- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.581
Senin yazdıklarını bende zevkle okuyorum,susma sen emi.Gebelik öncesinde yemenin sakıncası olacağını sanmıyorum. Ama gebelik ihtimali oluştuğunda bir 15 gün yememenin faydası olur. Sonra da az miktarlarda (günde 2 dal, sadece yaprakları) tüketirsen sorun çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü çok etkili olmasının yanında dolaşıma çok çabuk karışan ve aynı hızla atılan besinler. Hem malum, her şeyin fazlası zarar
Aslına bakarsan aynı şekilde yaşamasak ta etkileri benzer pek çok yaşanmışlık, çoğumuz için ortak paydamız. Sen, üç aylıkken, ben bir yaşında, bir başkası beş yaşında, kimisi sadece duygusal olarak, bir yerlerde kopuyoruz. Elbette kişisel özgürlüğümüz için kopmamız gerekiyor ama bu zamanından önce olduğunda travmaya dönüşüyor.
Gittiğim psikolog "Sevginin Kökenleri" diye bir kitap önermişti. Çocuklukta yaşanan terk edilmeler ölümden sonraki en büyük travma olarak kabul ediliyormuş. Özellikle 3 yaş altında, bilinç ve hafıza da tam gelişmediği için, normal yöntemlerle etkisini tespit edip tedavi uygulamak zor oluyormuş. Bunun için aile dizini diye bir uygulama yapılıyor. Uygulamacının belirleyeceği sayıda aile ferdi yerine, onları temsilen katılımcılar ayarlanıyor ve bir nevi tiyatro gibi, duygular dillendirilip sorun çözülmeye çalışılıyor. İşin güzel tarafı, sadece danışanın işin içinde olup iyileşme yaşamasına rağmen, bağlantılı olduğu tüm aile fertleri bu gelişmeden (farklı şehirlerde bile olsalar) etkileniyor. Türkiye' de bunu uygulayan bir uzman yok. Anlaşmalı olduğu bir kurum var. Davetle geliyor. Ücreti 400 tl civarında. Aslında tüm aile bağlarının tedavi edildiğini düşününce (bazen işin içine hiç görmediğin büyük büyükbaba ve anneler de girebiliyor) çok komik bir rakam aslında. Sevginin Kökleri de daha çok bu uygulamanın nasıl yapılması gerektiği hakkında, uygulamacıya yol gösteriyor. Ama okurken bile "aaa bu böyleymiş" dediğim pek çok nokta oldu.
Hayvanlara olan düşkünlüklerimiz, daha çok yaşadığımız duygusal boşlukları doldurmak için, bilinçaltımızın yönlendirmesi. Biliyoruz ki, çok derin yaralarımız var. İnsanlarla kuracağımız bağlarda bu yaranın sürekli kaşınıp, yolunup, kazınıp tekrar canımızı yakması ihtimali yüksek. Oysa hayvanlarla bu ihtimal ortadan kalkıyor. Neden olmasın? Biraz yiyecek ve su veriyorsun, bütün yüreğiyle, olduğun gibi kabul ediyor seni. Değiştirmeye çalışmıyor. Çok kolay affedebiliyor. sadece varlığıyla bile ruhunu iyileştirmek için çabalıyor. Yalnız bu insanları sevmemekten değil, yaşama ihtimalimiz olan acılardan sakınma isteğimizden. Ve insan sevdiği için acı çekiyor.
Konuşuyor olsak çenem düştü diyeceğim. Bıktı millet beni okumaktan
Dilerim ruhumuzu kapatan perdelerden bir an önce kurtulup ne olduğumuzu da ne istediğimizi de net olarak görür ve yaşadığımız her şeye sevgiyle kucak açacak kadar yükselebiliriz. :)
Ben iki yıl önce olmuştum,o zamandan sonra azalma oldu hala devam ediyor,petlere baktım başka markalar adında var burada olmadı bi denerim.Eğer adet miktarının çokluğu tentürün etki alanındaki bir sorundan kaynaklanıyorsa azaltabilir. Ama bu azalma sorun olduğunu göstermez. Bir adet dönemi kullanıp bıraktığımda kanama miktarım ve sürem eskiye yakın hale geldi. İstersen tentür için bir iki adet dönemi daha bekle. Vücut iyice toparlansın, normal düzenine kavuşsun. Kendini takip etmen daha kolay olur gibi geldi.
Pedi ısrarla tavsiye ediyorum. Tamamen doğal malzemelerden yapılmış. Ortasında yeşil bir alan var. Yosun içeriyor. Ve ıslaklığı anında emip jelleştiriyor. Dolayısıyla hem kuru kaldığın için bir çok hastalık riskinden kurtuluyorsun, hem de sık sık ped değiştirme derdin olmuyor. Nette videolu tanıtımları da var. Bir incele istersen...
Canim yaa ne Hikaye ama vallahide agladim bilahide agladim tamda ise giderken sonrada Allah sükrettim beterin beteri varmis üzüldüm canim yaaa Sana Allahtan sabir diliyorum yinede ne mutlu sana hemen toparlanip ayaga kalkmisin bende babami kaybetim hemde cok ani oldu yinde sansli hiset kendini bir doktora bile goturemedik hem babam istemedi hem biz es gectik simdi kafada hep keskeler dolasiyo ama nafile bu yüzden diyorum ki onlar gitikleti verde mutlular inan bana sade duaya ihziyaclari var simdi sende anne olmanve esini baba mertebesine yükseltmen icin var gücüle savas canim seni su durum sakin yikmasin bu gün bir yumi birdahaki ay 5 hic üzme herseycok güzel olacak bana doktorum donaysyon son sansin demisti 5 tedav yaptim yumiler saglikli ama tutunma yok bizim bunyemiz cok hasas cünki arzumuz bir evlat vede cok istiyoruz o yüzdende her ay farkli farkli ilerliyoruz .Unutma bize stres yasak öncelikle bol sans persembe icin sonrasinda yilmak ve yikilmak yok yol uzun yola devam öptüm canim[/QU
Allah sabır versin canım,mekanı cennet olsun.
Ben iki yıl önce olmuştum,o zamandan sonra azalma oldu hala devam ediyor,petlere baktım başka markalar adında var burada olmadı bi denerim.
Günaydınlar,
Harika bir gün olsun herkes için. Ben kahve içmeyi çok özlemek ve yerine su içmek hariç, bomba gibiyim. Dün gece sinemaya gittik. Bütün film boyunca oyuncular kahve- sigara içti. Candır çeker yahu, insaf hamile var:)
Hem Türk hem filtre kahveÇok ayıp etmişler. Bi daha gitme
Özlediğin kahve Türk kahvesi ise haftada bir iki kaçamak yapmak zarar vermez. Ama granüllü kahveyse ıııımmmh, e-, pis o
Ama şimdi olmadıııı Hiçte sevsem bari fakat canım şuan o kadar Sütlü kahve çekti kiGünaydınlar,
Harika bir gün olsun herkes için. Ben kahve içmeyi çok özlemek ve yerine su içmek hariç, bomba gibiyim. Dün gece sinemaya gittik. Bütün film boyunca oyuncular kahve- sigara içti. Candır çeker yahu, insaf hamile var:)
günaydınnnnGünaydın ...
Ohhh yarasın:)Ama şimdi olmadıııı Hiçte sevsem bari fakat canım şuan o kadar Sütlü kahve çekti kiyapayım hemen yoksa aklımdan çıkmaz:)
Hem Türk hem filtre kahveGranül kahveyi 5 Yıldır falan içmiyorum zaten. Geçen 1 bardak süte 2 parmak kahve koyup içtim ama hiç birşey anlamadım valla:)
Bu arada otomatik kedi tuvaleti 5 kedi de işe yarar mı. Sen kullandın mı hiç?
Günaydınlar,
Türk kahvesiyle idare et bir süre. Filtre kahveler de bağımlılık yapıyor valla. Eşimi tanıyana kadar kahve içmeyen ben, günde 4 fincan devirir oldum. Allah sonumu hayır etsin
Otomatik tuvalet 5 kediyi idare eder sanırım. Her ihtimale karşı başlangıçta yanına bir tane de normal tuvalet koyarsın. Ben kullanmadım, bu nüfusa yetmeyecek çünkü. Ama kullanan tanıdıklarım çok memnun. Hem zamandan, hem enerjiden tasarruf. Ayrıca sağlık ve hijyen açısından da çok rahatlar.
merhaba kızlarr, bir hafböyle forumu takip edemedim umarım hepiniz iyisiniz..
hepinizi öptümmm
cadiiiiii ne özletiyosun bakayim sen kendini hos geldin nerelerdesin bòyle hemen hesap ver neler yaptin disler haloldumu kusun nsil geciyo sahi ne kursu bu yahu ....
Ayy sizin bicirik kedileriniz naptin canim tasindinmi yoksa bu haftada eski memleketindemisin dahada sogumadan bir an önce tasinmani diliyorum Ensudan haberin varmi firsat bulup ararsan benden selam söylersen cok sevinirim OÖzledim ensuyu yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?