- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #24.121
Iyiyim Sara cok sagol, bebegimizde son gordugumde iyiydi. Darisi tez zamanda sizlerin basina, insallah kendiliginden gelip sizleri ugrastirmazlar. Opuyorum canim.
cnm ben enson isyerinden arkadasin bebegini hastaneye ziyarete gittigimde herkez devamli darisi basina diyince agir geldi.. birde odada devamli masallah sozleri yankilaniyordu bana bundanda fenaliik gelmisti.. sorunlu bi tip edasinda hissetmistim kendimi kaldiki ailesi okadar hosgorulu oldugu halde odada uc tane kadin devamli bana bakip seninde tez zamanda olsun diyordu.. bazen bu tarzda iyilik sozleri bile agir geliyor.. arkadasim bebegi hic umursamiyor bir elinde bebek bir elinde cep telefonu yeni dogan bebegin yaninda gayet umursamazdi.. zaten tum gebeligini gunde yarim paket sigara icerek gecirdi.. biz herseye dikkat ediyoruz elde var sifir..
canimm ya yarin insallah guzel haberlerin gelecek.. cok tuhaf bundan once rahim filmi cektirmismiydin. onceki doktorun filme bakip bir sorun goruyorum dememismiydi. hersey memorialdami ortaya cikti. acil sifalar diliyorum guzel arkadasim..Kızlar şimdi 2. Dr imla görüştüm, malesef durum çok ciddi. Hatta rahmimin alınmasına kadar gidebilir durum...yarın ne yapılacağı konusunda 3 Dr görüşecekler. Silkelenip kendine gelmiştim şimdi yine kol kanat Kırıldı
cnm arada yazarsin yinede ozletme kendini.. bebisinin sureclerini dogumunu haberdar edersin.. daha gelmeyecek gibi yazmissincok degerlı altın kalplı ınsanlar.bugunun nasıl gectıgını anlamadım .annem soklanmıs nasıl yaptınız bunu dıyo babam sılahı elıne almış camdan bır sarjor bosaltıyo.bu arada köyde annemler hayatı tehlıke dusuk kursun adına.ablamı ağlama krızı tutmus yüzüne su serpiyor enıstem.dıger ablam Allaha olan ınancından başlamış yasını serıfı okumaya duyduğu gıbı.kızkardesım sokaktakılerı durdurup ablam hamıle kalmış dıyo,kaynımında cocugu yok 60 yasında soyledım hıçkırarak ağlıyor.bana gelınce 8.30 aradım sekreterı ama ıcımdekı umutlar sonmus vazıyette sonuç ne dedım baktı baktı hamılesınız dedı.kımm dedım benmı.evet dedı.hamılemı dedım evet dedı.başladım ağlamaya kadında alman.allahım ne buyukmussun dedım.ve ardından tabı yapıştım tlf na .sevdıklerım ıcın.sımdı ıse sessız sakın ıcımde kelebekler uçuyor.ne kadarda yarımmışım tamamlandım yaralarım sarıldı bu haberle.sımdı Rabbım bana buyuk bır ders verdı gucunu gosterdı .ne kadarda hata etmısım bırakmışım umudun elını,bırakmışım duanın pesını,bırakmışım akıp gıden su guzelım hayatın pesını.ve sımdı anlıyorum RABBIMden buyuk hıc bır sey yokmuş.O OL DERMIS OLURMUS.bu ben gıbılere ornek olsun.ve canım arkadaşlarım sızlere her gun aklımda tutacağım ve her duamda sızlerıde unutmıycam.koca yureklı ınsanlar.
Kızlar şimdi 2. Dr imla görüştüm, malesef durum çok ciddi. Hatta rahmimin alınmasına kadar gidebilir durum...yarın ne yapılacağı konusunda 3 Dr görüşecekler. Silkelenip kendine gelmiştim şimdi yine kol kanat Kırıldı
eltim gitmemem gerekenler arasında 1. sırayı alıyor canım.. yolda görsek selam bile vermiyoruz birbirimize:))
yengem ve yeğenimle aram okadar iyiki kendimi onlarla ilgili böyle düşündüğüm için bile suçladım aslında..
sanırım sadece eltime gitmeyeceğim:))
HERŞEY SENDE GİZLİ
Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın
Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
Sevdiklerin kadar iyisin
Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün
Karşındakinin gördüğüdür rengin..
Yaşadıklarını kar sayma:
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;
Ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
Sakın bitti sanma her şeyi,
Sevdiğin kadar sevileceksin.
Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın
Bir gün yalan söyleyeceksen eğer
Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.
Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın
Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.
Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın
Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.
Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..
İşte budur hayat!
İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın
Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
Çiçek sulandığı kadar güzeldir
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli
Bebek ağladığı kadar bebektir
Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,
Sevdiğin kadar sevilirsin...
Can Yücel
Alıntıdır.
canim ne guzel yazmissin..Yukarıdakini alıntıladım ama yazdıklarının hepsini okudum..
Benim bu konudaki fikrim farklı aslında.. Insanlara kendi hakkında yorum yapma konusunda ne kadar çok fırsat verirsen, bunu o kadar çok kullanırlar.
Çoğu zaman niyetleri karşıdakini üzmek de olmaz üstelik.. Tam tersi iyi niyetle yaptıkları kabul edilir..
Kendimiz de yaparız bu tip Şeyler, farkında olmadan..
Mesela bilmeden, çocuğu olmayan birinin yanında çocuksuzluktan bahsetmek gibi..
Ya da annesi hayatta olmayan birinin yanında, anne hakkında Konuşmak gibi..
Her şey biz de bitiyor Ensu.. Sen ne kadar izin verirsen, seni o kadar incitebilir hayat..
Sen ne kadar izin verirsen, o kadar çok laf söyleyebilirler.. Ya da dönüş yoksa bırak söylesinler.. Sen etkilenmemeyi Öğrenmeye çalış.. Her şey sende Başlıyor ve bitiyor..
Şunu her zaman kendimize hatırlatalım;
'ben dünya da tekim, Eşsizim ve değerliyim. Herşeyin en güzeline layığım, olursa olur olmazsa ben elimdekinin kıymetini bilirim. Kimse için kendimi üzmem, eksik hissetmem. Ben kendimle gurur duyuyorum, Allah ne isterse o olur. Ben kendimi daha iyi yapabilmek için uğraşıyorum, kendimden başka kimseye birşey kanıtlamak zorunda Değilim. '
Şimdi aklıma gelenleri yazdım, genişletilebilir.ensu ne olur izin verme seni incitmelerine.. Hissettiklerini çok iyi anlıyorum, sen umursamazsan onlarda bir süre sonra yapmazlar.. Ya da en Güzeli yapabilirsen; bu konu beni üzüyor. Diyebilirsin kısaca.. Kendini ifade etmek bazen işe yarar. Ya çok yazdım daha da yaşadım var sana ... Üzme kendini yeter.. O güzel ve hassas yüreğine selam ederim:)
canim ne guzel yazmissin..
eskiden hickimseyi hicbirseyi onemsemezdim.. belkide is hayatimda cok yogundum.. yada bukadar tedavi gormemistim.. yada daha umutluydum..
cevremde herkez tedavi gordugumu ilk gunden bu yana biliyor.. hic saklamadim.. onceden daha gucluymusum belkide..
artik yorgun hissediyorum kendimi.. yapmacik olmaktan bile yoruldum cunku aslinda bebek ziyaretlerinde baskasinin bebegi oldugu icin cokda mutlu olmadigimi tam tersi kendi bebegim olmadigi icin eksik oldugumu hissetmeye basladim.. sanirim bu sureclerde cok yoruldum..
iyikilerimiz hep çok olsun keşkelerimizden
Hamileyimmmm
canımcığım seni çook umutsuz gördüm bugün sen çok güçlü bir kadınsın bence hiç üstüne alınma sevdiklerimiz bizim için dualar ediyorlar bence..biz çok hasasız bebek konusunda kıskançlık asla değil bizim düşüncelerimiz..senin yaşadıkların hiç kolay değil canım ama hepsi geçecek inş Allahında izniyle bizde mücadelemizin sabrımızın mükafatını alıcaz..Allahım dermansız dert vermesin en önemlisi sağlık..bende akraba bebeğin ziyaretine gecen ay gittim kucağımda uyutum sevdim bir ay etkisnden kurtulamadım inan bir ara donasyon bile düşünmeye başlamıştım o derece yani..ama hayat devam ediyor canım gezicez görücez Allahım sabaır versin hepimize buda bizim sınavımızmış canım bizim suçumuz değilki bebeğimizin olmaması..canim ne guzel yazmissin..
eskiden hickimseyi hicbirseyi onemsemezdim.. belkide is hayatimda cok yogundum.. yada bukadar tedavi gormemistim.. yada daha umutluydum..
cevremde herkez tedavi gordugumu ilk gunden bu yana biliyor.. hic saklamadim.. onceden daha gucluymusum belkide..
artik yorgun hissediyorum kendimi.. yapmacik olmaktan bile yoruldum cunku aslinda bebek ziyaretlerinde baskasinin bebegi oldugu icin cokda mutlu olmadigimi tam tersi kendi bebegim olmadigi icin eksik oldugumu hissetmeye basladim.. sanirim bu sureclerde cok yoruldum..
yazarım neden yazmımcnm arada yazarsin yinede ozletme kendini.. bebisinin sureclerini dogumunu haberdar edersin.. daha gelmeyecek gibi yazmissin( cok opuyorumm
B belki37 Arkadaşım çok sevindim Allan cennet kokunu kucağına almayı da nasip eder. Her zorlukla bir kolaylık vardır işte bak gör buna en iyi örnek sensin şu anda..Her şey güzel olsun.Hiç bir şeyi takma kafana kısmetinde ne varsa o .
@gullugullu arkadaşım nasılsın inşallah sorunsuz evde dinleniyorsundur.
@WishhDuygu @zanorkensu umuyorum her şey yolundadır .
Kliniğe gittim geldim kızlar ..2. ve daha küçük ola yumiyi büyütmeye çalışıyoruz .Pazar yada ptesi kısmetse opu olur dedi dr. Bakalım cuma yine kontrol var ve bence c.teside çağırıp E2 bakar sanırım .İşte benden havadisler böyle kızlar dua edinde 2 yumi çıksın Opudan inş
Gözünaydınnnnn, çook sevindim senin adına. Dilerim sağlıkla kucağına alacağın, ömür boyu dostun olacak bir evlat olur. E artık bizim için dua etmeye de başlarsın
Günaydın günaydınnnnnnn çok aydın :)
Enerji fazlam var yine ya yakın durun bulaşsın, ya da uzak durun yormasın
9 sayfa önceye götürdü beni demek ki 9 sayfa haber var... Sıradan başlayalım :)
Amin canım amin... Balıklardan mesaj iletme becerisine sahip muhteşem kadına iyi bak :) Kime çektiğin de belli :) Pamuk ellerinden hürmetle öperim :)
Bayılıyorum eski kadınlara ba yı lı yo ruuuum... Ne deseler alınmam, gücenmem, kırılmam, kızmam :) Hep bir uygun lafları da vardır. Biraz daha toparlanınca ihmal etmezsin, arayı kapatırsın... Her sabah sağlıkla uyandıklarına şükredelim, yokluklarının acısı yakacak canımızı...
Ben de şanslı kadınlardandım... Nev-i şahsına münhasır iki kafa kadınım vardı, uzun yıllar birlikte olabildik çok şükür... Nur içinde uyuyorlar şimdi. Annanemin akıllı bıdığı, babanemin susak kafalısıydım* onlar beni, ben onları çok sevdim. Ve şanslıydım ki 80'lerine kadar çok güzel anılar biriktirdim... Ara ara anlatayım nefis hikayeler var, zaten "arızalı kadınlarım" diye kitap yazsam bestseller olur :)
Öpmüşken bizim için de kucakla...
* Birinin akıllı bıdığı birinin susak kafalısı olarak ta o zamanlardan arızalıymışım, yanar dönermişim :)
Heyy! Teyzesine çekerse (benim O) bildiğin kıvırcık olacak, baba tarafını bilmem
Vigo ile kurutma gafletine düşersem bonus reklamlarında başka kimseye gerek olmayabilir.
Pazartesi-Çarşamba fön günleriyle "iş yeri" saçına döndürüyorum. Yoksa bildiğin "yataktan az önce kalktım, kalkmadan önce de yaramazlık yaptım" :) rahatlığında olabiliyor...
Bit salgını zamanları vardı eskiden, çok korkup saçlarımı kesmişti bir kere bizimkiler (lüle saç kolay uzamıyor ki) aylarca o küçük kalbim erkek kalacağım diye hüzünlenmişti :) Eskisi kadar yoğun lülelerim olmasa da bildiğin kıvırcığım... Ve eskiden saçlar kesilir saklanırdı, annem de saklamış... Bildiğin "cüsül cüsül" birbirine girmiş lüleler (30-35 yıldır normaldir) Normal olsaydı verirdim postiş yaptırırdım da dolu dolu gür saçlarım olurdu, yılların fönü olumsuz etkiledi tabii :)
Neyse uzun lafın kısası; Telefon kablosu gibi olsun kızının saçları e mi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?