Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar güzel haber. Embiryom kaliteli şekilde bölünüp dondurulmuş. Şimdilik 2 tane donmuş bebişim var. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah
Uuuuuu güzel haberler başladı. Süper süper
Gözün aydın canım, can bulsunlar, can olsunlar sana... Bol şansın olsun hep

Soğuk oralar :) Kardeş kardeş sarılıp beklesinler bakalım anneleriyle buluşmayı...

Ekol hastanesini anlatıyorsun gibi geldi
Devlet bana destek vermiyor, yaşımdan dolayı. Gerekli özeni göstermiyor. Maaşlarını benden değil, devletten alıyorlar çünkü, olmuş olmamış onların sorunu değil. Gelişme imkanları yok. Çünkü çalışma şartları öyle. Bilgi olarak donanımını artırsa bile, alet edevat yetersiz. Ekip olayı yok. Üstelik özelle aynı para. Paramla rezil olmayı göze alırsam düşünürüm.

Gel valla. Seninkini de getir. Benimkinin yanına yatırırız kardeş kardeş uyurlar. (Hala yatıyor benimki)
Ama öyle "dışarı çıkaracağım" deyince kötü espriler geliyor aklıma.

Bence dene. Daha erken gerçi. Kandan 4 gün kadar sonra idrara karışıyor bhcg. Yine de ikiz ve erken tutunmada sonuç veriyor. Sonuç alamazsan üzülme ama. Net bir gösterge olmayacak çünkü.

Yok ya ben hep hayırlısı ne ise o olacak diye diye oldurtucam hayırlısını :)
Pozitif olmamasını da hayır sayarım, olmasını da yani bu durumda, çok süper poli modeli

Esprisi bir yana daha önceki negatiflerden biliyorum kendimi, kan testi sarsmadı, dandik idrar testi etkilemez. Hayatımda ilk defa yapacağım tuvaletimi tutayım biraz değil mi? Sizinle birlikte online ilerleyince heyecanlı olabilir hahahah kan verince zaten ben 1 saat kendime gelemiyorum sonra kendime geldiğimde uygu modunda oluyorum (çünkü genelde hep gece gidip veriyoruz) e ertesi gün uyanınca telefonla soruyoruz... Sanki zorla yaptırıyorlar azıcık bir hareketlen ama yok :))))

Yemeğe çıkacağım, dönüşte haberleri görürüz hep beraber :)

Afiyet olsun.
Kolay sarsılmayacağını bildiğim için yapmanı önerdim. Yoksa zaten kan testi önceliğimiz. İdrar testi eğlencelik

Bebeğim babası bizmişiz gibi heyecan yaptık:)

benimde üçüncü denememdi tatlım ama benim doğal yoldan bir gebeliğim var 7 haftalıkken düşükle sonçlandı ilk tüp negatif ikinci tüp dondurulmuş embriyo transferiydi kimyasal oldu üçüncü de yine sınıfta kaldık

kiloya gelince benim kilom bayağı fazla canım 105 kiloyum ama gören inanmıyor kilomu göstermiyorum çok fazla kemik yapım ince sanırım bu yüzden ama bu seferki doktorum biliyorum senden kilolar hamile kalıyo ama bünyeyle alakalı en azından 15 kilo verirsen şansın daha çok artar dedi bundan öncekilerde testlerde tahlillerde bir sorun görmeyince ya kiloma ya yaşıma taktılar hep hatta biri dediki tahlillerin normal olabilir ama bu yirmili yaşlardaki biriyle aynı olduğunu göstermez bunu bende biliyorum ama bugün yirmili yaşlarda olupta erken menopoz tehlikesiyle karşı karşıya olanların sayısıda oldukça fazla bunu nasıl açıkalayacaklar bilmiyorum

ama önce sağlığım için diyete başladım hergün akşamlar bir saat yürüyüş yapıyoruz eşimle bol bol su içiyorum sebze meyve ağırlıklı besleniyorum bu sefer diyetisyene gitmeyecem çünkü gittiğim hiçbir diyetisyen beni tatmin etmediki hepside özel hastanelerin diyetisyenleriydi öyle üç kaşık onu ye bir kepçe bundan ye diyetleri bana göre değil hamur işini kestim şekeri çıkardım hayatımdan tatlı ihtiyacını ya meyvelerden yada kuru meyvelerden karşılayacam yağ olarak fındık yağı kullanıyorum epeydir zaten çok faydalı bir yağ tavsiye ederim bu arada tuzuda azaltacam ve kendime üç ay süre verdim bakalım ne kadar kilo verecem ama bugün çok fena midem yanıyo karnım ağrıyo sanırım geciken adetim bunu yapıyo neyse inşallah herşey hepimiz için güzel olacak önce senden alalım güzel haberi peşinden biz geliriz

yürüyüşe başladım canım hergün bir saat yürüyorum evet her şey güzel olacak

hiç durma yap ama çıkmazsada üzülme çünkü ikiz gebelik değilse idrara karışması biraz zaman alıyor

Arkadaşlar güzel haber. Embiryom kaliteli şekilde bölünüp dondurulmuş. Şimdilik 2 tane donmuş bebişim var. Allahım tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah

çok sevindim canım gözün aydın duana yürekten amin diyorum

yardıma gelmezmiyim canım hemen gelirim hem ev yerleştirip hem kilo vermek güzel fikirde yorulduk diye pastaya böreğe sarılırsak nolacak :))))

benimde böyle çok akrabam var hatta biri teyzem benden çok kilolu ama üç çocuğu var kilo verince inşallah bebeklerim gelir gelmezse o zaman ne diyecekler çok merak ediyorum

bu arada biberiye yağı tavsiyeni dikkate alacam sağol

Kader Arkadasim harika bir haber ay cok güzel donsunlar sonrada sana hayirlimi hayirli birer evlat olsunlar amin insallah
bu arada birikim mi yapiyosun ptg icin niye transfer degildr dondurdun

Kizlarrrr herkese slm bütün gün doktordaydim hem troid icin hem genetik testi yapiyo doktorum neden birden bire troid oldunmus onu arastiriyo
heee bu arada bende hic bir belirti yok yaa daha bir hafta olcak yarin cok mu arken hicmi bir belirti kipirdama olmuyo hemis olanlar huuu sizce ben hamilemiyimm? beklemek yordu beni

Canım çok güzel haber!! Çok sevindim. Daha da güzel haberlerini bekliyorum. :)

canım normal test günün hangi gün.. idrardan yaparsan sabahki ilk idrarla yapmak gerekli.
kandanda yapsan çıkar artık sonucun..

Kader Arkadasim harika bir haber ay cok güzel donsunlar sonrada sana hayirlimi hayirli birer evlat olsunlar amin insallah
bu arada birikim mi yapiyosun ptg icin niye transfer degildr dondurdun
Çok teşekkürler canım. Valla ben bilmiyorum . Dr um dondurulsunnn dedi. Patron o olduğu için birşey sormuyorum

Öncelikle fındık yağı da kilo yapar, bilgin olsun. Sanırım bağırsaklarını çalıştırdığı için işe yaradığını düşünüyorsun ama malesef, kalori olduğu gibi sende kalıyor. Sızma zeytinyağı (bulabilirsen ev yapımı) ve mümkünse ev yapımı tereğayı. (Yoğurt kaymağından yapılacak.) Değilse de güvendiğin bir yerden.
Benim evde pasta börek bulamazsın. O yönden için rahat olsun. Buraya yazdıklarıma bakma, çoğunun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Kek yapmayı evlendikten sonra öğrenmiştim, iki yıldır yapmıyorum, tarif olmadan yapamam şimdi. Yani tehlike yok.
Bu arada eski tecrübelerimden biliyorum, sebze ağırlıklı beslenme de kilo yapıyor. En azından benim bünyede. Yanında 3 çeyrek ekmek yiyorum suyuna bandıra bandıra. En hızlı kilo verdiğim dönemde kırmızı et ağırlıklı beslenmişim ben. Ama sadece et olarak. Yanına bol salatayla. İki günde bir, akşam yemeği olarak tüketmişim. Öğle yemeği olarak yemek daha iyi. Sindirim için vakit kalıyor. Pirinç yok sayılır hayatımızda. Genellikle de tek çeşit yemek yaparız akşamları. Patatesi de minimum tüketiyoruz. İnsülin direncini bozmasın diye. Geçen tedavide 80 kiloyu görüp şok olmuştum hatırlarsan. 67 de sabitledim şimdi. İyi oldu. Hareketsizim çok. Onu artırabilsem daha da inecek.
Aslında Karatay beslenme tarzına yakınım. O hummalı dönemimde kitaplarını almıştım. "Ben bunları zaten yapıyorum" fikrim gelince koydum kenara. Mesela haftada bir lahmacun yiyebilirsiniz diyor. Mayasız hamurdan yapılmış ürünleri kontrollü tüketin diyor. Çorbayla ekmek tüketmeyin diyor...
Hepsi bir tarafa, kendimize bakışımız en çok kilo yapan şey. Hayatım boyunca 50- 55 arası gidip geldim. Ama hiç rejimle uğraşmadım. Kiloyu takmadım da kafama. Arada bazı ilaçları kullandığım zamanlarda 65 oldum ama o da iki yıl gibi bir sürede kendiliğinden gitti. Biliyorum ki bendeki kilo fazlası, yolunda gitmeyen bir şeylerin göstergesi. O düzelince, kilom da kendiliğinden yerine gelecek. Önemli olan ağırlığım değil, benim kendimi nasıl hissettiğimdi. Evlenip eşimin isteğiyle iş hayatından kopunca bunalıma girdim. Buraya gelip kimsesiz kalınca daha da depresyona girdim ve hayatımda ilk defa ilaç harici bir sebeple 70 kiloya çıktım. Sonra köpek edindik. Birkaç ay sonra da halk eğitim kurslarına başladım. 63 e indim. Bir ara yine depresyonum şahlandı, 67 ye çıktım. Kedim geldi, 62 ye indim. Tedavide 80' e çıktım...
Anlayacağın, çalışmak benim özgüvenimin en önemli destekçisiydi. O olmayınca kendime bakışım değişti. Evde oturmak bana göre değil. 8 yıl oldu, hala neyi nasıl yapacağımı bilmediğim şeyler var. Bir de eşimin farklı hayat görüşü köşeye sıkıştırınca...Eski halimi bilenlerin gözlerindeki "ne oldu sana?" bakışı yetiyor değişimimi görmeme.
Çok uzattım biliyorum. Ama belki senden başka bunları okuyan birileri de kendine pay çıkarır. Benimki de böyle bir bünye işte...

Gel valla. Seninkini de getir. Benimkinin yanına yatırırız kardeş kardeş uyurlar. (Hala yatıyor benimki)
Ama öyle "dışarı çıkaracağım" deyince kötü espriler geliyor aklıma.

Çok yaşayın e mi :)))))))))))))))) ağzımdaki suyu püskürtüyordum.

İyi şeyler çıksın hep, takma aklını oralara canım. Bırak doktorun güvenli kollarına kendini, göbeği de içeride yer açılsın... :) Gel eğlencelik test yapıyoruz sen de katıl :)

fındık yağını netten araştırdığımda çok faydalı olduğunu görmüştüm özellikle kalp sağlığı açısından zeytinyağınıda kullanıyorum ama daha çok salatalarda ev yapımı tereyağını bir ara kendim yapıyordum ama çok çok az sonra baktım zahmetli vazgeçtim kaynanamlar yapıyo ama onlar sadece kendilerine Müslüman her neyse

mutlu olduğum zaman kiloyu düşünmediğim zaman hiç kilo almadığıma aksine verdiğime bende şahit oldum canım sebze ağırlıklı derken balığı tavuğu kırmızı etide kesmeden düzenli yiyecem yiyorumda hatta balığa bayılıyorum hele fırında olunca akşama hamsi atacam fırına yanınada ıspanak çorbası ve salata oooh mis

pasta börek yok demek o zaman taşınacağın zaman bana haber ver ben hemen geliyorum

Hamilelik her bünyede farklı tepkiler veriyor aslında. Bazen hiç anlaşılmıyor. İlaçların da etkisiyle daha fazla tepki verebiliyor... Ayrıca belirti verecekse bile evet daha erken. 2-3 gün tutunma, yaklaşık 4 gün bhcg yükselişi (kanda tespit edilebilecek en alt seviye için) , 3 gün de kendi hormonlarını üretmeye başlaması diye sayarsan, biz aslında test gününden önce belirti beklememeliyiz. Çünkü o belirtilerin çoğu, bebeğin ürettiği hormonlara verdiğimiz tepki. Her embriyonun kendi gelişim düzeyine göre bu süreler değişiyor tabi. O yüzden testle onaylanmadıkça belirtilere takılma. Bazen biz de ister istemez yorumlarımızla yanlış yönlendirebiliyoruz birbirimizi. İnsanız, hepimiz hevesleniyoruz, içimizden birisi hamile kalsa da bizim de ümidimiz artsa diye. Ama aslında yanlış yapıyoruz. Sen yine de test gününe kadar hamileymişsin gibi kendine dikkat et, değilmişsin gibi rahat olmaya çalış. İnşallah bebeklerin seninledir ve bu yorumlarını, endişelerini gülerek okursun...

Fındıkyağını Karadenizli bir arkadaşımda görmüştüm yıllar önce. Başka sıvıyağ kullanmıyorlardı. Ama bizde ailecek kilo yaptı. Sadece bende değil. İnternet te pek yaygın değildi o zamanlar. Sonra sonra öğrendim kilo yaptığını. Belki bölgesel beslenme alışkanlıklarıyla da ilgilidir. "Hani alışık olmayan..." bişey bişey...
Taşınma işi 22 si gibi. Bir aksilik olmazsa. Evdeki bakımı sigorta şirketi karşılayacakmış. Yazışmalar vs. zaman alıyor. Çok iş yok aslında. Boya- badana 2 gün sürmez. Ev küçük çünkü. Bir odanın tavanı su almış gibi (sunta plakalar kaplamışlar, kabarmış. Tavanı sökmezlerse zaten beni oyalamayacak. Boş evin temizliği de iş değil. Kendim de yaparım bir günde. Geriye ödeneğin onaylanması kalıyor. O kısmı meçhul işte.

Sen bu kedi köpek hikayesini yazınca, ben de kendiminkine gittim. Ilk köpeğim 16 Yaşında olmuştu. Istanbul a yeni taşınmış, küçük yerdeki arkadaşlarımı bırakıp, hiç bilmediğim bir yerde liseye başlıyordum. Hiç arkadaşım yoktu. Sonra bir köpeğim oldu. Onu gezdiriken insanlarla tanıştım. Sayesinde Arkadaşlarım oldu ve Zeytin im ben 32 yaşına kadar bize yoldaşlık etti. Ben o arada üniversiteyi,bitirdim, evden ayrıldım, evlendim, boşandım o hep vardı annemle babamla yaşasada.
O gittikten sonra köpek zor iş bilirsin, bir sabah Kalktım ve bir kedim olsa dedim. Nitekim çok gezen biriydim. Ben yokken kedi daha kolay bakılabilirdi. O sabah yola çıktım ve arabayla annemlere giderken önümdeki araba bir kediye çarptı ve kaçtı. Hemen durup durumuna baktım. 2 aylık minicik şey hala yaşıyordu ama kan içindeydi. Kaptığım gibi veterinere götürdüm. Kırık bacak platinlendi, kanamalar kesildi. Bir ay sonra iyileşti ve artık bir kedim vardı. O sabah içimden elbetteki bu geçmemişti ama onunla karşılaştım ben ve aslında ben iyileştim onunla, onu iyileştirir sanırken.
Sonra hayatıma şimdi ki eşim girdi. O da hayvanları çok seven biriydi. Ben kedimi ona bırakıp 1,5 ay sırtçantamı alıp seyahate gittim. Bu da bizim sınavımızdı evlenmeden önce. Yine bir kedi sayesinde hayat arkadaşım olacak kişiye güvenmeyi öğrenmiştim. İyi ki hayatımızdalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…