Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok teşekkürler. Biz de çömezleriz işte.Napalım. Ama haklısın gerçekten geniş bir aile burası

Bizim dunyamiz, hepimizin dunyasi :) tam da dedigin gibi yegen sonucu beklemelerimiz var seninkini de bekleyelim :) voltran vardi bizim zamanlardan tevellutumuz eski ya :) gucler birlessin voltran olusturalim.

Ah bir de comez kalip sonuca ulasman harika olur, hic uzamadan yeni yeni tedaviler olmadan dilerim oyle olur... Neler neler oluyor hic hesapta yokken :)

Merhaba, içi dışı bir misali, hücrelerimize varana dek hayatı yaşayalım- yaşatalım. Hücremizi de, ruhumuzu da, midemizi de, gözümüzü de, gönlümüzü de besleyelim. Biz elimizden geleni yapınca bebiş de zamanı gelince hoş gelir safalar getirir, gelmez ise de gelmiş olan meleklere annelik yaparız.
Yeni yazmaya başlayan arkadaşlar hoşgeldiniz, hepimiz yaklaşık aynı durumlardayız. bence topik kurucusu alkışı ve teşekkürü hak ediyor, inş bebişini büyütüyordur.
Son olarak yeni edindiğim bir bilgiyi paylaşayayım. ANA diye bir kan testi ile vücudun bebişi yabancı bir hücre, zararlı bir madde olarak görüp görmediği tespit ediliyor. Sağ olsun ensunun önerdiği testleri dahiliye dr.na gösterdiğimde önerdi. Bu arada insülün direnci ile tutunmanın ilgisi olduğunu belitti. Sağlıcakla, sevgiyle iyi akşamlar.....

Hoşgeldin. Bizi gözetleyen sendin demek
İleride bir mesajında çömezim demişsin ama aslında çoğumuzdan öndesin tecrübe konusunda. Bizim avantajımız burada paylaşıyor olmak. Gerçekten birbirimizden çok şey öğreniyoruz.
Yaşı lütfen takma kafana. Geçmiştekileri okuduysan örnekleri biliyorsun. Bu işlerin yaşla değil, nasiple ilgili olduğunu da. Ve bunca çabaya rağmen anne olmanın her şey demek olmadığını da. Allah önce içimizdeki huzuru, yuvamızdaki mutluluğu tamamlasın.
Sen dilediğin zaman, dilediğin gibi paylaş. Çözüm değilse teselli, o da değilse ağlayacak bir omuz oluruz. Her halükarda yanında oluruz. Elini tutamasak ta yüreğine uzanmaya çalışırız... Bunun için buradayız :)

"Aşk bebeği" olamazsa "Aşk böceği" olur, sıkma canını
Karşımızdaki kişileri de değiştiremiyorsak rafa kaldırıyoruz, ara sıra tozunu alıp koyuyoruz yerine. Bu saatten sonra atsan atılmaz, satsan beş para etmez.
Benim sorunumun gerçekte ne olduğu da belli değil. Yıllarca onu çözersem, doğal yolla anne olabileceğime inandım. Aslında hala öyle düşünüyorum. Ama baktım yaş 40 olmuş, sallan sallan nereye kadar? Şansımızı deneyelim dedik. Coenzim Q10 uzun zamandır aklımda olup bir türlü başına geçemediğim bir konuydu. Sağolsun Miranda o konuda da bindi tepeme. İlk kutuyu o hediye etti. Belki şifam ondadır.
Allah senden razı olsun arkadaşım, öyle içten yazmışsın ki duanı, ağlamak geldi içimden. İnşallah tez zamanda mutluluktan ağlarız karşılıklı. Rabbim üzmeden, bekletmeden, sağlıkla versin inşallah. Hepimize...

Menapoz benim aklımda bile yoktu daha. Anneanneme benzediğimi düşünüyordum bu konuda. AMH testinin sonucunu alınca dumura uğradım. Şimdi bunun aslında geçici bir şey olabileceğini (çok üzülmüştüm o dönem) iptali olmasa da ertelenmesinin mümkün olacağını düşünüyorum. Haklı olup olmadığımı zaman gösterecek artık. Yine de doktorlar ısrar etmese kafa bile yormayacağım, o da ayrı.
Kist evlendiğimden beri zaman zaman görünüyor. Alıştık birbirimize. Ne zaman çıkacağını bile tahmin edebiliyorum artık. Sadece bu defa fazla büyümüş. Gelmesinden rahatsız değilim ama misafirliği uzayınca hoşlanmadım. Bir bahane bulur sepetlerim yakında
Bu arada ertelemelere başladın yine bakıyorum. Sağlık haberlerini de aldın tabi. İnşşşşaaallllaaahhhhhh doğal yoldan bu ay hamile kalırsın da görürsün gününü

Ben OPU dan sonra adet söktürücü kullandım ama daha bitmeden adetim geldi.
Pazartesi gidince doktoruma soracağım ama hayatımda ilk defa erkenden olunca şaşırdım. Bir kaç ayda bir adet gören ben:)

Şaşırma. Muhtemelen zaten gecikmeyecekti. Adet gecikmeleri (eğer folikül varsa) çatlayamamasından yaşanıyor genellikle. Yumurta çatladığı halde adetin gelmemesi bir iki durum dışında pek vaki değil. Opu yapıldığında da çatlama ile aynı tepkimeyi oluşturuyor vücutta. Dolayısıyla belki bir iki gün, operasyon şokuyla gecikecekti. Söktürücü ekstra takviye olmuş, rahim duvarın erken olgunlaşmış ve dökülmüş. (Bakalım doktorun benim kadar net açıklama yapabilecek mi? )
Benim gecikmem laparoskopiden sonra ilaçsız iyileşmemden de etkilendi ama ilaç ta kullansam gecikecekti. Verilen antibiyotikler mantar yapıyor, o da kist oluşturuyor. Onun yerine hareketsiz olarak uzun zaman oturmak ve dengesiz ısınmak benzer etkiyi yaptı. Neyse. Bu ayı böyle atlattık. Önümüzdeki aylara kısmet diyoruz artık...

E ama öyle güzel güzel yazıp sonra da " ilaçlar yüzünden" denmez ki. Hangisine inanalım şimdi?
Vallahi takılıyorum. Eşine selam söyle. Biraz da benimkine anlatsın eşi ağlayınca ne yapması gerektiğini. Benimki hemen başlıyor sepet havası çalmaya Şapşik...
Aslında bakarsan hepimizin (istisnasız) çocukluğumuzla ilgili olumsuz anıları, hatta kişiliğimize işlemiş, affetmesi imkansız görünen yaşanmışlıkları var. Zaman içinde konusu açıldıkça eteğimizden dökeriz nasıl olsa. Biraz daha dursunlar şimdilik. Emin ol o konuda da yalnız değilsin.

Kocakarı ilaçları demişsin. Ben niye alınayım? İlaçlar alınsın
Hem daha menapoza bile girmediğime göre genç sayılırım.
Hem ben de seni seviyorum kocaman

Alemsin yaw
Bu defa kuru kuru okudum valla. Dışarıdan yeni gelmiştik, oturmadan önce banyoya uğradım. Çoook şanslıyım
Hem üzülme. Böyle durumlarda babam meslek girmiş der. Bu işinden memnun olmazsan rahatlıkla kanalizasyoncu olabilirsin

Haydaaa. Ne yani şimdi de topluca insülin direnci mi ölçtüreceğiz? İyi peki. Baktırırız artıkına

:)) benimki de bilemedi zaten ne yapacağını sonunda kızdı dedim ya dışarı çıktı dayanamayıp, ben Aradım gel dedim geldi.. Bu konuda çok bilgili olduğu söylenemez. :)
Üstelik bizim ilişkimiz bile daha 1,5 sene var yok... Evlilik desen 8 ay :)

Günün kulağa küpesi harika:)
Alemsinnnnnn benim de Başıma gelir öyle Şeyler.. :)
Bu arada fazla gaz maz durumları var mı sizde.. Ben de var da... :))
Artık benimki beni Gazlı çiçek diye sevecek:)

Gözlerimden yaşlar akıyor,evdekiler bana bakıyorsen çok yaşa emi

Reactions: Eua
Benim tüp bebek Dr.u şeker testi istemişti ve diyabet hastası Olduğum anlaşıldı,bununda tutunmaya ilgisi varmıdır hiç bilmiyorum,şeker hapı kullanıyorum ve benim genetiğimde olan kimsem yok.

İnşallah öğrenir. Benimki 8 yılda öğrenemedi çünkü. Gel deyince de gelmiyo zaten. İlla ıslık çalacağım

Günün kulağa küpesi harika:)
Alemsinnnnnn benim de Başıma gelir öyle Şeyler.. :)
Bu arada fazla gaz maz durumları var mı sizde.. Ben de var da... :))
Artık benimki beni Gazlı çiçek diye sevecek:)

Burada Cumhurbaşkalığı filarmoni orkestrasını tek başına alt edecek kapasitede birisi var. ÜStelik ilaç bile kullanmadan.

Gerçekten Amerikan filmi gibiydi. Okuyup okuyup kapatıyordum. Eua nın dediği gibi insan ilk kez yazarken acaba cevap verecek birsi çıkar mı diye tereddüt ediyor ama sonra kendini iyi hissediyor.Teşekkürler

Benim tüp bebek Dr.u şeker testi istemişti ve diyabet hastası Olduğum anlaşıldı,bununda tutunmaya ilgisi varmıdır hiç bilmiyorum,şeker hapı kullanıyorum ve benim genetiğimde olan kimsem yok.

İnsülin direncini bilmiyordum ama şekerin öyle bir etkisi var. Teyzem bu yüzden tek çocukla kaldı. Gerçi doktoru "şeker varken yapma" demiş. "Bir tane tesellim var, Allah olmayana versin" dedi bıraktı peşini. Ayrıca bir kuzenimde tiroid vardı ardından şeker çıktı. Şimdi 6 aylık oğlu var. Diğer kuzenimde şeker vardı ardından tiroid çıktı, kızı 1,5 yaşında. O yüzden ilaçlarını kullan, kontrollerini düzenli yaptır, tarçınla takviye yapabilirsin. Şekerini de insülin direncini de dengeye getiriyor. Yalnız daha sık kontrole gitmeni tavsiye ederim. Doz ayarlaması gerekebilir. Dengeye kavuştuğunda, başka bir sorun yoksa, anne olabilirsin.
Bir de ailede yoksa, psikolojik olabiliyormuş. Babamınki öyle mesela. Destek almayı düşünebilirsin. Tip 2 diabetin sebepleri çok değil aslında. Yeme düzeni (ki o da psikolojiye bağlanıyor) yanlış ya da yetersiz beslenme, yetersiz hareket ve negatif düşüne yapısı. Bir de özellikle çikolata kisti. Gerçi doktorun anlatmıştır bunları. Bir de ben tekrarlıyorum ne gereği varsa?
Kendine dikkat et işte. Gerisi Allah' a kalmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…