- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.301
Ensucugum guzel haberlerini bekliyoruz.bizim buradaki sağlık ocağı crinone jeli yazmıyor nedense.. aile hekimi yazılmıyor diyor devamlı..
bu tedavide bi kez daha denerim.
Yadigaryadi opun nasil gecti canim?Çok teşekkürler, bir an heyecanlandımolsun bu noktaya gelmekte güzel, şükür Allaha, öpüyorum hepinizi, tüm gelişmeleri teker teker yazacağım size... İnşallah yazacak bişey çıkar da
İşte bu...tatlım benden haberler güzel gelmedi ama sağlık olsun ağladım üzüldüm kendimi kahrettim ama yapacak bişey yok şimdi depresyona girme zamanı değil biyolojik takvim bu kadar acımasız ilerlerken bizim vakit kaybına ne sabrımız ne tahammülümüz var yeni kararlar aldım hayatıma dair geçmiş geçmişte kaldı şimdi bugünü ve yarını düşünme zamanı bebekler gelene kadar durmak yok bundan sonra neler yapılabilir onu araştırma peşindeyim çünkü bendeki sorun tutunmayla ilgili bunun üzerine gidecem bu arada ciddi bir şekilde diyete başladım ciddi anlamda kilo verecem doktorların kilon şansını düşürüyor demelerinden bıktım çünkü bakalım görelim önümüzdeki günler inşallah güzel günlerdir hepimiz için
Hamilesin canim...Bende cok gergindim...Oyle diyelim oyle olsun. Sonuc tarihi yaklasinca gerilmemek mumkun degil.Hamilelikse gerginlik nedeni yandım, yandı, yandılar, yandınız :) Hepimiz için hakkımızda hayırlısı :)
İkimizin de testler yarın. 6. gün dondurulduğu için 10. gün yaptırabilirsin demişlerdi. Ama ben iğne fobim nedeniyle ancak Cumartesi günü ya da Cuma gece yarısı yaptırabilirim. Cuma akşamı bir yere gitmemiz gerek iğne bağrış çağrışlarından uzak olmam gerek...
Canımm biliyorum hatta yazmıştım sana ..benim ki evde habire onu gösteriyorbunu diyor sabahtan beri plan yapa yapa susmadı...hayat devam ediyor ve biz de ayaga kalkıp devam etmeliyiz toplamda bes negatifle ben ara verdım kendımce ama bı yandanda zaman cok acımasız ..kafayı toparlayıp kaldıgımız yerden devam etmeli..kilo vermek saglık avısındanda önemli ve lütfen hergün yapamasanda sadece 40-45 dk yürüyüs yap kan dolasımı rahmi ve damarları hareketlendiriyor ...kendini daha rahat hissedeceksin benim kilo problemım yok ama hergun olmasada ıkı gunde bır muhakkak yuruyorum kafam dagılıyor yurumedığım zaman suçlu hissediyorum kendimi..güzel olacak hersey ...tatlım benden haberler güzel gelmedi ama sağlık olsun ağladım üzüldüm kendimi kahrettim ama yapacak bişey yok şimdi depresyona girme zamanı değil biyolojik takvim bu kadar acımasız ilerlerken bizim vakit kaybına ne sabrımız ne tahammülümüz var yeni kararlar aldım hayatıma dair geçmiş geçmişte kaldı şimdi bugünü ve yarını düşünme zamanı bebekler gelene kadar durmak yok bundan sonra neler yapılabilir onu araştırma peşindeyim çünkü bendeki sorun tutunmayla ilgili bunun üzerine gidecem bu arada ciddi bir şekilde diyete başladım ciddi anlamda kilo verecem doktorların kilon şansını düşürüyor demelerinden bıktım çünkü bakalım görelim önümüzdeki günler inşallah güzel günlerdir hepimiz için
onu kim dediyse halt etmiş belki hamişsin bu ilaçları kullanman gerek eile hekimin yazıyor boşversene işlerine gelmiyor nolur sanki yazsalar sanki onların kesesinden çıkıyor para ..o kadar sigorta primi yatırıyoruz her ay..
ben olsan hiç durmaz yapardım canım..ben transferin 9 gününden sonra hergün başlardım yapmaya..Ben bugüne kadar hiç idrar testi yapmadım :) Zaten kan testiyle birlikte regl oldum sanırım öyle hatırlıyorum, bakacağım şimdi.. Ancak şu an eczaneden biten folik asidimden istedim. Malum dün de Crinone istemiştim minicik bir idrar testi koymuşlar adını bile duymadım ama hediye mahiyetinde olduğundan marka değeri olmaz :)
Yapayım mı
sanki biz yaptırmak istemiyoruzda özele gidiyoruz keyiften yani..bizim bekliycek zamanımız yok fakülte sıra veriyor bekliyorsun tüp bebek için 3 ay peki sıra gelince yumurtam yoksa nolcak hoop tekrar bekle 3 ay randevu için..ben edirnede bir profösöre gitmiştim özeline ilk muaynanemdi fsh bakarak hiç zaman kaybetme tüp bebeye git ben fakültede tüp bebek yapmıyorlarmı sormuştum burda sıra kolay kolay gelmiyor demişti bize..hata iki tüp bebek doktor ismi vermişti bitanesi Bülent tıraştı iyi bir doktor kendisi demişti..Küçük yerlerde kişisel kaprisler ön plana daha çok çıkıyor. Tüp bebeği Fakültede niye yaptırmadın dedi kadın. Daha ne diyeyim. Takibini yaparlarmış. Salağa yattım, bilmiyordum, boşa mı para verdim şimdi falan diye. Dosyamın fotokopisini çektirebilir miymişim. Gebelik testine gittiğimde ne kadar kan testi varsa hepsini istemiş. Sonucum ertesi güne kalmıştı, Edirne merkeze gidip tekrar yaptırdım, o günden beri de gitmiyorum sağlık ocağına. Bak yine kızdım...
Hamilelikse gerginlik nedeni yandım, yandı, yandılar, yandınız :) Hepimiz için hakkımızda hayırlısı :)
İkimizin de testler yarın. 6. gün dondurulduğu için 10. gün yaptırabilirsin demişlerdi. Ama ben iğne fobim nedeniyle ancak Cumartesi günü ya da Cuma gece yarısı yaptırabilirim. Cuma akşamı bir yere gitmemiz gerek iğne bağrış çağrışlarından uzak olmam gerek...
Duycu lutfen testi yap canim..Zaten tuttuysa Idrar testinde de belli olur.Ben bugüne kadar hiç idrar testi yapmadım :) Zaten kan testiyle birlikte regl oldum sanırım öyle hatırlıyorum, bakacağım şimdi.. Ancak şu an eczaneden biten folik asidimden istedim. Malum dün de Crinone istemiştim minicik bir idrar testi koymuşlar adını bile duymadım ama hediye mahiyetinde olduğundan marka değeri olmaz :)
Yapayım mı
Tedavinin ilk basında E2 ile bakılan birşey vardı. O dur belki Fsh. Lab. sonucu hala göndermedi. FT4 bakılmış bir de bana o aynı şey mi acaba?FSH tüp bebek tedavilerinde bence en önemli şeylerden biri...
Yani evet AMH de yumurta rezervlerinin değerlendirilmesi için gerekir ama FSH tedavinin başlangıcını bile etkileyen şeylerden birisi... Hatta o kadar ki bildiğim kadarıyla belli bir değerin üstünde (15 galiba) olunca tedaviye başlamıyorlar bile...
Bakıldı da sen mi unuttun :) Niye bakılmamış ki? Yani HSG kadar elzem...
E2 yumurtalar büyütülürken ki değerlerin o nedenle yumurtalarınla ilişkili yediğin iğnelere ve büyümelerine paralel artış gösteriyor :) Değerine göre ~12-14 arası folikül varmış sanırım.
tatlım benden haberler güzel gelmedi ama sağlık olsun ağladım üzüldüm kendimi kahrettim ama yapacak bişey yok şimdi depresyona girme zamanı değil biyolojik takvim bu kadar acımasız ilerlerken bizim vakit kaybına ne sabrımız ne tahammülümüz var yeni kararlar aldım hayatıma dair geçmiş geçmişte kaldı şimdi bugünü ve yarını düşünme zamanı bebekler gelene kadar durmak yok bundan sonra neler yapılabilir onu araştırma peşindeyim çünkü bendeki sorun tutunmayla ilgili bunun üzerine gidecem bu arada ciddi bir şekilde diyete başladım ciddi anlamda kilo verecem doktorların kilon şansını düşürüyor demelerinden bıktım çünkü bakalım görelim önümüzdeki günler inşallah güzel günlerdir hepimiz için
Gozun aydin canim....Iki tane dondirik....Operim onlari ben....Arkadaşlar güzel haber. Embiryom kaliteli şekilde bölünüp dondurulmuş. Şimdilik 2 tane donmuş bebişim var. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah
çook sevindim senin adına canım..şuan kullandığın bitkisel bişeyler varmı canım yada tedavi öncesi kullandıkların varmı..Arkadaşlar güzel haber. Embiryom kaliteli şekilde bölünüp dondurulmuş. Şimdilik 2 tane donmuş bebişim var. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah
Maşallah alaracım cokk sevindimmArkadaşlar güzel haber. Embiryom kaliteli şekilde bölünüp dondurulmuş. Şimdilik 2 tane donmuş bebişim var. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah
Kilo bahane tatlım belki vardır ufaktan bi kaç eksisi ama bence ön planda değil başarısızlıklarda...yardıma ben geleyim benimkinden de kurtulmuş olurumHeyt! Geri dönmüş arkadaşım. Yeni bir şey öğrendim. Biberiye yağı ile masaj yapmak kan dolaşımını artırarak yağ yakımına yardımcı oluyormuş. Yanına biraz yürüyüş, biraz beslenme ile sonucu hızlandırabilirsin sanırım. En önemli şey düşünce kalıplarımız. Kendini rahat bırakıp hayatın tadını çıkarmaya başladığında vücut çok güzel uyum sağlıyor. Yeter ki biz fırsat verelim.
Kiloya bu kadar takılmalarını çok ta anlamıyorum. Göbeği yüzünden hamile kaldığını bile anlamayan, ama gayet sağlıklı gebelikler ve doğumlar yaşayan bir dolu tanıdık ve akrabam var. Yine de belki kilo almana ya da verememene neden olan şey aynı zamanda anne olmana da engeldir. O zaman anlarım. Onu da iyi bir diyetisyenle çözmek daha mı hızlandırır sürecini acaba? En güzeli, sen bana yardıma gel. 14 kedi, 2 köpekle ev toplayıp yerleştirirken (bahçe de düzenlenmek istiyor bu arada) epey kilo veririz.
İşte bu...Düşürürüz süngümüzü kırgın kalbimizin etkisiyle, sonra yine diriliriz tam güçle... Çünkü kadınız...! Ağlamak da yakışır bize, tırnak çıkarıp sonuna kadar ısrarcı olmak da, her şey :) İnşallah daha güzel günler gelecek. Evet geçmiş geçmişte kalacak onlar bizim için bundan sonra ilerlerken daha bilinçli olmamızı sağlayacak sadece. Yaşadıklarımızın acılarını değil, tecrübelerini taşıyacağız bugünlere ki atacağımız adımlar daha sağlam olsun.
Sende benim gibisin canım. Kaçıncıydı senin bilmiyorum 4. transferim bu. Ve hiç tutunma olmadı bugüne kadar. Sonuçlar 0 hep :) O yüzden diyorum ya hep "sıfırı aldık sınıfta kaldık" diye... Kiloyu bir neden olarak mı gösterdiler? Kaç kilosun ki? Endeksine göre bakıyorlardır diyeceğim ama eğer obezite sınırları değilse etkili olduğunu düşünmüyorum. Ben eskiden çok zayıftım ama şimdi kilo aldım gerçi halen normalim bana göre. (38 Bedenim)
Hey2220 normalim di mi ben? :)
E bu durumda tutunmanın kilo ile alakası olamaz sanırım. Sadece ondan diyerek kafanı oraya takma bence lütfen. Hakkımızda ne iyiyse o olsun...
Ben bugüne kadar hiç idrar testi yapmadım :) Zaten kan testiyle birlikte regl oldum sanırım öyle hatırlıyorum, bakacağım şimdi.. Ancak şu an eczaneden biten folik asidimden istedim. Malum dün de Crinone istemiştim minicik bir idrar testi koymuşlar adını bile duymadım ama hediye mahiyetinde olduğundan marka değeri olmaz :)
Yapayım mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?