Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Hoşgeldin Mehmet Atalay

Gözünaydın Alfabe, çok şükür savdın sıranı. Darısı başımıza inşallah. Hamileliğini paylaştığın yazını dün okumuş gibiyim. Maşallah su gibi geçmiş zaman. Allah yavrunu, analı- babalı, sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin. Ömrü uzun, bahtı açık olsun inşallah :)

Hoşgeldin... Nerelerdesin yaw, özlettin kendini. Arada uğra bi selam ver, bi görün. Olmuyor böyle
Bütün bildiklerini unutmanı öneririm. Hamama mı gidersin, kaplıcaya mı kaçarsın, sakinleşmek için ormana mı uçarsın bilemem ama seni pek bi pürtelaş gördüm. Zamanımız dar, evet, ama hazır görmedim seni. Hiç değilse yeni kırmızılardan önce mümkünse tek başına biraz dinlen. Pek değişiklik yok diyorsun ama sanki gelmediğin zamanlarda bir şeylere üzüldüğün hissine kapıldım. İnşallah yoktur öyle bir şey. Kırmızılar gelince, ilk defa gidiyormuş gibi git doktoruna. Heyecan olsun ama telaş, stres olmasın. Deriiiin bir nefes, içten bir gülümseme, dingin bir ruh haliyle başlayıp bebeğini kucağına alarak tamamlayacağın güzel bir serüvenin olsun inşallah :)

yok be yavvv üzülmedim, birşeyleri es geçmek istemiyorum, sağolsun doktorum bayağı bir rahat, yumurta olduğu sürece denenebilir modunda..... benim fsh 30 larda olduğundan belki telaşım olabilir, bunun dışında vallahi hayat pek bi toz pembe.... elle tutulur bir sıkıntım yok çok şükür, bak şu anda gayet mutlu ders çalışıyorum ve sana yazıyor ve hatta genelde de sizleri okumaya çalışıyorum. bazı arkadaşlarla da (eskiden bu topicden tanışıklar) watsap ve face den tedavileri devamlı canlı tutuyoruz , takip ediyorum. Yaniiiiiiiiiiii keyifler iyi tatlım.

belki seninle ocak ayında transferdaş olabiliriz..... sende gece kuşu oldun , çok keyiflidir geceler........

canım çok uzun geldi bekleme süresi bana senin ilk adetinmiş daha.bir ay bakım yap kendine canım arı sütüne tekrar başla imuneksQenzim10 kullan..

Sağolasın arkadaşım ... ben bunların aslında cogunu biliyordum fakat telaş tan aklıma biri bile gelmedi. Hepsini birarada yaptım diyebilirim daha yeni yeni toparlanmaya basliyorum. İlk önce ılık bir duş sonra şakaklara karabiber li kolonya yazma ile sımsıkı bağladı k burnam8gren için yaptırdığı mız ısparta dan getirttigimiz nane yağını çekip ense yi ve başımı ovup elimde dediğin gibi bastirip karanlıkta yattım ama odada kokular dehşet karışmış karabiber nane kolonya

alfabe, post: 38036119, member: 103598"]BEBEĞİM GELDİ!!!!!!!
Kızlar, 16 Kasım günü öğle saatlerinde annemler geldi Aydın'dan.Doğumum yakınladı diye. Annem babam, 2 abim 2 yeğenim, gün geçti,akşam yemeğini yedik, ben tuvalete gittim ve bir şeyler aktı. Dr a ve normal doğum yapan herkese soruyordum su nasıl gelir diye. Hatta dr um merak etme suyun geldiğinde anlarsın demişti. Önce emin olamadım, tuvaletten çıkıp anneme gittim hemen. Benim suyum geliyor heralde diye. Dr um, sürekli bebekbiraz sabırsız görünüyor, erken gelebilir deyip duruyordu. Ve dediği gibi de oldu. 2 kez tuvalete çıktığımda epey aktı. Sonra üstümü değiştirip dr a gideyim derken eşofmanım sırılsıklam oldu. Ben evin içinde bağırıp duruyorum tabi, eyvah suyum geldi, bebişim daha çok küçüksün , ne olur gelme daha diye. Neyse dr umu aradım, hemen hastaneye git dedi, zaten yoldayız dedim.Gittik hastaneye, ebe muayene etti, açılma yok henüz, ama akıntın var, suyla akıntıyı karıştırmış ola dedi, yok dedi bütün eşofman sırılsıklamdı, akıntı öyle olmaz ki dedim, neyse bir test varmış, gelen sıvının su mu değil mi olduğunu belirliyormuş. 6 dakika sonra ebe geldi, akıntıymış çizgi çıkmadı testte dedi. Ben tekrarladım, akıntı gbi değildi, neyse 10 dakikayı tamamlayalım bazen 9. dakikada belli olabiliyor dedi. 10 dak 15 dak, 20 dak gelen giden yok. Eşime sorup gelmesini söyledim, gitti kayboldu. Bu arada ben sürekli ağlıyorum, gözlerim kıpkırmızı, yüzüm gözüm şişti ağlamaktan. Çünkü bebiş henüz çok küçüktü, ve çok yakın bir arkadaşımın bebeği 8 aylık doğmuştu, akciğerleri gelişmemiş ve çocuğu 2 gün sonra kaybetmişlerdi. Benim bebişim de 8 aylık geliyordu. Allahım, o kadar çok korktum ki bebeğime bir şey olursa diye. Neye eşim de gidip bir müddet ortadan kaybolduktan sonra geri geldi ve psikolojik olarak herşeye hazır olmamı söyleyerek lafa başlayacaktı ki devam edemedi, çünkü ben koptum. Ebeler, hemşireler sürekli teskin etmeye çalışıyor, arkadaşlarım geldi, onlar öyle.Neyse dr um aradı, akşam yemeğini yediğim için önce lağman yapılacağını, sonra da midemin boşalması için bir serum takılacağını, ve 11.30 gibi gelip beni sezeryna alacağını söyledi. Ağlayarak ve korkarak geçen saatlerden sonra 11 de dr um geldi. Spinal doğum yapıldı. Bebeğimin o güçlü ağlamasını duyduğum anda korku ve endişeden dökülen gözyaşlarım mutluluktan akmaya başladı. Sarışın, mini minnacık bir oğlum oldu. 17 Kasım 2014 de saat 00.10 da oğlumu dünyaya getirdim. 36+0 haftalıkken doğdu canım oğlum. 2210 gr, 45 cm. Minicik bir can. Ama Allahıma çok şükür, sağlıklı. Küveze falan alınmadan yanıma geldi. Zaten doğumdan 1 saat sonra da 1 buçuk gibi emzirdim oğlumu. Ve daha ilk emzirişimde sütüm de geldi. Cok cok yapa yapa nasıl emiyordu daha 1 saatlikken.
Dr umun dediği gibi, biz karar verseydik erken mi oldu, geç mi diye tereddüt edecektik, kendisi karar verdi, böylesi daha iyi oldu demişti, gerçekten de öyle oldu sanırım.Bebişim ne zaman geleceğine kendisi karar verdi. Hoşgeldin oğlum, Hoşgeldin Mehmet Atalay
Hoşgeldin Mehmet Atalay, okurken Gözlerim doldu. Darısı isteyen herkesin başına. Ömür boyu mutluluklar dillerim:)

Bahçecide yapıyolarmış sordum :Rahimden bir parça alıp bunu inceliyolar (rahimde tutunmanın olması için 200 adetin üstünde protein görev yapıyormuş .Bunların optimum seviyede olduğu zamanı belirlemeye çalışıyorlar) fiyatıda ortalama 2700 gibi bir şeymiş ilave olarak anestezi için 250 tl gibi fark alınıyormuş

canım çook sevindim Allahım uzun ömürlü sağlıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin..

Merhaba arkadaslar, duydum ki bu topik tam da benlikmis guzel arkadaslarim WishhDuygu ve Lulinda cim bu kadar ovuyorsa burayi kesin vardir bir keramet

Yeni tanisacak oldugum yoldaslar icin kendimi tanitayim oncelikle.

Ben 38 yasindayim ki 39 a 2 ayim kaldi. Gun gun biraz daha buyuyor tecrubeleniyorum.
Tup bebek maceram gectigimiz mayista Medicana Beylikduzu ile basladi. Sebep guya esimdeydi sperm azligiyla ciktik yola ama tedavi surecinde bende de hipofiz bezimdeki adenom nedeniyle prolaktin yuksekligi, sonrasinda rahimde yapisiklik cikti. Onlarin tedavisi vs derken temmuzdaki opu sonrasi dondurulan 4 adet 5. Gun 1. Kalite embriyolarimdan 2 tanesi nihayet 7 kasim da transfer edildi. 17 kasimda NEGATIF gordum simdi en azindan rahimdeki yapisikliktan kurtuldugum icin sancisiz adet gorebiliyor olmamin sevincinin ardina siginip geriye kalan son 2 adet embriyomun transferini ne ara yaptirsam diye dusunuyorum. Sanirim bir kac ay bekleyecegim cunku surec yordu beni biraz dinleneyim. Dun negatif sonrasi kontrole gittim. Yumurta gelisimimi yavas buldu. Sali yine gidecegim. Bu arada prolaktin testimi yineledik sonuc 133.71 ng/ml cikti. Yine fena yukselmis. Aranizda prolaktin sorunu yasayan oldumu benim gibi?

Iste benim hikayemin kisa ozetide bu.
Hayattaki misyonumuzu bulma yolunda ilerlerken, dilerim ki bu yolda caba harcayan hepimiz bir gun torunlarimizi severken tebessumle hatirlariz bu gunlerimizi. Yok illa olmuyorsa da hayata kusmek yok. Biz deneyelim elimizden geleni yapalim ki sonra geriye donup keske demeyelim oyle degil mi? Hayat herseye ragmen cok guzel ve bizler iyi ki variz :) sevgiler..

medusa76 Hoşgeldin canım. Prolaktin düşürmek için tipik bitkisel doktorumuz 2220 eminim sana yardımcı olacaktır.:)

medusa76 Hoşgeldin medusa .Sende ki sorunun aynısı bende de var .3yıldır böyle sorunum olduğunu biliyorum endo.dr tespit etti.Evlendikten sonra birden alınan kiloların sebebi olarak hipotroid olduğum tespit edildi.Yani vücudum troid hormonu üretmiyormuş Bu arada Prolaktin değerim çok yüksek çıktı .Ve TSH 4.5 iken prolaktinim 35-40 gibiydi.Süt hormonu gebe kalmaya engel olduğu için bi dizi tetkik ve usgden sonra hipofiz MR si istedi doktor ve bendede mikro adenım çıktı hipofiz bezinde .Doktorun demesi vücudumu bir orkestra hipofiz bezide bunun şefi imiş.Burdaki sıkıntılar senın büyümeni sex hormonlarını ve daha bir çok fonksiyonunu ciddi etkiler dedi.Benim önceleri tek korktuğum raporumda yazan ve belli mm ölçülerde olan kitle (adenom) idi.Ama bu genelde bayanlarda oluyormuş .Ama sürekli takip gerektiriyor.Proloaktinin düşmüyorsa TSH yüksektir kesin .Bu tetikler genelde.Benimde TSH yüksek ise PRL değerimde yükseliyor.Verdiği hapı artık kullanmıyorum (Dostinex) çünkü beni perişan ediyor.Tsh düzene girdi mi oda düzene giriyor..

Ensu ,w.duygu,2220,gülneva ,ümmü, acmila, miranda ,güzbahar, neveser alışalış, resignation, omayra 34, alara14
gülgüllü ,ismihan sultan cadısı ,volin ,monkey ,tutku 34 ,duavo, capslocked ,zeytunn , hope 73, alarahan,Lulinda, fatoş ...
adını şu an için unuttuğum diğer kaderdaşlarım herkes iyidir inşallah ...
Benim pazartesi 2. kontrolum var kistim alındı ilaçla gitmedi çünkü ..Bakalım mevlam neylerse güzel eyler ...
2-3 kere uzun uzun yazdım hepsi gitti şimdi aklımdayken yine yazayım dedim.İşler çok yoğun zaman bulup yazamadım ..

Gecmis olsun operasyon oldun sanirim, ilacla gecmedigine göre büyüktü demekki, simdi dahada yaklastin az kaldi bebegini kucagina almana, iyi bak kendine enerji topla ve bolca dinlen.

Adige, geçmiş olsun arkadaşım. En azından bu yolda engelini kaldırmış oldun. Bundan sonra herşey istediğin gibi olsun.

Sevgili Alfabe , bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almana çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün, şansı bol, bahtı açık olsun. Seninle en son görüşmemizde sen Ege Üni.Transferini olmuştun, bende Kent Hastanesindeydim. Tabi senin hamilelik haberinden sonra, bende 2 tane başarısız Kent transferinden sonra Ege Üni.Ege Hnm da tedavime başladım şuanda tranferim oldu bekliyorum bakalım.Pazartesi belli olacak 8 aralıkda.
Kendine iyi bak, tekrar hayırlısı olsun bizleri unutma :)

Merhaba Alis, sende İzmirliydin sanırım, umarım iyisindir. Era testini İzmirde birtek Tınaztepe hastanesi yapıyor fiyatıda 650 Euro.Bildiğim kadarıyla rahimden bi parça alınıp, İspanyada bi hastaneye gönderiyorlar. Ordaki testte tranfer için gebelik için en uygun zaman aralığı belirleniyor.

selam kızlar, dayanamadım, bi bakiyim nasılsınız dedim..umarım herkes iyidir, geçen sene tedavimde hergün iğne olmuştum, ve sürekli ağlamaklıydım..bu seneki tedavim o kadar yoğun değil, yani iğne falan yok, ağlamaklı değilim..dün hastane gittik, e2 ye baktılar ve çatlatma iğnesi tekrar vurdurdular. .sanırım heryerin ayrı protokolü var..kendinize iyi bakın, sevgiler..

Canim hayirli haberini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…