Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

o testin adır nedir bilen varmı canım geçen ay devlete kadın doğumcuya gitmiştim ben tekrar bieteron kullanıcam dhea testi yaptırabilrmiyim dedim yazmış ama labortuvada dhea diye bir test yapılmıyor dendi il hastanesine gönderdiler dhea testi için kanımı..ordada bana geri aide olarak dhea diye bir test bulunamadı diye geldi..bu hormonu ölçen testin adı nedir bilgin varmı daha önce yaptırdınmı.

2220 şifacı bacım hipotiroidi için önereceğin bişey yokmu bide insülin direnci için varsa çok makbule geçer valla

Biberiye (kuşdili) çayı tansiyonun yoksa tüm hormonları dengeye getiriyor. Melissa çayı da sakinleştirici etkiye sahip. Dereotu yakın zamanda konuşulmuştu.
İnsülin direnci için ilk önerim tarçın. Bir de elma. Münkünse şu ekşi, içi un gibi olanlarından. Patates gibi nişastalı ürünlerden uzak durulacak. Meyve, şeker oranına göre kontrollü tüketilecek. Mercimek çorbası, tarhana gibi çorbalar mayalı ürün grubuna giriyor. Çok az tüketilecek. Mümkünse sabah saatlerinde bol yürüyüş yapılacak. Açık havada olması önemli. Yoğurt tüketimi artırılabilir. Onun da çok faydası var. Hem tiroid, hem insülin için. Ev yapımı ve yeşil suyuyla birlikte. Aklımdakiler bunlar şimdilik. Şu işleri toparlayayım, defterimi bulayım, uzuuuuun bir liste vereceğim

Yaptırmadım ama araştırırım. Daha çok psikolojik yansımalarda etkili olduğundan bahsetmişti psikologum. Belki psikolog ya da psikiyatristler bilir...

Kitapta Tiroid i olan hastaların özellikle düzenli iyot kullanması gerekir diyor. Iyot içeren şeyler: Deniz Mahsulleri, sebzeler, sogan, esmer su yosunu(kelp), spirulina ve dereotu. Özellikle dereotunu hergün sofranızdan eksik etmeyin yazmış.
Lahana bağırsaklardaki iyot emilimini azaltıyormuş.
Ayrıca selenyum minerali (en çok sogan Ve sarımsakta varmış.) tavsiye ediyor. Etkisini artırmak için E vitaminiyle birlikte alınmalıymış.
Bir diğer önemli mineral çinkoymuş ve C vitaminiyle birlikte alınmalıymış.
Bağışıklık için Omega-3 diyor ancak, içinde EPA ve DHA yağ asitleri oranının 3/2 olanından.

Arkadaşlar Şükürler olsun bebekte birsey yok. 1 hafta rapor verdi bu hafta içinde lekelenme dahi olsa hastaneyeyatırıp gözümün önünde takip edicem dedi... Rabbim kimseyi evlat ile imtihan etmesin

Gözün aydın geçmiş gitmiş olsun.
Tekrar aynı endişeleri hiç yaşamazsınız umarım. Olursa da sakın telaş etme, herkesin benzer sıkıntıları olabildiğini düşün. Doktorunun olması gerektiği gibi yaklaşımı süper, ihtimamı ve ilgisi senin huzursuzluklarını alsın... Evinde dinlendiğin ve su gibi akıp geçen sağlıklı haftaların olsun.

Konuyla pek ilgisi yok amaa... Şu philips lazer mazer birşeyler makinası var ya. Başka markaların da var. Bir bilgisi olan var mı? İnt. mucize beklemeyin ama idare eder diyor kısaca.Kullanan var mı diye merak ettim sadece:)

Günaydııınlar....
Bugün taşınacaklara Allah yardım etsin. İşleri su gibi aksın çabucak bitsin:)

günaydın kızlar herkese güzl bir gün diliyorum sağlık mutluluk ve huzur hiç peşinizi bırakmasın inşallah

Hopa halaya kalkin bakem herkese Gunaydin sabah oldu kalkin artikkkkk

Günaydın günaydınnnn, çok güzel bir gün olsunnn :) Keyfiniz daim olsun...

Feronia_Hera ben merkezinde gidip hallettiğim için araştırmadım, o yüzden henüz hiç bilgim yok. Aslında tek tük kalanlar için faydalı olabilir. (Tedavide kullandığımız ilaçlar ostrojen yani zırt pırt içtiğimiz estrofem vb. artış yaratıyor, bazı yerlerde minik minik yeni çıkanlar oldu) Araştırmaların olursa bizi de haberdar et lütfen bilgimiz olsun...
Ben yazın su kuşu gibi denizden çıkmadığım için gündüz feneri gibi kararırım, çok da severim. Kışın solarium ile destekliyorum ve yaz kış popo beyaz, gerisi kara gezebiliyorum. Bu yüzden bacaklarıma epilasyon hiç yapmıyorlar. Kese kese kese! dünya keselendim bir ara belki uygun renge gelirim diye ama olmadı... Yaparsak etiniz yanar dediler, bacaklar kaldı maalesef.

canım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı

Endişelerini çok ama çok iyi anlıyorum canım... Keşke destek verebilsek de ne olacaksa o olacak, doktorum ne derse o diyerek araştırmalarımızdan geri durabilsen. Nerde... biz de duramazdık. Ben bu tedavilerde hiç hamile kalmadım o yüzden bilmiyorum :) ama şunu biliyorum, internette yazan değerler normal yoldan olan hamilelilere göre ve yumurtlama günü ya da son regl tarihine göre verilen değerler. Bu nedenle de senin durumun ile kıyaslanabileceğini düşünmüyorum.

Senin için katlanma artışları daha önemli olmalı sanırım... Yani düzenli artışın. Ki onun bile yavaşlamaları ve değere göre artışın nasıl olacağının bilgileri var. Belki bu detaylara bir göz atarsın, minik bir alıntıyı ben aşağıda yolluyorum.

Sağlıkla ilerlesin hep

-----------------------------------------------------------------------------------------
Normal gebelikte döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG’nin kan düzeyinin yaklaşık iki katına çıkması için geçen süre “ikiye katlanma süresi” (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.

HCG Düzeyi Katlanma Süresi:

< 1200 48-72 saat
1200 -6000 arası 72-96 saat

> 6000 >96 saat

Merhaba Omayra hoşgeldiin uzun zaman oldu. Senin de iyi olduğun haberlerini alalım hep. Geçmiş olsun gecikmeli de olsa... 10 gün önce ben de negatifimi aldım, sınıfta kaldık :)

Söylediğin bir çok testi ve araştırmayı yaptırmıştık biz en baştan, buna rağmen tutunma olmadı. Bu nedenle tutunma gerçekleştiği için bir adım öndesin, bu çok kıymetli. Şansın çok daha yüksek. İnşallah bu sefer çok daha iyi tetkiklerin yapılarak en baştan sağlıkla ilerleyecek bir hamileliğin olur. Yazdıkların içinde bir tek DNA Fish Analizi yaptırmadık biz. Eşimin değerlerinde bir sıkıntı yoktu. Bu test için sperm sonuçlarına bakılarak mı ilerlendi? yoksa bu da yapılsın diyerek herhangi bir değere bakılmaksızın önerildi mi?

Bu konudaki bilgilerini paylaşırsan sevinirim. İlerisi için notlarıma eklemek isterim.
İnşallah sonuçlarınız gayet iyi gelir ve çok daha yüksek şans ile başlarsınız tedaviye. Dondurulmuşların varsa belki çok süratle transfer aşamasına gelirsiniz. Şansın bol, yolun çoook açık olsun.

canım ilgin için teşekkür ediyorum ama pek umut görünmüyor hastaneden aradılar iyi değil dediler yarın son test ve ultrasyon muayene olacam sonra büyük ihtimalle ilaçları bırakacam

Taşınma telaşesi bitsin bütün muhteşem bilgi birikimini tekrar paylaşır :) Ben Zanork'un tüm bu reçete ve bilgilerini toparlayıp 40 Asistani vasitasiyla kolay ulaşır yerde tutmaktan yanayım. Her seferinde yeniden anlattırmayalım. Ben de tarçını sorup durmuştum :)

Bu karbonat, alkali işi vs ile ilgili büyüklerin lafı arasında geçen bir konu vardı hayal meyal hatırladığım. Geçenlerde forumlardan birinde denk geldiydim üstünde durmadım, şimdi bahsi geçince aklıma geldi :) Herhangi bir fiziki engeli olmayan ancak hamile kalamayan kadınların rahim içindeki asit vb. yüksek olduğunu spermi öldürdüğü bahsediliyordu. Bu nedenle ilişki öncesi su ile karıştırılmış karbonatın vajinaya zerk edilmesinin, vajinanın yıkanmasının faydalı olduğu söyleniyor. Bilmem ben artık okuduğum ve duyduğum bu :)

Gelince der :)
Bir kaç günlük seyahat kaçamağı yaptı... Eğer ortak notlarımızdan ilerlemişse seyahatte, alışverişten vakit kaldıysa çölde safari bile yapıp geri dönebilir :)))) Dhea ile ilgili birşeyler yazmıştı diye hatırlıyorum. Bana gerekmedi, doktorum hiç vermedi FSH en yuksek 6 civarı çıkmıştı o yüzden galiba, bilgim yok açıkçası...

Sa
sağolasın canım iyi dileklerin için Allah razı olsun ... Rabbim kimseye yaşatmasın ...

canım ilgin için teşekkür ediyorum ama pek umut görünmüyor hastaneden aradılar iyi değil dediler yarın son test ve ultrasyon muayene olacam sonra büyük ihtimalle ilaçları bırakacam

Deme böyle... Evet ne olacaksa o olacak haklısın. Kendini her türlü sonuca hazırlıklı tutmak istemekte de haklısın.
Ama ama kesinleşmediği sürece deme işte

İnşallah değerlerin seyri ile ortaya çıkan tablo bu olsa da, güzel bir gelişmeyle iyi ilerlemesi ihtimalinin de hep var olduğunu düşünelim... Tamam bitti denilene kadar umut etmekten vazgeçmek yok. Çok ama çooooooooooooooook istiyorum "sağlıkla" ilerlemesini, kalbimiz seninle

En az şans bende derken pozitif sonucu almış birisin sen... Onca zorluklarla bu da başlı başına başarı... Sağlıkla kucağına alabileceğin hamileliklerin olsun hep. Şansın da, gücün de, sabrın da çok olsun canım

canım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı
Merhaba, bence keseye bir baktır, şekli normalin dışında ise fikir verir. Doğum hastahanesinde Ayhan by.i öneririm. Boş gebelik deneyimimde dr.lar tutunmadan sonra gebelik hormonunun birinci derece öneme sahip olmadığı, kesenin gelişiminin daha önemli olduğunu açıklamışlardı. Hakkında hayırlısı olsun..

sağol canım yoğurdumu kendim yaparım zaten ve her öğün bir kase yemeye çalışırım ancak o yeşil suyunu hep dökerim artık dökmem tarçınıda şimdiler erikli tarçını çay varya poşet çay ondan içiyorum kokusu ve tadı muhteşem bide akşamlar çubuk tarçın ekliyorum çayıma biberiye aldım ama hiç kullanmadım dolapta duruyor mercimek çorbasına bayılıyorum dün akşama yapmıştım çokmu zararlıki

meyve elma ve portakal armut nar tüketmeye çalışıyorum şimdi diyette olduğum için yürüyüşü sabah değil akşam yapıyorum sabah yürüyüşlerinin kalp krizini tetiklediğini duymuştum bir ara bide ben uykusan uyanacam yürüyüş yapaam gelip kahvaltı yapacam çok zor geliyor yaaaa akşamlar daha iyi sanki

dereotunu çok seviyorum sabah kahvaltılarında tüketmeye çalışıyorum bide stresi yensem herşey iyi olacakda yok başaramıyorum ki

dereotunu çok tüketmeye çalışıyorum canım soğan sarımsaksız yemek düşünemiyorum pirinç pilavı hariç herşeye sarımsak katarım ama iyotlu tuz kullanmıyorum kaya tuzunu kullanıyorum ben yemeklerde sağlıklı diye ama tiroidi öğrendikten sonra iyotlu tuz kullanmaya karar verdim evdeki tuzlar bitince

sara_28, post: 37968632, member: 238516"]sağol canım yoğurdumu kendim yaparım zaten ve her öğün bir kase yemeye çalışırım ancak o yeşil suyunu hep dökerim artık dökmem tarçınıda şimdiler erikli tarçını çay varya poşet çay ondan içiyorum kokusu ve tadı muhteşem bide akşamlar çubuk tarçın ekliyorum çayıma biberiye aldım ama hiç kullanmadım dolapta duruyor mercimek çorbasına bayılıyorum dün akşama yapmıştım çokmu zararlıki

meyve elma ve portakal armut nar tüketmeye çalışıyorum şimdi diyette olduğum için yürüyüşü sabah değil akşam yapıyorum sabah yürüyüşlerinin kalp krizini tetiklediğini duymuştum bir ara bide ben uykusan uyanacam yürüyüş yapaam gelip kahvaltı yapacam çok zor geliyor yaaaa akşamlar daha iyi sanki

dereotunu çok seviyorum sabah kahvaltılarında tüketmeye çalışıyorum bide stresi yensem herşey iyi olacakda yok başaramıyorum ki

Stres için bioenerji, yoga ve meditasyon u önerebilirim. Bir de evcil hayvan sahiplenebilirsiniz. Tam bir stres topu onlar:)

Dün bir arkadaşım mesaj atmış. Bundan 8 yıl evvel tüp bebek tedavisi görüyordu Aret Kamar da. Tedavisi sırasında şuan benim olduğum yaştaydı. O zamanlar benim evim kliniğin arka tarafındaydı. Arada bana gelirdi, ben bazen onunla kliniğe giderdim. Dün yazınca aklıma geldi. Transfer olduğu gün de yanındaydım. Sahi opuya da Kocası geç kalmıştı. Boşanma sebebi valla:) Tutturmuştu Aret ten alırım spermi, kara kıllı mıllı ama olsun diye:) Allahtan gelmişti kıtıkıtına. ( Kocası Sarışın, mavi gözlü bu arada) O hafta sonu alemlere akıp Roxy ye gitmiştik. Sonuçta bir kızı var şimdi. Seninle Roxy ye gitmemiz farz oldu dedi. Biz bir gün kararlaştırıp gideceğiz. Gelmek isteyen varsa bekleriz. Testten önce Sıkma portakala alemlere akmaya ne engel bana:)

Bir de dün gece benim sevgili beni çok güldürdü. Artık dalga geçer olduk bu tüp bebek mevzusuyla. Bizim kedilerden Hariç bir tane köpeğimiz var. Dişi. Dün bizimki bunu da doğuralım mı dedi bana? Ben sazan olur mu bu yaşta diye atladım:) O da ne var devlet 1 tane tüp yapma hakkı veriyor, bir tane koydururuz dedi:) Manyak Koca ya:)

canım teşekkür ederim ilgin için bende yarın ultrasyona gidecem ama bahsettiğin doğumevi istbuldamı ben hatayda yaşıyorum canım burda baktırmam lazım

çok teşekkür ederim inşallah yanılırım ve iyi gelişir hakkımızda hayırlısı neyse o olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…