Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Gel valla. Seninkini de getir. Benimkinin yanına yatırırız kardeş kardeş uyurlar. (Hala yatıyor benimki)
Ama öyle "dışarı çıkaracağım" deyince kötü espriler geliyor aklıma.
Ayyy grzdırdım getrdım :))o aklına gelenler banada gelio gelenlerde geliooo yağmur başladı dedim sen bahçede havalan ben birazdan geliyorum diye...

Kan testınde aksi ispatlanana kadar ki inşallh öyle bişi olmayacak hamilessssiiinnnnnn
Anlattıklarımdan başın dönmüştür çizgi mizgi yok :) Resimden öyledir ben buradan bakmadım telefonun ekranından da baktım yok bi şi :)
Yaaa bana da çizgi var gibi geldi cok su içmenden dolayı silikleşmiş olabilirrrrrr

Biraz da mesajlara dönelim... Sayenizde bunca deneme ve yaşıma göre ilk kez test yaptım... Çok güzeldi.

Canım benim ne çok şey sığdırıyoruz şu tedavi süreçlerine. Düşük olacaksa hiç ama hiç olmasın diye diliyorum ben niyeyse. Kötü ama huyum bu... İnşallah sağlıkla büyüyecek, birlikte yol alacağınız yeni bir bebek çok bekletmeden hayatınızı değiştirmeye gelir. Benim de daha önceden var ama çok çok önceden yanlış zamanda"erken" olan... Şimdi olsun diye uğraşıyoruz neyse :)

Benim arkadaşım da 96 kiloyla hamile kaldı hiç de sorun olmadı. Selvi boylu da değildi. Dediğim gibi kilo diye adlandırdıkları vücudun diğer dengelerini bozan bir durum ise tamam ama sadece kilo diyerek tartıdaki rakamı söylüyorlarsa tutunmama sebebi olarak kesinlikle kabul etmiyorum ben.

Kesinlikle haklısın 20'li yaşlarında olanlara ne diyorlar acaba...

Bu nedenle eğer istiyorsan, hafiflemek istiyorsan metabolizmanı şaşırtarak istediğini yapabilirsin. Elbette sporu bir yaşam biçimine dönüştürebilirseniz harika olur. Profesyonel hizmetten ancak kan ve diğer değerler için yararlanmak lazım. Az, öz ve düzenli yiyerek kesinlikle geri dönüş olacaktır.

Zaten bir çoğunu yazmışsın sen diyet reçetesi hazırlayacak kadar bilgilenmişsin. Yağ konusunda evet biliyorum benim anne tarafım Ünye'lidir en yakın arkadaşım Giresun'ludur ama ben genetik kodlarla baba tarafına çekmişim (Gemlik/Bursa) o yüzden zeytinyağcıyım... Eve başka yağ girmez... Soğuk press ve mümkünse sızma olacak, yemeklere azıcık riviera karışımlı :)

Reglin ne kadar gecikti? Ne zamandı normal zamanı?
(Benim de 4 gün önceydi normal zamana göre ilaçlar ne kadar uzatıyor onu merak ettim) Hepimiz için güzel olan neyse o olsun... Hayırlısı ise yarın seviniriz... Değilse üzülürüz ama kahrolmayız :)

canım normal test günün hangi gün.. idrardan yaparsan sabahki ilk idrarla yapmak gerekli. kandanda yapsan çıkar artık sonucun..

Canım boşver sen beni... Ben bugüne kadar - günündeki kan testi hariç test yapmadım. Hatta hayatımda idrar testi hiç yapmadım :) İşgüzar eczanem iki gündür sürekli gebelik veya hazırlığa dair ilaçları üst üste aldım diye sanırım adı sanı olmayan bir test yollamış. Onu yapsak mı yapmasak mı derken tamamen eğlencesine "milli" olmak adına yaptım.

Yarın en net halini anlayacağız. Hakkımızda hayırlı olan neyse o olacak.

Sen nasılsın? Bugün görüşmeniz gerçekleşti mi? Cumhur Bey neler dedi? Üstesinden gelinecek şeyler olmasını dilemiştim dün, umarım öyledir... Nedir son durum?

................ akşama hamsi atacam fırına yanınada ıspanak çorbası ve salata oooh mis pasta börek yok demek o zaman taşınacağın zaman bana haber ver ben hemen geliyorum

Hayır hayır, otur oturduğun yerde lütfen o menüye ben sana gelirim :))))))))))))))) Harika, acıktım...
Et ile hiç aram yoktur, balık ile de yoktur ama sen de var bir Karadenizlilik hamsiyi güzel yapıyorsundur yerim onu :) Mısır unlusu en sevdiğim halidir ama fırındaki de olur... Yeter ki Karadeniz'li eli değsin...

Canım gözün Aydın gebişsin.hadi git kan verde hep birlikte mutlu olalım

canım benim boyumda selvi değil 1,64 ama kilom fazla biliyorum ama şükürki sağlık sorunum yok kan değerlerim normal ama bebeğimin olmayışını buna bağlamaları artık canıma tak etti bende önce sağlığım için sonra bebeğim için kilo verecem mesela akşamki menüm fırında hamsi ıspanak çorbası ve salata nasıl güzel değilmi

bende giresundayım eşim buralı olduğu için

yağ konusunda zanorkcum içime kurt düşürdü biraz daha araştıracam ben özellikle kalp sağlığına faydalı olduğu için fındık yağını tercih ediyodum zeytinyağını zaten kullanıyorum ama sızma yemeklerde güzel olmuyo riviera daha iyi geliyor bana sızmayı salatalarda seviyorum

reglim iki gündür gecikti canım sancıdan mahvoldum ama gelmek bilmedi gelse rahatlayacam

inşallah senden yarın güzel haberler alacaz ben çok umutluyum

gel valla kapım herzaman açık canım benim ben Karadenizli değilim ama karadeniz geliniyim bende balığı çok seviyorum istanbuldayken eminönüne gidip balık ekmek yemeye bayılıyodum balık için özel kızartma tavalarımız var bilirsin sende mısır unlu olarak arkalı önlü nar gibi kızartıyorum çok güzel oluyo ama bu akşamki fırında olacak diyetten dolayı ama sen gel ben sana mısır unluda yaparım

Wishduygu bu test senin mi ikinci cizgi var ben cok net gördüm sen nasil goremedin kacinci gunun bir bakayim ne var ne yok dedim iyiki bakmisim

Merhaba, zeytinyağının doğalı tüm yemeklerde hatta bir kere kullanmak şartıyla kızartmalarda bile farklı oluyor. Markette satılan en marka paralı z.yağ ile doğalı kıyaslanamaz. Yerinde fiyatları da markete göre uygun sayılır. Aydın'da kg.mı 8-9 en fazla 10 TL. Fındık yağı ilk çıktığı zamanlar çok ucuzdu şimdilerde bakıyorum da zeytinyağ fiyatına yaklaşmış.

bende idrar testine hiç itibar etmeyenlerdenim.. en güzeli kan canım kesin sonuç acabalar olmadan.

cumhur bey benim ve eşimin yapılmış kromozon testlerimize baktı zaten olumsuz sonuç yoktu.. canım bende ve eşimde kromozon bozukluğu yok ama embriyoda oluşmasının sebebi yaşım olarak gözüküyormuş.. bebek 1 kromozon fazlaymış yani 47 kromozommuş.. normal sağlıklı insanda 46 olması gerekiyorya.. bunun bir çizelgesi varmış bayanlarda bu çizelgeye göre 37 yaşından itibaren embriyosunda kromozon bozukluğu %50 oranına birden fırlıyormuş yani sınır bir nevi 37 dedi onun altındakilerde oran çok düşükmüş.. zaten 37 yaştan sonra hep çok fırlamalı gidiyormuş 45 yaşındayken %85 e çıkıyormuş..
yaşımdan dolayı bebeğin kromozonu bozuk gelişmiş ama bu bundan sonrakilerde de olacak diye bir şey yokmuş çünkü genetik bir hastalığımız yokmuş..
bu durumda yapılan en uygun yöntem pgt dedi ama senin gibi 2 tane yumurtası zor döllenen birine ben pgt önerirsem tedavilerin çoğu yarıda kalabilir dedi.. dosyama pgt yapılsın yazdı ama buna hastanın istegine göre karar verilecek diye not düştü ve pgt den çok hızla peş peşe tedavileri öneririm dedi..
sonrasında hande hanımla görüştüm oda embriyoda kromozon bozukluğu çıkan hastalara hiç sormadan pgt yapılacak diyoruz ama senin durumun çok hassas dedi yinede bana soracak olursan pgt yapalım dedi ama pgt sonucu olumsuz çıkarsa buna rağmen transfer istersen pgt yapmayalım dedi.. canım zaten eşimden dolayı zorla dölleniyor birde ben 2 taneyi habire pgt ye gönderirsem tedavilerim yarıda kalabilir açıkçası çok sıcak bakmadım bu duruma çünkü yaşım ilerledikçe kromozon çizelgesindeki oranımda yükselecek.. ben kendi içimde pgt siz olarak son hızla tedaviye devam etmeye karar verdim bazı şeyleride Allaha ve yaratılışa bırakacağım..

canım yaaa bu tıbbın açıkladığı bide Allahın istediği var ki bu en önemlisi geçen bir arkadaşım yazmıştı 47 yaşında kadının anne olduğunu hemde doktora menopozamı girdim diye gitmiş hamile olduğunu öğrenmiş hiç yaşına takılma banada hep yaşımı öne sürüyolar olmadı kiloma takıyolar ama doktorlardan önce Allahın dediği olur Allah bu yolda savaşacak güç veriyosa bizlere evlatlarımızıda nasip edecek hiç umudumuzu kaybetmeden inancımızı kaybetmeden yola devam arkadaşım

ensucum ben sana bişey sormak istiyorum dondurulmuş embriyoyada pgt yapılıyomu

Hepiniz çok sağolun gerçekten, gülerek anımsayacağım anılarımın arasına kattım bugünü sayenizde. Sonucu ne olursa olsun gülelim. Siz haklı çıkın inşallah Coşkuyla kutlayacağımız bir sürü güzel anlarımız olsun hepimizin. Her biriniz için can-ı gönülden diliyorum bunu... Benim "tumturaklı" (ne olduğunu bilmiyorum bana susakkafalı diyen babaannemin bir başka tatlı serzenişiydi, nur içinde yatsın) halim değişmez hiç, her şeyde böyleyim dereyi gördüğümde bile, dur paçayı sıvamayayım belki su soğuktur diyecek kadar... Çoğu zaman faydasını gördüm belki ondan öyle yerleşti kaldı, çok da şikayetçi değilim ama bazen etrafımdakileri de durmaya zorluyorum bu halimle... Coşkuyu kesiyorum, ver coşkuyu ver coşkuyu sözünü daha çok söylersem değişir mi ki :)

Bu nedenle de çoğu kez benden daha fazla heyecan duyan birisi varsa dileklerimi bile önce onlar diyerek yönlendirebiliyorum. Hakkım olan konusunda ise tam bir cadıyım... Ortalığı kasıp kavurabilirim. Ama beklentili bir durum varsa, işin içinde de göbek adım gibi "duygular" varsa benden önce, benden çok ihtiyacı olan olsun isterim hep.

Kalbimizden geçenlerin, bedenimizin genetik kodlarının "gemi azıya alıp" bebek de bebek haykırışlarının karşılıksız kalmayacağına inanıyorum, ama her şeyi buraya bağlayıp saplı kalmıyorum. Duygusal yanımla birlikte gerçekçi yanımı nasıl idare ediyorum bilmiyorum ama işte 41 yaşa gelmişiz böyle...

Hepimizin mucizeleri gerçek olsun diyelim, bol şansla yolumuzda ilerleyelim... Kimimiz kısa yoldan, kimimiz uzun yoldan ilerleyecek ama sonunda bir yere varacak. Umarım vardığımız yerde hepimizin bir mutlu sonu olsun...
Patron mutlu son istiyor diyordu ya film... Bizler de mutlu son istiyoruz... Patron duysun... Amin :)

Sonuç itibariyle benim bu tumturaklı halim sevgilime de sirayet etmiş durumda, o da bana kodlu coşuyor ya da duruluyor ben de ona göre... Cuma test diye konuştuk, hop kaldırdık rafa değiştirmek istemem. Bugüne dair millilik anımı paylaşınca değiştirir mi fikrini bilmem. Gerçi çok şanslıyım bu konuda ihtiyacım olan kendime getirilmek ise anlar kendime getirir, duymak istediğimin söylenmesi ise duymak istediğimi söyler. İyi ki de öyle. Tamam gidelim mi der yoksa yok Cuma gecesi mi der kestiremedim ama şimdi :) Tedavilerdeki kararlar benim, sonuçlardaki kararlar onun :) Paylaştık karar ve sorumlulukları... Hayatımız gibi... Üstelik o beni bu aralar Zeyna'm diye seviyor. Çok da gururlu. Fobimden dolayı hastane, doktor ve hemşireleri hayattan bezdirecek kadar zor anlar yaşayan ben, onun iğne yapmasına izin verdim. Güvenin tap noktası, iğne yaptırıyorsun bana diye gerim gerim geziniyor sanırsınız ki beyin cerrahı oldu :)

Birlikte hayaller kuruyoruz

Evet aile olmak istiyoruz ama biz en çok birlikte "yaşlanmak" istiyoruz...

En sevdiğimiz film "UP" gelmiş geçmiş en güzel aşk filmi :)))))

Ay destan yazdım yine :)
İş yalan oldu bugün... :)

evet canım zaten hande hanımda, genetik profda kromozomda yaş önemli ama sen buna takılma bu bir defa tesadüfende olabilir dedi.. 5-6 tane yumurtam olsa eşimde sorun olmasa hemen pgt yaptırırım ama inan benim tedavilerdeki ilk amacım embriyonun döllenmesi oluyor erkek infertilitesinde bu okadar zorki.. kalkıpda döllenen birşeyi transfer ettirmezsem eşimin değerleri benim değerlerim hep dahada kötüye gidiyor zaman kayıpları hep aleyhimize işler..

canım benim bildiğim kadarıyla önce pgt yapılıyor 2. yada 3. günde yapılyormuş daha sonrasında donduruluyor..

Ensucumm hayırlısı olsun ben pgt yaptırdımda ne oldu..bizim gibi az yumurtalı vakalarsa acıkcası cok gereklı drğil diye düşünüyorum eger yeni tedaviye baslarsam bende pgt den vazgecıcem ...bi de onun o bekleme süreci vs acaip geriyor insanı ...hayırlısı olsun hakkımızda

Pgt döllenmeden sonraki gün yapılıyor sağlıklıysa donduruluyor en azından benımkı oyle olmustu canım...

haklısın canım birde pgt yaptırınca tutunacak diye kesinlikte yok.. pgt daha çok yumurta sayısı bolca olan yada genetik rahatsızlığı olanlar için önemli..
genetik doktoruda senin yerinde olsam yaptırmazdım dedi çok açık sözlü bi adam:)

hııııım anladım canım benim 5.gün embriyosu donduruldu o zaman bunlara pgt yapılmaz olsun belki bunlar sağlıklıdır dimi teyzesi olmazsa bundan sonraki tedavilerde benimde önceliğim pgt olacak

sende kendi açından haklısın canım biz zamana karşı yarışıyoruz Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…