Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım şimdi doktordan geliyorum kan verdim öğleden sonra çıkacak bu arada ultrasyona girdim çok ufakta olsa kese göründü ama hayırlısı artık inşallah devam eder

Annem hep iyi düşün iyi olsun derdi.
İnşh devam edecektir sende yüreğini hafiflet onu geriyorsun şuan.
Güzel haberler alman dileğiyle.

inşallah canım yazdıkların doğru çıkar öğleden sonra çıkacak sonuca odaklandım kese çok ufak göründü hayırlısı artık

Selam WisshDuygu
Aslında ben Trombofili panelinı ve özellikle MTFR 1268 ve Factor V testlerını yaptırdım hıcbırınde sorun cıkmadı. Pıhtılasma testımde normal cıktı. CD Natural Kıller testımde normal sınırlarda sadece ANA Pozıtıf'dı oda vucutun bagısıklık sıstemı hucrelerı, vucudda biseylerı yabancı algılayıp ona saldırmaları olarak nıtelendırılıyor bende triot bezınde bozulma var ve noduller var sanırım o yuzden ANA Pozıtıf cıkıyor onun dısında transfer oncesı grıp olmustum CRP ve Sedımantasyon yuksektı belkı o yuzden de sorun cıkmıs olabılır dr. bu kadar yukseklık zararlı degıl demıstı o yuzden razı oldum transfere ama bılmıyorum nedenını gercekten ozellıkle bu tıp ilerlemeyen gebelıklerde morfolojı sperm dnası cok onemlıymıs onu ogrendım. Belkıde bununla ılgılı problemımız var herseyı arastırıyorum esımın kromozon test sonucları ve dna fısh analızı cıktıgında onuda dr.gosterecegız birde yazdıgın APTT, Lenfosit Subyen Analizi nedir onu arastıracagım:)
Umarım biran once siz ve buradakı tum arkadaslar sorunularımızı halleder bebeklerımıze kavusuruz:)

canım şimdi doktordan geliyorum kan verdim öğleden sonra çıkacak bu arada ultrasyona girdim çok ufakta olsa kese göründü ama hayırlısı artık inşallah devam eder
bak yükselmiş bence yine canım yükselmeye devam ediyor 1000geçince kese görünür.inş çok sağlıklı bir bebekse inş kalp atışlarınıda görücen Allahında izniyle..

Gebelik öncesinde yemenin sakıncası olacağını sanmıyorum. Ama gebelik ihtimali oluştuğunda bir 15 gün yememenin faydası olur. Sonra da az miktarlarda (günde 2 dal, sadece yaprakları) tüketirsen sorun çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü çok etkili olmasının yanında dolaşıma çok çabuk karışan ve aynı hızla atılan besinler. Hem malum, her şeyin fazlası zarar
Aslına bakarsan aynı şekilde yaşamasak ta etkileri benzer pek çok yaşanmışlık, çoğumuz için ortak paydamız. Sen, üç aylıkken, ben bir yaşında, bir başkası beş yaşında, kimisi sadece duygusal olarak, bir yerlerde kopuyoruz. Elbette kişisel özgürlüğümüz için kopmamız gerekiyor ama bu zamanından önce olduğunda travmaya dönüşüyor.
Gittiğim psikolog "Sevginin Kökenleri" diye bir kitap önermişti. Çocuklukta yaşanan terk edilmeler ölümden sonraki en büyük travma olarak kabul ediliyormuş. Özellikle 3 yaş altında, bilinç ve hafıza da tam gelişmediği için, normal yöntemlerle etkisini tespit edip tedavi uygulamak zor oluyormuş. Bunun için aile dizini diye bir uygulama yapılıyor. Uygulamacının belirleyeceği sayıda aile ferdi yerine, onları temsilen katılımcılar ayarlanıyor ve bir nevi tiyatro gibi, duygular dillendirilip sorun çözülmeye çalışılıyor. İşin güzel tarafı, sadece danışanın işin içinde olup iyileşme yaşamasına rağmen, bağlantılı olduğu tüm aile fertleri bu gelişmeden (farklı şehirlerde bile olsalar) etkileniyor. Türkiye' de bunu uygulayan bir uzman yok. Anlaşmalı olduğu bir kurum var. Davetle geliyor. Ücreti 400 tl civarında. Aslında tüm aile bağlarının tedavi edildiğini düşününce (bazen işin içine hiç görmediğin büyük büyükbaba ve anneler de girebiliyor) çok komik bir rakam aslında. Sevginin Kökleri de daha çok bu uygulamanın nasıl yapılması gerektiği hakkında, uygulamacıya yol gösteriyor. Ama okurken bile "aaa bu böyleymiş" dediğim pek çok nokta oldu.
Hayvanlara olan düşkünlüklerimiz, daha çok yaşadığımız duygusal boşlukları doldurmak için, bilinçaltımızın yönlendirmesi. Biliyoruz ki, çok derin yaralarımız var. İnsanlarla kuracağımız bağlarda bu yaranın sürekli kaşınıp, yolunup, kazınıp tekrar canımızı yakması ihtimali yüksek. Oysa hayvanlarla bu ihtimal ortadan kalkıyor. Neden olmasın? Biraz yiyecek ve su veriyorsun, bütün yüreğiyle, olduğun gibi kabul ediyor seni. Değiştirmeye çalışmıyor. Çok kolay affedebiliyor. sadece varlığıyla bile ruhunu iyileştirmek için çabalıyor. Yalnız bu insanları sevmemekten değil, yaşama ihtimalimiz olan acılardan sakınma isteğimizden. Ve insan sevdiği için acı çekiyor.
Konuşuyor olsak çenem düştü diyeceğim. Bıktı millet beni okumaktan
Dilerim ruhumuzu kapatan perdelerden bir an önce kurtulup ne olduğumuzu da ne istediğimizi de net olarak görür ve yaşadığımız her şeye sevgiyle kucak açacak kadar yükselebiliriz. :)

Yaşadıklarından sonra, her şey bi an önce düzelsin, yoluna girsin istiyorsun ve sonuna kadar haklısın. Ama hayat acele ettikçe ayağımıza dolaşıyor. Yaşadıklarımızı sindirip, derslerimizi alıp, fazlalıklarını içimizden atmadan yeni bir şeyler yapıp düzgün sonuç bekleyemiyoruz maalesef. Hayatı bazen dolap gibi düşünüyorum. Her şey yerli yerinde, askılı, katlı, düzgünken aradığını bulmak kolay oluyor. Oysa dolaba alabileceğinden fazla şey koymaya çalıştığında, ne kadar temiz ve düzgün de olsa, taşmaya başladığında pis, dağınık, itici bir hale geliyor. Çözülmeden kalan her sorun, üstesinden gelemediğimiz her üzüntü dolaba fazladan koyulan bir giysi, ayakkabı, hatta belki buzdolabından çıkan cep telefonu gibi saçma. Arkanı dönüp gidebileceğin bir şey de değil bu. Ya fazlalıkları atıp tekrar düzene koyacaksın, ya da o karman çorman dolapta, doğru şeyi bulmaya çalışırken daha çok karıştırıp daha çok stres yaşayacaksın. Ara sıra temizlemek lazım dolabı.

Sana aslında ilk önce bir çığlık terapisi yazacağım ama müsait yerin var mı bilemedim. Ciğerlerinin dibi boşalana kadar, boğazında acıyı hissedene kadar uzun ve derin bir çığlık. Ruhunda deprem oluşturacak bir haykırış. Arkasından büyük ihtimalle bir ağlama krizi. Güçlü olmak adına içimizde kalan acı ve üzüntüleri atmak gerek belki de. Sonrasında hala aynı umarsızlık devam ediyorsa bir hafta - 10 gün sonra bioenerji seansı almak...

Kese göründüyse değerin 1000 üzerine çıkmış demektir. Bu da normal sınırlarda bir gelişim demek. Üzme lütfen kendini. Allah yardımcın olsun, hayırla ve sağlıkla bebeğini kucağına almana izin versin inşallah...

Dün gece tiroid için bir şeyler bakınırken, tiroid sorunlarında da özellikle CRP nin yüksek çıkabileceğini okudum. Malum sedimantasyon ve CRP bende de yüksek. Perde arkasında, kendisi gitmiş, izi kalmış bir hastalığın olma ihtimalinden bahsediyordu. Aktif bir hastalık olmadığında gözden kaçabilirmiş. Bu da kanla taşındığı organda tahribata yol açabilirmiş. Sayfayı indirmeyi unutmuşum. Bulabilirsem onu da eklerim buraya.

bak yükselmiş bence yine canım yükselmeye devam ediyor 1000geçince kese görünür.inş çok sağlıklı bir bebekse inş kalp atışlarınıda görücen Allahında izniyle..
inşallah canım benim
canım hayırlısı olsun artık allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin elimizden geleni yapacaz gerisi yüce allaha kalmış

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var benim 2 gen heterezigot bir gen homozigot doktor günde 2 kere 6000 verdi ana korkuyorum cok degıl mi diye ve bu testi de yapmadı aptt testini. Devlet hastanesinde Yapılıyor mu dahiliye Bölümü'ne mi gitmem lazım 4.gebeliğim iğne kullandığım halde kaybetmek istemiyorum hamile olduğuma sevinemiyorum

Hoşgeldin. Tebrik ederim. İnşallah endişelerin boşadır ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
Sorunu okuyunca biraz neti karıştırdım. Pek bir şey bulamadım açıkçası. Ancak bazı devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinin gerekli testleri yaptığını ancak pahalı uygulamalar olduğu için genellikle kaçındıklarını okudum. Hamile olduğun için kadın doğum üzerinden ilerlersen daha net sonuç alırsın sanırım. Genetikle ilgili son bilgiler Ensu' da var bildiğim kadarıyla ama o bugünlerde gelemiyor. Sen de araştırmaya devam et bir yandan.
Doktorunun doğruyu yaptığından emin değilsen, başka bir doktorun fikrini daha alman uygun olur belki.

Cok teşekkür ediyorum canım cvp verdiğ
cok teşekkür ediyorum canım cvp verdiğin için bende araştırdım sonunda buldum özel hastanede 35tlye yapıyolar 40dk sonra sonuc çıkıyormuş cok rahatladım çünkü hem ipne vurulup hem tkrr kaybedenler var dozu az geldiği şçin benim korkumda fazla gelmesi doğumda kan durmaz vs açıkcası herseyden korkar oldum allh hepimizin bebeklerini bizlere bağışlasın cok özledik onları Biran önce gelsinler

Arkadaşlar merhaba. Transfer öncesi neleri yemem neleri yememem lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Geldi mi transfer zamanı? Heyecan başlıyor desene
Transferden önce pek bir şeyi kesmen gerekmiyor. Kürlerden uzak dur yeter. Daha çok, transfer sonrası tutunmayı zorlaştıracağı için maydonoz, dereotu, nane, karanfili kesebilirsin. O da 15 gün. Gebelik oluştuktan sonra kontrollü tüketebilirsin. Tadımlık miktarlarda.
Transfer öncesinde rahmi kalınlaştırmaya yardımcı olması için nar yiyebilir ya da suyunu içebilirsin. Abartmamak kaydıyla. Günde 1 nar, 1 bardak nar suyu ya da bir kahve fincanı nar ekşisi yeterli olacaktır. Ananas yiyebilirsin günde bir- iki dilim. Transferden bir gün önce başlayıp üçüncü gün bırakabilirsin. Bal- Tarçın karışımını sakızla çiğnemek te hem transfer öncesi hem transfer sonrası, rahmi kuvvetlendirdiği için uygulanabilir. Bakliyat tüketimi, protein içeriğinden dolayı bebeği beslemeni kolaylaştırır. Çiğ et ürünlerini tedbir için hayatından çıkarabilirsin. Aklıma bunlar geldi şimdilik. Kızların da ekleyeceği şeyler olacaktır.
İnşallah rahat ve güzel bir transfer geçirir, sonrasında mutlu haberinle bizi de sevindirirsin.

canım kese var ama değerler gelişmiyor 872 olmuş sadece yavaş yavaş artışlarda çok azalıyor

Benim baktığım testler başka bir şey için demek ki.
Sonuçlarını bizimle de paylaşırsan seviniriz.
Neden bilmiyorum ama bebeğinin kız olacağı duygusuna kapıldım. Öğrenince onu da paylaşır mısın?
Dilerim her şeyin yolunda gittiği bir hamilelik yaşar, sağlıkla tamamlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…