- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.521
Günaydınnnnnnn
Hoş bulduk canım benim.günaydın hoş geldin canım nasılsın
Arkadaşım benim ablamda da Haşimato var..Bendede hashimato var. Tutunmaya engelmis endokrin öyle demişti . İki ay kadar bekletip TSH değeri düşüp öyle tüp e başladık . Tuz konusunda aslında hashimato hastaları iyotsuz tuz yelekleri gerekiyormuş fakat sen bebek planladığın için iyot lu temelinin demişti bana. Şuanda ayda bir gidiyorum gebelik oluşunu değerler tekrar yükseldi şimdi ilaç doz ları arttı . Yüksek olursa bebek düşebilir dedi
Seni üzmek, umutsuzluğa itmek istemem ama yavaş ilerlemesi pek iyi değil. Benim 2. düşüğümde de yavaş yükselmişti ve sonra düşüşe geçti. Ve kanama başladı sonra.canım bişey soracam benim transferin 20. günü ve bhcg değerim ancak 686 oldu çok yavaş ilerliyor arkadaşlar bilgisi olan varmı
Geçmiş olsun,Allah sabır versin,Merhaba Herkese;
Aranıza '''ceee''' deyip kayboldum.
Bu sefer izninizle hikayemi paylaşmaya geldim aranıza....
Şuan ben 35 eşim 36 yaşında Kocaelide yaşıyoruz.
2010 evlendik.1,5 yıl bebek istemedik.ben sürekli adet sancısı çektiğim için hem bekarken hemde evlendikten sonra hep kadın doğum uzmanına 6 ay arayla gidiyordum.
hep benden bir sorun çıkacak sanıyorum.
geçen gün saydık eşimle tam 7 tane kadın doğumcu gezmişim herşey normal diyen.
son gittiğimiz doktor eşiminde sperme testi vermesini istedi.
azospermi olduğunu öğrendik eşimin.bayağa bir şok tabiki.
Bu dönemde babam kronik kalp ve ciğer rahatsızıydı.Aniden rahatsızlanıp hastanaye kaldırıldı.
bundan sonra ki dönemde 2 yıl boyunca babam hastaneye yatıp çıktı sürekli.
Asker emeklisiydi babam.kendine hiç bakmadı malesef.
abimler uzakta olup ben yakınlarında olunca hastane kalmaya ben işe ben eve ben olunca hemen araştıramadık gidemedik.
bir süre bekleyip öyle araştırmaya başladık ve bahçecide Emre Bey e gitmeye karar verdik.
orda da testler yapıldı.
Meğer test yanlış ölçülmüş.Sprem var çok düşük sayı morfoloji yok hareket yok.
ileri derece varikosel var.ameliyat olması lazım.
22 kasım 2013 eşim ameliyat oldu.o gün eşimin ameliyattan çıkmasını bekliyorum.
Annem rutin tetik yapmayım diye devlet hastanesinegitmişti mamogrofi ve ultrasyon çektirmiş.
onlaarın sonuçlarını almış.
beni aradı meme kanseriymişim dedi.bundna şüphe ediyorlar.
gene babamı yeni hastaneden çıkardığımız bir dönemdi.
eşim ameliyattan çıktı ama aklm annemde.
bu sfer annemle ilgili yoğun bir süreç başladı.Gerçekten meme kanseri başka hastanede tetikleri yeniledik.
130 kilo annem nasıl ameliyat olur.
1 sene boyunca onun peşine koşturduk ameliyat kapanmayan yaraları..
kemoterapi, radyoterapi...doktor ve hastane çileleri...
umutta Ulun Bey e gittim o ara...İşten izi almıştım 2 ay ücretsiz izin.Varikosel ameliyatından sonra bekledik olmadı.
amh değerim 1.3 çıktı.diğerleri normaldi.Ve ilk defa Ulun bey le öğrendim ki çikolota kistim varmış.
rahim filmi çekin gel dedi.
hastane anneme babama evime evlerine derken yok zaman bulamadım birde hep tüp bebek olcak çalışmam para biriktirmem lazımı düşünüyorum.
rahim filmi çektirdim.Ulun Beyden randevu aldım.
Babam fenalaştı gene hastaneye kaldırıldı.Randevu iptal.
30 Eylül 2014 işi bıraktım artık.Koşturamıyorum hiçbiryere yetişemiyorum.
Doktora gidemiyorum.
Babam iyi olur olmaz hastaneden çıkar çıkmaz.
08 ekimde gene Ulun beye randevu aldım.
bayramdam sonraya.
03 Ekim arefe günü ani birşekilde kalp durması sonucu babamı kaybettim.
2 yıl hastanelerde geçsede insan bir gideceğine hiç alışamıyormuş.
hastada olsa ölümle sonuçlanacağını bilemiyormuş.
ve gelmeyeceğini bilsede özlem duygusu asla bitmiyormuş asla.
çok özlüyorum....
Babamın 40 günü oldu tüp bebeğe başlayamaya karar vermek için psikologla görüşmek istedim.
Bu sürece başlamama onay verdi.Babamla çok sağlam bir bağım olduğu içialışamadım ve hala psikolog sürecim devam ediyor.
gene randevu alıcaktım ama . Ulun Bey in ayrıldığını öğrendim.
yeniden bir süreç gene bahçeciye ama bu sefer fulya ya karar verdik.
Güvenç Bey in hastası oldum.
Muayene etti.ped ve iğne verdi.Adetinin 2.günü gel dedi.çükolota kistni o da gördü.7 doktorun göremediği.
gene ilaçlar iğne yazdı hap yazdı.
Yaklaşık 7.günü gene çağırdı.
Bugün gittik eşimle.
Eşimde ameliyat olduğundan beri hiç sperme testi vermedi onu verdi bugün.
Doktor beni muayene etti.
Biraz suratı düştü.
Sadece 1 tane yumurtam gelişmiş diğerleri küçükmüş.
Tüp bebeğe tek yumurtayla gitmek mantıklı değil tedaviyi sonlanrıyoruz dedi.
Kaldım.
2 seneden beri hayat hep ters köşe yapıyor.
Neye kendimi hazırlasam yönümü değişsem başka birşey çıkıyor.
Bu kadar ilaç kullandım.
Tüp bebeği bile yapmadım.
Aşılama yapılması daha uygun dedi.eğer sizde isterseniz gerçi eşimin testlerinden halen çıkmayan sonuçlar vardır.
2 günlük daha ilaç verdi bana.
Perşembe günü duruma göre karar vereceğiz.
Açıkçası ne düşüneceğimi şaşırdım.sadece hayırlısı diyorum.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Sizle nasıl güzel ve yardımsever bir insansınız... Görmeden Yüreğininizi sevdim..
Bunu söylemem Lazım, hele sen2220 ve @WishhDuygu .. Yardım etmeyi nasıl içten yapıyorsunuz.. Bayıldım .. Ben de yardım etmeyi severim ama uzun uzun, tekrar tekrar yazmak yorar sanırım beni.. Bu da bir sabır işi.. Helal olsun hepinize kızlar, Allah ne muradınız varsa versin..
Benden de bir bilgi olsun.. Maydanoz, dereotu hamileliği zorlaştırdığı gibi düşük tehlikesi yaratıyormuş. Çevrem öyle diyor..
Maydanoz düşüğe mi sebeb oluyormuş? Karanfil de mi düşük yapıyor? Ben her ikisini de sürekli tüketirim. Acaba bunun için mi düşük yapıyorum ki ya? Gebeliğe hazırlanan ve isteyen bayanlar olarak maydanozu hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor öyleyse?Burası başka bir dünya. Daha bir coşkulu oluyoruz buraya gelince.
Bu durumun bilimsel açıklaması da varmış üstelik. Malum Japonlar teknoloji konusunda aldı başını gidiyor. Yaşam arkadaşı olacak robotlar üzerinde çalışan birkaç Japon bilim insanıyla görüşmeler yapılmış, çalışmaları izlenmiş. Bazı modelleri insandan ayırmak farksız. Neyse. Robot eğitmeni bir bayan ve robot davranışlarını araştıran bir erkek vardı ama açıklama hangisinin unuttum. Diyor ki, "Aynı amaç için uğraşan insanlar bir araya geldiklerinde, daha yaratıcı ve girişken oluyorlar. Günümüz yaşam biçiminin insanları yalnızlığa ittiğini gözönüne alınca, robot bir yaşam arkadaşı ile insanların sosyalliğini artırmayı hedefliyoruz" Sanırım burada yakaladığımız şey bu açıklamaya giriyor.
Maydonoz, dereotu, nane gibi ıtırlı gıdaların, aşırı tüketilmesinin öyle bir etkisi var malesef. Karanfil de vardı listede. Yaz başında konusu geçmişti. İltihap eritici etkisinden dolayı.
Hoş bulduk canım benim.
Şükür iyiyim , sen nasılsın ?
Keyfin, sağlığın yerindedir umarım
Arkadaşım benim ablamda da Haşimato var..
Vee; 2 oğlu varken, 40 yaşında kazara hamile kaldı
Çok şükür gayet sağlıklı, harika bir kızı oldu.
Rabbim verecekse, bunlar bahane değil. Olur inşallah !
Sağlıkla kal...
Benim adetlerim son ameliyattan sonra azaldı,bana faydası olurmu ki?daha çok azaltmasın,Pedi de bi bakayım buralarda varmı,Sağol canım Emeğin içinAdenomyosisi karıştırdım netten biraz. Damarlarla pek ilgili görünmüyor. Daha çok östrojenden etkileniyormuş. Belirtileri okuyunca acaba bende de mi var dedim açıkçası. Ağrılı ve uzun süreli adet kısmına özellikle takıldım. Yaz ortasında Anion ped diye bir ürün önerdiler. Aynı dönemde Branca Ursului Tavşancılotu tentürü de kullandım. Normalde 7 gün, açık çeşme gibi olan kanamalarım 3-4 güne düştü. Üstelik hiç bir yeri imzalamadım. Geçen iki adette sadece anion ped kullandığımda adetlerim 5-6 gün sürdü. Bu ay, adet öncesi Branca Ursului kullanmaya başladım ve 4. gününde kanamam kesildi yine. Anion pedi, kuruluk, dolayısıyla da enfeksiyon ve mantara önlem olarak kullanmaya devam ediyorum. Gerçekten farklı bir ürün. Branca Ursului' nin de hormonları dengeleyip rahim içindeki oluşumların büyük kısmına iyi geldiğini okumuştum alırken. Ben Türkiye' de bulunmadığı için (Karadeniz bölgesinde hamile kalamayanlara çayını içiriyorlar aslında) Romanya' dan getirttim. Senin bulma şansın sanırım daha yüksek. Bir karıştır istersen. Faydasını göreceğini düşünüyorum. Sormak istediğin bir şey olursa buralardayım...
Maydanoz düşüğe mi sebeb oluyormuş? Karanfil de mi düşük yapıyor? Ben her ikisini de sürekli tüketirim. Acaba bunun için mi düşük yapıyorum ki ya? Gebeliğe hazırlanan ve isteyen bayanlar olarak maydanozu hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor öyleyse?
Her ikisi de kuvvetli iltihap gidericiler. Ve özellikle kanı temizlemede etkililer. Düşüklerinin sebebi olup olmadıklarını kesin söyleyemem ama hamilelik döneminde, özellikle başlangıçta sınırlı tüketilmesi gerekiyor. Hoş hamilelik aslında o kadar karışık ki. Yatma şeklimizden de etkileniyormuş mesela. Sürekli aynı yöne yatanlarda dış gebelik daha sık görülüyormuş. Üstelik tutunan bebeklerin çoğunluğunun cinsiyeti de aynı. Çoğunlukla sağa yatan bir kadının hep erkek doğurması vs... Yönleri karıştırıyor olabilirim tabi. Yani gebelik isteniyorsa ya sırtüstü yatmak ya da sık sık yön değiştirmek gerekiyor...
Böyle işte...
Benim adetlerim son ameliyattan sonra azaldı,bana faydası olurmu ki?daha çok azaltmasın,Pedi de bi bakayım buralarda varmı,Sağol canım Emeğin için
herşey birazda şans biliyomusun bi çok kadın ne nasıl yattığına ne yediğine içtiğine dikkat ediyor üstelik açlık sefalet bir sürü sinir stresle uğraşıyor bide üstüne hiç istemediği halde hamile kalıyor bizler acaba hamileyim diye test çubuklarında silik çizgi görmek umuduyla bakarken onlarda ayyyyyy acaba yinemi hamileyim inşallah değilimdir diye test çubuğunu bembeyaz görmeyi bekliyor hayat çok karışık bazen diyorumki keşke hiç bu kadar bilmeseydik saldım çayıra mevlam kayıra diyebilseydik acaba herşey dahamı kolay olurdu ama buda elde değil buda bizim yaşamamız gereken bir sınav işte bunada şükür
Allah razı olsun.Kusurluk bir şey yok ki bunda arkadaşım. İçimizi dökmek, sevinçlerimiz kadar hüzünlerimizi de paylaşıp dengemizi bulmak için buradayız.
Babana Allah' tan rahmet, sizlere sabır diliyorum öncelikle. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın inşallah.
Çikolata kistinin görünür hale gelmesi zaman alabiliyor. doğuştan gelen bir şey değil çoğunlukla, stresle de oluşabiliyor. O yüzden önceki doktorlarını yüreğinde affet ve koy kenara.
Tek yumurta tüp bebek tedavisi için yetersiz değil aslında, çünkü bize gereken zaten bir yumurta, bir sperm. Ancak sanırım senin yaşından dolayı daha fazla folikül beklemiş doktorun. Ayrıca çikolata kisti folikül gelişimi için tek başına bir engel. Belki önlem almak istediği noktalar vardır.
Ve aslında nasibimiz neyse onu yaşıyoruz. Hep engellenmiş gibi hissediyorsun ya kendini. Bazı şeylerin zamanı gelmemiştir daha. O engeller onun içindir. Zaman içinde hepsinin birer ikişer ortadan kalktığını da göreceksin inşallah.
Aslında nacizane tavsiyem, psikolog sürecini tamamladıktan sonra tüp bebeğe başlaman. Çünkü hem sürecin kendisi, hem kullandığımız ilaçlar zaten değişik çaplarda sarsıyor hepimizi. Bir de yaraların bu kadar derin ve tazeyken, daha zor olabilir. Bu dönemi, hem ruhsal hem fiziksel sağlığını toparlamak için değerlendirebilirsin. Belki bir süre dinlenip tedavi başlangıcına kadar tekrar çalışmak iyi gelebilir. Kendimi düşünerek söylüyorum bunu. Çalışsaydım, bir çok şey benim için daha kolay olabilirdi. Kendini, dolayısıyla sana neyin iyi geleceğini en iyi sen bilirsin. Dediğim gibi benimki nacizane tavsiye.
Dilerim her şeyi en kısa zamanda alt eder, hayatına yeni bir anlam katacak olan evladına bir an önce sağlıkla kavuşursun.
Bu arada, küçük teyzemde vardı çikolata kisti. Uzun süre tedavi görmesine rağmen sonuç alamamıştı. Artık sakallarının çıktığı, kilo sorunuyla başedemez hale geldiği bir dönemde İzmir' de bir doktor, ameliyat önerdi. Ameliyattan sonra doktoru, bir yıl içinde çocuk doğurmazsa bir daha anne olma şansının olmayacağını söylemiş. Daha bekardı o zamanlar. Üstelik parmakları olmadığı için özürlü muamelesi görüyordu her yerde. Bırak evliliği, talibi bile yoktu ve 28 yaşına gelmişti. Ameliyattan 4 yıl sonra evlendi ve evlendiği gece hamile kaldı. Şimdi maşallah 20 yaşında delikanlı bir oğlu var.
Zor bir rahatsızlık olsa da anne olan çok örnek var. O yüzden ümidini kaybetme. Sabırla, adım adım ilerlediğinde aslında hayatın sana akmak için hazır olduğunu göreceksin.
İzin verdiğin sürece bizlerde hem buradan kelimelerimizle, hem yüreklerimizde senin için okuduğumuz dualarımızla yanında olmaya çalışacağız...
Bunları telkin ettim kendime hep bu sabah.Aynen Hayırlısı demen yeterli..
Allah bir yol çizmiştir elbette. Zor zamanlar geçirmişsin, geçmiş gitmiş olsunlar; güzel günler gelsin inşallah. Babana Allah'tan rahmet dilerim..
Herkesin farklı ama zor zamanları oluyor. Imtihan Dünya'sı. Sabırlı olmaya çalış ve vaktini bekle ve biraz rahat bırak kendini.. Herşeyin bir vakti zamanı var çünkü..
Inan herşey o kadar intizamla yaratılmış ki, Herşeyin bir sebebi var..
Çok teşekkür ederim desteğin için.tatlım hiçte uzun değil burada hep sevinçlerimizi değil üzüntülerimizde paylaşıyoruz yaşanmışlıklarımızda
babana Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun nur içinde yatsın
annenede geçmiş olsun Allah şifa versin canım
sende psikoloğunla tedavini bitirmeden tedaviye başlama derim naçizane çünkü zor zamanlardan geçmişsin ve tüp bebek tedaviside maddi manevi zor bir süreç daha fazla yıpratmasın seni
ve herşey gönlünce olsun hayatına güzellikler gelsin ve seni hiç bırakmasın mutlu kal canım
Günaydınnnnnnn
Çok tşk ederim çok sağol.Geçmiş olsun,Allah sabır versin,
teşekkür ederim canım inşallah iyi olacak allah büyük hakkımızda hayırlısı neyse olsunAslında arkadaşım değerlerin 19 uncu güne kadar çok dengeli artmış hep 1.5 kat katlamis bi tek 20 de çok az artmış inşallah bir sıkıntı yoktur sen içini rahat tut ... görelim Mevlam ney ler neyler se güzel eyler... hakkımızda herseyin hayırlısı inşallah dua ile ... Bu aksam Meryem süresini okumaya çalış istersen
canım şimdi doktordan geliyorum kan verdim öğleden sonra çıkacak bu arada ultrasyona girdim çok ufakta olsa kese göründü ama hayırlısı artık inşallah devam edercanımcığım bir düşüş yok yavaş yükselsede aslında 14 günü ve 14 günü güzle kaktlanmış..bence önce bir kan tahlili daha yaptır ultasona girmeden 1000 geçince kese gözüküyomuş inş keseyi görücen sonrasıda kalp atışı canım..iyi düşüneli iyi olsun..bence düşüş yok umudunu yitirme lütfen..
Bu arada... Ben hızla "hızlı yaşa, genç öl" felsefeme geri dönüyorum sanırım. Alkol, sigara alma isteğim, bunalımlı ruh durumum.Düşük sonrası hormon dalgalanmalarının etkisi altında böyle hissettiğimi bilşiyorum ama yine de bir boşvermişlik, bir derbederlik var üstümde. Hatta antidepresan başladım kendi kendime.. Bunlar da gebelik hazırlığı moodunda olmadığımın göstergesi. Önce bir biyo-enerji uzmanına mı gitsem naapsam, bilmiyorum ki.. Aslında içime de sinmiyor, hani çocuksuz yaşamayı içime sindirmiş olsam, evet bu benim tercihim tamamen diyebilsem aklımda zerre soru işareti olmadan, sorun değil ama ne o içime siniyor, ne bu... Öyle bir haldeyim işte bir süredir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?