- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.061
günaydın kızlar bugün güzel bir gün olsun mutlu haberler havada uçuşsun
Hoşgeldiniz,Allah kavuştursun,bende hiç sevmem ayrılıkları ailemden uzakta Olduğum için,ruh halini tahmin edebiliyorum,tez zamanda kavuşursun inşallah,yeğenini görmen içinde umarım gitmen için bi fırsat çıkar.Kızlar, bu defa dolu dolu merhaba. Öncelikle yeni gelen arkadaşlar var, onlara hoşgeldiniz demek istiyorum. Kusura bakmayın, evdeki yoğunluktan çoğunlukla sadece adıma yazılanlara cevap verebildim. Biraz gecikmeli oldu, idare edin.
Babamı bir saat kadar önce uğurladık. Yaşlandıkça vedalar da zor gelmeye başladı. Uzun zaman sonra ilk defa birisini uğurlarken ağladım. Varlığı ne büyük destekmiş. Allah razı olsun. Hem bir sürü işimi kolaylaştırdı, hem yoldaşım oldu. Bir süre boşluğunu hissedeceğim. Evdeki işler karışık olunca, benim yeğen görmeye gidişim de hikaye oldu. Ona da ayrıca üzüldüm. Bugün yarın gelecek diye diken üstünde herkes. Bir ben gidemiyorum...
Hoşgeldiniz,Allah kavuştursun,bende hiç sevmem ayrılıkları ailemden uzakta Olduğum için,ruh halini tahmin edebiliyorum,tez zamanda kavuşursun inşallah,yeğenini görmen içinde umarım gitmen için bi fırsat çıkar.
Hoşgeldiniz,Allah kavuştursun,bende hiç sevmem ayrılıkları ailemden uzakta Olduğum için,ruh halini tahmin edebiliyorum,tez zamanda kavuşursun inşallah,yeğenini görmen içinde umarım gitmen için bi fırsat çıkar.
oncelikle herkese gunaydinlar,
ben cok cektim bu ayriliklardan. kucuk yasta evlendirildim yurtdisina gittim. hep anne baba kardes ozlemiyle kavruldum. sonra babam bi gun beyin kanamasi gecirdi ve vefat etti. dunyam karardi kendimi dunyanin ortasinda tek basina hissettim. baba meger bi dag gibiymis arkanda duran. meger onun varligi 3500 km uzakta bile olsa yetiyormus. 2 sene once annem doktora sirt agrisindan gitti ismini bile telafuz etmek istemedigim hastalik cikti. o da 2 ay icinde bizi birakip gitti. simdi ben burda kardesim Turkiye de bi sehirde abim baska bi sehirde. hepimiz savrulduk ayri ayri diyarlara.
yasiniz kac olursa olsun eger ki anne baba yoksa sap gibi kaliyorsunuz ortada. Allah kimseye yasatmasin gecinden versin. cok zor cok.
o yuzden yeterki hayatta olsunlarda varsin uzak olsunlar.
Allah sabır versin arkadaşım çok zor şeyler yaşamışsın annenin babanın mekanı cennet olsun nur içinde uyusunlar bende babamı kaybedeli 11 yıl oldu ama hala alışamadım vefat ettiği günü hatırladıkça hala o anı dün gibi yaşarım çünkü benim babam hiç bir rahatsızlığı yokken ani kalp krizinden vefat etti ani oluşu beni çok kötü etmişti mekanları cennet olsun hepsinin nur içinde uyusunlar........................... bu yüzden diyorum ya Allah dağ ardı versinde taş altı vermesin
Fistiklarrrrrr Günaydin bebde ise gidiyorum bir bakayim bizim kizlar nasil dedim ayyy hüzün kaplamis topigi .
Selcanim basin sagolsun canim bizim bulundugumuz yerin adi Gurbet birde sevdiklerimiz gidince Allah sabir versin sana canim nur icinde yatsinlar hem yetim hem öksüz kalmisin bu yasta dada olsak Anna , Babanin varliklarida yetiyoda ala olmayincada olmuyo herkesin Ölmüslerine rahmet diliyorum Aglatiniz beni yaa böyle hüzünlü olaylara gelemiyorum hoscakalin
oncelikle herkese gunaydinlar,
ben cok cektim bu ayriliklardan. kucuk yasta evlendirildim yurtdisina gittim. hep anne baba kardes ozlemiyle kavruldum. sonra babam bi gun beyin kanamasi gecirdi ve vefat etti. dunyam karardi kendimi dunyanin ortasinda tek basina hissettim. baba meger bi dag gibiymis arkanda duran. meger onun varligi 3500 km uzakta bile olsa yetiyormus. 2 sene once annem doktora sirt agrisindan gitti ismini bile telafuz etmek istemedigim hastalik cikti. o da 2 ay icinde bizi birakip gitti. simdi ben burda kardesim Turkiye de bi sehirde abim baska bi sehirde. hepimiz savrulduk ayri ayri diyarlara.
yasiniz kac olursa olsun eger ki anne baba yoksa sap gibi kaliyorsunuz ortada. Allah kimseye yasatmasin gecinden versin. cok zor cok.
Basın sağolsun selcancigimoncelikle herkese gunaydinlar,
Çok güzel anlatmissin.bizlerde ders olurAllah yanına aldıklarına rahmet eylesin, geride kalanlarına sabır versin.
Aslında bizim millet olarak yapamadığımız şeylerden birisi zamanı gelince kopmak... Bağlılık yerine bağımlılıkla büyüyoruz. Kendimizden sonra gelenleri de öyle yetiştiriyoruz. O yüzden gittiklerinde bunun doğal bir süreç olduğunu, kendi hayatımızı sürdürmekten sorumlu olduğumuzu unutuyoruz.
Daha önce bahsettiğim bir kitap vardı; Sevginin Kökleri. Orada, doğal gelişim sürecini anlatıyordu bir bölümde. İki yaşına kadar tüm çocuklar anneye bağlı. İki yaşından sonra duygusal olarak babaya yönelmeleri gerekiyor. Erkek çocuklar adam olmayı, kız çocuklar, gelecekteki ilişkilerini kurmayı öğreniyor. Sonrasında erkek çocukların duygusal bağının babada kalmasına rağmen, kız çocuklarının beş yaş civarında anneye dönüp ev düzeni, sosyal yaşam, evlilik gibi konularda yetişmesi gerekiyor. Ergenlikten itibaren kendi yaşam düzenini kurması, ilk gençlik yıllarında aile olmaya yönelik tecrübeler edinmesi, kendi yuvasını kurunca da aileyle bağını koparmadan kendi hayatını yazması bekleniyor. Böylece anne- babadan aldıklarını kendi çocuklarına aktarabilir deniyor. Aile ilişkilerinde vermek anne- babaya ait. Almak, çocuğa. Oysa bizde "yaşlanınca bana baksın" düşüncesi, toplumun önemli kısmı için ön planda. En basitinden "arkamdan bir Fatiha okuyacak bir evladım olsun" demek bile, bağımlı evlat yetiştirmenin habercisi. Bu geriye dönük beklentiler de hem ilişkileri yıpratıyor, hem bağımlılık oluşturuyor.
Duygusal bir toplumuz malesef. Çocuklarımıza da bunu öğretiyoruz çoğunlukla. Olduğu gibi kabul etmeyi biz beceremezken, dünyayı fethetsin istiyoruz. Her şeyine bizler karar verip, yüksek özgüven sahibi olmasını bekliyoruz. Kendini bile tanımıyorken neyin özgüveni?
Kaptırmışım yine. Özür...
ben size baska bi seyden bahsedeyim..burda ki eskiler bilir ben kaynana olmus bi kadinimlakin bu nisan ve haziranda resmi olarak tescil edilcek
nisanda ve haziranda dugunumuz var..torun gelmeden dogurdum ya oohhh beeeee
Gec kalsaydin gelin kaynana beraber doguracaktiniz.elini cabuk tuttunda gazete mansetlerinden kurtuldun.
Teşekkür ederim arkadaşım. Hem güzel sözlerin, hem güzel dileklerin için. Sanırım iyice gerilmişim, onun gidişi kopardı beni. Gitmesi gerekiyordu, aslında 3-4 gün diye gelmişti. Annem yalnız, arıları var... Ben de gidemedim ya bu yaz. Burnumda tütüyor hepsi. Çok şükür uzakta da olsa hayatımdalar. Rabbim uzun ömür versin hepsine de.
Yeğenime de dediğin gibi bir kaç ay sonra gidebilirim. Bu ay böyle geçiyor. Önümüzdeki ay tedavi, soğuklar da başlıyor zaten. Bahara kısmet.
Yerleşme işi devam hala. Adamlar saat veriyor, gelmiyor, yaptığı işi baştan savma yapıyor, başka birilerini bulup tekrar yaptırıyoruz derken epey uzadı. Bir de istenmeyen kazalar olunca (boya gibi, çatının su alması gibi) her şeyi yeniden temizlemek te gerekiyor. Birer ikişer yapıyorum yavaş yavaş. Kısmetse haftasonuna kadar biter.
Biraz uyuyup yenileneyim. Şaşkın hissediyorum kendimi. Uyanınca düzelirim inşallah[/QUO
kolay gelsin.. ustalar genelde her yerde aynı .. biz de çok çektik .... vaktinde gelmezler,ücreti yüksek tutarlar, baştan savma iş yaparlar ve ortalığı kirletirler. ben ağladığımı bilirim bu sebepten.. diyebilirimki artık eve usta ! sokmuyoruz. eşimle beraber yapıyoruz.. Allah yardımcın olsun..her konuda
Bağlarınız kuvvetli ki üzülüyorsun, duygulanıyorsun,bazı kimseler Duygularını açıktan belli edemez ama hissedersin hissedilir,sizinde öle olduğunuzu hissediyorum,Dediğin gibi sağ olduklarını bilmek bile başka, ilk yeğen başkadır bilirim,inşaAllah tedavinde olumlu sonuç alırsın,alırız hepimiz için diliyorum tatlım,mesajını okuyunca kendimi yaşadım,kendim ayrıldım ailemden sandım sahnesi yaşadım duygusalım ben çok be neyseAmin arkadaşım. Aslında pek iyi geçinen ailelerden değiliz ama yine de yerleri başka.
Yeğenimin doğumunda yanında olmak için çok heveslenmiştim. Ne de olsa ilk yeğenim. Kısmetin ötesine geçilmiyor, yapacak bir şey yok. Ben de tedaviden olumlu sonuç alırsam (inşallah) uzunca bir süre gidemem sanırım. Sağ olsunlar da, varlıklarıyla teselli oluyoruz böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?