- Konu Sahibi akideciknane
-
- #24.381
Günaydın, sabahın güzel haberi, kocamannnn tebrikler. İyi, nitelikli, faydalı bir meleğe hayatın boyunca eşlik etmen dileğiyle...
hedef tebrik ederim rabbim kucagina almayida nasip etsin insallh.
pembe umut gecmis olsun Allah yardimcin olsun.
Arkadaşlar, aşağı-yukarı değerleri biliyorsunuzdur. Haziran ayında yaptırdığım son tahlil sonuçları aşağıda. Çokmu kötü?
TSH (Tiroid Stimulan Hormon) 2,29
Serbest T4 (FT4) 1,12
Follikül Stimulan Hormon (FSH) 12,54
Luteinizan Hormon (LH) 5,79
Estradiol (E2) 20
Anti-Müllerian Hormon-AMH *0.4
teşekkür ederimArkadasim benim bildigim kadariyla, AMH (yumurta rezervi) biraz düsük ve FSH icinde buradan ögrendigim,10 ve asagisi en iyi degerler diye okuyorum. TSH 2 ve 2,5 arasi olmasi gerekiyor diye biliyorum sizin sonuc iyi.bilen arkadaslarda mutlaka yorum yapacaklardir gecmis olsun.
Arkadaşlar, aşağı-yukarı değerleri biliyorsunuzdur. Haziran ayında yaptırdığım son tahlil sonuçları aşağıda. Çokmu kötü?
Serbest T4 (FT4) 1,12
Estradiol (E2) 20
Serbest T4 (FT4) 1,12
Estradiol (E2) 20
Arkadasim benim bildigim kadariyla, AMH (yumurta rezervi) biraz düsük ve FSH icinde buradan ögrendigim,10 ve asagisi en iyi degerler diye okuyorum. TSH 2 ve 2,5 arasi olmasi gerekiyor diye biliyorum sizin sonuc iyi.bilen arkadaslarda mutlaka yorum yapacaklardir gecmis olsun.
özellikle TSH hormonunun çok iyi e2 tedavi sırasında kullanacağın ilaçlara göre değişiklik gösterecektir ama o gün için iyiymiş LH de iyi aralıkta FSH biraz yüksek ama doktorun bilgi vermiştir sana AMH testinde düşük ama buna takılma oda zamanla değişiklik gösterebiliyo
hamileyiiiiimmmmmm!şükürler olsun Allah'ım sana transferin 9'ncu günü dayanamayıp kan testi yaptırdım. 40.32 çıktı hcg sonucu ve hamilesin dediler inanılmaz mutluyum. belki de hayatımın en mutlu, en eğlenceli, en heyecanlı günüydü bugün Rabbim olmayanlara da bir an önce bu duyguları yaşatsın inşallah. ilk tüp bebek denememdi bu arada. 2 yumurtam vardı ikisi de döllenmişti. ikisi de tuttumu acaba?
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında tüp bebek tedavisi için kendime gaz vermeye çalışıyorum. Hala içimde bir ümit var tedavisiz olur diye ama Allah bilir. Eşim çok ısrar ediyor tedaviye başlayalım diye. Adetim yeni bitti. Ben her ay çok düzenli adet olurum. Muhtelen 25 aralık gibi tekrar adet olucam. O zaman adetimle beraber tekrar hayıt tohumu ve ada çayına başlayayım diyorum. Birde adetin 2. veya 3. günü doktora gidip yumurta durumuna baktırmak istiyorum. Bir kaç ay önce düzenli adet olmama rağmen yine adetin 3. gününde doktor muanesinde hiç yumurta görememişti. Anlayamamıltım. Tekrar baktırayım diyorum.Zaten çok güzel yazılmış. Bildiğim;
AMH hariç reglin 3. gününde yapılan değerlere göre iyi..
TSH trioit için 5 ve altı iyi, tüp bebek tedavisi varsa düşük olması gerektiğinden 2.29 süper iyi
LH yumurtlamaya yakın yükselen değer 3. gün düşük olması beklenir, o da iyi
E2 başlangıçta düşük olması istenen, tedavi sırasında iğnelere ve yumurtaların gelişimine göre artması beklenen değer. (Ortalama 200 olarak 1 yumurtayı gösterdiği öngörülmekte) bu nedenle gayet iyi.
FSH istenilen değerin biraz üstünde, zaten yüksekliği ile AMH birbirine bağlı olarak rezerv değerlerine işaret eder. AMH düşük görünüyor. İlaçlarla desteklenmesi ne kadar gerçekleşiyor bilinmese de stres bu değerleri oynatabiliyor. O yüzden sakin ve dengeli hayat önemli. Ayrıca muayenede doktorun yumurtalıklardaki antrallerle ilgili tetkikleri de bu testlerle birlikte değerlenmeli.
Sorun var demediyse doktor hiç evham yapmadan keyifli düşünerek, umudu güçlü tutarak yola devam etmeli... Bol şanslar, yolun açık olsun :)
Jinekologa gittik.akşam çekilen ultrason filmine bakmış o siyah nokta yani bebek orda diyo.kanama varmi dedi yok dedim.ağrı n oda yok dedim.şu anda korkulacak bisey yok dedi.bebek orda dedi.akşamki neden ole dedi anlamadım. Ultrason dedim.gerek yok dedi.isterseniz ücretli bakabilir im dedi.ablamlarda şok geçirdiler. 3 ay dolmadan alttan nasıl kontrol ederler diyorlar.ama burda ediyorlar. Türkiyede etmiyorlarmis. Öylemi? Ultrasalda yaptirmadik.sonra dedimki türkiyede kan alıyorlar sürekli takip amaçı. Siz 1 kez aldiniz dedim.5.1.15 gün verdiniz dedim.istersen gel hergün ver dedi.problem değil dedı. Riskli gebelik yat dinlen ilacını al dedi.sonra kanım geldi sekreter çok iyi dedi.eşime sor dedim.derecesi kaçmış dedim.oda sormadi.kız çok iyi dediya dedi.şimdi evdeyim.yatıyorum. iyiki varsiniz
ensucum nasılsın canım
sağol iyiyim canım.. aslında yorgunum bugünü ütüye ayırmıştım hiç sevmem buharı başıma çıktı:)
sen nasılsın canımm:)
canımcığım fsh yüksek çıkmış ve fsh 10 üzerinde olunca hamileleik zorlaşıyor ve hata bu fsh çook dengesiz bazen ine r bazen çıkar ve fsh 25 üstünde olunca merkezler tüp bebek dahi yapmıyor ..seninde fsh çokta yüksek değil ama normal yoldan hamile kalman zorlaşır bu değerle..amh çok düşük canım benimde 0.16 ve 3 seneden beri hamiş kalamadım 3 tüp bebek deneemem oldu negatif..sana tavsiye canım biran önce bebek düşünüyorsan tedavine başla hata direk tüp bebek dene zaman kaybetme canımcığım..Arkadaşlar, aşağı-yukarı değerleri biliyorsunuzdur. Haziran ayında yaptırdığım son tahlil sonuçları aşağıda. Çokmu kötü?
Serbest T4 (FT4) 1,12
Estradiol (E2) 20
Sağol arkadaşım yatıyorum wc haricinde kalkmiyorum.bu dün gece 8 de önce iccamasirimdaki peçete ye sonra wc gittiğimde 1 yemek kaşığı kadar ıdrarİmlâ birlikte gitti.şimdi belirğin gelen bişey yok.Wc gittiğimde peçete ye sildiğimde hafif renkleniyor peçete. Hep korkuyorum yine gelecek diye dua ediyorum
Arkadaşım sanada yazamadım hayırlı olsun sevindim adina.çok tesekkurlerhayır burda da ilk zamanlar alttan ultrasonla bakıyorlar. çünkü gebelik kesesi ve bebek erken dönemde karından görülemeyebiliyormuş. rahat ol
Ama turkiyedekiler asla burda alttan bakilmiyor dediler.neyse saten prosedür oysa baksınlar. Tek ben değilim sonuçta. Sekreter bu sabah 9 da kan çok iyi dedi.eşime sor değer kaç mis dedim iyi dediya dedi.burda değer falan sorulmadigi sürece söylemiyorum. Sadece iyi dedi.şimdi pazartesi kan vericem onun sonucunu ogrenicem. O zamanda iki değerin kaç olduğunu soracagimcanım buradada ilk günlerde hep alttan bakılıyor.. ilk 3 aydan sonra göbekten bakılması gerekli..
kan değerin iyimiydi cnm oda çok önemli..
Belki randevunu aldınmı,sanırım görmedin Mesajı,nasıl oldun.Bekleme sen randevunu al,durumunu anlat acil OLDUĞUNU söyle Endişeli OLDUĞUNU anlat,gerekirse doğum üzerine olan hastaneye git,ve sana bişi derseler niye geldin gibi,tamam Ozaman ben hastanenin şefine gidiyorum sizi şikâyette bulunuyorum dersin,mecbur bakarlar,Yarını bekleme Dr.lara ulaşman daha zorlaşır.
Hiç takip etmeyenlere göre 1 puan alsalar da doğru yapmadılar ya 2 puan silindi :))))))))))Az önce klinikten aradılar. Sonucunuzu bildirmediniz, hayırdır diye. Hey allahım, ne sarsak hemşire. Test gününe baktınız mı dedim. Hımm o zaman yarın bekliyoruz dedi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?