- 30 Ağustos 2014
- 2.719
- 3.782
- 198
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.461
Ben de kendim tohum yapıyorum, onun dışında ulusal tohum takastan yerli tohum alıyorum.Erik bodur kaldı bizim... 4 senedir bodur bodur kaldı, sevmedi yerini... Oysa ki ne büyük keyifle almıştık o fidanı. "Dikili bir ağacımız olsun" diyerek ilk onu ekmiştik. Meyve veriyor ama bildiğin "koruk" bu sene inşallah :) Şeftalimiz eh işte... Ama onun dışındaki sebzeler maşallah çok iyiler.
Salyangoz! bu sene ne çoklar değil mi? Heryerdeler... Yani o kadar ki bahçenin tel kapısının üstünden yürüyüp aralara sıkıştırmışlar kendilerini, nasıl becerdiler bilmem. Bir sürü de yavru :) Kıyamıyorum da çek topla gönder bitmiyorlar :)
Maydanoz ve dereotunu toprakta direkt yetiştiremedik biz de. Büyük saksılardan aldık birinde dereotu birinde maydanoz çok iyi yetişti. Hatta maydanoz arsız kesiyoruz üstten üstten makasla sürekli veriyor. Bu hafta sonu eşim bir koca leğen topladı dağıttık etrafa... Dereotu daha dengeli :)
Tohumlarını kendilerinden alıp koyuyoruz kenara... Şu anda küçük tuvalette şu karton yumurta kaplarında minik minik baş göstermeye başlayanlar var, bir de plastik bardaklara karıştırılmış toprakla ilk dikim şeyleri hazır... Karıştırmamak için ne yapıyorsunuz? Biz çok çektik o yüzden pratik fikirler geliştirdik.
Bu yaz bir de altınçilek ekeceğiz. Geçen yaz Çatalca'da bir arkadaşımızın bahçesinden yedik (benim pek meyve ile aram yoktur) bunu çok sevdim dünya kadar yedim... Bir kaç tane de tohumluk getirdim bakalım tutacak mı... Toprağımız çok killi sever herhalde.
kızlar benim tedaviye başlarken TSH değerim 4,73 dü bu referans aralığında normal bir değer olarak gözüküyor ama diğer topiklerden okuduğum kadarıyla tüp bebek tedavisinde TSH ın değeri 2 nin altında olmalıymış çoğu doktor 2 nin altına düşmeden tedaviye başlamıyomuş bile acaba tutunmamada bumu etkili oldu acaba diye düşünmeye başladım yarın doktorumada soracam üstelik bende çok küçük de olsa nodülde var
Canım gerçekten mi? Yüksek bence de. Yani benim minnoşum dediğim yakınım TSH 5 olduğu için ilaç kullanıp öyle başlamıştı. 6. denemesinde ikizlerine hamile kalmıştı ama sonra başka bir sıkıntıdan kızını da oğlunu da kaybetti ama triod ilacı kullanana kadar hiç hamile kalamamıştı.
Neye göre normal değer sayılıyor bilmiyorum. 2'nin altında olması gerekir mutlaka denilmişti bana. En son 5 ay önce kontrol için yaptırdığım rutin testlere göre bende şöyleymiş, aynen yapıştırdım. TSH:1.73 (FT3-4 değerlerini de yaz)E2:88 FSH:6.2 LH:4.4 Progeston: 0.30
Mutlaka sor, bundan sonrası için önemli... Nodülü de dikkate almalılar.
Acmila bu aralar trioid ile ilgili tetkiklerde ondan bilgi alınabilir belki.
kızlar benim tedaviye başlarken TSH değerim 4,73 dü bu referans aralığında normal bir değer olarak gözüküyor ama diğer topiklerden okuduğum kadarıyla tüp bebek tedavisinde TSH ın değeri 2 nin altında olmalıymış çoğu doktor 2 nin altına düşmeden tedaviye başlamıyomuş bile acaba tutunmamada bumu etkili oldu acaba diye düşünmeye başladım yarın doktorumada soracam üstelik bende çok küçük de olsa nodülde var
bebeklerve ve wish duygu ne yaptınız canım sonuçlar belli oldumu..
Tahlil değerlendiren bir yerde şu yorumu okudum şu an yazılan değer ne bilmiyorum ama yorum bu olmuş... 2.5 hatta 2 altında diye. Bana doktorum 2 altında olmasını tercih ederiz demişti.
"TSH değeriniz gebelik için yüksek. Bunun 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal. Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var"
ensu cum ben yarın yaptırabileceğim rötar koydum :) Daha önceden de planımız öyleydi gün içinde yaptıramam kan verdikten sonra kötü oluyorum gece de programımız vardı... Yarın anlayacağız durumu, hayırlısıyla.
Ama bebeklerve gelmedi, yazmadı... Aklım onda.
sara_28 canım sonuna kadar haklısın. Biz her şeyi bilecek olursak onlar neci? Hemen celallenme ama mutlaka sor. Bundan sonrası için önemli. Yani 4.73 ü neye göre normal saydınız bilmek istiyorum de! Belki bir detay vardır bilmiyorum ki... Onların bir sürü hastası var ama biz bir doktora güveniyoruz ve bir doktorla ilerliyoruz. Üstelik dünya da para veriyoruz. Kendini deneme tahtası gibi hissetmeni de anlıyorum, güvenimiz kayboluyor çünkü. Bunun seni etkilemesine izin verme ama her şeyinin de takipçisi ol mutlaka.
Triodin kiloya etkisi olduğunu duymuştum ben, zayıflığa da fazlalığa da sebep olabiliyormuş...
Edindiğin bilgileri paylaşırsan başkaları da senin tecrübenden bilgi sahibi olur.
değerim 49,5 trasferin 9. günü lütfen bir şey yazın ne demek buCanim senin icin dua ediyorum nolur pozitif olsun bu topigin varislere ihtiyaci var Hadi canim gelde pozitif de bak topikte cildirmisken kendimizden geciverelim Allah hayirlisini nasip etsin
canım geldim ama çok tedirginim kalbim duracak gibi 49,51 sonuç çok riskteymişHeşgeldiiiin. Nerelerdesin, kaçak. Aldın bebeleri, saklanıyon di mi?
Hepimiz ikiniz için de duacıyız arkadaşım. Allah gönlündekini kucağına versin inşallah. Bizi merakta bırakma. Olur mu?
kızlar test sonucum 49,51 doktra gösterdim ya yeni oluşuyor yada gelişmiyor 48 saat sonra tekrar test yaptıracaksın dedi ne olur bilgisi olan yazsın lütfen transferimin 9. günü bugün 5. gün embriyosu
tatlım evet şimdi okudum mesajlarınızı işyerine uğrayıpta nete girebildim biliyorum herkes merakta affınıza sığınıyorum canım testimi yaptırdım ama net değil inşallah sendende bendende güzel haber alırız canımBizi merakta bırakıyorsun... Vallahi bugün haber yok mu diye sorduk durduk. Tamam fırsatın olmuyor biliyoruz ama arada bir ce de yeter. Yarın için en çok sana şans diliyorum. Gel güzel haberinle de şenlendir ortalığı... İnşallah öyle olur. Pek güzel olur. Olmazsa da oldurana kadar ayakta tutarız her birimiz birbirimizi :)
Ben seni yarı yolda bırakmış gibi olabilirim şimdiden söyleyeyim ancak Cumartesi alırız biz sonucu ya da Cuma gecenin köründe :) Sonucunun önce senin sonra bizlerin yüzünü güldürmesini diliyorum, ama olası farklı durumda yüzün düşse de süngün düşmesin... Çok öperim.
canım inşallah dediğin gibidir 5. gün embriyosuydu doktor çok olumlu konuşmadı yada umutlandırmak istemedi şimdidencanım gözün aydın hamilesin kaçınci gün transferiydi seninki değerin iki gün sonra iki kat artarsa hamileleiğin kesinleşecek şimdi iyi düşün ki iyi olsun canım inan çok sevindim sen de endişeleri sil kafandan ve bebeğinle olmanın keyfini çıkar
9.gün test yapmak için erken değil mi? Normalde 12 gün de istenmiyor mu? Bu sonuca göre hamilesin. İyi düşün, iyi olsun. Kat kat katlansın değerlerin.değerim 49,5 trasferin 9. günü lütfen bir şey yazın ne demek bu
normalde erken ama 5. gün embriyosu diye 9. günde yaptırdılar inşallah katlanır yüce rabbim hepimize güzel sonuçlar nasip etsin9.gün test yapmak için erken değil mi? Normalde 12 gün de istenmiyor mu? Bu sonuca göre hamilesin. İyi düşün, iyi olsun. Kat kat katlansın değerlerin.
kızlar test sonucum 49,51 doktra gösterdim ya yeni oluşuyor yada gelişmiyor 48 saat sonra tekrar test yaptıracaksın dedi ne olur bilgisi olan yazsın lütfen transferimin 9. günü bugün 5. gün embriyosu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?