- 30 Ağustos 2014
- 2.719
- 3.782
- 198
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #22.801
Sen birgün benle gelsene. Ben gerilmek istemiyorum çünkü herkesin durumu aynı ama yukarıda yazdıkların gibi bir maili döşenebilirim.Hiç kabul etmiyorum ben bunu. Randevu almadan çat kapı gitmiyorsam, gecikeceksem otoparkta araba yeri arıyor bile olsam telefonla gecikeceğimi bildiriyorsam, keyfi her hangi bir davranışım olmuyorsa onların da olamaz. Olmamalı. İstisnai durumlar olabilir elbettte ama bu istikrarlı bir şekilde tekrarlanıyorsa azıcık "par(y)lamak" gerekiyor.
Beni bir kez beklettiler son oldu :)
Yazık karşılamadaki kız ne cevap vereceğini şaşırdı o kadar şaşırdı ki acil bir OPU çıktı o yüzden beklettik deme gafletine düştü. Opu'nun acili olmaz, 36 saat öncesinden çatlatma iğnesi vurulur, operasyondan önce verilen saatte gelir, damar yolu açılır, operasyona hazırlanır. Önce bunu öğren! öğrendim diye o masaya oturduysan eğer durum vahim! ancak şimdi öğrenmeden oturduğunu öğrenecekler dedim. Kız en son ağlıyordu ama olsun... En azından benden sonraki şanslı hasta bu durumla karşılaşma ihtimali azaldı.
Yönetimine de ya bu işi koordine edebilecek kalifiye ve donanımlı kişileri yetkilendirin ya da bu merkezin kurumsal bir vizyonu olduğundan bahsetmeyin. Kontrol edebileceğiniz ve yönlendireceğiniz kişiden çok hastayı kabul ediyorsanız bu yönetiminizin, kontrol altında olmasına rağmen yaşanıyorsa bu durum yetersiz personelinizin kabahatidir. Ancak her iki durumda da kişileri yetkilendirenler bizler olmadığımıza göre bu yönetimin zaafiyetidir. Keza kabul edilebilecek ve edilemeyecek şeylerin listesini yapsam klasörlemeniz gerekir dedim :) Cevap yoktu zaten cevap bekleyerek iletmemiştim eleştiriydi... Ama bizimle çalışır mısınız diye iş teklifi aldım o da ayrı :)
Neticede olabilir insanlık hali diye hoş gördüğümüz durum insanlarda alışkanlık haline gelebiliyor ne yazık ki... İyiyi alkışlamak kadar kötüyü de belirtmek gerektiğini düşünenlerdenim :) Hele de günümdeysem vay o kötünün sahibine...
peki e2 kaç olmuş?↑
kızlar selam , umarım keyifler yerindedir..çarşamba iğnelere başlamışdım..bugün sabahdan kontrole gittim..LH 4,47 idi, bugün 2,63 olmuş..neden düşmüştür, yada bi fikri olan varmı acaba?
Tedavin hayırlı olsun canım,su gibi aksın sonu müjdeli olsun.
Öncelikle bu işlerle uğraşmamış kişilerse, kimseyi takma kafana. Ayrıca o garip gelen değişim, aldığın ilaçların etkisi. Geçiyor bir süre sonra. Sebebini bilince insan kendini daha çabuk topluyor hem.
Bana pek soran olmadı o soruları çünkü genellikle uzaktayım. Çevremdekilere de baştan ben anlatırım zaten, soru sorma fırsatları kalmaz. Ben vah tüh dedikçe sözde teselli ederken sıkıldıklarını da anlarım. İyi oluyor
Anlatacak, konuşacak çok şey var bu konuda ama en önce, her aile kendi içinde sorumluluğuna sahip çıkmalı. Çocuk yetiştirirken neyi nasıl yaparsak onlar da öyle algılıyor hayatı. Kendimce hep bir adım gerisini görmeye çalışıyorum insanların. Ben baskı altında yetiştiysem, fırsat bulduğumda önce kendi duygularımı tatmin etmeye, bu arada altımdakileri de ezmeye, sömürmeye çalışırım. Bu benim kadar beni yetiştirenlerin de kabahati olur. Çünkü ilk kazmayı onlar vurmuştur. Ezilsen de ezmemeyi öğrenmek apayrı bir sanat. Tüm canlılarda aynı şey var. Ezilen, ezmeye, öğrendiğini uygulamaya çalışıyor...
Bitmez bu felsefe, sosyoloji tespitlerim, sıkmayayım daha fazla
okurken ben bile etkilendim, nasıl böyle birşey yapabilirler anlaşılır gibi değil, çok geçmiş olsun..canım biz 2220 ile Umut Tüpden bahsediyorduk..
Amerikan hastenesinin laboratuvarı çok iyi canım Memorial gibi aynen hiç aşağı kalır yanı yok.. Ablam orada ilk toplamda 9. denemesinde ikizlerine kavuşmuştu o yüzden ben ilk orada denemiştim.. Hastane iyi, düzen iyi her konuda sistem oturmuş gönül rahatlığı ile gidebilirsin.. ama benim doktorum Cengiz beydi ve bana sormadan transferime 20 taneye yakın üniversite stajyer öğrencisi izlemeleri için sokmuştu, bu beni çok etkilemiş üzmüştü.. en azından rızamı almaları gerekiyordu o olaydan sonra psikolojik olarak çok etkilendim evdekilerin çok ısrarına rağmen bir daha orada tedavi olmadım.. hatta 1 yıla yakın tedavi olmaya bile yanaşmamıştım.. o öğrencilerin şaşkın bakışları hiç aklımdan çıkmadı.. öyle bir olay yaşamasaydım orada devam ederdim..
Günaydın kapleri ,kendileri güzel güçlü hanımlar dileğim hepimiz bu Savaş'ı kazanırız.formda yeni Olduğum için kullanmaya pek alışamadım hatalarım olursa af ola.
hoşgeldin canım inşallah kazanacağız...
tedavi aşamasındamısın..
Hoşgeldin.. Tedavi süreçlerimiz başarılı olsun..
Günaydın.. Ben de biraz dinlenince çok da büyütülecek bişey olmadığını düşünüyorum şimdi:) istanbul tüp bebek merkezinde Emre beye tedavi görüyorum. Herkes bişey söyleyince etrafımda doğru mu yaptım mı acaba diye sorgular oldum. Hiç öyle biri değilimdir oysaki dediğim dedik, dik başlının tekiyim üstelik:)
Eşimin stresi bana geçti. Ben çocuk sahibi olmayı isteyip istemediğimi bile tam bilemiyorum. Geçikme beni mutlu eden bişey aslında:)
Herşeyin sahibi Allah isterse verir, onu biliyorum ve Hayırlısı için dua ediyorum hepimiz için. Daha 8 aylık evli olunca herkes sorunca stress yarattı bende.. Niye evlenmiyorsun soruları bitti bu başladı.. Eminim sizde de aynıdır..
canım İstanbul Tüpünde başarı oranı iyi, kimin nerede gebe kalacağını kimse bilemiyor.. hepimiz farklı yerlerde şifa arıyoruz.. o yüzden tedaviye başladıysan hiçbirşeyi kafana takma önüne bakman daha iyi olur..
Embriyologla konuşunca keyfim yerine geldi canım. Evet başladım bu ay transferim olacak inşallah. OHSS riski nedeniyle erteledi. Doktorumu da seviyorum hastaneden de memnunum dün benimle ilgilenmeyince zoruma gitti aslında hormonlar :)
Sen nerde tedavi oluyorsun ?
Sen birgün benle gelsene. Ben gerilmek istemiyorum çünkü herkesin durumu aynı ama yukarıda yazdıkların gibi bir maili döşenebilirim.
Maili dosedim, az once Isletme Muduru aradi. Yarin anlatirim uzun uzun:)Bazen gerçekten hak ediyorlar.
Hazır tedavim de yokken "tedavi koçu" mu olsam :) Arızaları çıkartırım, paylanacakları paylarım, alkışlanacakları alkışlarım, test vs koşturmacalarını yaparım... Şu weddingciler gibi tüm süreci takip ederim, gelin gibi gereksiz detaylarla uğraşmaz kimse :) Sakin sakin tedavisini olur..
Evde oturaydım iyiydi. Emekli olunca boş duramam ne iş yapsam deyip her işi ı ıh bu da olmaz bu da olmaz diye öteliyordum. En son (orta vadede gitmeyi becermiş isek) kırmızı yanaklı köy kızı olmaya karar vermiştim. Bak bu olur :)
Ben şuan tedaviye başlamadım canım yorumu senin için yazmıştım.peki e2 kaç olmuş?
Hoşbudum canım, ben henüz başlamadım.Hoşgeldin.. Tedavi süreçlerimiz başarılı olsun..
Hoşbuldum canım,7.tedavime başlayacağım ama cesaret edemiyorum,doktorum vitamin desteği verdi şuan onları kullanıyorum aslında Ekim gibi başlamamı istemişti Dr.um ben karar veremedim .hoşgeldin canım inşallah kazanacağız...
tedavi aşamasındamısın..
Kızlar doku ve smear testi sonucu onkoloji prof'una yönlendirdi semra hoca. şimdi regl'liyim haftaya muayeneye gideceğim. gerçekten hayat enteresan. 3. tüp denememi beklerken bu çıktı. hadi bakalım derdi veren Allah dermanı da verir. hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
Maili dosedim, az once Isletme Muduru aradi. Yarin anlatirim uzun uzun:)
Hoşbuldum canım,7.tedavime başlayacağım ama cesaret edemiyorum,doktorum vitamin desteği verdi şuan onları kullanıyorum aslında Ekim gibi başlamamı istemişti Dr.um ben karar veremedim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?