Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Beni de listeye yazın. 1974 tevellüt. :) AMH:0,73 2 doğal gebelik ve 2 si De düşük. biraz daha bekleyip testlerimi yaptırıp tüp bebek tedavisine başlama olasılığım mevcut.
40Asistani not alsın...
Bilgilerini ekleyecek ya da düzeltecek olanlar mutlaka yazsın 40Asistani diye ki oradan görebileyim. Burada çok mesaj oluyor ben göremem atlanmasın :)

WishhDuygu HSG ile histeroskopi arasındaki fark nedir? Ikisi aynı şey değil galiba..
Hayır değil... HSG (en iyisi Fındıkzade'deki merkez) bayılmadan 5 dk kadar bir sürede rahim içine ilaç gönderilerek rahim içindeki durumu ve tüpleri incelediğin film. Bir nevi röntgen... Bu işin olmazsa olmazı ilk görüşmede mutlaka istenir. (Azıcık kanama yapabilir, benim gibi ardından Eminönü gezmesine de gidersin ama niyeyse fobi yaratır 2. ye gidiyor olsan da benim gibi kaçabilirsin ama kaçma teknoloji bir tık daha ilerlemiş kolay) Operatif Histeroskopi ise bir nevi operasyon. Mümkünse tüp doktorun yapar. Narkoz ile yapılır. Yapışıklıklar varsa kesilerek açılır, biopsi yapılır, yaklaşık 2-3 saat narkozdan sonra hastanede kalınır. Tablolarda var bak detayları incelersen detayları var http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/tablolar.35163/

Sen ne şeker bir kadınsın:) üşenmemiş yazmışsın ya...
Tabloları bana mail atabilir misin? Çıktısını almak istiyorum, beceremedim buradan. modaci@yahoo.com
Pek şeker değilimdir aslında :) Ama bilginin paylaşılınca bilgi olduğuna inanırım üşenmem yazarım. Bir de ayrıca ilk günlerimde alık alık (39 ile 40 yaş arasında koca kadın olmama rağmen) o ne bu ne o kadar aradım araştırdım ki. Biliyorum bilgiye kolay ulaşabilmenin ne kadar rahatlatıcı olduğunu ondan yazarım. Şeker olmayabilirim ama çenemin maşallahı var, e o da klavyeye vuruyor. İşinize yarasın yeter ki... Orijinalleri evdeki laptopta mı, taşınır harddiskte mi bilemedim. Bulunca hemen yollamaya çalışırım ama ne zaman bulurum işte o muamma.. Ama şu var her resmi tıklayıp büyük açtığında sağ tıklarsan resmi farklı kaydet çıkıyor menüde. Onunla pc ye kaydedebilirsin. Denedim şimdi kaydediliyor :)

40Asistani WishhDuygu Keşke en başa yapıştır diye bir buton olsa. Topiğe girer girmez bunlar çıksa.
Yok ne yazık ki... Hatta bunun için geçenlerde bahsettim. İlk mesaj olarak bu tablo ve bilgileri giremez miyiz diye başlığın sahibinin yapabileceği bilgisini aldık. Akidecik kim bilir nerelerde o kadar uzun zaman oldu ki gözükmüyor umarım yokluğu yorgunluğu ve kalp kırıklarından değil, çocuklarla uğraşmaktan vaktinin olmamasındandır. Bu nedenle bende bu tablolar kısmına koydum işte ne yapayım...

Kolay ulaşmanız için olmadı 40Asistani bu tablolara ve yeni oluşacaklara ait linkleri özel mesaj olarak yollasın en azından mesajlarda durur girip bakmak kolay olur o zaman. Yoksa link hangi sayfadaydı onu bulmak mümkün değil, maşallahımız var her gün 15-20 sayfa ekleniyor sürekli :)

Aynı kafadayız. Ben en başta herşey yapılsın, elimizden geleni yaptık demek istiyorum. Olmazsa olmaz ama herşey yapılsın bence.
Mesela bende hidrosalpeks vardı bir tüpte. Bir doktor almak lazım başarıyı azaltır dedi. Diğeri böyle deneyelim olmazsa alınır dedi. Lafa bak, sanki ben deneme tahtasıyım. Alınması gerekiyorsa alınır o kadar bana göre. Sonra nasılsa özel sağlık sigortası var alınsın diye çark etti diğeri.
Bence tüp bebek merkezleri tamamen ticari düşünüyor. Sanki ilk denemelerde olmasın, sonra olsun istiyorlar. Ya da ben biraz paranoyağım:)
Şu an ki merkeze kadar 3 yerle görüştüm. İlk gittiğim ismi lazım değil, 4 denemeyi 8000 e yaparım dedi. (Çok emin ya ilkinde olmayacağına) Baştan veriyorsun o parayı. İlkinde tutarsa da o fiyat, tutmazsa 4 denemeye kadar yapabiliyorsun. Bir çeşit sigorta sistemi gibi. İnsan şöyle düşünüyor. Mantıken ilkinde tutturmaya çalışması karına ama bir taraftan düşünüyorsun. Tutmazsa ve değiştirmek istersen seni bağlıyor. Bilmiyorum tabii ki bu işten para kazanacaklar ama. Biraz kakasını çıkarıyorlar sanırım.
Şimdi transfere 10 gün kala kromozom testlerinin bana bir paydası olmayacak. Alınan alındı, döllenen döllendi.
Belki kan pıhtılaşma testini yaptırsam iyi olacak. bu süre zarfında çıkarsa sonucu.

Son düzenleme:
teşekkürler 2225. sayfa diye kazıdım beynime. Yarın kopyala yapıştırı hallederim.

Aslında kapalı ortamda bunalıyorlar. Enerjilerini atabilmeleri gerek. Yavaş yavaş alıştırıyorum ben. İsimlerini öğrendiklerinde anneleriyle birlikte çıkıyorlar önce. Avlanmayı da öğreniyorlar bu arada. Bölge ediniyorlar. Onun dışına çıkmıyorlar zaten. İlk günler ben de peşlerinde oluyorum. Ara sıra sesleniyorum. Sonra yavaş yavaş daha yalnız çıkmaya başlıyorlar. Çağırınca geliyorlar. Ne olacağımız belli değil. Bensiz kalırlarsa dışarıda yaşamayı becerebilsinler diye düşünüyorum. Bahçeli evi de o yüzden istedim. Yabancı köpek çok geldi bu yaz ve yeterince öğrenemediler dışarıdaki yaşamı. Hem bana sıkıntı oldu, hem onlara eziyet...
Seninki de muhtemelen doğasının çağrısına cevap verdi. İlgilenme şansın varsa alışsın dışarıya. Gelir geri. Yeter ki bölgesini tanısın...

Hayırlı olsun, bebekli bitsin tedavin inşallah...

canım bende opu sonrası ve transfer sonrası bütün ilaçlarımı ile hekimime yazdırıyorum ama sgk olucaksın canım devlet karşlıyor beli bir kısmını bende opu sonrası bütün ilaçlarımı aldım sadece 35 tl ödemiştim..sağlık ocağındaki aile hekimi yazıyor..

bizim buradaki sağlık ocağı crinone jeli yazmıyor nedense.. aile hekimi yazılmıyor diyor devamlı..
bu tedavide bi kez daha denerim.

Zaten hergun disari cikiyorlar sabah aksam. Ilk defa 24 saat gitti gelmedi. Yoksa hepsi alisik disariya.

bizim buradaki sağlık ocağı crinone jeli yazmıyor nedense.. aile hekimi yazılmıyor diyor devamlı..
bu tedavide bi kez daha denerim.
bütün ilaçları karşılıyor devlet aslında canım..buda aile hekiminin vicdanına kalmış..ben tüp bebek tedavisi görüyorum diyorum yazıyor sağolsun hiçbir ilaçta sorun çıkarmadılar sadece haftada bir bantı karşılıyor devlet ve anca iki paket bant alabilmiştim sonrası iki kutu bant daha aldım ocakta yine yazdırcaz diye eczaneden borç aldık tanıdık olduğu için sorun etmiyor..ilaçlarım elimde kaldı tabi birdahi tedavi olabilirsem kullancam inş..

Allahım bana ders çalı

bizimkide biliyor tedavi olduğumu demek uyuzluk yaptılar..
bu arada kürtaj sonrası hormonlarımın düzene girmesi için doktorum cyclo-progynova adında bi ilaç vermişti.. ilaç tam tersi etki yaptı çevremdeki herkezden nefret etmeye başladım, çok gerdi sinirli yaptı:))

Sizleri devamlı okuyorum, röntgenci gibiyim.. Benim de OPU oldu. Transfer 1 ay ertelendi. OHSS riskinden dolayı.
Tüp bebek ilaçlarını yazdırıp alabiliyor muyuz, hepsini? Puregon, orgalutran falan.. Ben yaştan dolayı tüp bebek yasasından faydalanamadığını için hepsini kendim aldım.
Bu arada sizleri okudukça da dua ediyorum hepimiz için..
Eminim çok kişi sizi okuyor ve dua ediyor..
Sevgilerimle

onun etkisi olduğunu zanetmiyorum canı ya bende kullandım geçen ay benimde bu aralar acayip sinirlerim gergin..havadanmıdır nedir..havada kapalı iki gündür burda güneşide görcez inş canımcığım..senin kontrolün ne zmandı canım genetik sonucu için gidicektin..

iyi oldu canım demeniz ısrar ederim, yıllardır zaten tüm ilaçlarımı yazdırmadan almışım herşeyden habersiz:))

Bende (( bugun ogrendim. AKSAM UZERİ Crinone icin 74 TL Odedim ciddi fark var ama aile hekimi falan zor benim. Kutuk m.koydeki evde biz bahcesehir de doktor beylikzun de cok karisik. Daha hic gitmemisim onceden yaz derim yazmaz direkt arizaya baglarim orada sonra daha fena olur. Belki zaten tedavi gerekmez :)))

Çok geçmiş olsun Eua, inşallah sadece risk olarak kalir, olmazsin ve dondurlmus transferin gerceklesir. Oldukça sikinti oluormus cunku. İlaclari yazdiran cok ama gonal-f vb igneleri yazmiyorlarmis sanirim. Crinone, climera, clexane vb yazdirmislar. Ayrica hic gizli gizli okuyorum diye kendini kisitlama bazen bizde yazilan var mi diye acilen girip okurken buluyoruz kendimizi... Hepimizin dilegi ayni ki; olmayanin olsun, olanin ki masallah nazarsiz buyusun :) tum iyi dilek ve dualarini edenden ettirenden razi olsun. Okuyanlar cok olsun, bazen evet genel paylasimlarimizla cosuyoruz ama cogunlukla bir suru bilgiyi ve tecrubeyi paylasiyoruz. Bizimle birlikte birilerine daha yarasin ne guzel. Kisacik bir merhaba ile dahil olmak varken geri durmamak lazim :)))) transferine kadar daha cok var o arada yine bilgilerini aliriz umarim ama simdiden pesin pesin bol sans dileyeyim transfer icin. Cok sevgiler

Biri hatirlatmazsa hep unutuyorum ki ilk 3-4 gunden sonra (((( oysa ki haklisin canim, tamam yatmayayim ama bu kadari da cok.
Bugun zaten bir büan kendime geldim bir baktim ki ohooo kahve şciliyor sigarayi yakmisim, dalmis gitmisim (( isle ilgili misafirlerim vardi, kimse de tedaviyi bilmedigi icin rutin getirmisler bende bir guzel ohhh :) orucunu unutup su icen gibi oldum bir an

yarın gideceğim canım. tedavi tarihi gelsin istiyorum ama hiç tedavi kafasına giremedim. ne arı sütü, ne vitamin hiçbirine başlamadım hergün yarın sabah başlarım diyorum:)) canım hep sigara çekiyor habirede içmeye başladım.. helede açık havada ne gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…