Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

TE="ensu, post: 38021132, member: 537340"]bende kürtajdan sonra yapışıklık olmaması için cylo prognova kullanmıştım ve bu sabah adet oldum çok iyi oldu:))
yok cnm bizde kendinden hamile kalma asla olmaz artık kendimle ilgili bu konuda hiçbir mucizeye inanmıyorum..[/QUOTE]
Adetİn zamaninda helmesi cok iyi ilk muayene yarinmi canim..

Encu
Adet zamanında gelmesi cook iyi..ilk muayene yarinmi canim..

yok canım benim:)) ben kürtajdan sonra zamanında adet olacakmıyım diye merak etmiştim ondan sevindim..
2 adet ara vermek gerekliya ondan dolayı 2 adet sonra tedaviye başlayacağım..
zaten bu ay hiç başlayacak kafadada değilim..

Başım çok ağrıyor galiba migren im tutacak 1tane parol içtim ama bana mısın demedi sizce yapabileceğim birseyler varmı arkadaşlar?

Başım çok ağrıyor galiba migren im tutacak 1tane parol içtim ama bana mısın demedi sizce yapabileceğim birseyler varmı arkadaşlar?
Offf normal halde yeterince zor zaten, bir de hamilesin...
Migreni olmayan migreni anlamaz zor...

Parol hiç bir halta yaramıyor... Doktorum transfer yapıldıktan sonra gelen migren ağrılarım olursa 4 taneye kadar alabilirsin günde demişti. Ben 4 ünü birden almıştım yine işe yaramamıştı. Apranax forte rağmen geçmeyen baş ağrısına Parol işe yaramaz biliyordum ama denedim. O yüzden boşuna içme derim ben...

Farklı yöntemler bazen yarıyor bazen yaramıyor. İçlerinde yapabileceklerin olursa denersin umarım işe yarar...

-Uyku (o ağrı ile uyumak zor ama uyumak için süt vs. ile destek işe yararsa ne âla)
-Nane Yağı - China Oil olan da olur... Ben %100 saf nane yağı kullanıyorum. Bazen tamamen yok ediyor bazen hafifletiyor. Aşırı yaktığı için iyi geliyor. Nereden geldiğine bağlı ama genelde kaş üstleri ve şakaklara sürünce cayır cayır yakarak bir nebze rahatlatıyor. Sürdüğün pamuğu çok derin olmamakla birlikte koklayabilirsin. (Elini sakın gözüne sürme! başım ağrısa keşke dedirtebilir)

-Nane yağı yoksa limon kolonyalı pamuğa biraz karabiber döküp şakaklara koymak (benim cildimi çok yaktı yapamadım)

-Baş parmağın ile işaret parmağı arasındaki boşluğu deri olan değil et kısmını sıkıca bastırarak ovalaman acıyacak. Ovaladıkça ağrıyla birlikte acı da azalıyor.

-Aynı noktaya buz koymak da işe yarayabiliyor.

-Saç diplerine kafanın her yerine ovalayarak masaj... Ben bunu genelde kuaföre gidiyorum, saçımı yıkatırken özel masaj yaptırıyorum. (Gece ise eşlere iş düşüyor)

-Bunun için metal uçlu mikser teli gibi bir alet var ben onu kullanıyorum o da işe yarıyor. Hoş saçlarım kıvırcık o yüzden takılıyor ayrı acıtıyor ama olsun, iyidir...

-Burun deliklerini temizlemek iyi geliyor... Nefes alış verişlerin için sağ burun deliğini ve ağzını kapatıp sadece sol taraftan 5-10 dk nefes almak.

-Eskilerin yaptığı gibi bir tülbentle veya fular ile alnını sıkacak şekilde bağlamak...

Pis bir şey, inşallah geçer en azından hafifler...

Reactions: Eua
Çok başarılı bayıldım buna, sık sık kullanalım... Süper :)

Reactions: Eua

Sizler yeri ve zamanı ayarlayıp benim kulağıma da fısıldayın mutlaka... Yoğunluğumun olduğu ay olduğundan şimdiden öngöremiyorum programlarımı... Ama fırsatım varsa mutlaka katılmak isterim :)

Ah ah nerdeee... Sadece iş! "Bir köy var çok uzakta, o köy bizim köyümüzdür diyemedik" :) Hala ipad ekranında favorilere eklemeye devam. Yoğunluğumun olmadığı bir h.sonu bulsak aslında yeni yıl öncesinde 2 günlüğüne gitmeyi kolluyoruz... Hayal edip imgelemeye devam... :)

Son yazılan mesajları gözden geçirdim o kadar güzel şeyler paylaşılmış ki, yine doğru ve güzel yerdeyim dedim. Söylenecekler söylenmiş, paylaşılabilecekler paylaşılmış... Eksiği yok fazlası var. Hepsine katılıyorum. Harikasınız...

B bebeklerve son kontrollerine ve gelişmelerine bakılacağını söyledikten sonra yazmamış.
40Asistani'nın son güncellemesine baktım.
@yadigaryadi OPU sonrası yazmamış.
monkey Transfer sonrası yazmamış.
Merak ettim

Bugün aile sağlığı merkezindeki hemşireye çok yakan proluton depot u yaptırdım. Bu kadar mı eli hafif olur bir insanın ya! Diğerlerinde bacak Felç olmuştu resmen. İğneyi sokup nerdeyse 1 dk da tamamını verdi ilacın. Işin Püf Noktası çok yavaş vermekmiş, aklınızda olsun.

Bugün üniversite tayfası kız arkadaşlarla Whatsapp konferans yaptık. Çoğumuz Istanbul da ama yurtdışında olanlar da var. Kadınlar kulübü 40 yaş topiği gibi oldu:) Bir arkadaşımızla birbirimizden habersiz aynı anda tedaviye başlamışız. O Amerikan Hastanesindeymiş. Yüzük testi yaptın mı dedi. O ne yahu dedim? Anlattı, komikmiş.
Ben günü gelmeden teste karşıyım ama eğlencesine onu yapayım bari dedim. 2 embriyo için 2 alyans kullandım. Biri kız, biri erkek çıktı.

Sagol arkadasim yine döktürmüsün canim ne desen haklisin canim tüm tetikller biter ve biz tekrardan tedaviye baslicaz sen ne alemdesin canim yine Selman Lacinde mi denicen yada onlar bediyo tutunmamasina

Siz yazıyorsunuz ben okuyup yazıyorum... Yansımalar yansımalar :)))
Ben özgürlüğümü ilan ettim canım

Rahatlığa düşkünlüğüm tedavide de vardı şimdi Oooo tavan yaptı.
Ben bu rahatlıkta henüz herhangi bir tedavi düşünmüyorum...

Eşimi doktorum ilan ettim. Transferi ona yaptırıyorum :)
Espiriler bir yana ama ben negatif görüşmesine de gitmedim ki. 2 kere aradılar bekliyoruz diye.
Gidersem hoşçakala gideceğim. Başarısız denemelerimiz olsa da iletişim bakımından biz iyi anlaşıyorduk. Şeytan tüyünden dolayı. Ayrıca benim devam etmemin sebebi dondurulmuşlarım olmasıydı. E tükettik :)))) Özgürüz.

Doktorun diyecek bir şeyi de yok zaten. Çünkü diyebilecekleri her şeyi biz teee en başta yapmıştık. Şunu yapalım diye bir detay kalmadı. O yüzden gitmeye de gerek görmedim. Sadece hani Lucrin kist yapar demişti o yüzden hem hoşçakal de hem bir son kontrol yap diyorum ama bu reglde gitmedim. Ki kist yapar dedikleri Lucrin 1 aya yakın gecikme de yapar dediler öyle bir şey olmadı. Kist de olmamıştır diyorum kendime..

Önceden kesinlikle olmayacağını biliyorduk o yüzden girmiştik bu sürece, deneyelim "denemedik demeyelim" diye. E denedik... Denemedik demeyeceğiz. Üstüne şimdi kesinlikle olmayacak durumu ortadan kalktı, 10 yıllık kapalı tüpler açıldı, düşük olsa da ihtimal var. Şans :) Deneyelim görelim...

Ya zaten bebek yapmak için resmen sevişmiyoruz. Doğa konunlarına aykırı:) Sen doğa kanunlarına uy en güzeli:) Bir de benim bioenerjiciye bir git kanunlara uymadan önce. Bütün çakralarını bir açsın senin, hahaha:)

Şimdi acmila sorunca cevaplarken karar verdim.
Akşam sevgilime "tebliğ" ederim, icabette tereddütü olmayacak eminim.

Her regli tedavi ilan ediyorum :) Her 10-14. gün arasını da* transfer günü
Kış mevsiminde olduğumuz için bunları "donmuş transferi" sayarım :))))))))))))
Üstelik iğne kabusu yok, üstelik bedava, üstelik keyifli...
Diğer günlerimiz tedavi dışı performanslar için baki :)
Sevdim bunu.

*Periyotlarım 26-28 olduğundan benim yumurta erken çatlıyor.

Kalçadan iğnem hiç olmadı, bu tedavilerdeki en kötü kabusum ya öyle bir iğne verirse diyeydi. Ohh yırttım şimdilik...
Benim göbekten yapılan iğnelerde bir hemşire yavaş yavaş yapmıştı çok kızmıştım fobim var yap bitsin kalkayım diye. Ama ne kadar yavaş olursa o kadar ağrı, yanma, acı olmaz demişti. Acı fobim yok henüz bir de o başlarsa yanarım diyerek bir şey diyememiştim kadına.

Sevindim senin adına... Bir de eğer soğuk muhafaza edilen iğneler varsa onlarında iğne öncesinde oda sıcaklığına getirilmesi de acı ve ağrıyı azaltıyormuş.

Teste gelince benim meşhur milli olduğum idrar testi gibi olmuş. Eğlencesine varınca güzel oluyor, bize de değişiklik. Hadi gözün aydın diyeyim :) Bir kız bir erkek ile turnayı gözünden vurup "bir batında" doğurursun inşallah. Eskiden idrar testi, kan testi mi varmış. Bunlarla buluyorlarmış neticeyi. Haticeyi :) Karbonattan tut, kurbağa testine kadar... O da ayrı matrak bir şey... Telef olmuştur kaç kurbağa :) Yüzük testi için bir arkadaşım ablamın çocuğu var yaptı aynen 1 erkek 1 kız çıktı, benim yok bende yüzük hiç sallanmadı gerçek dediydi. Tutuyor diye sevindi, sonra ulen benim çocuğum hiç olmayacak mı şimdi diye kederlendiydi... 2 tek atınca unuttu. Unutuş o unutuş.

Bir de tuz testi varmış o hamile olan içinmiş. Burnunu kaşırsa erkek (pipi oluyor herhalde hahahah) yüzüne çenesine "dudağına" (hahahahahah) dokunursa kız... Hamileler denesin test edelim :)

Sen hamilesin ya şimdi (aksini ispatlayamayacaklar inşallah) her şey güzel geliyor. Öyle gelsin önce 9 ay sonra ömür boyu :)))))))))

Valla biz ee şeyy nasıl desem :) Kural ihlali yaptık (ondan mı olmadı ki :) )
Yani tedaviler sürekli devam ediyor ne perhiz ne perhiz... Anca semen analizi ve OPU günleri öncesindekilere uyduk.
Aşkla sevişip, tüple bebek yapıyoruz arada o kadar ihlallerimiz olsun :)

Ohmmm... Çakralarımı seveyim

Bioenerjiye gideyim de ben mi onun enerjisini tüketirim o mu benimkini coşturur bilemedim. O zaman yanarız. Bazen enerjimle ağır geliyorum herkese... Senin yüzünden kendimi "hımbıl" hissediyorum diyenler oldu. Hannibal sandım önce nasıl ya diyecekken hımbıl hımbııııl diye diye ezberledim literatürüme bir kelime daha ekledim.

Kronik, trajik Cuma trafiği kaosumuzu başlatayım...
H.sonu tatili başlasın diyemiyorum malum yoğunluğum nedeniyle bu hafta sonum da işle geçecek..
Sevgilim bedbaht! gidip gönlünü alayım

Şimdiden güzel hafta sonları

İşte size bebeğinizin kız ya da erkek olacağı konusunda yol gösterecek diğer bazı halk inançları

Her ne kadar insanlar bu önermelerin doğruluğunu çok kişi üzerinde test ettiklerini belirtseler de bu bilgileri eğlenmek için kullanınız ve fazla ciddiye almayınız

BEBEK ANNE KARNININ SAĞINDA İSE ERKEK SOLUNDA HİSSEDİLİRSE KIZ OLDUĞU VARSAYILIR (Güray Denge'ye teşekkürler).

Hamile olan bayanın başına o görmeden bir fiske tuz atılır.Eger bayan ilk önce burnunu ellerse erkek bebeği,ağzını ellerse kız bebeği olur (Yüksel Sarıkahya'ya teşekkürler).

Bebeğin kalp atışları hızlıysa erkek, düşükse kızdır (?)

Ucunda nikah yüzüğü olan altın kolye anne adayının avcunun üzerinde serbestçe sallandırılır. Eğer madalyon küresel hareket ediyorsa bebek erkek, ileri geri hareket ediyorsa kızdır.

Eğer bir erkek bebek gebe bir kadına ilgili davranıyorsa bu anne adayının karnındaki bebeğin kız olduğu anlamına gelir.

Gebe bir kadına elini göstermesini söyleyin: size avcunun içini gösterirse kızı, elinin sırtını gösteriyorsa oğlu olacaktır.

Anne adayının gebelikte sol memesi sağa göre daha büyükse kızı, sağ daha büyükse oğlu olacaktır.

Anne adayının varsa oğlunun kafasının arkasına dikkatlice bakın: saçların kafanın arkasında dairesel olarak dağıldığı nokta şeklindeki saçsız alan kafanın ortasındaysa kız kardeşi, yandaysa erkek kardeşi olacaktır.

Sol göz kapağınızı elinizce hafifçe aşağı çekin. Eğer v şeklinde bir damar yapısı görüyorsanız kızınız olacak.

Gebe bir kadına masadaki anahtarı tutup kaldırmasını söyleyin Eğer yuvarlak kısmından tutup kaldırdıysa bebek erkek, uzun kısmından kaldırdıysa kız olacak demektir. Anahtarı ortadan tutuyorsa ikizleri olabilir.

Küçük çocuklar arasında bebeğinizin cinsiyeti hakkında anket yapın, oldukça iyi tutturuyorlarmış.

Bir önceki çocuğunuz önce " anne" dediyse şimdiki çocuğunuz kız, "baba" dediyse erkek olacak.

Mayalıların yöntemi: Anne adayının gebe kaldığı zamandaki yaşı ve yılı, ikisi de çift sayı ya da tek sayıysa bebek kız, biri tek diğeri çift sayıysa bebek erkek demektir.

Gebelikten önce ve gebelik boyunca daha çok tuzlu yerseniz oğlunuz, tatlı yerseniz kızınız olur.

Yatağınızın altına bir tahta kaşık ve bir de makas koyun kızınız olsun. )

Bir diş sarımsak yiyin, terinizde sarımsak kokusu varsa bebeğiniz erkek, koku yoksa kızdır.

Gebe kaldığınız cinsel ilişki esnasında kim daha "istekli ve ateşli" davrandıysa bebek onun cinsiyetinden olur.

Gebelikte bacaklarınız adeta bir ağacın gövdesi gibi şekilsiz ve kalın hale geldiyse oğlunuz olacak, şeklinde değişiklik olmadıysa kızınız olacak.

Ekmeğin kenarını tercih ediyorsanız bebeğiniz erkek, ortasını seviyorsanız kızdır.

Gebelikte elleriniz kuruduysa bebeğiniz erkek, yumuşaklığını ve narinliğini koruduysa kızdır.

Gebelikte iştahınız açıldıysa oğlunuz, yiyemiyorsanız (erken gebelikte) kızınız olacak.

Eğer gebelikte yüzünüzde ve göğsünüzde sivilceler çıktıysa kızınız olacak.

Rüyalarınıza güvenin, kız görüyorsanız kızınız olacak.

Bebeğinizi yukarıda taşıyorsanız oğlunuz, aşağıda taşıyorsanız kızınız olacak. Tam tersini de iddia edenler var.

Karnınız sivriyse bebeğiniz erkektir.

Eğer arkadan bakıldığında gebe olduğunuz anlaşılmıyorsa bebeğiniz erkektir.

Karnınızda tüyler çıktıysa oğlunuz olacak.

Meme ucunuz çok koyulaştıysa oğlunuz olacak.

Yumurtlama gününüz ile yaşınızın toplamı tek sayıysa erkek, çift sayıysa kızınız olacak.

Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.

Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.
Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…