- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.381
Pgt döllenmeden sonraki gün yapılıyor sağlıklıysa donduruluyor en azından benımkı oyle olmustu canım...
kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm
hııııım anladım canım benim 5.gün embriyosu donduruldu o zaman bunlara pgt yapılmaz olsun belki bunlar sağlıklıdır dimi teyzesi olmazsa bundan sonraki tedavilerde benimde önceliğim pgt olacak
sende kendi açından haklısın canım biz zamana karşı yarışıyoruz Allah yardımcımız olsun
canımcığım bu kromozn işine bende takmış durumdayım dölenmiyorsa yada tutmuyorsa yada gebelik devam etmiyorsa mutlaka ters giden bişeyler vardır..canım derler ya her şerde vvardır bir hayır..ben neten araştırdım biraz down sendromuda 46 kromozon değil 47 kromozonlu doğarmış bebeişler..hem anne içinde çok zordur canım onu hergün yaşıtları gibi olamayınca kahrolur insan hem o yavru içinde zordur Allahım sen koru..o yüzden her zaman şöyle dua ediyorum Allahım sağlıklı hayırlı evlat ver sağlıksız doğucak bana evlat nasip etme diyorum..canım bence pgt düşün mutlaka yaptırmanı tavsiye ediyorum..bak doktorunda demiş her zaman öyle olmazmış emriyolar..bende idrar testine hiç itibar etmeyenlerdenim.. en güzeli kan canım kesin sonuç acabalar olmadan.
cumhur bey benim ve eşimin yapılmış kromozon testlerimize baktı zaten olumsuz sonuç yoktu.. canım bende ve eşimde kromozon bozukluğu yok ama embriyoda oluşmasının sebebi yaşım olarak gözüküyormuş.. bebek 1 kromozon fazlaymış yani 47 kromozommuş.. normal sağlıklı insanda 46 olması gerekiyorya.. bunun bir çizelgesi varmış bayanlarda bu çizelgeye göre 37 yaşından itibaren embriyosunda kromozon bozukluğu %50 oranına birden fırlıyormuş yani sınır bir nevi 37 dedi onun altındakilerde oran çok düşükmüş.. zaten 37 yaştan sonra hep çok fırlamalı gidiyormuş 45 yaşındayken %85 e çıkıyormuş..
yaşımdan dolayı bebeğin kromozonu bozuk gelişmiş ama bu bundan sonrakilerde de olacak diye bir şey yokmuş çünkü genetik bir hastalığımız yokmuş..
bu durumda yapılan en uygun yöntem pgt dedi ama senin gibi 2 tane yumurtası zor döllenen birine ben pgt önerirsem tedavilerin çoğu yarıda kalabilir dedi.. dosyama pgt yapılsın yazdı ama buna hastanın istegine göre karar verilecek diye not düştü ve pgt den çok hızla peş peşe tedavileri öneririm dedi..
sonrasında hande hanımla görüştüm oda embriyoda kromozon bozukluğu çıkan hastalara hiç sormadan pgt yapılacak diyoruz ama senin durumun çok hassas dedi yinede bana soracak olursan pgt yapalım dedi ama pgt sonucu olumsuz çıkarsa buna rağmen transfer istersen pgt yapmayalım dedi.. canım zaten eşimden dolayı zorla dölleniyor birde ben 2 taneyi habire pgt ye gönderirsem tedavilerim yarıda kalabilir açıkçası çok sıcak bakmadım bu duruma çünkü yaşım ilerledikçe kromozon çizelgesindeki oranımda yükselecek.. ben kendi içimde pgt siz olarak son hızla tedaviye devam etmeye karar verdim bazı şeyleride Allaha ve yaratılışa bırakacağım..
canımcığım bu kromozn işine bende takmış durumdayım dölenmiyorsa yada tutmuyorsa yada gebelik devam etmiyorsa mutlaka ters giden bişeyler vardır..canım derler ya her şerde vvardır bir hayır..ben neten araştırdım biraz down sendromuda 46 kromozon değil 47 kromozonlu doğarmış bebeişler..hem anne içinde çok zordur canım onu hergün yaşıtları gibi olamayınca kahrolur insan hem o yavru içinde zordur Allahım sen koru..o yüzden her zaman şöyle dua ediyorum Allahım sağlıklı hayırlı evlat ver sağlıksız doğucak bana evlat nasip etme diyorum..canım bence pgt düşün mutlaka yaptırmanı tavsiye ediyorum..bak doktorunda demiş her zaman öyle olmazmış emriyolar..
Wishduygu bu test senin mi ikinci cizgi var ben cok net gördüm sen nasil goremedin kacinci gunun bir bakayim ne var ne yok dedim iyiki bakmisim
Sen bu kedi köpek hikayesini yazınca, ben de kendiminkine gittim. Ilk köpeğim 16 Yaşında olmuştu. Istanbul a yeni taşınmış, küçük yerdeki arkadaşlarımı bırakıp, hiç bilmediğim bir yerde liseye başlıyordum. Hiç arkadaşım yoktu. Sonra bir köpeğim oldu. Onu gezdiriken insanlarla tanıştım. Sayesinde Arkadaşlarım oldu ve Zeytin im ben 32 yaşına kadar bize yoldaşlık etti. Ben o arada üniversiteyi,bitirdim, evden ayrıldım, evlendim, boşandım o hep vardı annemle babamla yaşasada.
O gittikten sonra köpek zor iş bilirsin, bir sabah Kalktım ve bir kedim olsa dedim. Nitekim çok gezen biriydim. Ben yokken kedi daha kolay bakılabilirdi. O sabah yola çıktım ve arabayla annemlere giderken önümdeki araba bir kediye çarptı ve kaçtı. Hemen durup durumuna baktım. 2 aylık minicik şey hala yaşıyordu ama kan içindeydi. Kaptığım gibi veterinere götürdüm. Kırık bacak platinlendi, kanamalar kesildi. Bir ay sonra iyileşti ve artık bir kedim vardı. O sabah içimden elbetteki bu geçmemişti ama onunla karşılaştım ben ve aslında ben iyileştim onunla, onu iyileştirir sanırken.
Sonra hayatıma şimdi ki eşim girdi. O da hayvanları çok seven biriydi. Ben kedimi ona bırakıp 1,5 ay sırtçantamı alıp seyahate gittim. Bu da bizim sınavımızdı evlenmeden önce. Yine bir kedi sayesinde hayat arkadaşım olacak kişiye güvenmeyi öğrenmiştim. İyi ki hayatımızdalar.
madem emriyolara zarar veriliyor neden öyle bişeyi tavsiye ediyorlar aman gerçekten çok karışık işler..Allah yardımcımız olsun..başka test yokmuşmu canım ya emriyo sağlıklımı anlamalrı için..cnm pgt yapılan embriyolardan hücre alınıyorya sağlıklıysa eğer bazı embriyo olumsuz etkilenebiliyormuş bunuda anlattılar bugün.. bu işlerde ne karışık işler dimi.. hangi yöne baksan bir saçmalık:))
bakalım inşallah önce döllenmem olsunda 2.3 güne kadar ilerlerse şu anda yaptırmayı düşünmüyorum ama son anda ne olur onuda hiç bilmiyorum inan..
hayırlısı olsun dilerim yeni evin sana istediğin tüm güzelliklerin kapısını açar iyiki geldim dersin
fındıkyağı konusunda içime kurt düşürdün biraz daha araştıracam
Hahahaha süperdi buYaşadıklarımın üstüne kapak oldu. İşin tamamen gırgırındayız. Zaten dandik bu test :) Ama ama önce mutlaka anlatmam lazım, öldüm buralarda.
Şimdi yemekte de bol su içtim ya zaten damacanayı taksalar daha kolay olacak kadar çok su içiyorum iyice sıkıştım mı :) Neyse girdim ben tuvalete sadece iki kabin var diye hoppp geri döndüm ofise kızlara "çorabı olan var mı?" diye sordum yoksa bana bir tane aldırın lütfen falan (allahım ne tiyatrooo) yazdım da yazdım. Neyse varmış biri "ben verebilirim istiyorsanız" dedi.. Hemen atladım, aldım pişkin pişkin geldim geriye. (hani içeride kalmam için sebep yarattım komedi)
Neyse ceketi çıkart, kovanın üstüne peçete koy vs. tüm hazırlıkları yaptım nasıl sıkışmışım zaten hemen yerleştim paketi açtım, yırttım, çıkarttım şok! E bunun çiş yapacak yeri küçücüüüüüük. Pipet gibi bir şey var lakin onunla nereden ne alacağım? içinde kap yok, poşet yok. Zaten sıkışmışım içeri gitsem gelsem ohooo o kadar hazırlık yaptım, çorap paketinde hala vs. azıcık boşaltırken bir taraftan o küçük pipetle tut bırak tut bırak yakalarım diye debelen debelen hahahaha ay allahım yazarken bile gözümden yaş geliyor. Yoook dolmadı içine bir şey. E ben çişi nereye yapacağımmmm :)))))))
O kadar dandik yani hediye şey hahahaha neyse devam yani bardak alıp gitmem lazımmış diyorum kendi kendime bir taraftan, bir taraftan da bir test için bardak mı ziyan edilir diyorum. Gidip bardak alıp gelsem e sonra o bardağı nereme sokup götüreceğim diyorum... Sanki uzaya mekik fırlatıyoruz kardeşim bir düşünce trafiği bir düşünce.
Haha bu arada şırıl şırıl olmasa da damla damla akıyor. Yok ı ıh "milli olamayacağım" dedim. Aklımdan avucum geçmediyse ne olayım :))))))))))))) sonra dedim kremli ellerinle ne diyorsun sen ya sonra elini çamaşır suyuna mı yatıracaksın. Hem ensu ne dedi aseton bile sevmiyorlarmış çamaşır suyu noluyor falan... Hala düşünüyorum!!!! Bildiğin en âla "kegel" çalışması oldu azıcık bırak, tut şeklinde :)))) O anda yırttığım ambalaj kağıdı gözüme ilişti, içinde de şu bozulmasın zımbırtısı var artık onun etkisi var mıdır yok mudur bilemem dedim azıcık ucunu açtım bildiğin kese kağıdı moduna getirdim. Çok hain planlarım var onunla ilgili... Daha önce böyle bir şey yapan var mı bilmiyorum kabı tuttum isabet ettirebilene kadar ellerim de battı o ayrı!!!!! avucumu kullanmadım güya ama "barmaklarım gitti" :) Yeter herhalde diyerek birikene daldırdım pipeti "furpp" çektirdim, damlattım bıraktım onu kenara... Çoraplar falan dizlerimde, bir elimde pipet (çünkü çöp kovasının üstünde test var atamıyorum) diğer elimde içinde testten kalanlar allahım azıcık ayaklarımı aralayıp denge sağlayıp kalktım düşünün bir an beni öyle... Üstümde siyah mini elbise, siyah opak çoraplar vs dizlerde bir elimde pipet bir elimde içi dolu turşucuklu ambalaj kağıdı, parmaklar ıslak!...
Zor bela pıtı pıtı hareketlerle döndüm, paketin içindekini (lazımlık modeli hahahah) tuvalete döktüm. Ellerimi sildim sifonu çektim. Hemen çabuk çabuk çorabımı çıkarttım. Yeni çorabı açtım giydim. Diğerini pür-i pak kaçıksız haliyle çöpe attım. Kafayı uzattım kimse yok koştur koştur hemen ellerimi proteksledim. Döndüm bir de daha sıcak suyla proteksledim. Telefonumu çıkarttım (iyi bu hengamede tuvalete düşmedi) hemen koştum kabine, yok çekilecek gibi değil metalden yansıyor beyazdan yansıyor. Hoop hemen aldım banyo dolaplarının üstüne koydum şık şık çektim çabucak sonra herhalde bir rulo tuvalet kağıda sarıp attım. Üstüne de bir sürü el kurulama havlusu...
Bu arada asıl bomba tüm bunları ışık aralıklarında yaptım!!!!!!!!! Hareket algılayıcılı bizim ışıklar. Ayarını kısa süreli tuttuklarına girmişim. Yani klozetin kapağı kapalıysa açana kadar hareket etmezseniz 3 kere yanar söner yani o kadar feci... Tüm bu süreciiii bilimum vücut hareketleriyle aydınlatmaya çalışmakla geçirdim. Helak oldum :)))
En son dip not attığım canım micro fiber çorabım ile ben bu testten en az 10-15 tane alırdım! Hahahah ama bu kadar film yaşar mıydım bilmiyorum... Bir su içeyim resimleri yükleyeyim hahahaha
Ayyy grzdırdım getrdım :))o aklına gelenler banada gelio gelenlerde geliooo yağmur başladı dedim sen bahçede havalan ben birazdan geliyorum diye...
Kan testınde aksi ispatlanana kadar ki inşallh öyle bişi olmayacak hamilessssiiinnnnnn
Yaaa bana da çizgi var gibi geldi cok su içmenden dolayı silikleşmiş olabilirrrrrr
bu arada diyer bütün arkadaşları çok öpüyorum herkese yazamıyorum kusurabakmayın yarın benim ve duygunun test günümüz belkide yarın bizde bu satırlarda teselli arayacaz belli olmaz allah hepimizin hakkında hayırlısını versin çok acele yazıyorum bütün arkadaşlara selamlar lütfen bugün bizim için dua edin selamlar :)
Pis kadın, sana güleyim derken kaçırdım işte. İş çıkardın başıma
Hepiniz çok sağolun gerçekten, gülerek anımsayacağım anılarımın arasına kattım bugünü sayenizde. Sonucu ne olursa olsun gülelim. Siz haklı çıkın inşallahCoşkuyla kutlayacağımız bir sürü güzel anlarımız olsun hepimizin. Her biriniz için can-ı gönülden diliyorum bunu... Benim "tumturaklı" (ne olduğunu bilmiyorum bana susakkafalı diyen babaannemin bir başka tatlı serzenişiydi, nur içinde yatsın) halim değişmez hiç, her şeyde böyleyim dereyi gördüğümde bile, dur paçayı sıvamayayım belki su soğuktur diyecek kadar... Çoğu zaman faydasını gördüm belki ondan öyle yerleşti kaldı, çok da şikayetçi değilim ama bazen etrafımdakileri de durmaya zorluyorum bu halimle... Coşkuyu kesiyorum, ver coşkuyu ver coşkuyu sözünü daha çok söylersem değişir mi ki :)
Bu nedenle de çoğu kez benden daha fazla heyecan duyan birisi varsa dileklerimi bile önce onlar diyerek yönlendirebiliyorum. Hakkım olan konusunda ise tam bir cadıyım... Ortalığı kasıp kavurabilirim. Ama beklentili bir durum varsa, işin içinde de göbek adım gibi "duygular" varsa benden önce, benden çok ihtiyacı olan olsun isterim hep.
Kalbimizden geçenlerin, bedenimizin genetik kodlarının "gemi azıya alıp" bebek de bebek haykırışlarının karşılıksız kalmayacağına inanıyorum, ama her şeyi buraya bağlayıp saplı kalmıyorum. Duygusal yanımla birlikte gerçekçi yanımı nasıl idare ediyorum bilmiyorum ama işte 41 yaşa gelmişiz böyle...
Hepimizin mucizeleri gerçek olsun diyelim, bol şansla yolumuzda ilerleyelim... Kimimiz kısa yoldan, kimimiz uzun yoldan ilerleyecek ama sonunda bir yere varacak. Umarım vardığımız yerde hepimizin bir mutlu sonu olsun...
Patron mutlu son istiyor diyordu ya film... Bizler de mutlu son istiyoruz...Patron duysun... Amin :)
Sonuç itibariyle benim bu tumturaklı halim sevgilime de sirayet etmiş durumda, o da bana kodlu coşuyor ya da duruluyor ben de ona göre... Cuma test diye konuştuk, hop kaldırdık rafa değiştirmek istemem. Bugüne dair millilik anımı paylaşınca değiştirir mi fikrini bilmem. Gerçi çok şanslıyım bu konuda ihtiyacım olan kendime getirilmek ise anlar kendime getirir, duymak istediğimin söylenmesi ise duymak istediğimi söyler. İyi ki de öyle. Tamam gidelim mi der yoksa yok Cuma gecesi mi der kestiremedim ama şimdi :) Tedavilerdeki kararlar benim, sonuçlardaki kararlar onun :) Paylaştık karar ve sorumlulukları... Hayatımız gibi... Üstelik o beni bu aralar Zeyna'm diye seviyor. Çok da gururlu. Fobimden dolayı hastane, doktor ve hemşireleri hayattan bezdirecek kadar zor anlar yaşayan ben, onun iğne yapmasına izin verdim. Güvenin tap noktası, iğne yaptırıyorsun bana diye gerim gerim geziniyor sanırsınız ki beyin cerrahı oldu :)
Birlikte hayaller kuruyoruz
Evet aile olmak istiyoruz ama biz en çok birlikte "yaşlanmak" istiyoruz...
En sevdiğimiz film "UP" gelmiş geçmiş en güzel aşk filmi :)))))
Ay destan yazdım yine :)
İş yalan oldu bugün... :)
canım benim yaaa ben kaç gündür nete giremiyorum hep aklımdaydın inan çok çok üzüldüm ve seni o kadar çok iyi anlıyorum ki ama asla pesetmek yok yanılmıyorsam dondurulmuşların mı vardı varsa işin çok daha kolay olacak demekki daha zamanı gelmemiş üzüntünü yaşa ve hemen toparlanmaya bak unutma inadına başarmak tamammı canım
bu arada diyer bütün arkadaşları çok öpüyorum herkese yazamıyorum kusurabakmayın yarın benim ve duygunun test günümüz belkide yarın bizde bu satırlarda teselli arayacaz belli olmaz allah hepimizin hakkında hayırlısını versin çok acele yazıyorum bütün arkadaşlara selamlar lütfen bugün bizim için dua edin selamlar :)
Kegel egzersizi yapma sonra gel bana pis kadın de!
Geliçelim birlikte kaçıralım "arpa suyunu" hahahaha
Kegel egzersizi bir cacığa yaramadı bende. Siboplar arızalı sanırım
Sarı olanından mı, anason takviyeli beyaz olanından mı? Tabi ben içeceğim, sen bakacaksın. Malum bebeye dokanır :)
Kapalı bir yere bıraksaydın, ıslanmasın yazık
Kegel egzersizi bir cacığa yaramadı bende. Siboplar arızalı sanırım
Sarı olanından mı, anason takviyeli beyaz olanından mı? Tabi ben içeceğim, sen bakacaksın. Malum bebeye dokanır :)
Yanlış yerimle okumuşum, espriyi de yanlış anladım doğal olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?