- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.481
Haşimoto ile hipotiroidi farklı şeyler. Haşimotoda, tiroid bezini yok etmeye çalışan mikroorganizmalar söz konusu. Tiroid görevini tam yapıyorken saldırıya uğruyor. Oysa hipotiroidide tiroid bezi gerekenden fazla çalışıyor. Yalnız, haşimoto ilerleyen zamanda, hipo ya da hipertiroidiye sebep olabiliyor. İkisinin birlikte tedavi edileceği yöntemi doktorun belirleyecektir...
Ben kendimi bu yaza kadar hipotroidi zannediyordum burdaki dr öyle ilaç yazıyordu.başka dr haşimato dedi.tiroid bezinin yapısı bozulmuş nodüller oluşmuş.iyotsuz tuzu da çok zor bulmuştum vallatatlım hipotiroidide tiroit bezleri az çalışır hipertiroidide fazla çalışır hasimoto tipi hipotiroidide guatr oluşuyor bildiğim kadarıyla ve enfeksiyonla beraberde gözüküyor hipotiroidide iyotlu tuz kullanmak gerekli
Ben kendimi bu yaza kadar hipotroidi zannediyordum burdaki dr öyle ilaç yazıyordu.başka dr haşimato dedi.tiroid bezinin yapısı bozulmuş nodüller oluşmuş.iyotsuz tuzu da çok zor bulmuştum valla
On beş yılda bir kez taşınabildim. Onu da bir yıldır atlatamadım. Allah kolaylık versin:)Bebek, Ocak' ta gelecek kısmetse. Evi yerleştirir yerleştirmez yeğenimin doğumu için gideceğim. Aralık ortası gibi bekleniyor. Ocak benim ayım olacak Allah izin verirse
İlk defa bu kadar zor bir taşınma yaşıyorum. Çok heyecanlı geçiyor
tatlım hipotiroidide tiroit bezleri az çalışır hipertiroidide fazla çalışır hasimoto tipi hipotiroidide guatr oluşuyor bildiğim kadarıyla ve enfeksiyonla beraberde gözüküyor hipotiroidide iyotlu tuz kullanmak gerekli
On beş yılda bir kez taşınabildim. Onu da bir yıldır atlatamadım. Allah kolaylık versin:)
Cok geçmiş olsun.Tutunma sorunu oluyor ama dolar ilaçla kontrol altına alabiliyor sanırım
Merhaba,
Ben tedavim 1 ay daha ertelendi. Doktorcum vücut normale dönsün ve kullandığım hormonların etkisinden kurtulsun istiyor. Bence iyi de ediyor..
Hem ben bu arada 1 seans daha epilasyonumu, dişlerimi yaptırırım:)
Ocak ayında Allah nasip ederse transferim olacak, hayırlısıyla inşallah..
Hehe, çorba çorba dedik, böyle olduBir de bilmiş bilmiş yazmışım yaw. Allah beni naapmasın
Mercimek çorbasını ben de çok severim ama mayalı grubuna girdiği için tavsiye edilmiyor. Bir de bir kase çorba ortalama olarak bir dilim ekmeğe eşit karbonhidrat içeriyor. Yanında ekmekle tüketiyorsan yandın. Sen iki dilim yedim derken aslında üç dilim ekmek yemiş oluyorsun. Mercimeği bir süre, salata olarak ya da normal yemek olarak tüket. Çorba türünü arasıra yap. Evdekilere de yazık.
Yürüyüşü yataktan çıkar çıkmaz yapmıyorsun aslında. Güne başlama için tavsiye edilen biçim aslında kolay. Gözünü açar açmaz 2 bardak, oda sıcaklığında su içmek. Ardından yüz yıkama faslı. Bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içmek (yürürken ani şeker düşmelerini önlemek ve bünyeyi güne hazırlamak için) Ardından giyinip yürüyüşe çıkmak. Bu işlem sırası bedeni yavaş yavaş uyandırmak ve daha yoğun harekete hazırlamak için. Sabah yürüyüşünü 20 dk. ile sınırlandırıp, geri kalanını gün sonuna bırakabilirsin ama beden saatini karıştırdığı için pek tavsiye edilmiyor. Bedenin uyku periyodu en verimli şekliyle akşam 10:00 sabah 06:00 olarak gösteriliyor. Hormon aktiviteleri de bu periyodda etkili. Yürüyüş sonrası da kısa, ılık bir duş ve gün içi aktivitelerine hazırlanmak için hemen arkasından geliyor. Kahvaltı, giyindikten sonra.
Biberiye iyidir, güzeldir. Tüket onu (ben çok seviyorum da)
Özellikle et yemeklerine kekik ve kimyon gibi çok yakışıyor. Bir de ben kızartma yerine fırında sebze pişirmeyi tercih ediyorum. Patlıcan, kabak, patates, halka doğranmış soğan, biber... Bir iki kaşık zeytin yağına tuz, kırmızı biber ve ufalanmış biberiye ekleyip harmanlıyorum ve tepsiye seriyorum. Aralara kabuğuyla birlikte sarımsak ta atıyorum. Oooh, mis. Kızartma gibi zararlı da olmuyor. Yemesine de doyum olmuyor. Ayda iki kere yapabilirsin. Biberiye ufalanmamışsa (çam dikeni gibi ise) sallama çay aparatına koyup sıcak suda bekletip içebilirsin. Balla tatlandırabilirsin. Salatalara yine ufalayarak kullanabilirsin. Hatta baklonda, bahçede yetiştirip taze kullanabilirsin. Yaz kış yeşil olduğu için görüntü de hoş oluyor.
Merhaba,
Ben tedavim 1 ay daha ertelendi. Doktorcum vücut normale dönsün ve kullandığım hormonların etkisinden kurtulsun istiyor. Bence iyi de ediyor..
Hem ben bu arada 1 seans daha epilasyonumu, dişlerimi yaptırırım:)
Ocak ayında Allah nasip ederse transferim olacak, hayırlısıyla inşallah..
Hehe, bana transfer arkadaşı çıktı ne güzel
Sizle nasıl güzel ve yardımsever bir insansınız... Görmeden Yüreğininizi sevdim..
Bunu söylemem Lazım, hele sen2220 ve WishhDuygu .. Yardım etmeyi nasıl içten yapıyorsunuz.. Bayıldım .. Ben de yardım etmeyi severim ama uzun uzun, tekrar tekrar yazmak yorar sanırım beni.. Bu da bir sabır işi.. Helal olsun hepinize kızlar, Allah ne muradınız varsa versin..
Benden de bir bilgi olsun.. Maydanoz, dereotu hamileliği zorlaştırdığı gibi düşük tehlikesi yaratıyormuş. Çevrem öyle diyor..
Allah seni gebe etsin emi
Amiiin, tez zamanda cümlemizi inşallah
hayırlı olsun canım inşallah bu tedavinle bebeğin gelir
Canım kolay gelsin.. Saadet yurdu olsun taşındığınız ev..Kendimi bildim bileli taşınırız biz. Baba memurdu taşındık. Ben pireliydim, taşındım, eşim benden pireli çıktı taşınıyoruz. 8 yıllık evlilikte bu evde, oturma rekoru kırdık: 2,5 yıl. Bekarlığımda da, 4,5 yılla rekor baba evindeydi. Emekli olup kendi evlerine taşınmışlardı. Ben de yanlarında kalıyordum. Ama ilk defa bu kadar zorlandım. İlk planlara göre 20 gün kadar önce taşınmış olmalıydık
Inşallah .. Çok teşekkür ederim canım.. Hep beraber (bir kaç için de peyderpey de olabilir)
"40 Yaşından sonra çocuğun Peşinde nasıl koşulur, enerjisine nasıl yetişilir" konusunu açıp oradan devam ederiz inşallahhhhh:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?