Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Güzel dileklerin için teşekkür ler,inşallah yakın zamanda dır,Dr .um tedavi süreçi beş ay gibi zaman alabilir dedi,Malesef laproskopi yapılacak canım.

Rabbim devamınıda getirsin,kucağına almayı kısmet etsin.

Allah yardımcın olsun,dualar seninle olsun.

Çok geçmiş olsun,ne söylesek içini rahatlatmayacak tekrar yaşamamanı dilerim.

darısı sana ve tüm arkadaşlara canım bizim yaştakilerin başarması başkalarına umut oluyor inşallah devam eder bebişim beni bırakmaz
bırakmasın tabii. bulmuş senin gibi kadir kıymet bilen anneyi kerata :) gerçekten çok mutlu oldum. dediğin gibi umut oluyor güzel haberler. ve amiiiiiiiin darısı bana ve herkese

canım öncelikle geçmiş olsun ve alacağın en son kötü haber bu olsun inşallah! bundan sonra güzel haberlerini almak nasip etsin Allahım. çok üzüldüm ve çok sinirlendim. ne demek o bile bile lades der gibi !!! hangi dr ve hastane bu????

beklemene hiç gerek yok canım. bende senin gibi 16 sene kuçu baktım. tedaviye başlamadan önce eve kedi aldık. ve benden bir test istediler. bahsettiğin toxoplazma içerikli. tertemiz çıktı ve kedimizi bebeğim olsa da evde birlikte büyütmeyi düşünüyorum. Allahım nasip etsin inşallah.

inşallah en kısa zamanda anne olursun..Allah yar ve yardımcın olsun canım..bu hafta sonu gidip alıcam küçük kepçeyi:)

butun arkadaslara gunaydinlar olsun. bu cuma gununde rabbim hepimizin duasini kabul etsin insallah.

benim minik prensesim 3 ay 11 gunluk oldu bugun. hic birseye firsat bulamiyorum minik cadinin yuzunden.
bakmayin cadi dedigime cok akilli benim kizim cok masallah. ben bi esmer guzeli olarak kizim benim tam tersim.
acik tenli mavis gozlu ne tesaduf ki profilimde ki bebege cok benziyor. bende acinca farkettim.
boyle gec yasta anne olmak harika bi duyguymus. kizima asigim Allahim nasil seviliyor anlatamam.
Dilerim ki burda ki butun arkadaslarima da Rabbim nasip etsin. kimseleri bundan mahrum birakmasin. amin..

acmile dun tlfonda soyledim kuzum seni kocaman kucakliyorum. kalbim seninle unutma..

bebeklerve galiba hamilesin umarim yanlis anlamamisimdir...eger oyleyse Rabbim kucagina almayida nasip etsin.

eskilerden bi zeytunn arkadasimiz vardi onu cok merak ediyorum acep bilen taniyan var mi

duovam ummuselem duygu 2220 miranda ismihan ve diger beni taniyan bilen arkadaslarim hepinize kucak dolusu sevgiler.

hepinizi opuyorummmmmm.....

canım merhaba, prensesini benim içinde bolcana öp:)) maşallah
kızın hayat boyu senin uğurun olsun..

süppper. Allah bize de nasip etsin cadılık görmeyi

Selam canim, bizler iyiyiz arayamadim seni bu siralar umarim hersey yolundadir. aksam ummu ve alis senin kizin resimlerine baktikca baktik, masallah ne tatli bir cocuk yakin olsakta iyice sevsem bebegini, breezey ve Puffy 2. tura gececekler seninde bebegine kardes diliyorum. öpüyorum kizini ve seni iyi bak ikinizede.

canım allah kızına sağlıklı mutlu anneli babalı güzel bir ömür nasip etsin inşallah canım bende kan testinde pozitif çıktı ama henüz ultrasyon muayeneye gitmedim 15 gün sonra gidecem inşallah bebişim benimle kalır çok öpüyorum tatlım sevgiler

Geldiiim
Öncelikle toksoplazma testini kendine yaptır. Bağışıklığın varsa hiç korkma, tekrar hasta olmazsın. Bağışıklığın yoksa, bir kaç küçük tedbirle, sorunsuz yaşarsın. İkincisi kedinin aşılarını ihmal etme, iç dış parazit ilaçlarını düzenli görüşeceğin (ve hayvanları gerçekten seven) bir veterinerle planlarsan, sen de kedin de sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilirsiniz. Üçüncüsü, kedin için tam otomatik kedi tuvaleti edinirsen (maliyeti yüksek gibi gelebilir ama yıllık kullanımda bir kedi için bile karlı bir ürün) temizlik yapma zahmetinden de her türlü riskten de büyük ölçüde kurtulmuş olursun.
Toksoplazma aslında bir tür asalak. Yanlış hatırlamıyorsam 100 kadar çeşidi var. Bazı türleri, toprağa düştükten sonra her hangi bir canlıyla bağlantısı olmadan 6 yıla kadar yaşayabiliyor. Onun için sebzeleri sirkeli - karbonatlı suyla yıkamayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor.
Tüy temizliği de önemli. Her gün, mümkünse günde iki kere, nemli bir süngerle tüylerini silersen evde göreceğin tüy miktarı oldukça azalır (Bundan hoşlanmıyorlar tabi). Ayrıca kedin de tüy yutmaktan dolayı tıkanıp rahatsızlanmaz. Bir de uygun bir yerde balkonda, koridorda, banyoda, yeterli ışık alıyorsa kedi çimi yetiştirirsen dışarıya ihtiyacı da kalmaz pek. Yuttukları tüyleri ve tükettikleri besinleri sindirebilmek için çime ihtiyaçları var çünkü.
Et türü besinleri kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişiriyorum ben. Ayrıca dondurulup çözülmüş olması, pek çok virüs ve bakteriyi öldürdüğü için tercihim. Çoğu virüs ve bakteri sıcakta değil soğukta ölüyor. Etin tadı biraz değişiyor, susak bir lezzeti oluyor, onu da baharatla kapatıyorum.
Bir de salam, sosis, pastırma gibi çiğ et ürünlerinden uzak duruyorum. Zaten içerdikleri tuz miktarı da sağlık için zararlı.
Beslenmesinde kuru mama senin işini çok kolaylaştırsa da kedinin sindirim sistemi için tek başına onaylanmıyor. Hiç değilse gün aşırı, yaş mama ile takviye edersen böbrek hastalıklarından ve buna bağlı gelişecek diğer hastalıklardan korursun. Mama düzenini size göre ayarlayabilirsin ama iki şeyi hatırla, kediler şeker hastalığına yatkındır. O yüzden en fazla 6 saat aç kalabilir. Yine şekere yatkınlıktan dolayı çok sevse de meyve ve şeker içeren besinler verilmemelidir. Özellikle çikolata, kalp krizi riskini belirgin olarak artırır.
Suyunu hiç eksik etme ve taze olduğundan emin ol. Yoksa daha taze diye tuvaletin suyunu içebiliyorlar.
Bu bilgiyi denemedim ama evde tuvaletini yanlış yere yaparsa, temizledikten sonra oraya alüminyum folyo sermek kediyi uzak tutuyormuş. Ayrıca mama ve su için de alüminyum kap kullanma, zehirlenebiliyorlar.
Temizlik yaparken, mutlaka bitkisel kökenli ya da ev yapımı deterjan kullan. Çamaşır suyu ve o çok sevdiğimiz amonyaklı temizlik ürünlerinin yoğun kokusu gidince kedilere "burası tuvalet olabilir" mesajı veren amonyak kokusu kalıyor. Taciz etmeyelim hayvancıkları. Ayrıca özellikle çamaşır suyu kokusu, ciğerlerini zedeliyor. Kullanacaksan, kedini birkaç saat o alandan uzak tut.
Ne bildiğinden emin olamadığım için aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım. Yine de destek gerekirse, her zaman yazabilirsin. Ben bilmezsem eşim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…