Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

GUNAYINNNN TOPIKKK kocam iste aksam 20 geliyo bugün size aitim yani herkesin kocasi ise gider side bana kalirsiniz Inşallah hahaha beduami etim yaa topik dovcek beni

Benimki evde olsa da yokmuş gibi. Öteki odada, kendi bilgisayarında. Bir karı- kocayız, üç oda bir salon dar geliyor iyi mi? Benden yana yırttın yani dayaktan. Gerisi Allah Kerim

Benimki evde olsa da yokmuş gibi. Öteki odada, kendi bilgisayarında. Bir karı- kocayız, üç oda bir salon dar geliyor iyi mi? Benden yana yırttın yani dayaktan. Gerisi Allah Kerim

Tasindimi canim ya simdi yeni evindesin demi ayy tasinma daginikligi beni mahvediyo Allah yardim etsin sana gelip yardim edeyim diycem ama offff yolar herseye uzak ya bu sene bize tatil yok galiba saglik olsun napalim Ben sogan suyumu ictim simdi gidip kahvaltiyla kendimi simartayim

Sadece kistse hiç dert etme. Bir soğan kürü hallediyor onu. Bir soğanı (içi beyaz olanlardan) kabuğuyla birlikte önce 2 ye bölüyorsun. Bir parçayı streç filme sarıp kenara koyuyorsun, kalanı da 4 e bölüp bir bardak suda kaynatıyorsun. Fokurdaması yeterli. Ilıyınca içiyorsun. Sabah aç olarak. Kalan parçayı da akşam yemeğine yarım saat kala içeceğin şekilde hazırlıyorsun. Yani bir soğanı bir günde kaynatıp içmiş oluyorsun. Normalde adetin ikinci günü başlayıp 7 gün yapıp 3 gün ara vererek uygulanıyor. Ya da yine adetin ikinci günü başlayıp 10 gün yapıp sonraki adete kadar ara vererek. Toplam 3 adet dönemi uyguladığında kistler uzun bir süre görünmüyor. Bu arada tarçın tüketimini günlük listene alabilirsin. İster çubuk tarçınla çayını iç, ister toz tarçını balla karıştır. İster normal çay demlediğinde içine bir çubuk tarçınla bir kaç karanfil at. (şekeri de daha az kullanıyorsun. Bilmiyorum şeker kullanıyor musun ama...)
Her sabah soğan suyundan sonra bir avuç ceviz fındık karışımı, bir de bir avuç çekirdekli, siyah, kuru üzüm tüketiyorsun. Yarım saat sonra da kahvaltını yapıyorsun. Bu arada kontrollerini ihmal etme. Bir değişiklik olursa ona göre yeni bir yol çizeriz. Fiziksel bir sorun yoksa, bu arada hamile kalman da mümkün. İnşallah tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalırsın. Ne güzel olur... Bebeğin adını ben koyarım ama ona göre

Ara ara sonunda buldum hosgeldin sefalar getirdin dilerim bu topik sana ugur getirir ve hemen hamile kalirsin senin de dedigin gibi Herseyguzel olacak inşallah

Afiyet olsun arkadaşım.
Biz taşınamadık daha. Cuma günü ben olmayınca işler yetişmeyecek diye bir gün erteleyelim dedik. Bu defa da nakliyeci müsait değilmiş. Salı ya da çarşamba dedik. Salı için de haber beklediği bir yer varmış. Orası olmazsa götürebilirim o işi alırsam çarşambaya kalır dedi. Kopamıyoruz buradan. Basenimizden yapıştık vallahi...

Geçen gün TV de gittiğimiz dr u gördüm. Tedavi edilemeyecek hasta yoktur tedaviyi bırakan hasta vardır diyordu. Ben o gruptayım heralde:) Bi 10 defa daha gidebilseydik olacakmış demek ki:)

İyi gaz vermiş doktor. Taksit taksit yöntem uygulayacaklarına gerekli her şeye baştan baksalar çok daha fazla kişi, çok daha az tedaviyle evladına kavuşacak aslında. Kabul, hepsini baştan yaptırmak bazıları için gereksiz olacak, ayrıca pahalı testler büyük bir kısmı. Ama boş yere hem maddi hem manevi külfet olmayacak, hem de merkezler ve çalışanları bu kadar ekstra yorulmayacak...

Tüp bebeğe giderken telefonlar hiç susmaz. Herkese,herşeyin ayrıntısı tek tek verilir. Okul müdürüme bile:)Mahalle baskısını boşvereyim neyse...:)

Bu durumda en güzeli, kimseye ne yaptığını anlatmamak sanırım. Allah büyük, her şey nasip... Ama insanlara konuşacak konu lazım. Ve yaşamayan ne çektiğini, neye üzüldüğünü anlamadan, acımasızca yorum yapabiliyor. Kırılıp incinebileceğini düşünemiyor çünkü bunun verdiği ızdırabı bilmiyor. Ya çok güçlü sinirlerin olacak, ya duyduğunu umursamayacak kadar kendinle barışık olacaksın, ya da bilmelerine izin vermeyeceksin.
Ay bugün pek bi sert gördüm kendimi. Heyt uleyn, asarım keserim...

Görmeden teşhis koyamam, sekreterimden randevu alın, muayene sonucuna göre konuşalım
Her ihtimali değerlendirmek, her olumsuzluğu giderip, yolumuza içimiz rahat devam etmek durumundayız. Ama büyük ihtimalle önceki negatiflerinde etkili olmuştur bu sıkıntı. Belki tek başına, belki yan ürün olarak...
Dilerim en kısa zamanda üstesinden gelir, sağlıklı bir evlada kavuşursun arkadaşım...

Kim bunlar yaw? Sana ya da eşine bilgi vermeden bebeğe müdahale edemezler ki. Mecburi bir durum bile olsa onay almak zorundalar. Hani kist bebeğe yapışık bile olsa, sen masada yatıyor bile olsan, eşine bilgi vermiş olmaları gerekirdi. Bundan sonra, şüpheli bir durum olduğunda, hiç değilse iki ayrı doktordan bilgi almak gerekecek demek ki.
Derin bir nefes alıyoruz, bu kötü tecrübeden dersimizi çıkarıp cebimize koyuyoruz ve önümüze bakıyoruz. Bu arada, benzer bir tecrübeyi, kimsenin yaşamamasını diliyoruz. Di mi? Öyle yapalım. Sağlıklı ve doğru görüneni bu sanırım.

="2220, post: 37911181, member: 566539"]Veee benden haberler. 5 cm. tosun gibi bir kistim oluşmuş. Bu kistle nasıl adet oldun ki? dedi. Folikül yok çünkü. Dönüşte aklıma geldi. Temmuz ayında (sanırım konuşuldu burada da) Branca Ursului (tavşancılotu tentürü) getirtmiştim Romanyadan. 15 gün kadar kullandım ve sonrasında tedaviye başlayacağım diye bıraktım. Şişenin dibinde bir- iki parmak kadar kalmıştı. Geçenlerde elime geçti ve akşamları birer yudum içmeye başladım. Sanırım onun etkisi. İki ya da üç akşam içtim sadece.
Malum doğum kontrol hapı kullanamıyorum ben. O yüzden bu ay bekleyeceğiz. Eğer yine folikül kistiyse zaten adet sonunda eriyecek. Yok erimezse opu gibi narkozla boşaltalım içini dedi.
Böyle işte.
Kışt kıştlarsın sen o kisti:)

"monkey, post: 37916594, member: 545579"]canım teşekkür ederim, umarım keyfin yerindedir.Hamileliğin iyi geçiyordur.Sana bi şey sorabilirmiyim, tabii transferi olup tutunmuş yada tutunmamış tüm arkadaşlarıında bilgisine ihtiyacım var.bazı dr.lar transfer sonrası tutunmanyı sağlayan iğne yada veriyor.dekort yada prednol..sizde böyle ilaçlar aldınızmı, yada dr.unuz başka bişey verdimi?

Selam Monkey, transfer olduğum gün ve 5 öncesinde proluton iğne yapıldı. Bir tane de transferden 1 hafta sonra vurulacak. Transfere 5 gün kala jel, bant ve vitaminin yanında prednol ve Coraspin içtim. Transferden sonra bıraktırdı doktor. Sadece jel, bant ve vitamine devam ediyorum.

"Eua, post: 37916831, member: 582915"]Birşey sormak istiyorum;
OPU dan sonra ne zaman adet gördünüz?
Benim düzensizlik var zaten ama erken oldu...

Benim 4 gün sonra olmuştu.

"Feronia_Hera, post: 37921878, member: 639294"]Merhabalar
Siz beni tanımıyorsunuz ama ben 2013 haziranından beri her gün ama her gün bu formu okuyorum. Sıkı takipçiyim yani:) Bazen ağlıyorum bazen gülüyorum. Çok zaman yazmayı düşündüm. Ama benim tedavim yok ki. Ne yazayım diyordum. Biliyorum illaki tedavide olmak gerekmiyor. Ama ne bileyim işte.... Okurken eşim" Lütfen kendini de beni de incitme. Bunun için ne maddi gücümüz ne de ruh gücümüz var"diyor. Olsun ben yine de takipteyim:)2007'de bir kez 2008'de iki kez negatifle sonuçlanan tüp bebek denemelerimiz oldu. Şimdi ne kadar kandırıldığımızı anlıyoruz ancak olan oldu. Yaş da 45 oldu.

Hoşgeldin. Seni çok iyi tanıyoruz aslında:) Burada acı tatlı herşeyi paylaşıyoruz. Hep beraber büyüyoruz, bazen kız çocuğu haline dönüyoruz. Umarım burada bizimle güzel vakit geçirirsin, hayallerinin gerçek olmasını birlikte yaşarız.

="WishhDuygu, post: 37924987, member: 505194"]Ayyy gozden mi kacirdim diye kac kere geri geri gidip okudum, meger gec gitmşssiniz ondan gec yazmissin ileri sayfalardaymis... Sayfalar arasi finkk attim... 1 kisi gittin potansiyel 3 kisi geldin :)))))) yasasin... Kucuk kardes buyuk kardese yetşsmis gozun aydin... Aksi hic ispatlanmasin ve 9 ay oyle kalsin canim... Biraz dinlen, keyif sur sonra anlat macerani. Senin ilk transferin oldugu icin merak ediyorum :)))

İcindeki enerji ile buyusun sim siki tutunsun sana fasulyelerin :) asistan kiz Pazartesi gereginş yapsin.

Tum kalbimle 6 Aralik ta yeni yil hediyelerinizi almani diliyorum... O konustugumuz koy okullarinda okuyacak canli kanli, afacan, kirmizi yanakli gurbuz cocuklar olmak uzere gelsinler. :)))) operim

Ayy nerden başlasam:) İlk başta çiş tutmak ne zormuş yahu! Cuma günü 15.00 kliniğe gittik. Embriyolog bizi odasına aldı. Durumu anlattı. 4 tane de biri yarışı kazanmıştı. Neden bu kadar yumurtadan bu kadar az döllendi sorularını yanıtladı. Sonra odaya gidip su içmeye başladım. Arka arkaya 3 kişiydik transfere girecek. Sonra psikolog geldi. Bende sizinle olacağım dedi. Bu arada ben de heyecan sıfır, sevgili de tavan:) Onu ilk kez öyle gördüm. İçine babalık kaçtı galiba:)
Neyse sonra ameliyathaneye aldılar. Üstüme yapışkan birşey koydular. Sonrası malum alet içeri. Üstten ultrason falan. Sıkışıklık nasıl dediler, öldürmez dedim:) İçerden biri adımı bağırdı. Burdayım dedim. Psikolog derin nefes al dedi. Ben de, bence siz gidin eşimin yanında durun, o daha Heyecanlı dedim. İçerden fasulyeler geldi. Bu arada ben ekranı göremiyordum. Birşey görmedim yani. Sonra hoop bitti dediler. Herkese teşekkür ettim. Umarım bir daha görüşmeyiz dedim. Evet bunu kabul edebiliriz dediler:)
Odaya gittim, bizim ki ölecek. Karnıma dokundu. Hoşgeldiniz dedik. İşte böyle...
Doktor çok yatmamamı tavsiye etti. 2 gündür ara ara kalkıyorum. Ara ara yatıyorum. Biriken dizileri izliyorum. Yarın da işe gideceğim.

nasıl yani yaaa senin gebe olduğunu bildikleri halde sana ve eşine söylemeden bebeği aldılar öylemi kist var diyerekten kist olsa bile kist bebeğe zarar vermiş olsa bile senin ve eşinin bilgisi olmadan nasıl müdahale edebilirler ki hayati bir risk olmadığı sürece ne günlere kaldık yaaa kime güveneceğimizi bilmiyoruz

Gel bacım bi öpem koklayam seni

şifacı bacım menim

Herkese doğurtcam, en ünlü çakma doktor ben olcam ehi ehi

Saka gibi ya korkunc birsey herkese hayirli doktorlar canim cok aci yaa sir oluyorum böyle olaylara yaa

Bu nasil birsey ya.. Hamile oldugunu anlamamislarmi? Hamileligin cok mu yeniydi?

Evet ben 8 aylık çiçeği burnunda evliyim:)
41 yaşıma geliyorum ve beraber yaşlanmak istediğim doğru adam 40 yaşıma gelince çıktı karşıma.. İyi ki de öyle yaptı şimdiye kadar özgürce içimden geldiği gibi (bilinçaltım izin verdiğince, benim de ruhumu sıkıştıran zincirlerim var elbette) yaşadım ve şimdi bana göre dünyanın en iyi adamı ile birlikteyim. Ömür boyu sürmesi dileğim. Hayırlısı..

Ve biz yaşımız dolayısı ile hemen çocuk yapmak istedik. Ben de zaten PCOS var, hayatım boyunca kadın doğumcularda gezdim, bilirim. Eşimde de sperm azlığı çıkınca bize direk tüp bebek dediler ve başladık. Yumurtalarım toplandı, döllendi ve bu ay transfer edilecek. OHSS riski nedeniyle transferimi 1 ay ertelemişti sevgili doktorum. Bakalım hayırlısı. Ben Allah'tan hayırlısını diliyorum, Allah nasıl uygun gördüyse öyle olur elbet ama ben dualarımı ediyorum.

Aklı, bedeni, ruhu ve imanı sağlıklı, ilerde merhametli iyi bir insan olacak hayırlı ve uğurlu, güzel evlatlarım olsun istiyorum Allah'tan. Olursa da olmazsa da mutsuz olmam, çünkü Allah'ın ne verirse hayırlısını versin isterim ve hayırlısını vereceğine güvenim tam. Duamı ederim, ne sabreder O'ndan beklerim. O yüzden hamdolsun stressli değilim sadece çok merakliyim :)
Aynı duayı artık sizler içinde ediyorum.
Benim hikayem böyle :)
40Asistani beni listeye eklerse sevinirim..

Çevreyi boşver, hele böyle bir konuda.. Biliyorum çok sıradan bir cümle ama gerçehten hayatı böyle yaşamalıyız. Şahsen eğer çevreyi ve çevrenin kotalarını takmış olsaydım; inanın şuan size deli bir olarak yazıyor olurdum ya da hiç olamazdım. O yüzden içinden neye inanıyorsan, bildiğin gibi yaşa. Biliyorum kolay değil ama mümkün.
Benim yurtdışında arkadaşım geçen sene 45 yaşında ilk bebeğini doğurdu. Yaşın sınırda belki ama geç değil. Kaldı ki ilk bebek için yaş daha önemli. Senin şansın daha fazla, çünkü önceden bir hamilelik ve doğum hikayen var. Umutsuzluk YOK... Anlaştık mı :)

Ayrıca Allah'tan herşeyin hayırlısı, eğer vermiyorsa vardır bir vakti, ya da sebebi.. Ben çok geç evlenmiş biri olarak mahalle baskısını çok iyi bilirim (mahalle baskısının çok da olmadığı bir çevrede olmama rağmen).. İktir etttttt:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…