- 8 Aralık 2012
- 1.538
- 504
- 173
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #23.701
Canim insallah hersey yoluna girecek.Ensu ,w.duygu,2220,gülneva ,ümmü, acmila, miranda ,güzbahar, neveser alışalış, resignation, omayra 34, alara14
gülgüllü ,ismihan sultan cadısı ,volin ,monkey ,tutku 34 ,duavo, capslocked ,zeytunn , hope 73, alarahan,Lulinda, fatoş ...
adını şu an için unuttuğum diğer kaderdaşlarım herkes iyidir inşallah ...
Benim pazartesi 2. kontrolum var kistim alındı ilaçla gitmedi çünkü ..Bakalım mevlam neylerse güzel eyler ...
2-3 kere uzun uzun yazdım hepsi gitti şimdi aklımdayken yine yazayım dedim.İşler çok yoğun zaman bulup yazamadım ..
medusa76 Hoşgeldin medusa .Sende ki sorunun aynısı bende de var .3yıldır böyle sorunum olduğunu biliyorum endo.dr tespit etti.Evlendikten sonra birden alınan kiloların sebebi olarak hipotroid olduğum tespit edildi.Yani vücudum troid hormonu üretmiyormuş Bu arada Prolaktin değerim çok yüksek çıktı .Ve TSH 4.5 iken prolaktinim 35-40 gibiydi.Süt hormonu gebe kalmaya engel olduğu için bi dizi tetkik ve usgden sonra hipofiz MR si istedi doktor ve bendede mikro adenım çıktı hipofiz bezinde .Doktorun demesi vücudumu bir orkestra hipofiz bezide bunun şefi imiş.Burdaki sıkıntılar senın büyümeni sex hormonlarını ve daha bir çok fonksiyonunu ciddi etkiler dedi.Benim önceleri tek korktuğum raporumda yazan ve belli mm ölçülerde olan kitle (adenom) idi.Ama bu genelde bayanlarda oluyormuş .Ama sürekli takip gerektiriyor.Proloaktinin düşmüyorsa TSH yüksektir kesin .Bu tetikler genelde.Benimde TSH yüksek ise PRL değerimde yükseliyor.Verdiği hapı artık kullanmıyorum (Dostinex) çünkü beni perişan ediyor.Tsh düzene girdi mi oda düzene giriyor..
Ben de şimdi geldim aynı filmden çıkıp eve:) 18 de başladı 21.15 te bitti. Bant saatını geçirdim. Allahtan yanıma almıştım, tuvalette halletti.Hadii gelin film izleyelim :)))
Bu saate kadar hafta sonu isi olunca eve gidip yemek yapmak gibi bir enerji yine yok :) ama ancak firsat bulunca gosterimden kalkmadan filme enerji yine bol :)
Sayfalar artmis, guzel haberler vardir umarimm
Son dakikaaa film 169 dk imis yandim :) sevgili soylenecek gec matineye geldik diye
Tek tük sigarayı takma kafana. Transfer, hamilelik derken içmiyor insan (gelinimiz de tek tük içerdi, daha hamileliğini öğrenmeden önce iğrendim demişti). Bioenerji tavsiye ederim ama. Hem ilaçlardan kaynaklanan yükünü hafifletir, hem anne olmak için gerekli enerjiyi rahme yönlendirmene yardımcı olur. Yanlış mı hatırlıyorum, İzmir' de miydin? Orada bir arkadaşımın tavsiye ettiği birisi var. İstersen bilgilerini verebilirim. Hacamat sonrası hemen ilişki gerektiği için tüp bebek tedavisinde uygun değil. Ama kanlı da değil. Sadece cilt yapına bağlı olarak belki canın yanabilir.
gullugullu salı günü cennet kokunla buluşma ve 9 ay onu göbüşünde taşıman nasip olsun inşallah....Dua ve sabır ile inşallah...
canımmm çok teşekkür ederim ağlattın vallaha..zaten şu prednol mahvetti beni..
Siz yazıyorsunuz ben okuyup yazıyorum... Yansımalar yansımalar :)))
Ben özgürlüğümü ilan ettim canım
Rahatlığa düşkünlüğüm tedavide de vardı şimdi Oooo tavan yaptı.
Ben bu rahatlıkta henüz herhangi bir tedavi düşünmüyorum...
Eşimi doktorum ilan ettim. Transferi ona yaptırıyorum :)
Espiriler bir yana ama ben negatif görüşmesine de gitmedim ki. 2 kere aradılar bekliyoruz diye.
Gidersem hoşçakala gideceğim. Başarısız denemelerimiz olsa da iletişim bakımından biz iyi anlaşıyorduk. Şeytan tüyünden dolayı. Ayrıca benim devam etmemin sebebi dondurulmuşlarım olmasıydı. E tükettik :)))) Özgürüz.
Doktorun diyecek bir şeyi de yok zaten. Çünkü diyebilecekleri her şeyi biz teee en başta yapmıştık. Şunu yapalım diye bir detay kalmadı. O yüzden gitmeye de gerek görmedim. Sadece hani Lucrin kist yapar demişti o yüzden hem hoşçakal de hem bir son kontrol yap diyorum ama bu reglde gitmedim. Ki kist yapar dedikleri Lucrin 1 aya yakın gecikme de yapar dediler öyle bir şey olmadı. Kist de olmamıştır diyorum kendime..
Önceden kesinlikle olmayacağını biliyorduk o yüzden girmiştik bu sürece, deneyelim "denemedik demeyelim" diye. E denedik... Denemedik demeyeceğiz. Üstüne şimdi kesinlikle olmayacak durumu ortadan kalktı, 10 yıllık kapalı tüpler açıldı, düşük olsa da ihtimal var. Şans :) Deneyelim görelim...
Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.
Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.
Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.
Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.
Teşekkürler, amin canımInşallah güzel sonuçlanır,Allah yardımcın olsun.
Mehmet hoşgeldin sahalar getirdin. Allah anneli babalı büyütsün inşallah. Çok sevindimdarısı başımızaalfabe, post: 38036119, member: 103598"]BEBEĞİM GELDİ!!!!!!!
Kızlar, 16 Kasım günü öğle saatlerinde annemler geldi Aydın'dan.Doğumum yakınladı diye. Annem babam, 2 abim 2 yeğenim, gün geçti,akşam yemeğini yedik, ben tuvalete gittim ve bir şeyler aktı. Dr a ve normal doğum yapan herkese soruyordum su nasıl gelir diye. Hatta dr um merak etme suyun geldiğinde anlarsın demişti. Önce emin olamadım, tuvaletten çıkıp anneme gittim hemen. Benim suyum geliyor heralde diye. Dr um, sürekli bebekbiraz sabırsız görünüyor, erken gelebilir deyip duruyordu. Ve dediği gibi de oldu. 2 kez tuvalete çıktığımda epey aktı. Sonra üstümü değiştirip dr a gideyim derken eşofmanım sırılsıklam oldu. Ben evin içinde bağırıp duruyorum tabi, eyvah suyum geldi, bebişim daha çok küçüksün , ne olur gelme daha diye. Neyse dr umu aradım, hemen hastaneye git dedi, zaten yoldayız dedim.Gittik hastaneye, ebe muayene etti, açılma yok henüz, ama akıntın var, suyla akıntıyı karıştırmış ola dedi, yok dedi bütün eşofman sırılsıklamdı, akıntı öyle olmaz ki dedim, neyse bir test varmış, gelen sıvının su mu değil mi olduğunu belirliyormuş. 6 dakika sonra ebe geldi, akıntıymış çizgi çıkmadı testte dedi. Ben tekrarladım, akıntı gbi değildi, neyse 10 dakikayı tamamlayalım bazen 9. dakikada belli olabiliyor dedi. 10 dak 15 dak, 20 dak gelen giden yok. Eşime sorup gelmesini söyledim, gitti kayboldu. Bu arada ben sürekli ağlıyorum, gözlerim kıpkırmızı, yüzüm gözüm şişti ağlamaktan. Çünkü bebiş henüz çok küçüktü, ve çok yakın bir arkadaşımın bebeği 8 aylık doğmuştu, akciğerleri gelişmemiş ve çocuğu 2 gün sonra kaybetmişlerdi. Benim bebişim de 8 aylık geliyordu. Allahım, o kadar çok korktum ki bebeğime bir şey olursa diye. Neye eşim de gidip bir müddet ortadan kaybolduktan sonra geri geldi ve psikolojik olarak herşeye hazır olmamı söyleyerek lafa başlayacaktı ki devam edemedi, çünkü ben koptum. Ebeler, hemşireler sürekli teskin etmeye çalışıyor, arkadaşlarım geldi, onlar öyle.Neyse dr um aradı, akşam yemeğini yediğim için önce lağman yapılacağını, sonra da midemin boşalması için bir serum takılacağını, ve 11.30 gibi gelip beni sezeryna alacağını söyledi. Ağlayarak ve korkarak geçen saatlerden sonra 11 de dr um geldi. Spinal doğum yapıldı. Bebeğimin o güçlü ağlamasını duyduğum anda korku ve endişeden dökülen gözyaşlarım mutluluktan akmaya başladı. Sarışın, mini minnacık bir oğlum oldu. 17 Kasım 2014 de saat 00.10 da oğlumu dünyaya getirdim. 36+0 haftalıkken doğdu canım oğlum. 2210 gr, 45 cm. Minicik bir can. Ama Allahıma çok şükür, sağlıklı. Küveze falan alınmadan yanıma geldi. Zaten doğumdan 1 saat sonra da 1 buçuk gibi emzirdim oğlumu. Ve daha ilk emzirişimde sütüm de geldi. Cok cok yapa yapa nasıl emiyordu daha 1 saatlikken.
Dr umun dediği gibi, biz karar verseydik erken mi oldu, geç mi diye tereddüt edecektik, kendisi karar verdi, böylesi daha iyi oldu demişti, gerçekten de öyle oldu sanırım.Bebişim ne zaman geleceğine kendisi karar verdi. Hoşgeldin oğlum, Hoşgeldin Mehmet Atalay
Hoşgeldin Mehmet Atalay, okurken Gözlerim doldu. Darısı isteyen herkesin başına. Ömür boyu mutluluklar dillerim:)
Teşekkürler, amin canım
Hersey gönlüne göre olsun Allah biz istehen gerkese hayirli kilip öyle versin canim dualarim seninle git al bebeklerini senin icin son transfer olsun buarada kac mg peridnol aliyosun niye mahveti onu anlamadim
aminnn teşekkür ederim ..prednol 16 mg alıyorum yan etkilerinden biri de depresyon
Alisciğim, ben seni sanki hamile gibi hatırlıyordum. Hatta eskilerden pek tanıdığım yada beni tanıyan kalmadı derken adige'nin beni hatırlamasıyla bir şeyler yazayım dedim. Senin dondurulmuşların mı var dı Alis?Selammmm alaraahan neler yapiyorsun. Arada da olsa benim gibi ses var. 2014 yili da bombos gecti . 2015 de biseyler yapmak lazim. Operim cok cok
Tup bebek tedavısınden once laparoskopi veya tup baglatma gıbı bır ıslem yaptın mı canım? Bir de hangi merkezde yaptırıyorsun?Ben de yeniyim:) Hoşgeldiniz.
Ben 37 yasında, tüp tıkanıklığı sebebiyle tedaviye başlıyorum. Ilk denemem olacak. Bugün yarın regl olmayı bekliyorum. Bakalım bu macerada bizi neler bekleyecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?