- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.241
Tamamen hepsi doğru. İkinci eşim çok iyi bir insan ama nasıl derler mahalle baskısı hani. 23 yaşında, ünv. teye giden, beni hayata bağlayan bir oğlum var haklısın .Allahım'a binlerce şükür. Öfkem kendime aslında. Kendime yaşattıklarıma değil. Oğluma yaşattıklarıma. Küçücük bir bebeğin masumiyetini düşününce.... Eşimin hiç çocuğu yok. Yaşadığımız bölge belli. Benim bebek isteğim daha çok belli:)
Hosgeldiniz kizlar hic merak etmeyin guvenilir ellerdesiniz ikigünü gecmez buranin muptelasi olursunuz ki aliskanlikta yapiyoruz böyle yan etkilerimizde car yaniÇok Haklısın.. Bilinçaltı bütün yaşadıklarımızı sonradan bize sunuyor. Farkına varmasak da..
Gerçekten tatlı mıyım? Beni seviyon di mi?
Ben de seni seviyom ki. Herkesleri seviyom
evet seni seviyom tızıııııım
hepinizi seviyom hemde iyiki burasıda varda hiç birbirimizi görmesekte birbirimizi çok iyianlıyor ve destek oluyoruz ve bazen gerçek hayattakinden çok daha sıcak ve samimi duygularla
Canim benim 4 tedavimdede ki birtanesi turkiyede oldu prednol vermisti Turkiyede hata ilk iki gün 16 mg almustim sonrasini 4 mg ben herkese veriliyo sanmistim herhangi bir iltahaba karsi demisti Selman Lacincanım teşekkür ederim, fin yerindedir.Hamileliğin iyi geçiyordur.Sana bi şey sorabilirmiyim, tabii transferi olup tutunmuş yada tutunmamış tüm arkadaşlarıında bilgisine ihtiyacım var.bazı dr.lar transfer sonrası tutunmanyı sağlayan iğne yada veriyor.dekort yada prednol..sizde böyle ilaçlar aldınızmı, yada dr.unuz başka bişey verdimi?
Önce ben başlayayım. Öncelikle teşekkürler. Sanki yıllardır tanıyormuşçasına samimi, içten bir tavırla karşıladı herkes. Benim ilk evliliğimden 23 yaşında bir oğlum var. İkinci evliliğimi 14 sene önce yaptım.9 haftalıkken düşükle sonuçlanan bir hamileliğim oldu. Önce toxoplazma dediler,sonra troid dediler, sonra kist dediler. Bir yıl geçti. Saçma ameliyatlar falan sonunda tüp bebek dediler. tuttuk İst yolunu. Hiç bir şey bilmeden ne dedilerse inandık. Sonuç:Negatif. Hadi bir yıl sonra aynı hastanenin şubesi Gaziantap'e açılmış. Bize yakın diye haydi oraya...İki deneme daha sonuçlar:Negatif. Bu arada eşimde de erkek infertilesi var(Ama tüp yapılabiliniyor.5-10milyon arası) Ara verdik ister istemez. 6 yıl sonra eşimle konusunu bile açamaz hale geldik. Ondan çok ben istiyorum. Kısmet diyelim. En son geçen yaz dr a gittim normal kadın doğum.Kist 6 cm,gerisi güzel. Kısmet ne diyelim artık.Hosgeldiniz kizlar hic merak etmeyin guvenilir ellerdesiniz ikigünü gecmez buranin muptelasi olursunuz ki aliskanlikta yapiyoruz böyle yan etkilerimizde car yani
saka bir yanada biriniz galiba 8 aylik evli ay azicik anlatin kendinizi tedavimi goruyonuz derdiniz nedir kizlar telefonla geri gitmek istemiyorum bu arada 45 yas bence anne olmaya engel degil bizlerde birarti bir eksi o civarlardayiz ikinizdende ricam lutfen benim icin birdaha derdinizi anlatirmisiniz sizleri daha iyi ranimak istiyorum eee napalim buraya girdiniz birkere cikmak cok zorrr bebis olana kadar hicbir yere gidemezsiniz
Tüp bebeğe giderken telefonlar hiç susmaz. Herkese,herşeyin ayrıntısı tek tek verilir. Okul müdürüme bile:)Mahalle baskısını boşvereyim neyse...:)Mahalle baskısını boşver. Evinin hatta öncelikle yüreğinin içindekileri sen biliyor, sen yaşıyorsun. Uzaktan bakıp ahkam kesmek her zaman çok kolaydır. Bizler için bile. Bir söz okumuştum bir ara, çok hoşuma gitmişti. Eleştirmek, bilmemenin getirdiği bir lükstür...
Kendine de öfkelenme. Bilmiyordun o zamanlar. Daha kişiliklerimizin oturmadığı, ama her şeyi çözdüğümüzü sandığımız yaşlardı. Belki kendimizi bulmakta çok geç kalmıştık başkalarına göre. Bazılarıyla kıyaslayınca da çok erken. Hiç olmamasından iyidir. Hem bugün geçmiş için duyduğumuz öfke, acı ve pişmanlık, bizi geriye götürüp her şeyi yeniden ve doğru şekliyle yapmamıza yaramayacak. Sadece bugünümüzü ve yarınımızı tüketecek. Oğlun için o günleri belki düzeltemezsin. Ama eminim verdiğin birikmiş sevgiyle onun affını çoktan almışsındır. Sıra kendinle barışmakta.
Eşinin iyi bir insan olmasına sevindim. Hem onun hem senin adına. Kendine yaptığın haksızlığın, onunla olan ilişkini de etkileyeceğini unutma yeter. Elbette babalığı onun da tatmasını isteyeceksin. Elbette onunla bu mutluluğu paylaşmak isteyeceksin. Ama kendinle bu kadar çelişirken ne eşine ne doğacak çocuğuna gerçekten kendini verebilirsin. Dikkatin dağılacak, her an diken üzerinde hissedeceksin kendini. Ve eninde sonunda eşin de uzaklaşmaya başlayacak. Bunu ne kendine, ne evliliğine, ne yanındaki oğluna, ne de olmasını dilediğimiz evladına yapmaya hakkın var. O zaman öyle olması gerekiyordu, oldu ve geçti. Bir şeyler öğrendin bu durumdan. Doğru eşi bulmayı öğrenmişsin mesela. Oğlunu her şeye rağmen sevmen gerektiğini, onun aslında bir mucize olduğunu... Acı ile geçse de boşa geçmemiş. Bunları hiç anlayamadan hayattan geçip giden birisi olarak kalmamışsın, öyle ya da böyle, istesen de istemesen de ruhun yükselmiş. Onun için yeni bir evlilik, yeni bir evlat peşindesin. Eski hataları düzelttiğini görmek için. Bunu bozma ne olur...
Bune yaaa pazar pazar ask basmis topigi soylicem sizi kocalariniza beni sevmeseniz eger
Canim inaki nasip kismet brn senin anbe olacagina inaniyorum eger esini tekrar ikna edebilirsenki srnin sansin benden daha fazla birkere anne olmusun rahim bunu taniyo hic olmasa ama zaman kaybetme lütfen sisli Memorial Semra karamn ben okadina cok inaniyorum canim lütfen bunu birdaha düsün ben herkese iyi merhametli doktorlar diliyorum insallah birdaha anne olursun hic bozma moraliniÖnce ben başlayayım. Öncelikle teşekkürler. Sanki yıllardır tanıyormuşçasına samimi, içten bir tavırla karşıladı herkes. Benim ilk evliliğimden şında bir oğlum var. İkinci evliliğimi 14 sene önce yaptım.9 haftalıkken düşükle sonuçlanan bir hamileliğim oldu. Önce toxoplazma dediler,sonra troid dediler, sonra kist dediler. Bir yıl geçti. Saçma ameliyatlar falan sonunda tüp bebek dediler. tuttuk İst yolunu. Hiç bir şey bilmeden ne dedilerse inandık. Sonuç:Negatif. Hadi bir yıl sonra aynı hastanenin şubesi Gaziantap'e açılmış. Bize yakın diye haydi oraya...İki deneme daha sonuçlar:Negatif. Bu arada eşimde de erkek infertilesi var(Ama tüp yapılabiliniyor.5-10milyon arası) Ara verdik ister istemez. 6 yıl sonra eşimle konusunu bile açamaz hale geldik. Ondan çok ben istiyorum. Kısmet diyelim. En son geçen yaz dr a gittim normal kadın doğum.Kist 6 cm,gerisi güzel. Kısmet ne diyelim artık.
senide seviyorum canım menim gel öpecem
Benim de aklımda orası var. Dediğin gibi ikna edebilirsem:)Canim inaki nasip kismet brn senin anbe olacagina inaniyorum eger esini tekrar ikna edebilirsenki srnin sansin benden daha fazla birkere anne olmusun rahim bunu taniyo hic olmasa ama zaman kaybetme lütfen sisli Memorial Semra karamn ben okadina cok inaniyorum canim lütfen bunu birdaha düsün ben herkese iyi merhametli doktorlar diliyorum insallah birdaha anne olursun hic bozma moralini
Doktorun kimdi. canim bunun 3 besi 10 nu artik nezamana kismetse bence 6 yil cok beklemisiniz madi manevi yikiliyoruz ama pes etme icinde biryerlerinde halen bu ozlemi cekiyosan dene yine bence bu arada kendini suclayip durma bence kendini sansli hiset ve tekrar dene olsa nemutlu sana olmasa kendini suclamaz denedim dersin Allah yardimcimiz olsun bendede Troid son anda anlasildi sonuncu denemem o yüzden negatifGeçen gün TV de gittiğimiz dr u gördüm. Tedavi edilemeyecek hasta yoktur tedaviyi bırakan hasta vardır diyordu. Ben o gruptayım heralde:) Bi 10 defa daha gidebilseydik olacakmış demek ki:)
Selam canim, bizler iyiyiz arayamadim seni bu siralar umarim hersey yolundadir. aksam ummu ve alis senin kizin resimlerine baktikca baktik, masallah ne tatli bir cocuk yakin olsakta iyice sevsem bebegini, breezey ve Puffy 2. tura gececekler seninde bebegine kardes diliyorum. öpüyorum kizini ve seni iyi bak ikinizede.
Bak şimdi,benim 6tedavi o nedenlemi negatifti?yok Dr.kistten dolayı demedi,gebe kalırsan önlem Amaçlı yapılsı Demişti,kontrollerimi diyabet Dr,yapıyor,tabi yaşanmışlıkların çok Rolü var,belli olunca ilk bu geldi aklıma,sen tekrarla bak bilmiyordum öğrenmiş oldum Sağolİnsülin direncini bilmiyordum ama şekerin öyle bir etkisi var. Teyzem bu yüzden tek çocukla kaldı. Gerçi doktoru "şeker varken yapma" demiş. "Bir tane tesellim var, Allah olmayana versin" dedi bıraktı peşini. Ayrıca bir kuzenimde tiroid vardı ardından şeker çıktı. Şimdi 6 aylık oğlu var. Diğer kuzenimde şeker vardı ardından tiroid çıktı, kızı 1,5 yaşında. O yüzden ilaçlarını kullan, kontrollerini düzenli yaptır, tarçınla takviye yapabilirsin. Şekerini de insülin direncini de dengeye getiriyor. Yalnız daha sık kontrole gitmeni tavsiye ederim. Doz ayarlaması gerekebilir. Dengeye kavuştuğunda, başka bir sorun yoksa, anne olabilirsin.
Bir de ailede yoksa, psikolojik olabiliyormuş. Babamınki öyle mesela. Destek almayı düşünebilirsin. Tip 2 diabetin sebepleri çok değil aslında. Yeme düzeni (ki o da psikolojiye bağlanıyor) yanlış ya da yetersiz beslenme, yetersiz hareket ve negatif düşüne yapısı. Bir de özellikle çikolata kisti. Gerçi doktorun anlatmıştır bunları. Bir de ben tekrarlıyorum ne gereği varsa?
Kendine dikkat et işte. Gerisi Allah' a kalmış...
Benimde kist olmuş yine geçmiş zamanda bi dönem kanamam var Dr,hap verdi gitsin diye iki ay kullandım yok gitmiyor tekrar kontrol yaptı hemen alel acele test yaptı senin kisti almak zorundayız hastaneye yönlendirdi eşide hastanede Dr,eşi yapmıştı operasyonu ve çıkınca siz gebeydiniz mecbur kistle beraber bebeğide aldık dedi,ben doğal gebelik yaşamışım,bilseydim hiç hap kullanırmıydım iki ay.Daha bu ne ? Hangimiz dr ların tuhaf uygulamalarına maruz kalmadık ki. Beni 3cm lik kist için aleleacele İst gönderen bir doktor, onu baya açık dikişli ameliyat eden başka doktor, bu ameliyat olmamış deyip aynı kist için Wedge rezeksiyon denilen (yumurtaya çizip atma_1970 lerden kalma bir yöntem ) uygulayan başka bir doktor:)
Hoşgeldin,canım.Herkese Merhabalar;
Bir süredir yazdıklarınızı bende takip ettim.
Ben hikayemi paylaşmak aranıza dahil olmak istedim.
Aslında yaşım 35.
Eğer sakıncası yoksa aranızda olmak istiyorum.
İlk tüp bebek sürecindeyim.
Bu kısım sonu gibi asıl 2 senede yaşadıklarım kilitim.
İnşh ilerledikeç bahsederim.
Hepimize hayırlı geceler.
İnşallah,su gibi yolunda gitsin.Arkadaşlar günaydın. Hepinize iyi hafta sonları. Dün Dr a gittim. İlaçları kullanmaya başladım. Allah nasip ederse ayın 6 sında transferim 4 ündede kontrolüm var.inşallah allahım bu sefer anneliği nasip eder bana
evet seni seviyom tızıııııım
hepinizi seviyom hemde iyiki burasıda varda hiç birbirimizi görmesekte birbirimizi çok iyianlıyor ve destek oluyoruz ve bazen gerçek hayattakinden çok daha sıcak ve samimi duygularla
Iyiki varsınGerçekten tatlı mıyım? Beni seviyon di mi?
Ben de seni seviyom ki. Herkesleri seviyom
Bune yaaa pazar pazar ask basmis topigi soylicem sizi kocalariniza beni sevmeseniz eger
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?