabilirsin ama kaçma teknoloji bir tık daha ilerlemiş kolay) Operatif Histeroskopi ise bir nevi operasyon. Mümkünse tüp doktorun yapar. Narkoz ile yapılır. Yapışıklıklar varsa kesilerek açılır, biopsi yapılır, yaklaşık 2-3 saat narkozdan sonra hastanede kalınır. Tablolarda var bak detayları incelersen detayları var http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/tablolar.35163/
Pek şeker değilimdir aslında :) Ama bilginin paylaşılınca bilgi olduğuna inanırım üşenmem yazarım. Bir de ayrıca ilk günlerimde alık alık (39 ile 40 yaş arasında koca kadın olmama rağmen) o ne bu ne o kadar aradım araştırdım ki. Biliyorum bilgiye kolay ulaşabilmenin ne kadar rahatlatıcı olduğunu ondan yazarım. Şeker olmayabilirim ama çenemin maşallahı var, e o da klavyeye vuruyor. İşinize yarasın yeter ki... Orijinalleri evdeki laptopta mı, taşınır harddiskte mi bilemedim. Bulunca hemen yollamaya çalışırım ama ne zaman bulurum işte o muamma.. Ama şu var her resmi tıklayıp büyük açtığında sağ tıklarsan resmi farklı kaydet çıkıyor menüde. Onunla pc ye kaydedebilirsin. Denedim şimdi kaydediliyor :)
Yok ne yazık ki... Hatta bunun için geçenlerde bahsettim. İlk mesaj olarak bu tablo ve bilgileri giremez miyiz diye başlığın sahibinin yapabileceği bilgisini aldık. Akidecik kim bilir nerelerde o kadar uzun zaman oldu ki gözükmüyor umarım yokluğu yorgunluğu ve kalp kırıklarından değil, çocuklarla uğraşmaktan vaktinin olmamasındandır. Bu nedenle bende bu tablolar kısmına koydum işte ne yapayım...
Kolay ulaşmanız için olmadı40Asistani bu tablolara ve yeni oluşacaklara ait linkleri özel mesaj olarak yollasın en azından mesajlarda durur girip bakmak kolay olur o zaman. Yoksa link hangi sayfadaydı onu bulmak mümkün değil, maşallahımız var her gün 15-20 sayfa ekleniyor sürekli :)
2220 Dün değil evvelsi gün gece, benim ilk kedim bahçeye çıktı. Firar etti. Dün gece geldi paşam. Çok aradım ama bulamamıştım. Bir de acaip mama seçer. 24 saat sonra geldi. 300gr vermiş. Üst baş toz içinde. Vurdu kafayı yattı sabaha kadar döne döne. Nerelerde sürttüyse:)
arkadaşlar selam, umarım herkes iyidir..gecen ay histeroskopi olmuştu..bugün adetinmin 2.ci günü dr.gittim...E2,fsh,lh,Prolaktn testlerini yaptırdım...değerler iyi çıktı,( e2-41 Fsh-5,54 LH- 4,47 Prolaktin-12,51 dr.um iğnelerimi verdi, tedavime başlandı..çok heycanlıyım..
canım bende opu sonrası ve transfer sonrası bütün ilaçlarımı ile hekimime yazdırıyorum ama sgk olucaksın canım devlet karşlıyor beli bir kısmını bende opu sonrası bütün ilaçlarımı aldım sadece 35 tl ödemiştim..sağlık ocağındaki aile hekimi yazıyor..Bence de yok... İlaçlara tepki veriyor vücudumuz, üstüne de kafamızdakiler ohh tepki olarak "gaz" ile atıyoruz sanırım... Benim OPUm olmadı malum. Ama bildiğin sonrasındaki gibi batmalar, sancılanmalar pıtpıtlar her şey vardı ilk günler, sonra duruldu, sonra ara ara vurdu. Hatta ben apandisite bağladım (aldırmış olsam da hahaha) o kadar değişken işte... Şimdi sakin belimdeki ağrı dışında sıkıntım yok.
:))))) sokak çocuğu olarak büyümüş olmaktan öylesine mutluyum ki... Dolu dolu yaşadım ne güzel, şimdilerde üzülüyorum çocuklara... Dalından meyve yemeden, ağaca tırmanmadan, sokakta koşup terlemeden, tuz döktükleri domatesle öğün araları yapmadan, çimen, çamur izi olmadan binaların arasında ya minik bir parkta ya da o binaların içinde geçiriyorlar en güzel zamanlarını... Şanslıydık :) Gülmek iyi gelsin sana... Yarın huzurla gir OPU'ya sonuç ne olursa olsun en fazla sendeletsin seni ama durdurmasın... Başarıya ulaşana kadar şans daima yanında olsun...
9:15 dedin ya bak şarkı geldi aklıma... 8.15 vapuru... Bizim zamanlardan yoncimik :)
Süpersin sadece bant o fiyat yahu :) O nasıl iş benim niye aile hekimim yok. Annemi bir arayayım ya nasıl oluyormuş bu işler. Özel sigortadan almaktan daha kolay ise oradan mı alsak. Ama koşturmacası varsa bana zor olurproluton depot niye? düşük tehlikesi olanlar vurulmuyor mu onu? Sen daha kontrole gitmedin hayırdır bu ilaçlar...
canım bende opu sonrası ve transfer sonrası bütün ilaçlarımı ile hekimime yazdırıyorum ama sgk olucaksın canım devlet karşlıyor beli bir kısmını bende opu sonrası bütün ilaçlarımı aldım sadece 35 tl ödemiştim..sağlık ocağındaki aile hekimi yazıyor..
Ben bugun yazdirdim 2 kutu jel ve bantlardan. Bittikce yazariz dedi aile hekimi.bizim buradaki sağlık ocağı crinone jeli yazmıyor nedense.. aile hekimi yazılmıyor diyor devamlı..
bu tedavide bi kez daha denerim.
bütün ilaçları karşılıyor devlet aslında canım..buda aile hekiminin vicdanına kalmış..ben tüp bebek tedavisi görüyorum diyorum yazıyor sağolsun hiçbir ilaçta sorun çıkarmadılar sadece haftada bir bantı karşılıyor devlet ve anca iki paket bant alabilmiştim sonrası iki kutu bant daha aldım ocakta yine yazdırcaz diye eczaneden borç aldık tanıdık olduğu için sorun etmiyor..ilaçlarım elimde kaldı tabi birdahi tedavi olabilirsem kullancam inş..bizim buradaki sağlık ocağı crinone jeli yazmıyor nedense.. aile hekimi yazılmıyor diyor devamlı..
bu tedavide bi kez daha denerim.
bütün ilaçları karşılıyor devlet aslında canım..buda aile hekiminin vicdanına kalmış..ben tüp bebek tedavisi görüyorum diyorum yazıyor sağolsun hiçbir ilaçta sorun çıkarmadılar sadece haftada bir bantı karşılıyor devlet ve anca iki paket bant alabilmiştim sonrası iki kutu bant daha aldım ocakta yine yazdırcaz diye eczaneden borç aldık tanıdık olduğu için sorun etmiyor..ilaçlarım elimde kaldı tabi birdahi tedavi olabilirsem kullancam inş..
onun etkisi olduğunu zanetmiyorum canı ya bende kullandım geçen ay benimde bu aralar acayip sinirlerim gergin..havadanmıdır nedir..havada kapalı iki gündür burda güneşide görcez inş canımcığım..senin kontrolün ne zmandı canım genetik sonucu için gidicektin..Allahım bana ders çalı
bizimkide biliyor tedavi olduğumu demek uyuzluk yaptılar..
bu arada kürtaj sonrası hormonlarımın düzene girmesi için doktorum cyclo-progynova adında bi ilaç vermişti.. ilaç tam tersi etki yaptı çevremdeki herkezden nefret etmeye başladım, çok gerdi sinirli yaptı:))
iyi oldu canım demeniz ısrar ederim, yıllardır zaten tüm ilaçlarımı yazdırmadan almışım herşeyden habersiz:))
bizimkide biliyor tedavi olduğumu demek uyuzluk yaptılar.. bu arada kürtaj sonrası hormonlarımın düzene girmesi için doktorum cyclo-progynova adında bi ilaç vermişti.. ilaç tam tersi etki yaptı çevremdeki herkezden nefret etmeye başladım, çok gerdi sinirli yaptı:))
Sizleri devamlı okuyorum, röntgenci gibiyim.. Benim de OPU oldu. Transfer 1 ay ertelendi. OHSS riskinden dolayı.
Tüp bebek ilaçlarını yazdırıp alabiliyor muyuz, hepsini? Puregon, orgalutran falan.. Ben yaştan dolayı tüp bebek yasasından faydalanamadığını için hepsini kendim aldım.
Bu arada sizleri okudukça da dua ediyorum hepimiz için..
Eminim çok kişi sizi okuyor ve dua ediyor..
Sevgilerimle
Yarin kadin gunu o yızden cok isim var :) Apar topar ciktim bugun o yuzden vallahi halim yoktu aslinda ama bazi seyleri yapmazsam atacakti bir hafta daha...
onun etkisi olduğunu zanetmiyorum canı ya bende kullandım geçen ay benimde bu aralar acayip sinirlerim gergin..havadanmıdır nedir..havada kapalı iki gündür burda güneşide görcez inş canımcığım..senin kontrolün ne zmandı canım genetik sonucu için gidicektin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?