- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #24.201
Mutluluktan ağla hep!!!!! :)
Ve ayrıca OPU'dan çıktığında gördüğüm kadar mutlu kadın ol hep... Yarı çıplak halini de biliyorum senin :)))) Eliyle zafer işareti iki karışımlı işaret diliyle konuşan narkoz kafasında (kafası kıyak) mutlu kadın :)
kızlar kusura bakmayın ne olur burada hamıleyım de bırılerıne bıseler sorarken bıle ıcım acıyo sızı ıncıtmekten korkuyorum.gercı bılıyorumkı sızler benım mutluluğum ıle mutlu oluyorsunuz.ama uzun yıllardır bı hamıle görünce hamılelıkten bahsedılınce yandım tutuştum.ben kımseyı yaralamak ıstemem.cunku yıllarca benı gören olmadı etraflarında konusurlarken
2220 zanork bilmiyorum ki ben opudan çıkınca çok ağlıyorum onu biliyorum ..Gülmek ne tebessüm yok .Zavallı eşim tırsıyor bir şey soramıyor fazlasıyla geriliyorum çünkü...Birde ertesi gün ayrı bir stres ha aradılar ha arayacaklar ..Bu tedavilerimizin her aşaması ayrı bir stres ..
Allah dayanma gücü ve bunun yaradanın taktiri olduğu bilincini versin yoksa hırpalanıyoruz..Sen ne alemlerdesın ..Ara ara okuyorum kopuk kalıyorum o nedenle ..
bende yeni kitaplar aldım
can dündar - yağmurdan sonra
kürşat başar yaz
ayşe kulin - handan
yekta kopan - iki şiirin arasında
paulo coelho - aldatmak
bende geliyorum canım
Her zaman beklerim. Davet beklemeyin, kapım herkese açık. İstediğiniz zaman buyrun gelin, başımın üstünde yeriniz var
Parasal liktan değil cnm sağlık bu 1000 bile veririz ihmal etmeyiz arkadaşım benim düşüncem şu açıkçası allah göstermesi n olduda birsey çıktı aldirmayacagim peki diyorum geriye kalan 6 ay i mi niye perişan edeyim diyorum onun için yoksa bir nedeni yok. Ama tedavisi filan oluyorsa birseyi varsa hemen sabah gider yaptırım . Allah razı olsun ensucum senin bana bu tedavi de çok faydan oldu çoğu şeyden bihaberdim sana sorduğum sorularla öğrendim . Rabbim seni inşallah en yakın zaman da kucağıni doldurarak mutlu etsin
arkadaşlar herkese günaydınlar üzgünüm ama güzel haberlerle gelemedim dün 6 haftalık gebeliğim düşükle sonuçlandı kese görünmesine ramen gelişmedi ve son buldu tek tesellim bende hamile olabiliyorum diyebilmek şunu anladımki arkadaşlar yaş her nekadar etkili olsada asla imkansız değilmiş ama benim bir şansım daha olacakmı bilemiyorum zaman gösterecek şuanda içim paramparça, hepinize sağlıklı bebişlerle sonuçlanacak güzel bir tedavi süreci diliyorum öpüyorum
Nasılsın?Geri sayım nasıl gidiyor?O zaman şu çocuğun adını koyalım:)
Perşembe 12.30 Levent Kanyon öğle yemeği
Gelenler parmak kaldırsın!!!!
@WishhDuygu dün dr gittim kontrol için .Bir yumurtam iyi gibi bir tanede küçük varmış bakalım ne olcak .Yarın yine doktordayım ondan sonra cuma da çağırır gibi düşünüyorum .Umuyorum ve istiyorum 2 yumurta ile opuya girerim. 2 tanede embiryom olur.Zaten donmuşum yok .Öbür ay yine iğne ilaç ..bir opu daha olur .Diğer ayda durumuma göre transfer mi olur ileri ki zamana mı kayar bilemiyorum .Havadan mı ne içimde bir sıkıntı hayır olsun .@bebeklerve onada çok üzüldüm ama elden gelen yok .İnşallah Rabbim birini aldı daha iyisini verecek .
Erbil beye sordum era testini .Şu an için boşver takılma buna dedi .Embiryolarımızın durumunu görelim bakalım ona göre yol alırız dedi.Sanırım embiryoları kaliteli olup da tutunamayanlar için mi daha etkili bu test ..onu hissettim nedense .
@gullugullu transferi vardı bu gün ..Allah yolunu açık etsin ..Su gibi aksın gitsin tedavisi inşallah 14-15 aralık gibi güzel haberler verir bize inşallah ..
Tedavi süreciniz hayırlıs olsun.Selam kızlar, bugun negatif sonrası 2. kontrolum vardı. Cuma tekrar cagırdı ama sanırım gitmiycem, öffff sıkıldım valla... yumurta takibimi yapıyor ama su an benim için gereksiz değil mi bu? Zaten subatta falan tekrar donmuşlarımla deneyecegim. O zamana kadar ne gerek var anlamadım. Dedığı tek sey takibini yapalım olmadı şu gun beraber olun derim eşinle dedi. Sonrada kendi söylediğine kendi inanmamış olacak ki ama eşte sperm sorunu vardı dimi diyebildi :) hay allammm yaaa... bende içimden gecirdim "gerek yok gun vermene doktorcum, bize hergun bayram" diye :) Prolaktin sorunuma gelince tahmin ettiğim gibi Dostinex tek çare. Yine başlıyorum bu hafta.
Bu arada donmuşlarla tekrar transfer için yeniden fiyat alayım dedim koordinatör hatunla görüştüm lakin indirim falan hak getire, sadece bindirim yapmayacak sagolsunlar yani yeni yıl fiyatlarıyla degilde guya simdiki fiyatlardan yapacaklarmış. Nasılsa donmuşları var burda eli mahkum diye dusunuyorlar sanırım. Ayrıca yeni yılda fiyatlar değişiyormuş haberiniz olsun. Medicana Beylikdüzü'nü düsünenler 2015 fiyatları 5250 tup, 2000 donmuş transferi olacakmış. Benden son bilgiler böylee, saglıcakla kalın şimdilik..
Kesinlikle öz cümle bu Olmalı hayatta;
GIDENE BU KADAR ÜZÜLÜRKEN GELENI GÖREMEZSIN.
Yaşadıklarımızdan çok Verdiğimiz tepkilerdir bizi biz yapan.. Benim annem ben 11 yaşındaydım kanser oldu. 17 yaşımda vefat etti.. Babam hep hastaydı. 2008 de vefat etti.
Hiçbir ilişkim 3 aydan fazla sürmedi. Genellikle mutsuz oldum( çünkü çok anlam yüklüyordum olmayacak kişilere) .. Sırf evleneyim derken dolandırıldım, sonra aldatıldım.. :))
Kardeşimin bütün Sorumluluğu bende oldu.. Hep iyi bir abla olmaya çalıştım.. Bu arada kendimi ihmal ettim (evlendiğim halde, kardeşim koca adam olduğu halde hala o daha önemli benden) ... Oldum mu olmadım mı bilmem.. Artık bu kadar çok sorumluluk zor geliyor. Tabii bu arada kendi hayatımıda yaşamaya çalıştım, yaşadım da:)
Ben bunlara yaşarken, her zaman Allah'ın Yanımda olduğuna inandım.. Ve 3 günlük dünya, sonsuz hayatın ahirette olacağına inandım.. Çok zor zamanlarım, gecelerce ağladığım da oldu..
Şimdi görüyorum ki, yaşadıklarım bana çok fazla şey öğretmiş ve öğretmeye devam ediyor.. Hiçbirşey kalıcı değil hayatta sen de, ben de, sahip olduğumuzu sandığımız diğer bütün hersey de..
Mal da yalan Mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan..
Evlat da öyle.. Allah hepimizin hakkında en hayırlı olanı versin.. Evlat verdiyse de vermediyse de, şükredebilmeyi ve Allah'a Tevekkül etmeyi nasip etsin..
Aslında anlatsam hayatımda o kadar değişik Şeyler yaşadım ki..
Hiç şüphem yok sizler de yaşamışsınızdır. Herşey öyle yerli yerince planlanmış ki Allah tarağından, bireyler tık tık oluyor ve siz şaşırıp kalıyorsunuz.. Çevremde de yaşanmışlıklar var ve bunlar Allah'ın ayetleri diye düşünüyorum..
Ben böyle birşey yaşamadım diyene inanmam; sadece doğru Açıdan bakmıyordur.. Ben de doğru Açıdan bakmıyorum belki de; belki daha büyük mücizeler yaşadım haberim yok:)
HER IŞTE BIR HAYIR VARDIR.. Bundan hiç Şüphe duymamak Lazım ..
O Yüzden yarına ne olacağını bilmeden yaşarken umutlu olmak Lazım.. Olursa da olmazsa da vardır bir hayır demek lazım.. Sahip olamadıklarımıza üzülmeyi bir kenara bırakıp, sahip olduklarımıza ve olabileceklere bakmak en doğrusu..
Facebook da dolaşan bir dua var; Hitit'lerin duvar Yazısı galiba;
Tanrı'm bana değiştirebileceğim Şeyler için cesaret,
Değiştiremeyeceklerim için sabır,
Ve ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver.
Elbette herkes yaşadığını bilir.. Kimsenin acısı kimseninkinden az ya da çok diye nitelenemez. Acı varsa yaşamak ama uzatmadan normal hayata dönmek Lazım sanırım..
Çok konuştum yazdım.. Affedin ..
Hoşgeldiniz.merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dediAllah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorumtest yapmayacağım dedim ama dayanamadım 7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yokkokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadarBen bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
son olarak brüksel tüp bebek fiyatlarını da söyliyeyim.
miyom ameliyatım 3.750 TL tuttu.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
tahliller 420 TL civarıydı galiba.
taksit olayı yok. nakit veya kredi kartıyla çalışıyorlar.
offf amma yazmışımokuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.
Hamileyimmmm
soguk bi hollanda sabahindan herkese gunaydinlar,
ne guzel bi haberler karsilastim topigi acinca. belki37 gonulden tebrik ederim arkadasim Rabbim sonuna erdirsin insallah. bende hep soyledim inancinizi kaybetmeyin diye. Rabbim istesin yeter ki gerisi fasa fiso. dilerim ki burdaki butun arkadaslarima bu duyguyu yasatsin.
bana gelince pazartesi itibariyle is hayatina geri dondum. kizimdan ayrilmak cok zor oldu. evden ciktigim anda deli gibi ozluyorum. neyseki 3 hafta sonra noel tatili giriyor. 2 hafta yine kizimla evdeyim insallah. sonrasinda da sadece haftada 16 saat caliscam.
burda bi arkadas puffy arkadasimizi sormus bilmem cvp veren oldu mu? puffy nin alya bebegi oldu ve 1 yasini doldurdu bile.
tedavide olanlar sonuc bekleyenler ve diger tum arkadaslar hersey gonlunuzce olsun.
cok teşekkür ederım senınde yavrunu allahım analı baalı buyutsun.hatırladın benı demek
Yok yaptırmadim canımMerhaba canım ikili testlerinizi yaptırdınız mı ne durumsınız?
Canım benim ;
Çok üzüldüm.Ama çok güçlü bir bayansın sen.İnci tanen çok şanslı olacak.
Ve tez zamanda gelecek inşh.
Nasılsın?Geri sayım nasıl gidiyor?
Merhaba yumurtalar süpriz yapıp çifter çifter çoğalsın inşh.
Tedavinizde başarılar dilerim.
Tedavi süreciniz hayırlıs olsun.
Ocak itibariyle mutlaka fiyatlarda artış olacaktır.
Mahkum olduğumuzu bilmeleri çok canımı sıkıyor yaa.
Tamamen bana uydun yazın son zamanda yaşadıklarımı kendimi buldum.
Allahım gerçekten değiştiremeyeceğimiz şeyler için sabır versin bize...
Hoşgeldiniz.
Tedaviniz ve sürecin hayırlı olsun dilerim sizde şu "hamileyim "Anlamlı kelimeyi buraya yazarsınız .
Bir kelime bu kadar anlamlı ve içten yazılır...
Tebrik ederim.Allahım sonuna kadar sağlıkla olun.
Canim alttan fitil olarak kullanacaksin. Bende kullaniyorum. Prospektusunde agizdan alinir diyor ancak fitil olarak kullanilmasi tavsiye ediliyor. Fitil olarak kullanima uygun bir Ilac, agizdan alindiginda etkinligi sadece % 20 oluyormus.Benim kulladigim ilacin adi progestan. Senin yasadigin ulkede farkli bir isimle satiliyor. Etken maddesi progesteron hormonu. Yani icin rahat olsun doktorunun tarif ettigi gibi kullan.arkadaşlar bılgısı olan var ıse bana yazablırmı doktor bugun UTROGEST dıye 200mg bı r ılac verdı .bana yatarken alttan al dedı vajiIadan yanı.ama esım kullanma kılavuzunu okudu ağızdan yazıyo .sımdı sasırdık.gercı yarın sorarım yakın lakın bu gecede alsam ıyı olurdu.tereddutte kalırsam almıycam bu gece
Bende hamileyim canim haftada birde proluton depot adinda Igne oluyorum. Kahverengi akintim oluyor diye.http://miilundin.se/wp-content/uploads/2013/09/Utrogest.jpg acılabılıyorsa bu yardımın ıcın teşekkürler bu arada sen ne ıcın kullanıyorsun
Ben senden daha eskiyim. Bir suredir yazamiyordum o nedenle beni bilmemen cok normal. Eski arkadaslar bilir beni. 9+3 haftalik hamileyim. Darisi diger arkadaslarimizin basina.sen yenı katıldın sanırım buraya oncenı bılmıyorum.ben 4 gun falan buralardayım.hamıle ısen senı tebrık edıyorum degılsende rabbım tez zamanda versın dılegını
Doktoruna guven. Zaten bebek saglikli Ise tutunurmus. Sagliksiz ise kullanilan ilaclarin hic bir etkisi olmuyormus. Icini ferah tut. Rabbimden kendin ve bebegin icin saglik ve sihhat dile. Allah tamamina erdirsin....benımde 6 haftalısmıs bugun nokta gıbı keseyı gordum.ağladım masada yatarken.cok mutlu oldum.soktaydım ben annemle konuştum hatta annem dıyormuskı hıc sevınmemıs gıbı neden ole soğuk konusuyodu demıs ablama.benımde adet günümle bırlıkte daha 2 gun oncesıne kadar wc gıttıgımde kahverengı pıhtılar gelıyordu peçete ıle sıldıgımde su 2 gundur yok ama cok korkuyorum.gııtıgım doktor alman.acaba dıyorum banadamı ıgne verseydı.ama sadece bunu verdı.
Canim lutfen yat dinlen hareket etme. Doktoruna tel Ile ulasabilirsen hemen ara. Igne onerebilir. Sana verilen ilaci hemen uygulamani tavsiye ediyorum...kızar sımdı ıc camsırıma kırmızı kan geldı wc gıttım bayağı kan geldıçcok kırmışı olmasada napım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?