- 20 Nisan 2013
- 4.621
- 2.345
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.441
o testin adır nedir bilen varmı canım geçen ay devlete kadın doğumcuya gitmiştim ben tekrar bieteron kullanıcam dhea testi yaptırabilrmiyim dedim yazmış ama labortuvada dhea diye bir test yapılmıyor dendi il hastanesine gönderdiler dhea testi için kanımı..ordada bana geri aide olarak dhea diye bir test bulunamadı diye geldi..bu hormonu ölçen testin adı nedir bilgin varmı daha önce yaptırdınmı.Biosteron DHEA nın, DHEA ölçümü yapılmadan kullanılması, kalp - damar hastalıklarına ya da psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Ben Haziran ayında psikologdan öğrenip bırakmıştım. Daha sonra Ensu da açıklamıştı kalp- damar sıkıntılarını. Kullanmayı düşünüyorsanız DHEA testi yaptırıp öyle kullanın. Etkisi kanıtlanmış bir ilaç ta değil bildiğim kadarıyla.
2220 şifacı bacım hipotiroidi için önereceğin bişey yokmu bide insülin direnci için varsa çok makbule geçer valla
o testin adır nedir bilen varmı canım geçen ay devlete kadın doğumcuya gitmiştim ben tekrar bieteron kullanıcam dhea testi yaptırabilrmiyim dedim yazmış ama labortuvada dhea diye bir test yapılmıyor dendi il hastanesine gönderdiler dhea testi için kanımı..ordada bana geri aide olarak dhea diye bir test bulunamadı diye geldi..bu hormonu ölçen testin adı nedir bilgin varmı daha önce yaptırdınmı.
Arkadaşlar Şükürler olsun bebekte birsey yok. 1 hafta rapor verdi bu hafta içinde lekelenme dahi olsa hastaneyeyatırıp gözümün önünde takip edicem dedi... Rabbim kimseyi evlat ile imtihan etmesin
Konuyla pek ilgisi yok amaa... Şu philips lazer mazer birşeyler makinası var ya. Başka markaların da var. Bir bilgisi olan var mı? İnt. mucize beklemeyin ama idare eder diyor kısaca.Kullanan var mı diye merak ettim sadece:)
Günaydııınlar....
Bugün taşınacaklara Allah yardım etsin. İşleri su gibi aksın çabucak bitsin:)
günaydın kızlar herkese güzl bir gün diliyorum sağlık mutluluk ve huzur hiç peşinizi bırakmasın inşallah
Hopa halaya kalkin bakem herkese Gunaydin sabah oldu kalkin artikkkkk
canım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı
Merhaba arkadaşlar,
Nasılsınız? Kendimden haberler vermek istiyorum . Eylül başı gibi transferim gerçekleşti ve gebelik de oldu fakat sağlıklı bir şekilde değer artmadı bhgc degeri bazen 2 katı bazende %40, %50 arasında arttı sureklı. Dr. takip edelim dedi ve sağlıksız bir gebelik olduğuna kanaat getirdi ve vücudun kendiliginden atacagını kurtaj yapmayacagını soyledı bence cok da ıyı yaptı cunku daha oncekı gebelıklerımde kurtaj sonrası asherman olmustum sonrasında histeroskopı gıbı birsuru sınır bozucu seyle uğrasmak zorunda kaldım. Neyse sonrasında benden rahım fılmı ıstendı film sonucunda tuplerden birinde genisleme goruldu. Dr. um tanısal hısteroskopı ve tanısal laparoskopı yapalım dedı dıger gıttıgım baska bir prof ıse gerek yok sol tupde genısleme var fakat bu tupde gebelık ıhtımalıde olabılır yapısıklıklarda var fakat bu kadar kucuk yapısıklık zararlı degıl falan dedı her ıkı dr. unda 3 gebelıgınde sonlanması sonucunda nıhayet esımden kromozon testı, dna fısh analız testını ıstemek akıllarına geldı. Testlerı yaptırıdık genetık testlerının sonucunu beklıyoruz fakat esımın semen test sonucuna gore morfoloji tam da alt referans degerınde. sanırım dna fısh analızde ıyı gelmeyebılır. Sonrasında 1 profa daha gidip operasyona karar verme asamasına gececegım
canım ilgin için teşekkür ediyorum ama pek umut görünmüyor hastaneden aradılar iyi değil dediler yarın son test ve ultrasyon muayene olacam sonra büyük ihtimalle ilaçları bırakacamEndişelerini çok ama çok iyi anlıyorum canım... Keşke destek verebilsek de ne olacaksa o olacak, doktorum ne derse o diyerek araştırmalarımızdan geri durabilsen. Nerde... biz de duramazdık. Ben bu tedavilerde hiç hamile kalmadım o yüzden bilmiyorum :) ama şunu biliyorum, internette yazan değerler normal yoldan olan hamilelilere göre ve yumurtlama günü ya da son regl tarihine göre verilen değerler. Bu nedenle de senin durumun ile kıyaslanabileceğini düşünmüyorum.
Senin için katlanma artışları daha önemli olmalı sanırım... Yani düzenli artışın. Ki onun bile yavaşlamaları ve değere göre artışın nasıl olacağının bilgileri var. Belki bu detaylara bir göz atarsın, minik bir alıntıyı ben aşağıda yolluyorum.
Sağlıkla ilerlesin hep
-----------------------------------------------------------------------------------------
Normal gebelikte döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG’nin kan düzeyinin yaklaşık iki katına çıkması için geçen süre “ikiye katlanma süresi” (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.
HCG Düzeyi Katlanma Süresi:
< 1200 48-72 saat
1200 -6000 arası 72-96 saat
> 6000 >96 saat
11.gün değerin kaç idicanım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı
Sn.Dr. ZONAK canim dün nete geziniyorum su karbonat olayi gözüme carpti cok iyiymis senin receten yani Hipertroid olayini yok ediyomus ingiliz karbonat diye Eczaneden alinacakmis Kemal Milar diye biri yaziyo Kizlar okuyun cok iyi sindirim sistemini güçlendiriyormus ben sunu nerden temin ederim diye düsünüyorum askim zonagim seni cok seviyorum yine hakli ciktin
Canim bunu en iyi ensu sana anlatir bana Selman Lacin onermisti vede surekli degil bir iki ay kulanip birakiyorum memoril niye tavsiye etmiyo onu Ensucum bilir o demisti zaten bence kulan iki ay kadar yinede sen bilirsin canim yada hayit suyunu ic oda cok iyi
canım encu bir merkeze en fazla üç kez şans vericeksin diyordu..encu memeorialden çok memnun tekrr memoriali yaptırcam demişti bana..banada kesinlikle memoriali tavsiye ediyor encu..kendisi çok memnun kalmıştı..bahçecidenmi bahsediyorsun acaba canım daha önce bahçecide denemesi olmuştu encu..İstanbul tüp bebekte aynı zamanlar yaptırmıştık geçen kış..
sağolasın canım iyi dileklerin için Allah razı olsun ... Rabbim kimseye yaşatmasın ...Gözün aydıngeçmiş gitmiş olsun.
Tekrar aynı endişeleri hiç yaşamazsınız umarım. Olursa da sakın telaş etme, herkesin benzer sıkıntıları olabildiğini düşün. Doktorunun olması gerektiği gibi yaklaşımı süper, ihtimamı ve ilgisi senin huzursuzluklarını alsın... Evinde dinlendiğin ve su gibi akıp geçen sağlıklı haftaların olsun.
canım ilgin için teşekkür ediyorum ama pek umut görünmüyor hastaneden aradılar iyi değil dediler yarın son test ve ultrasyon muayene olacam sonra büyük ihtimalle ilaçları bırakacam
Merhaba, bence keseye bir baktır, şekli normalin dışında ise fikir verir. Doğum hastahanesinde Ayhan by.i öneririm. Boş gebelik deneyimimde dr.lar tutunmadan sonra gebelik hormonunun birinci derece öneme sahip olmadığı, kesenin gelişiminin daha önemli olduğunu açıklamışlardı. Hakkında hayırlısı olsun..canım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı
Biberiye (kuşdili) çayı tansiyonun yoksa tüm hormonları dengeye getiriyor. Melissa çayı da sakinleştirici etkiye sahip. Dereotu yakın zamanda konuşulmuştu.
İnsülin direnci için ilk önerim tarçın. Bir de elma. Münkünse şu ekşi, içi un gibi olanlarından. Patates gibi nişastalı ürünlerden uzak durulacak. Meyve, şeker oranına göre kontrollü tüketilecek. Mercimek çorbası, tarhana gibi çorbalar mayalı ürün grubuna giriyor. Çok az tüketilecek. Mümkünse sabah saatlerinde bol yürüyüş yapılacak. Açık havada olması önemli. Yoğurt tüketimi artırılabilir. Onun da çok faydası var. Hem tiroid, hem insülin için. Ev yapımı ve yeşil suyuyla birlikte. Aklımdakiler bunlar şimdilik. Şu işleri toparlayayım, defterimi bulayım, uzuuuuun bir liste vereceğim
Kitapta Tiroid i olan hastaların özellikle düzenli iyot kullanması gerekir diyor. Iyot içeren şeyler: Deniz Mahsulleri, sebzeler, sogan, esmer su yosunu(kelp), spirulina ve dereotu. Özellikle dereotunu hergün sofranızdan eksik etmeyin yazmış.
Lahana bağırsaklardaki iyot emilimini azaltıyormuş.
Ayrıca selenyum minerali (en çok sogan Ve sarımsakta varmış.) tavsiye ediyor. Etkisini artırmak için E vitaminiyle birlikte alınmalıymış.
Bir diğer önemli mineral çinkoymuş ve C vitaminiyle birlikte alınmalıymış.
Bağışıklık için Omega-3 diyor ancak, içinde EPA ve DHA yağ asitleri oranının 3/2 olanından.
canım teşekkür ederim ilgin için bende yarın ultrasyona gidecem ama bahsettiğin doğumevi istbuldamı ben hatayda yaşıyorum canım burda baktırmam lazımMerhaba, bence keseye bir baktır, şekli normalin dışında ise fikir verir. Doğum hastahanesinde Ayhan by.i öneririm. Boş gebelik deneyimimde dr.lar tutunmadan sonra gebelik hormonunun birinci derece öneme sahip olmadığı, kesenin gelişiminin daha önemli olduğunu açıklamışlardı. Hakkında hayırlısı olsun..
Selam ben de degerlerimi yazayim fsh 10.39 lh 2.65Deneme yapiyorum dikkate almayiniz :) 40 asistani mesajinizdan alinti yapildi diye uyari var mı
çok teşekkür ederim inşallah yanılırım ve iyi gelişir hakkımızda hayırlısı neyse o olsun canımDeme böyle... Evet ne olacaksa o olacak haklısın. Kendini her türlü sonuca hazırlıklı tutmak istemekte de haklısın.
Ama ama kesinleşmediği sürece deme işte
İnşallah değerlerin seyri ile ortaya çıkan tablo bu olsa da, güzel bir gelişmeyle iyi ilerlemesi ihtimalinin de hep var olduğunu düşünelim... Tamam bitti denilene kadar umut etmekten vazgeçmek yok. Çok ama çooooooooooooooook istiyorum "sağlıkla" ilerlemesini, kalbimiz seninle
En az şans bende derken pozitif sonucu almış birisin sen... Onca zorluklarla bu da başlı başına başarı... Sağlıkla kucağına alabileceğin hamileliklerin olsun hep. Şansın da, gücün de, sabrın da çok olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?