Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Duova harikasın ilk film de Scarlet'in oynadığı filmdi diye hatırlıyorum. O da güzel filmdi. Lucy'i izledim, niye bilmem daha hanım hanımcık rollere yakıştırıyorum onu (İnci Küpeli Kız, Boleyn Kızı vb.) mafia vs. de oturtamadım.

Motosiklet günlüğünün müzikleri hala kulağımda, uzun zaman olmuş izleyebilinir yeniden :)
Özgürlük yolu yürüyerek çölleri aşanların hikayesi miydi? Oysa o da harikaydııııııı harikaydııı :)

Bu filmlerle aynı dönemde izlediğim Kimlik / Identify - Yaşam Şifresi / Source Code (galiba tam hatırlamadım orijinal adını) Adalet Peşinde / Law abidin bişi... :) aklımda kalanlardan, izlemediysen öneririm...

O kadar çok film var ki... Bir yerden sonra aynılarını çekmek zorunda kalıyorlar.
Ben en çok animasyon filmleri izlerim bir de :) ilk ve tek önceliklim UP, pixar yapımlı her film (buz devri vb.) ejderhanı nasıl eğitirsin, shrek serisi, carol christmas vb.

Uuuu izlediklerimizi keşke bir yerlere yazmaya devam etseymişim :)

canım sen iyi olda biz hep buralardayız.. test vermene sevindim.. doğalından hamile kalırsan harika olur ama kalmazsanda sakın üzülme zaten tüp fikrine endeksliyiz hepimiz..
bu arada hamileysen eğer ve bu tarzda lekeler geliyorsa kan sulandırıcı kullanman gereklimi onu sor doktoruna canım.. çünkü kan pıhtılaşması sorunu olanlarda bebek tutunmaya çalışırken sulandırıcı kullanmayınca bebek tutunamıyor ve bu tarzda lekelenmeler oluşabiliyormuş.. geçmiş kaybındada belki sulandırıcı kullanabilseydin bebeğin seninle kalacaktı..
neyse biz şimdi yarını bekleyelimde hamişşsen ondan sonra yorumlara devam ederiz:))
güzell haberlerin gelsin canım..

İnşallah güzel haberlerin gelir, bizi de coşturursun...
Hamilelik değilse bile aşama aşama ilerleyeceğimiz, birbirimize destek olacağımız tüp bebek alternatifini devreye alabilecek imkanın olsun yeter ki. Her şeye rağmen umut çok güzel :)

Ayrıca kendine haksızlık yapma... Hiç kimse her zaman güçlü değil. Süngümüzün düştüğü çoook zaman olabiliyor, ancak paylaştığımızda verilen destekler güçlü kılıyor. Tökezleriz, üzülürüz, sıkılırız, bunalırız, evham yaparız, endişelerimizle pireyi deve yaparız, ağlarız... Ama her birinden bir şekilde çıkarız... Yolumuz açık olsun yeter ki

su anda yaptıgım yapabılecegım bır sey yok ensucugum.doktorum bıle yok dıyebılırım.ukala admın tekı kendısı.arasam sorsam once bır test sonucu cıksın dıycek.bız esımle kan pıhtılasma testı yapmıstık ve bırsey cıkmamıstı.ve bole kahverengı lekeler senınde dedıgın gıbı ılk hamılelıgımdede gelmıstı.bılmıyorum bu normalmı.ben tutunma kanaması zannedıyorum.yoksa bır sorun yok bende .pıhtılasma ıle ılgılı.bılmıyorum memorıalden murat beyemı yazsam acaba o ılgılenıyordu benım ıle.ama oda ordan buraya ne dıycekbende ole yapıcam yarın aksamı beklıycem.tesekkurler

:) oo harikaymış, geçmiş olsun. Bence bu pozitifliğin de etkisi vardır ikinci hsg yi nerede çektirdin?
Teşekkür ederim, hepimizin ki geçsin :)

İlkini de ikincisini de (arada bir tane masadan önlüğümle kaçtığım da) hepsini aynı yerde bu işin duayen kişisinde çektirdim. Cevat Bey / Fındıkzade :) Fırsatın varsa başka yeri önermem...

İlkinde çok kısa bir an 5 saniye "biraz ara verelim mi!!!!!" dedirtecek bir ağrılı durum olmuştu ama sonrasında Eminönü'ne sahafları gezmeye gitmiştim.

İkincisinde hepi topu 5 dakika sürdüğünden "ilacı ne zaman vereceksiniz?" dediğimde bitmiş olduğunu ancak anlamıştım, hiç hissetmeden geçen bir çekim olmuştu sonrasında 7. dakikada ödememi kendim yapıyordum :)

(Aradaki kaçışım tamamen kendimle alakalıydı. Eşim bile giderken sen bu filmi çektirmeyeceksin gidiyoruz ama demişti, haklı çıktı iyi tanıyor adam beni :) )

cok tesekkur ederım arkadasım.evet son derece haklısın.rabbım senın benım bızlerın gonulden ıstedıgımız dıleklerımızı versın

Canım doktorun ne diyorsa onu yaptırmak en önemlisi... Eğer ikiz değilse taramaları ihmal etmemek lazım, bebeğin sağlığı için en çok onlar önemli. Eğer ikiz ise yüksek çıkacağından boşuna evham, yaptırmamak lazım...
Dilerim çok güzel geçer, ensesi de burnu da sizi mutlu kılsın. Varlığıyla verdiği sevinç 9. ayında kucağına taşsın :)

Kararbiber ile ilgili önerimi yazarken yazmıştım o ağrı ile görmemişsindir, ben yapamıyorum zaten onu feci cildimi yakıyor :) O yüzden diğer aşamaları uyguluyorum.

Dilerim migren atakların yok olur gider, hamileyken

Canım doktorun ne diyorsa onu yaptırmak en önemlisi... Eğer ikiz değilse taramaları ihmal etmemek lazım, bebeğin sağlığı için en çok onlar önemli. Eğer ikiz ise yüksek çıkacağından boşuna evham, yaptırmamak lazım...
Dilerim çok güzel geçer, ensesi de burnu da sizi mutlu kılsın. Varlığıyla verdiği sevinç 9. ayında kucağına taşsın :)

Kararbiber ile ilgili önerimi yazarken yazmıştım o ağrı ile görmemişsindir, ben yapamıyorum zaten onu feci cildimi yakıyor :) O yüzden diğer aşamaları uyguluyorum.

Dilerim migren atakların yok olur gider, hamileyken gerçekten çekilmez. Sağlıklı, migrensiz hamilelikler :)
Ense kalınlığı burnu elhamdulillh iyi çıktı canım. İkili testi yaptırmadim karar veremedim Dr a sordum bir Sknti çıkarsa tedavisi var mı yok sadece aldırıp aldırmamayi düşünürsünüz dedi bende o zaman aldirmayacagima göre yaptırmayayim dedim. Peki tedavisi filan var mı sizce niye şart canım kafam karıştı

:))) ilk sefer tedirgin oluyor insan tabi.. Sahaf gezen biri olman pozitifliğinden ve paylaşımcılığından ne kadar da belli. Fındıkzade Radyotom Radyomar Dr. Cevat Bayrak mı önerdiğin isim ve adres?

canım benimm test sonucun belli olsun ona göre pozitifse bi iğne verirler zaten.. progesteron tarzı iğnelerden veriyorlarya..
inşallah pozitiftirr, nekadar geç çıkıyormuş yaa burada ben yarım saatte alıyorum eve gelmeden maile düşüyordu:))
sizin orada çok katı kurallarla ilerliyor herşey.. neyse sonucu güzel olsunda beklemeye değer cnım:)

:))) ilk sefer tedirgin oluyor insan tabi.. Sahaf gezen biri olman pozitifliğinden ve paylaşımcılığından ne kadar da belli. Fındıkzade Radyotom Radyomar Dr. Cevat Bayrak mı önerdiğin isim ve adres?
İstanbul trafiğinde enerjimize ayak uyduracak ulaşım aracı ancak bu olsa gerek...
Süpürge ile ilintili olarak "cadılık" inkarı seçsek de hepimizde var nasıl olsa :))))) Süper ikili olur.
Trafik olmasa daha neler neler yapılır... Hem de en pozitifinden :) (Minimum 80 km yol yapıyorum her gün sadece iş-ev arası)

Ve evet kesinlikle isim ve adres doğru... İletişimleri de çok kuvvetli, ki bence çok önemli. Herkesin ağrı-acı endişesi barındırması, üstelik tedavi zincirinin ilk ve önemli halkası olması bakımından kuvvetli ve rahatlatıcı iletişim kıymetli :)

canım benimm test sonucun belli olsun ona göre pozitifse bi iğne verirler zaten.. progesteron tarzı iğnelerden veriyorlarya..
inşallah pozitiftirr, nekadar geç çıkıyormuş yaa burada ben yarım saatte alıyorum eve gelmeden maile düşüyordu:))
sizin orada çok katı kurallarla ilerliyor herşey.. neyse sonucu güzel olsunda beklemeye değer cnım:)​
Evet bende şimdi eşime onu dedim 2 gun hatta çarşambaya uzayabilir dedi bayan.yuhh dedim. Burası ole maalesef.o yüzden buranin isleyisi bana göre türkiyeden geride.orada daha pratikte. Ama burada tup doktoru Şemsettin Koçak ve benim jinekologum hakan ozkani tanıdım ikiside yaramaz ukala kendini beğenmiş. Yabancı doktorlar o lara bakış çok daha iyiler

Esim gece calistigi icin genelde aksamlari film bulup izliyorum. benimde aklimda cok kalmiyor o kadar cok film izliyorumki adini ve oyunculari kimdi cok unuttugum oluyor. özgürlük yürüyüsü cölü gecenlerin filmi degil onuda izledim Sibiryadan hapishaneden kacip tibete kadar cölü gecen mahkumlarin filmiydi. bu özgürlük yolu farkli sihirli otobüste diyor gencler buna, bir gencin dogada ve yollarda gecirdigi yasam mücadelesi filmi bu film,aklina gelen filmler olursa yazmandan mutlu olurum.

Kadinlarin izlemesi gerek diye düsündügüm, bir iki film adi hatiladim.

-Sorayayi taslamak
-Cöl cicegi

Unutamadigim filmelrden,

-Dersu uzala
-Narayama türküsü
-Ucurtma avcisi
Cok film varda simdi anlik aklima gelen bunlaridi.

Son düzenleme:
Canım çok geçmiş olsun... Bende de yapmış olma ihtimali var demek ki, olmama ihtimali de var. Keyfi nasıl istiyorsa öyle davransın, buluruz çözümünü kurtulmaz elimizden. Dilerim yapmamıştır diyorum şimdilik. Benim histeroskopi sonrası ara regllerim de minik sancılarım da yok oldu. (Normal reglde hiç ağrım olmazdı, yine yok çook şükür) Dilerim tükendim demeden biz onları tüketiriz. Kolposkopi de her şey çok iyi geçsin, sıhhat gelsin. Şimdiden tekrar geçmiş olsun diliyorum.
Kolposkopi yetmedi bi de biyopsi yaptı Prof . Hazır bacaklar açıkken içimde Karnıbahar varmış kızlar ve olmaması gerekiyormuş. Bu aralar çok yedim sanırım :) 5-6 gün sonra biyopsi sonucu çıkacak ve ben 9 doğurucam
. Ya bari gerçekten doğum da yapsam 2 aydır regl ağrısının tam 10 katını çekiyorum. Rahmim yumurtalarımız üstünden önce filler geçiyor sonra timsahlar etimi heryerden parçalamak için çekiştiriyor. İşte hissettiğim Ağrı bu! Üfff püfff Ağrı kesici manyağı oldum. Diyorum ki doğum ağrısı da böyle şiddetli bişiymiş
....acaba Allahım ona mı hazırlık yaptırıyor...ehehehe:)
Bence her ayı ilan etmek lazım... Ya tutarsa değil mi :) Mevcut tedavileri de devam ettirip denemeleri de ihmal etmemek lazım... Laboratuvar sevişmelerini, doğal sevişmelerin arasına sokmalı :) Her an neler neler oluyor...

Ben yaptırmadım çünkü benim vücudun bir günü bir gününe uymuyor... Era'nın yapıldığı ay ile diğer aylar da uymayacaktır, sürekli ölçümlenecek değer de değişecektir. Zaten en ufak yeni tedaviye gezi ruhuyla tepki veriyor benim vücut :) Direniyor sürekli...

Test zahmetli bir test... Çok derin araştırmadım ama özetlersem kendimdeki bilgileri şöyle;
Rahim içindeki 200 kusur gene bakılıyor. FSH 8 in altında olması ve rahimin 6 üzerinde olması durumunda yapılıyor, benim uygundu. Yumurtlama oldu diyelim, LH yükselmeye başladı vücuda progestron desteği veriliyor (tıpkı dondurulmuşa hazırlanır gibi) sonra rahim içinden minik bir doku alınıyor (dayanabilenlere narkozsuz) sonra 20 gün sonra falan sonucu çıkıyor. Diyelim ki sorun çıkmadı o zaman ilerideki siklusta transfer için o günleri kullanıyorlar.

Ancak dediğim gibi eğer gönderilen uygun değilse uygun olması için aynı işlemlerin tekrarlanması gerekiyor. Ne zamana kadar yapılır ki böyle... O yüzden ben kendime uygun görmedim bu zahmete girmem dedim, bu tercihim doğrultusunda yaptırılacaklar arasından çıkardım. Maliyeti de yanlış hatırlamıyorsam 2500 TL civarındaydı.

Tabloya kısa bilgi olarak koymuşum... Bilgiler tablosu
Daha detaylı internetten araştırmak istersen tam adı Endometrial Receptivity Assay
Çok sevgiler

pembe_umut Geçmiş olsun canım. İnşallah canını yakmamışlardır çok... Zaten yeterince yanıyor! Öyle net anlatmışsın ki... Bazen benim de ağrılar için enteresan tanımlamalarım oluyor. Ağrı kesiciler işe yarasın da bırak manyağı ol... İnşallah geçecek hepsi.

İlavaten biyopsi yapılması önemli o siğillerin derdi neymiş daha iyi öğrenirler.Hem dediğin gibi doğum alıştırmaları olsun tüm bu yaşadıkların..

Canın yansa da çok yemeye bağlayacak şekilde pozitif bakman harika :) Test süresi gibi ızdıraplı şu tetkik beklemeleri de. Umarım beklediğine değsin. Sonra gerekiyorsa Karnıbahar'ın tüm çeşitlerinden yiyelim (sultanım kayınvalidem bir mücver yapıyor ki ondan, parmaklarımı zor kurtarıyorum)

Eminim senin kafanda da deli sorular vardır, bir çoğunun cevabını almışsındır. Herkesin daha bilgili olması ve gerekiyorsa önlemini alabilmesi için aklıma gelenleri tekrar sormak isterim. Daha önce belirtilerin var mıydı? Sadece ağrı mı vardı? Smear testi ile mi keşfettiniz? Başka testler yapıldıysa neler? Daha öncesi varsa niye şimdi ağrı yapıyor, yoksa bu kadar hızlı nasıl ilerliyor? Nedeni hakkında görüşler neler? Belirtiler için nelere dikkat etmeli? Eşlere bulaşabilme durumu nedir? Kondom ile korunma gerektirir mi? Tedavi yöntemleri neler? Yakma-dondurma? Bundan sonrasında nelere dikkat etmeli?

Herkese Merhaba,
uzun zamandır yazmıyordum arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Forumu geçmişe dönük inceleme fırsatım olmadı, bu süre içerisinde başımdan geçenleri yazıyorum hemen size. Biliyorsunuz OPU da 1 adet (tek taşım :)) yumurta toplanmıştı, şuan miyom ameliyatı için bekliyorum. Zeynep Kamilde yaptırıcam Allah izin verirse, histereskopi ile olacak, kazınma yöntemi ile şimdilik kurtulmuş olacağım miyomdan. Myom ameliyatı olduktan sonra yara bölgesi iyileşene kadar da puregon iğneye tekrar başlayacağım, malum 1 adet yumurta benim durumum için oldukça riskli, tekrar yumurta geliştirmeye çalışıcaz.
Cuma günü başka bir uzmana gittim, bu ayki yumurtalarım çoğalmış :) tam 5 adet yumurtam oluşmuş, rezervlerim çok kısıtlı, bu 5 sayısı bile mucize benim için.
Bilen varsa lütfen aydınlatın beni. 13 kasımda OPU oldum. Tarih çok yakın. Acaba o günlerde kullandığım puregon iğnelerden dolayı bu ay yumurtalık daha mı fazla çalıştı ve verimli oldu, yoksa sizce destek tedaviler mi ?
bal, çörek otunu OPU işlemine kadar her gün yedim o günlerde, şu son iki haftadır yemiyorum.
bu konuyu aydınlatmam lazım çünkü şuan oluşan yumurtalar tekrar puregona başladığımda hiç olmayabilir. Sizce o zamanki iğnelerden kaynaklı mı acaba?​
Merhaba, Ben de 10 Kasım'da OPU olmuştum.
Bu ay (yani geçen hafta) adetin 3. Günü kontrole gittiğimde Dr.um ; ilaçların etkisinin devam ettiğini ve yumurtalıklarımın uyarılmış olduğunu söyledi. O Yüzden seninkinin de aynı sebepten olduğunu düşündüm.

Arısütü ne işe yarıyor? Benim adetim yeni bitti blr sonraki adette gideceğim ve transfer için tedavi başlatacak.. Şimdi ben de kullansam mı sizce?​
canim senin donmusun varya gerek yok.. embriyo, sperm ve yumurta kalitesi icin kullaniyoruz​
Çok teşekkürler.. Ben de arada kalmıştım kullansam mı diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…