Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

W.DUYGU canım nasip değil demek ki yola devam yapacak hiç birşeyimiz yok.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah ..
ENSU evet canım büyüme hormonuymuş kalem iğne şeklinde ama bende müthiş baş ağrısı yaptı .
SARA 28 canım tiroid ciddi bir problem ben ilk gebe kalamama şikayetiyle jinekoloğa gittiğimde beni hipotiroidi (troid organım hiç çalışmıyor yani )şüphesiyle endokronolojiye göndermişti ki hamilelik bile tehlikeymiş.Kaldıki bu hormon olaylarını hipofiz bezimiz yönetiyormuş yumurtlamamız gibi.O nedenle kesinlikle çok önemli benim ths 4,5 .çıktığı ve evlendikten sonra kilo sorunum olduğu için hemen bı dolu test yapıldı .Tsh prolaktinini yükseltır ,süt hormonun yükselince gebe kalamıyosun falan filan ve beraberinde insülin direncin oluşuyor .Kısır döngü böyle oluyo Tsh neleri etkiliyor.Ben hap kulllanmaya başladıktan sonra rahatladım kesinlikle .İlk teşhis troid oranın sanırım zarar görmüş ya da nodülü var dedi.Sonra tiroid usg çekildi bir şey çıkmayınca hipofiz bezi mr istendi ve orda zararsız bir kitle bulundu .Genelde bayanlarda oluyomuş ve hormon sıkıntısı yapıyomuş. Alınmıyomuş ancak görme alanına zarar ver,rse burundan girip alıyolarmış falan filan ..
Velhasıl bacım ihmal etme..

Eklentiler

• image.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 82
Üremek de çok bilinmeyenli denklem gibi mübarek.. :) TSH demişsiniz, ben de koştur koştur o sonuca baktım. 0,75 çıkmış benimkisi.. Bu konuda normalim galiba. :) ben enfeksiyona takmış durumdayım bu ara.. Kürtaj sonrası antibiyotik den midir nedir sanırım mantar oldum. hamile kaldığım ilk günlerde de küçük beyaz bir akıntı gelmişti. Rahimin derinliklerinde mikroplar mı yiyor acaba evladımı? :) neyse, Pazartesi kontrolüm var, gidince doktora söyleyeceğim. Size sorum şu: HSG'de enfeksiyon olup olmadığı çıkar mı? Smear alındı ama alındığı esnada antibiyotik alıyordum, o anda ilaçlar enfeksiyonu baskılamış ve yanıltıcı bir sonuç vermiş olabilir. Kültür mü versem? HSG yeterli mi?

Meyveleri dolaba koymaaa. Yiyeceğimiz zaman çıkarırız diyoruz ya. Çıkamıyorlar oradan. Ve aslında bir iki hassas meyve dışında oda sıcaklığı daha iyiymiş. Hem lezzet, hem dayanıklılık açısından. Tel dolap edinmeli. Gözünün önünde olsa da yemeyebiliyor insan ama belki eşin tüketir gördükçe...
Dahiliyecini biraz daha anlatırsan aşık olacağım. Ben de mi gitsem ki? Gerçi benim oduna balta işlemiyor ama
İnşallah sonuçları yüz güldüren gelişmelerin olur. Şu testlerin yapılsın, duruma göre yine bir takviye reçete yazarız sana

HSG de genelde görünüyormuş diyolar olan bir enfeksiyon ama bende hiç bilmiyorum ki ama kültürden anlaşılıyor olmalı bence

Antibiyotikten mantar oluşabiliyor. Bende de var o sorun. O yüzden laparoskopi sonrası reçete vermediler. Kanda sedimantasyon ve CRP testleri yapılmış mı? Gerçi antibiyotik kullanımın yeniyse yine farklı sonuç çıkacak. İlacı bıraktıktan 15- 20 gün sonra baktır istersen. Smear' da da HSG'de de aktif durumda, ilaçların etki edemediği türden bir iltihaplanma varsa çıkar.
Aklında olsun, antibiyotik alman gereken dönemlerde tablet başına bir kase yoğurt tüketimi, ilacın yan etkilerini azaltıyor. Ev yapımı ya da probiyotik katkılı olacak. Yeşil suyu atılmayacak. Sarımsak tüketimi de faydalı. Özellikle mantar oluşumunu azaltıyor. Çörekotu yağı, bal, yoğurt karışımını bunun için kullanmıştım. Yumurta gelişimine de çok faydası olmuştu.
Hamilelikte gelen beyaz akıntı normal bildiğim kadarıyla. Yapısı önemli tabi. Ama sorun varsa ya beyaz olmuyor, ya kokulu oluyor. Ona çok takılma. Yine de doktoruna bilgi ver.
Karışık yazmışım, kusura bakma. Ama ihmal etme. Doktorunla da paylaş düşündüklerini. Gerekeni yapacaktır eminim...

WassDuygu, pozitif haber bekliyorduk ama, ne yapalim hayat devam ediyor diyorum. bu son negatifin olsun bundan sonra güzel haberler gelsin diliyorum.

Gebelik hazırlığı yaptığım dönemin başında yapıldı. Normaldi sonuç.. Ama tetkikler yapıldıktan 6 ay sonra hamile kaldım. Tetkiklerin yapıldığı dönemde smear da alındı ve temiz çıkmıştı. Ama dediğim gibi o anda antibiyotik ve fitil kullanıyordum. Belki o ilaçlar var olan enfeksiyonu geriletti ama bitiremedi. Bitşremediği gibi bizi de yanılttı, kimbilir.. yalnız gebelik öncesi pek akıntım olmazken hamile olduğum o bir hafta içinde bir kez beyaz, yoğunluklu ama küçük bir parça akıntım olmuştu. Şimdi de kürtajdan sonra penisilin verdi. Ama bugün farkettim ki dışarda beyazlıklar var. sanırım mantar. Yoğurt yedim hep ilaç kullanırken. Barsaklarım da bozulmuştu zaten. Pazartesi konuşcam doktoruma..

Sanırım bugün bütün kızlar seninle beraber güzel haberi duymak istedik, ama olmadı kısmet değilmiş canım ....Eğer tüpler acıldıysa belki kendi denemenizdede hamile kalablirsin ..ben çok okudum ve duydum, tüpler açılınca kendiliğinden hamile kalan çok bayan var..inşallah bu sıkıntıları cekmeden doğal yolla hamile kalırsın, çok öptüm.

canım bencede kaldırılmalı , bende telefon edeceğim...

Eğer süt kesiği minik parçaların toplanması şeklindeyse evet iltihap. Yine de tetkik ettirmekte fayda olur. Penisilin de bir antibiyotik türü.. Aslında daha önce geçirilmiş başka bir rahatsızlığın izi de olabilir. Sadece ilaca bağlı bir durum da. Buradaki aile hekimimiz ilk geldiğimizde kayıt yaptırırken açıklamıştı onu. Tam detaylı hatırlamıyorum tabirleri ama enfeksiyona karşı mantarı, mantara karşı da enfeksiyonu artıran böylece beden dengesini koruyan türde oluyormuş ilaçlar. Yani antibiyotik, iltihaba neden olan bakteri ve virüsleri yok eden mantar oluşumları içeriyor. Bazen de mantarın kendisi iltihaba neden oluyor. O zaman verilen antibiyotik durumu ilerletmekten başka işe yaramıyor. Bunun için kültür alınması açıklayıcı olabiliyor. Doktorunun yönlendirmelerini paylaşırsan sevinirim. Çünkü bende artık kana karışıyor (97'den beri) o da tek başına tutunmaya engel. Dahası kaynağını bulamadılar bunca yıldır...

doktoruma aşıkmı olacan eniştem duymasın kız

gel tabi hem benim misafirim olursun hemde doktorum çok iyi belki senin çarende ondadır belli mi olur

mutfağım çok küçük tel dolaba yer yokki yoksa düşünmüyor değilim hem buzdolabında çokda yer tutuyolar ama meyve yemek için bir çare bulacam yıkayıp kurulayıp sepete koyuyorum eşim yiyior ama ben üşeniyorum yaaa böyle bişey varmı bazen eşim kendine hazırlarken banada veriyo o zaman yiyorum

tarçını çok severim karanfilede bayılırım bundan sonra çayıma katacam çubuk tarçınlarda buzdolabında ne zamandır karanfillerde yoksa bunlarıdamı dolaba koymamalı

2220 hayır, benimkisi minik parçaların birikimi şeklinde değildi, yağ gibi bişeydi. Penisilin de antibiyotik biliyorum. Benim bildiğim kadarıyla antibiyotikler faydalı ve koruyucu olan bakterileri de öldürdüğü için mantar enfeksiyonlarına zemin haxırlayabiliyor. Pazartesi konuşayım doktorunla yazarm söylediklerini. Doktoruma güveniyorum. Şu ana kadar bir faulünü görmedim. :) sadece çok "yaş" diyor, bazen acaba yaş sebebiyle başka şeyleri ıskalıyor mu ki dediğim oluyor. Ama şu son hamilelik onu sarstı biraz. Pazartesi daha net anlayacağım da normal olarak hamile kalabildiğimi görünce belki daha farklı düşünür. Kim bilir.. Yine de doktorum iyi benim.

Duysun duysun. Balta girmez odun olmakla övünmeyi bırakır belki. Neyse geçelim onu,
O zaman eşine görev ver. Yemekler senden, meyveler ondan olsun
Baharat türlerini de dolaba koymamanı tavsiye ederim. Soğuk nedeniyle nemlenip bozuluyorlar. Az kaldı yakında at o buzdolabını diyeceğim

O zaman endişelenecek bir durum değil. Normal akıntın olmuş. Hamilelik belirtileri diye bakarsan rastlarsın. Sık görülüyor.
Durumuma açıklık getirmeye çalışan ilk doktordu. Ben de artık araştırmaktan bıktığım için üstünde durmadım. O yüzden kabul ettim açıklamasını. Bilgi seviyesini değerlendiremem, çünkü pek görüşmedik daha sonra.
Yaş konusu, hep söylüyorum, anlayamadıkları durumlarda kaçış kapıları. Sonuç olumsuz olduğunda, ben demiştim deme yolu. 72 yaşında kadın, ilaçlarla tekrar adet gördürülüp kendi yumurtasıyla tüp bebek uygulanıp hamile kalıyorsa, üstelik canlı doğuruyorsa, tıbbın çözemediği daha çok şey var demektir. Bu arada doktoruna olan güvenin hoşuma gitti. O sahiplenmeyi hissetmekte zorlanıyorum da ben...

ben seni çok seviyom biliyomusun çok tatlısın senimi kıracam aramızda buzdolabının lafımı olur attım say

gidip türk kahvesi yapacam bol köpüklü şekersiz sende istermisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…