- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.781
canım biz 2220 ile Umut Tüpden bahsediyorduk..
Amerikan hastenesinin laboratuvarı çok iyi canım Memorial gibi aynen hiç aşağı kalır yanı yok.. Ablam orada ilk toplamda 9. denemesinde ikizlerine kavuşmuştu o yüzden ben ilk orada denemiştim.. Hastane iyi, düzen iyi her konuda sistem oturmuş gönül rahatlığı ile gidebilirsin.. ama benim doktorum Cengiz beydi ve bana sormadan transferime 20 taneye yakın üniversite stajyer öğrencisi izlemeleri için sokmuştu, bu beni çok etkilemiş üzmüştü.. en azından rızamı almaları gerekiyordu o olaydan sonra psikolojik olarak çok etkilendim evdekilerin çok ısrarına rağmen bir daha orada tedavi olmadım.. hatta 1 yıla yakın tedavi olmaya bile yanaşmamıştım.. o öğrencilerin şaşkın bakışları hiç aklımdan çıkmadı.. öyle bir olay yaşamasaydım orada devam ederdim..
Teşekkür ederim ve tekrar hatırlattığım için özür dilerim.
Benim ilk (ve inşallah son olur) tüp bebek tedavi sürecim.
OHSS riski nedeniyle 1 ay ertelendi ve dondurma kararı verildi embriyoları için.
Bugün zorla ulaşıp 5 tane dondurulduğunu öğrendim. Beni aramamalarına ayrı kızdım. Ama sonra tekrar aradım, soru işaretlerimi sordum ama Dr a ulaşamadım.
Böyle hassas bir işlem için daha çok ilgi ve bilgi bekliyor insan. Ben mi abartıyorum yoksa bunlar mı ilgisiz anlamadım.
Benimki seninkinin yanında hiçbişey olarak kaldı, lütfen öyle de kalsın (siz Nasılsa değiştirmişsiniz:)
Genel olarak memnun Olduğum hastaneden bugün çok soğudum.
Umarım benim adet olamamamda bu durumda etkilidir ve ben abartıyorumdur. Ama eşime de ilgisiz buldu. Hakkımızda hayırlısı..
Seninkiler tam terbiyesiz ticarethaneymiş bu arada.. Bu işlemi yaptıranın; insan hayatı var, umutlar var, psikoloji var ona göre davranmalılar, merkezler elbette para kazanacak ( bunun için çalışıyorlar) ama en plana koyduklarında güven vermiyorlar. Böyle giderlerse kendileri kaybeder.
benimkisi doktorla ilgili bi sorundu cnm o yuzden olumsuz dusunme.. orasi gidilecek ilk 5 hastane arasinda bence..hııım anladım canım sağol içimi rahatlattın labaratuvarlarının iyi olduğunu bende araştırmıştım benim doktorum kayhan bey çok güleryüzlü pozitif bir insan hep rahatlatıcı konuşuyo hemşirelerde öyleydi bir an yalnız bırakmıyolar mesela transfer beni hazırladı hemşire sonra doktoru çaığırmaya gitti hemen diğer hemşire geldi odada yalnız kalmayayım hadi biraz sohbet edelim dedi sonra embriyoların resmini getirdiler transfer sırasında onları göğsüme bıraktılar çok hoşuma gitti ilgi çok iyiydi hele bir eda hemşire vardı çok tatlı konuşurken bile çok pozitif güleryüzlü cep telefonunu verdi 7/24 arayabilirsin dedi ne sıkıntın olursa doktorumunda cep teli var her zaman araabilirsin dedi sonucu söylemek için aradığımda eda hemşire benden çok heyecan yaptı telefonda ne çoldu diye sonra hadi yaaaa diye üzüldü doktorum kötü haber verdin yaa dedi sonra doktorum kendini toparla bi dahaki tedavini levent beyle (levent bey buradaki doktorum) beraber birlikte planlayalım dedi yani biraz uzun yazdım ama bende memnun kaldım ilgiden ama senin ordan memnun olmadığını okumuştum o hep aklımda soru işaretiydi o yüzden sormak istedim canım
benimkisi doktorla ilgili bi sorundu cnm o yuzden olumsuz dusunme.. orasi gidilecek ilk 5 hastane arasinda bence..
cnm ya ben oraya 4 yıl nasıl dayanmışım, işimin yoğun olduğu dönemlere geldi çok detaylara giremedim sonunda kurtulduk.. başka bir hastanede tedavi görünce insan bazı şeyleri daha iyi anlıyor..
Wooooow hepsi birer afeeeet diyorsun,görmek gerek.Sen bir de diğerlerini görHepimize maşallah
Önemli değil. Artık uykularım kaçmıyormuş zaten. Kedilerim sağolsun, uyuttular beni
Hep acele ediyoruz ya aslında. Bazı şeylerin dengeye oturması gerekebiliyor. Gecikmeden dolayı üzülme. İnşallah sorunsuz alırsın bebeklerini.
Doktora ulaşamama kısmı gerçekten sinir bozucu. Randevu al, yüzyüze görüş. O zaman kaçamıyorlar fazla. Laboratuar bilgilendirmeleri için daha sakin saatleri denk getirmeye çalış istersen. Sabah 9, akşam üzeri 4 gibi. Yoğunluktan atlayabiliyorlar. Bilgiyi al, kimin aradığı çok ta önemli değil.
Bugüne kadar memnun geldiysen, düşünme bunları. Bazen biz de, senin de dediğin gibi fazla hassas olabiliyoruz. Gönlünü ferah tut. Sonuca odaklan. İnşallah bebeklerin sağlıkla kucağına gelsin
Saracım bende de yakın zamanda yapılan şeker yükleme testinde şeker hastalığı çıktı,bende metformin binlik kullanıyorum kilo problemim hiç yoktur kilo almayan bi kişiyim aslında nasıl diyabet oldum anlamadım ve genetiğimde de olmayan bişi tüp doktorum test yaptırmamı istemişti iyiki istemiş şimdi sanki kendime geldim.
Bir şey olmaz onlara. Çok sağlam yerlerden bağlantıları var kurumun. Doktorun kendisiyle sorunum yoktu benim. Sıradan prosedürü uyguladı sadece. O da yine kurumun politikası. Bir doktor gider başkası gelir, bir hasta gider başkası gelir. Bu sistemin değişmesi için çok ciddi yaptırımlar gerek. O olgunluk ta daha bizim ülkemizde yok. O kadar çocuk isteğiyle yanıyoruz ki, pek çok şeye göz yumuyoruz. Hizmeti alan yumruğunu masaya vurmadan hiç bir şey değişmez.
canım biz 2220 ile Umut Tüpden bahsediyorduk..
Amerikan hastenesinin laboratuvarı çok iyi canım Memorial gibi aynen hiç aşağı kalır yanı yok.. Ablam orada ilk toplamda 9. denemesinde ikizlerine kavuşmuştu o yüzden ben ilk orada denemiştim.. Hastane iyi, düzen iyi her konuda sistem oturmuş gönül rahatlığı ile gidebilirsin.. ama benim doktorum Cengiz beydi ve bana sormadan transferime 20 taneye yakın üniversite stajyer öğrencisi izlemeleri için sokmuştu, bu beni çok etkilemiş üzmüştü.. en azından rızamı almaları gerekiyordu o olaydan sonra psikolojik olarak çok etkilendim evdekilerin çok ısrarına rağmen bir daha orada tedavi olmadım.. hatta 1 yıla yakın tedavi olmaya bile yanaşmamıştım.. o öğrencilerin şaşkın bakışları hiç aklımdan çıkmadı.. öyle bir olay yaşamasaydım orada devam ederdim..
Ilgisizlik değil de çok beklemekten şikayetçiyim. Her seferinde günün ilk hastası olmayı talep ediyorum ama bir türlü denk gelmedi. Bir de tahsilat hep dakik, tuvalette olsan gelip bulurlar ama randevu saatini hep 1-1,5 saat bekliyorum.Tüp bebek yaptırdığınız merkezinizinizin size karşı ilgisiz olduğunu hissettiniz mi hiç?
Hissettiyseniz ne yaptınız/yapardınız?
Günaydın.. Ben de biraz dinlenince çok da büyütülecek bişey olmadığını düşünüyorum şimdi:) istanbul tüp bebek merkezinde Emre beye tedavi görüyorum. Herkes bişey söyleyince etrafımda doğru mu yaptım mı acaba diye sorgular oldum. Hiç öyle biri değilimdir oysaki dediğim dedik, dik başlının tekiyim üstelik:)
Eşimin stresi bana geçti. Ben çocuk sahibi olmayı isteyip istemediğimi bile tam bilemiyorum. Geçikme beni mutlu eden bişey aslında:)
Herşeyin sahibi Allah isterse verir, onu biliyorum ve Hayırlısı için dua ediyorum hepimiz için. Daha 8 aylık evli olunca herkes sorunca stress yarattı bende.. Niye evlenmiyorsun soruları bitti bu başladı.. Eminim sizde de aynıdır..
Ilgisizlik değil de çok beklemekten şikayetçiyim. Her seferinde günün ilk hastası olmayı talep ediyorum ama bir türlü denk gelmedi. Bir de tahsilat hep dakik, tuvalette olsan gelip bulurlar ama randevu saatini hep 1-1,5 saat bekliyorum.
İyi hissettiğin sürece söylenenleri duy ama süz... Her hasta her doktor her merkez aynı olmuyor evet ama bazen kişiye özel durumlar da olabiliyor. Bizim zaten hassas alıcılarımız var, kadınız :) Hormonlar ve tedavi sürecindeki "ne olacak? nasıl olacak?" evham ve haklı endişelerimizle tap noktaya ulaşıyor, doğaldır... Öyle mi oldu böyle mi oldu demeden içimizden ne geliyorsa onu yapmak en güzeli :)
Söylenenlere gelince; tıpkı magazin basını gibi... Önce sevgili yapmaya uğraşırlar, sonra evlendirmeye uğraşırlar, sonra çocuk yaptırmaya uğraşırlar ve nihayetinde "Şok şok.. Boşanıyorlar mı? Az sonraa" yaparlar...
Etrafınızdakilere magazin basını gibi davranmak lazım :) Bazen sert çıkış istiyorlar :)
Benim böyle sorularım çok az, hiddetli mi görünüyorum ne :)))) Bir kez bir topluluktayken onca sene sonra evlendiniz artık çocuğu hemen yaparsınız. Ne zaman yapıyorsunuz? gibi bir soru sormuştu birisi "Sizin yatak odanızda ne haltlar karıştırdığınızla ilgilenmiyorum, bizimkiyle ilgilenenlere de söyleyecek çok şeyim var. Hemen şimdi hangisinden başlayayım? dedim susuş o susuş... Topluluğa da etki etti demek ki :)
Wooooow hepsi birer afeeeet diyorsun,görmek gerek.
Günaydın.. Ben de biraz dinlenince çok da büyütülecek bişey olmadığını düşünüyorum şimdi:) istanbul tüp bebek merkezinde Emre beye tedavi görüyorum. Herkes bişey söyleyince etrafımda doğru mu yaptım mı acaba diye sorgular oldum. Hiç öyle biri değilimdir oysaki dediğim dedik, dik başlının tekiyim üstelik:)
Eşimin stresi bana geçti. Ben çocuk sahibi olmayı isteyip istemediğimi bile tam bilemiyorum. Geçikme beni mutlu eden bişey aslında:)
Herşeyin sahibi Allah isterse verir, onu biliyorum ve Hayırlısı için dua ediyorum hepimiz için. Daha 8 aylık evli olunca herkes sorunca stress yarattı bende.. Niye evlenmiyorsun soruları bitti bu başladı.. Eminim sizde de aynıdır..
Aslında onlara bişey olmasından ziyade ülkemizde insani duygular gelişse ve hep hatırlasak, unutmasak karşımızdakinin de insan olduğunu, duyguları, acıları umutları, gururu olduğunu.. Paradan çok daha önemli olduğunu. Insani yanımız geliştiğinde paranın da bollaşacağını.. Biz bu konuda çok zayıfız çok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?