Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben de kendim tohum yapıyorum, onun dışında ulusal tohum takastan yerli tohum alıyorum.
Saksıya ekmek iyi fikir, deneyeyim.
Karıştırmamak için ektiğim viyollere keçeli kalemle yazıyorum. Dikim yaparken zaten yerleri belli oluyor.
Sen Bahçeşehir tarafındasın galiba. Annemler Ardıçlıevler deydi geçen seneye kadar. Orda altın çilek ve pepino coşmuştu:)

kızlar benim tedaviye başlarken TSH değerim 4,73 dü bu referans aralığında normal bir değer olarak gözüküyor ama diğer topiklerden okuduğum kadarıyla tüp bebek tedavisinde TSH ın değeri 2 nin altında olmalıymış çoğu doktor 2 nin altına düşmeden tedaviye başlamıyomuş bile acaba tutunmamada bumu etkili oldu acaba diye düşünmeye başladım yarın doktorumada soracam üstelik bende çok küçük de olsa nodülde var

Evet gölet tarafındayız biz... Ardıçlı Evler eskiden Ispartakule gişeleri açılmadan sürekli yolumun üstündeydi. Bizim buranın havası değişik, toprağı da :) (Gerçi bende daha henüz 4 senedir tam süreli oturuyorum) Altınçilek iyi olacak demiştim yanılmamışım inşallah beceririm :)

Tohumları biz eş, dost, akraba herkese memleketlerine gittiğinde getirmelerini istiyoruz :) Ulusal tohum takası eşime ileteyim, detaylı incelesin. Büyük marketlerdeki tohum almıyoruz, zaten işe yaramıyor çoğu hibrit... Sevdiğimiz beğendiğimiz her şeyden tohumluk alıyoruz mutlaka. Viyolleri çiçek aldığımız yerlerden temin ediyorduk şimdi küçük boy fideler için mutlaka yumurta kaplarını büyükler için bardakları kullanıyoruz kopar et derdi ile uğraşmıyoruz yoksa eşimle sürekli atışıyoruz. Kopartamadın, çıkartamadın diye :) Irgat benim :) Ayrı ayrı olduğu için rahat ediyorum fırça yemiyorum. Hem üstlerine yazmak kolay oluyor, yeni yeni pıtırcıklandıklarında biber, domates haricindekileri ayırt edemiyorum ben... Bazen de evde yenilen tek tatlı olan magnum minilerin ahşap saplarını kullanıyoruz kaş göz falan da çiziyorum çubuklara :) Eğlenceli fidelerimiz var.

Uzun soluklu tatiller sorun oluyordu düzenli sulama için. Onda da eşim otomatik sulamadan birine hortum bağladı, minik minik deliklerini açtı kendi damla sulamas sistemini kurdu :) Tüm fide alanlarını dolaşıyor olsa da kendin suladığındaki huzur ve mis toprak kokusu değişilmez :)

Şu kısa-orta vadede İstanbul'u terk etme gerçekleşince bir sürü şey var yapılacak, tecrübeleniyorum :)

Canım gerçekten mi? Yüksek bence de. Yani benim minnoşum dediğim yakınım TSH 5 olduğu için ilaç kullanıp öyle başlamıştı. 6. denemesinde ikizlerine hamile kalmıştı ama sonra başka bir sıkıntıdan kızını da oğlunu da kaybetti ama triod ilacı kullanana kadar hiç hamile kalamamıştı.

Neye göre normal değer sayılıyor bilmiyorum. 2'nin altında olması gerekir mutlaka denilmişti bana. En son 5 ay önce kontrol için yaptırdığım rutin testlere göre bende şöyleymiş, aynen yapıştırdım. TSH:1.73 (FT3-4 değerlerini de yaz)E2:88 FSH:6.2 LH:4.4 Progeston: 0.30

Mutlaka sor, bundan sonrası için önemli... Nodülü de dikkate almalılar.
Acmila bu aralar trioid ile ilgili tetkiklerde ondan bilgi alınabilir belki.

diğer sonuçlara eve gidince bakar yazarım ama onlar normaldi canım dünden beri tesadüfen gördüğüm TSH ın 2 nin altına olmadan tedaviye başlanmaması kafamı karıştırdı bu kadar önemli bie şeyi nasıl atlarlar anlamıyorum diğer tedavilerimdede hep 4 ün üzerindeydi TSH ve hiç üzerinde durulmadı bazen o kadar yorgun halsiz oluyorumki yada durduk yere kalbim çarpıyo beni halsiz bırakıyo belkide kilolu olmamadaki sebebde budur oysa iyotlu tuzda kullanırım ve iyi olmadığını bildiğim halde tuzu çok tüketiyorum bu sanırım burcumunda özelliği tüm kova burçları tuzu çok seviyor ne alakaysa şimdi neyse nodül için ameliyat olmaya gerek olmayacak kadar küçük ve önemsiz demişlerdi ben bunun üzerine gidip araştırayım yapılan testlere doktor normal derse biz herşeyi bilmek zorundamıyız yaaaaa deneme tahtası gibi hissettim kendimi

Bana da yüksek geldi. Şimdi baktım bendeki değer aralığına;

FT4 12.00-22.00 arası
TSH 0,27-4,20 arası normal değerlerde yazıyor.
Bu Acıbadem in labaratuar değerleri.
Bence mutlaka doktorla görüş bu konuyu.

WishhDuygu Geçen verdiğin tablolarda Aptt vardı. Benim o yapılmış. Az önce gördüm. 28,6 benimki. Deger aralığı 24-40

Son düzenleme:
ensu cum ben yarın yaptırabileceğim rötar koydum :) Daha önceden de planımız öyleydi gün içinde yaptıramam kan verdikten sonra kötü oluyorum gece de programımız vardı... Yarın anlayacağız durumu, hayırlısıyla.

Ama bebeklerve gelmedi, yazmadı... Aklım onda.

sara_28 canım sonuna kadar haklısın. Biz her şeyi bilecek olursak onlar neci? Hemen celallenme ama mutlaka sor. Bundan sonrası için önemli. Yani 4.73 ü neye göre normal saydınız bilmek istiyorum de! Belki bir detay vardır bilmiyorum ki... Onların bir sürü hastası var ama biz bir doktora güveniyoruz ve bir doktorla ilerliyoruz. Üstelik dünya da para veriyoruz. Kendini deneme tahtası gibi hissetmeni de anlıyorum, güvenimiz kayboluyor çünkü. Bunun seni etkilemesine izin verme ama her şeyinin de takipçisi ol mutlaka.

Triodin kiloya etkisi olduğunu duymuştum ben, zayıflığa da fazlalığa da sebep olabiliyormuş...
Edindiğin bilgileri paylaşırsan başkaları da senin tecrübenden bilgi sahibi olur.

Tahlil değerlendiren bir yerde şu yorumu okudum şu an yazılan değer ne bilmiyorum ama yorum bu olmuş... 2.5 hatta 2 altında diye. Bana doktorum 2 altında olmasını tercih ederiz demişti.

"TSH değeriniz gebelik için yüksek. Bunun 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal. Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var"

canım sen ne yaptın test yaptınmı takip edemeedim

celallenmek değilde canım ama insan hayal kırıklığı yaşıyor herşey güzel giderken tutunmada sorun yaşıyorum ve bunun sebebini düşünmekten uykularım kaçıyorken şimdi böyle bir şey öğreniyorum sen olsan nasıl olursun ve ben doktorlara hep söylüyorum bunu ama çok bilmiş hastadanda hoşlanmıyolar herşeyi kendileri biliyolar biliyolarda noluyo olan bize oluyo işte giden paralarımızamı yanayım emeklerime hayallerimemi yanayım umutlarımın elimden kaymasınamı yanayım ama bu işin dramatize tarafıda bakalım yarın doktor bey neler söyleyecek bilgilerimi sizinle paylaşırım tabiki

kızlar test sonucum 49,51 doktra gösterdim ya yeni oluşuyor yada gelişmiyor 48 saat sonra tekrar test yaptıracaksın dedi ne olur bilgisi olan yazsın lütfen transferimin 9. günü bugün 5. gün embriyosu

canım gözün aydın hamilesin değerin iki gün sonra iki kat artarsa hamileleiğin kesinleşecek şimdi iyi düşün ki iyi olsun canım inan çok sevindim sen de endişeleri sil kafandan ve bebeğinle olmanın keyfini çıkar

tatlım evet şimdi okudum mesajlarınızı işyerine uğrayıpta nete girebildim biliyorum herkes merakta affınıza sığınıyorum canım testimi yaptırdım ama net değil inşallah sendende bendende güzel haber alırız canım

canım inşallah dediğin gibidir 5. gün embriyosuydu doktor çok olumlu konuşmadı yada umutlandırmak istemedi şimdiden

kızlar test sonucum 49,51 doktra gösterdim ya yeni oluşuyor yada gelişmiyor 48 saat sonra tekrar test yaptıracaksın dedi ne olur bilgisi olan yazsın lütfen transferimin 9. günü bugün 5. gün embriyosu

canım benim harika bi değer maşallah hamilesin.. şişli memorial topiğinde okuyorum genelde değerler 40 civarı başlıyor.. ve biliyorsun birçok hastane 5. gün transferlerinde transferden sonra 13. güne test gününü veriyor ama memorial hep 2-3 gün daha erkene test tarihi veriyor o yüzden değerin çok iyi.. biliyorsun benimde gebeliğimde değerim 11. günde 40 ile başlayarak katlanmıştı.. maşallah canım çok sevindim..
sakın sakına hiçbirşey yapma sadece bebeğe endekslen.. tebrikler çok öptümm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…